Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#4241 PostWysłany: 07 Paź 2024 14:05 

złoty
@automatae Tak, ale bardzo dokładnie radzę się zapoznać z warunkami ubezpieczenia. Ewentualne pytania można zadawać w dedykowanym kartom WE wątku ;)
 Profil Relacje PM off  

#4242 PostWysłany: 07 Paź 2024 16:17 

niebieski
automatae napisał(a):
Zabawne. Pół godziny po tym jak dziś przeczytałem ten wątek, zadzwonił mbank z propozycją karty MCWE. Zbieg okoliczności czy jakieś super skuteczne profilowanie?
Widzę że w obecnych warunkach PP w MCWE mBanku nie ma zapisów o limicie wejść, ale muszę doczytać. A żeby nie odchodzić od tematu tego wątku: czy mbankowa MCWE może być dobra alternatywa do PKO BP VI dla podroznika?
Jeśli oglądałeś ofertę tej karty w Internecie to na pewno nie przypadek. MBank skutecznie używa cookie.
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.

#4243 PostWysłany: 07 Paź 2024 21:19 

Cytuj:
Staraliśmy się, aby komunikat był czytelny dla wszystkich klientów.

To wam nie wyszło...

Cytuj:
Klienci posiadający fizyczne karty Priority Pass (wydane przed 3 grudnia 2024 r.) do 3 stycznia 2025 r. mogą korzystać z nielimitowanych wejść dla posiadacza/użytkownika karty.
Wejście do saloniku odbywa się na podstawie fizycznej karty Priority Pass.

Pociągnij dalej temat i spytaj co się wydarzy, jeśli 4 grudnia wejdziesz na podstawie fizycznej karty kredytowej nie rejestrując się do aplikacji :D
A potem jeszcze spytaj o wejście na podstawie karty bez rejestracji po 4 stycznia :)
 Profil Relacje PM off
automatae lubi ten post.

#4244 PostWysłany: 08 Paź 2024 16:34 
Awatar użytkownika

Loty: 52
Kilometry: 133 086
Krajów: 23 / 10.7%
srebrny
Prosisz i masz @gral XD

"Dzień dobry Kri$, jestem PKO BP i mam rozdwojenie jaźni, mój konsultant nie wie, co napisał do Ciebie inny konsultant" XDDDD :lol: :lol: :lol:
Masakra jakaś hehe, może więcej nie będę pisał, bo jeszcze usłyszę, ze każdy ma nielimitowane + 10, poza mną, który nie mam nic XDDDD

Cytuj:
Dzień dobry Panie Kri$,
dziękuję za kontakt.
Odpowiedź 1: Plastikowe karty Priority Pass wydane do 2 grudnia 2024 r. będą działać do 3 stycznia 2025 r. Od 4 stycznia 2025 r. plastikowe karty Priority Pass przestaną działać - będzie obowiązywał limit 10 wejść.
Nielimitowane wejścia obowiązują do wejścia w życie zmian do 2 grudnia.
Odpowiedź 2: Od 4 stycznia 2025 r. plastikowe karty Priority Pass przestaną działać i jedynym sposobem na wejście do saloniku będzie przedstawienie fizycznej karty PKO Visa Infinite lub cyfrowej karty Priority Pass wygenerowanej w aplikacji Priority Pass.
Odpowiedź 3: Jeśli po 3 grudnia 2024 r. zarejestruje się Pan w Priority Pass to do końca roku 2024 r. zyska Pan 10 darmowych wejść do wykorzystania. Od 1 stycznia 2025 r. limit odświeży się i zyska Pan kolejne 10 darmowych wejść.
Nielimitowane wejścia obowiązują do wejścia w życie zmian do 2 grudnia.
Gdyby pojawiły się dodatkowe pytania, zachęcam do ponownego kontaktu.
gral lubi ten post.

#4245 PostWysłany: 08 Paź 2024 16:42 

Loty: 250
Kilometry: 631 217
Krajów: 50 / 23.3%
Kri$ napisał(a):
Cytuj:
Jeśli po 3 grudnia 2024 r. zarejestruje się Pan w Priority Pass to do końca roku 2024 r. zyska Pan 10 darmowych wejść do wykorzystania.
A jeśli już jestem zarejestrowany w Priority Pass na tę kartę? To po 3 grudnia mogę się na nią zarejestrować ponownie? A jeśli tak, to raz, czy więcej razy?
 Profil Relacje PM off  

#4246 PostWysłany: 08 Paź 2024 16:45 

złoty
Mam i ja odpowiedź z PKO (zgodną jednak z moim rozumieniem ich komunikatu):
Zmiany dla nielimitowanych wejść wchodzą w życie od 3.12.2024 r. Od tej daty może Pan skorzystać z 10 darmowych wejść do saloników w roku kalendarzowym.
Część komunikatu, o którą Pan pyta to:
„Plastikowe karty Priority Pass wydane do 2 grudnia 2024 r. będą działać do 3 stycznia 2025 r. jak dotychczas. Od 4 stycznia 2025 r. plastikowe karty Priority Pass przestaną działać i jedynym sposobem na wejście do saloniku będzie przedstawienie fizycznej karty PKO Visa Infinite lub cyfrowej karty Priority Pass wygenerowanej w aplikacji Priority Pass.”
Ten zapis dotyczy kart PP w wersji fizycznej (plastikowej). One będą działać do 3.01.2025 r. Po tym czasie będzie można posługiwać się wyłącznie wersją cyfrową karty. Ten zapis nie dotyczy liczby wejść.
 Profil Relacje PM off
Krzysztof76 uważa post za pomocny.

#4247 PostWysłany: 08 Paź 2024 22:33 
Awatar użytkownika

srebrny
@lluukk
Tylko co to oznacza? Że od 3 grudnia plastikowa karta z PP nielimitowanej staje się limitowana z 10 wejściami? I jeszcze od 1 stycznia następuje reset, nabija się 10 wejść, które są ważne tylko do 3 stycznia?
Gdyby to było takie proste w "zakodowaniu", to po co byłoby likwidować plastik dla starych klientów, a kazać im rejestrować się w aplikacji mobilnej? Od razu można by wprowadzić 10 wejść w roku kalendarzowym, nowym klientom można by już wydawać tylko wersje elektroniczną karty, jeżeli to generuje dodatkowe koszty w produkcji karty.

Na moją intuicję, to zrobią tak, że od 3 grudnia do 3 stycznia będzie można korzystać ze starej karty w wersji "nielimitowanej". Limity będą tylko dla nowych kart w aplikacji (wtedy pytanie czy będzie można korzystać jednocześnie z jednej i drugiej karty, albo czy założenie karty w aplikacji nie dezaktywuje tej starej). Zapewne również założenie karty w aplikacji będzie się wiązało już z nowym numerem karty, bo PP chyba przypisuje do każdej karty konkretną datę ważności i rodzaj wejść.
A to, że część konsultantów teraz tak odpowiada, to jeszcze nic nie oznacza. Kto miał z doradcami w bankach do czynienia, ten wie, że trzech pracowników banku może podać trzy różne odpowiedzi na to samo pytanie. Oni często sami nie wiedzą, interpretują to po swojemu. Już nie mówiąc o poziomie merytorycznym, który często jest żenująco niski.

------
@lluukk @Kri$
Nawet zwróćcie uwagę na Wasze komunikaty z banku. Przepisane z tego ich oficjalnego komunikatu. Piszą "Plastikowe karty Priority Pass wydane do 2 grudnia 2024 r. będą działać do 3 stycznia 2025 r. jak dotychczas", ale nigdzie nie napisali, że będzie limit 10 wejść na plastikowych kartach. To samo "Od 4 stycznia 2025 r. plastikowe karty Priority Pass przestaną działać - będzie obowiązywał limit 10 wejść." - tak, jakby limit 10 wejść miał obowiązywać po końcu ważności karty fizycznej.
O limicie 10 wejść tylko piszą w kontekście nowo założonych kart elektronicznych. I może ten komunikat jest specjalnie tak rozmyty, żeby ludzie zakładali aplikacje, i nie tworzyć potencjalnej "luki" w postaci wykorzystania fizyczej karty do końca.
Oczywiście to moja interpretacja, więc mogę się mylić. Czas pokaże, co z tego faktycznie wyniknie.
2 ludzi lubi ten post.
FUX uważa post za pomocny.

#4248 PostWysłany: 08 Paź 2024 22:53 

złoty
Ja napiszę jak bank chce być zrozumiany jeśli chodzi o ilość wejść:
- 02.12 koniec nielimitowanych wejść, zmienia się oferta na:
- 03.12 - 31.12.24 - 10 wejść łącznie z gościem
- 01.01 - 31.12.25 - 10 wejść łącznie z gościem
I jeśli komuś konsultant napisał coś innego, to będzie miał podstawię do reklamacji.
Pozostałe ustalenia dotyczą tego do kiedy będzie działał plastik i tylko tyle.
Po prostu część z Was miesza limity wejść z okresami działania karty plastikowej/w aplikacji. To do ilości wejść nic nie ma.
 Profil Relacje PM off
George1 lubi ten post.
George1 uważa post za pomocny.

#4249 PostWysłany: 08 Paź 2024 23:46 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Kri$ napisał(a):
Miałem Platinum wydaną w lutym i okres rozliczeniowy opłaty za kartę był do 02.2025. Po przysłaniu Visa Infinite w jej szczegółach mam pobranie opłaty do 08.2025. czyli rok od teraz i podaną wartość operacji wymaganą do darmowości - 132k, ale na szczęście przeniósł mi się obrót z Platinum i zostało niewiele do "wyrobienia"

Czy obrót sam ci się przeniósł, czy wnioskowałeś/składałeś reklamację, czy musiałeś czymś to argumentować?

Ja miałem niedawno "zmianę wizerunku karty" ale pobrali cześć opłaty za Platinum, a na Infinite obrót liczony od zera :(
 Profil Relacje PM off  

#4250 PostWysłany: 09 Paź 2024 04:10 

Zbanowany
niebieski
Krzysztof76 napisał(a):
Na Diners można było wejść czasem do saloników First class np DXB. Na PP już nie

Czy to jest sprawdzona informacja ?

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#4251 PostWysłany: 09 Paź 2024 06:52 

rozumiem że nowy limit wejść dotyczy też posiadaczy KK Infinite na starych zasadach - nielimitowane wejścia dla posiadacza- ?
byłem osobiście w banku ING w celu weryfikacji jak sprawa wygląda z ich kartą PP, jak na razie klienci na starych zasadach pozostają na starych zasadach i pod względem darmowych nie limitowanych wejść PP , i pod względem opłat za KK
 Profil Relacje PM off  

#4252 PostWysłany: 09 Paź 2024 06:57 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
@malawita
Tak. Sprawdzona osobiście?
 Profil Relacje PM off  

#4253 PostWysłany: 09 Paź 2024 07:12 

@George1 tak
 Profil Relacje PM off  

#4254 PostWysłany: 09 Paź 2024 11:22 

Loty: 50
Kilometry: 134 797
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Jakiś czas temu pisałem o szkodzie w rodzinie w wypożyczonym aucie w Hiszpanii.
Pobrano depozyt.
Dzisiaj Mondial przelał równowartość, więc karta i ubezpieczenie działają.
Trwało to ponad miesiąc.
?
 Profil Relacje PM off  

#4255 PostWysłany: 09 Paź 2024 11:28 

srebrny
Moim zdaniem ta rejestracja w aplikacji spowoduje, że karta fizyczna "straci ważność". Mamy więc do wyboru:
- nie rejestrować w grudniu i mieć nielimitowane do 3 stycznia
- zarejestrować i mieć w grudniu te 10 wejść dla rodziny
Bardzo bym się zdziwił, gdyby po rejestracji karta plastikowa nadal pokazywała się w salonikowych terminalach jako ważna.
 Profil Relacje PM off  

#4256 PostWysłany: 09 Paź 2024 11:42 

złoty
@Misiatek czy to tak trudno zrozumieć, że obecna oferta PP obowiązuje do 03.12 i od północy z 2/3.12 się kończy (!) a od 03.12 są nowe warunki.
Tylko bank nie chce kogoś kto jest np. w podróży postawić w takiej sytuacji, że plastik nie działa i musi ściągać aplikacje itp. tylko pozwala działać do 03.01.25 karcie plastikowej zamiast o północy z 2/3.12 ją zablokować. Ale stara oferta się kończy a nowa obowiązuje od 03.12.
 Profil Relacje PM off  

#4257 PostWysłany: 09 Paź 2024 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
mogę to przetestować tzn nic nie robić , nie aktywować aplikacji i zweryfikować czy będzie działać dalej plastik będę na lotnisku 14.01.2025 . Dla mnie to żaden problem bo jak się odbije i nie będzie działać PP od PKO to dam PP od mbank .. choć pewnie będzie grupa osób która taki test przeprowadzi wcześniej niż ja :)

#4258 PostWysłany: 09 Paź 2024 11:52 

srebrny
Owszem, dla nowych klientów. Dla starych jest ta informacja: "Plastikowe karty Priority Pass wydane do 2 grudnia 2024 r. będą działać do 3 stycznia 2025 r. jak dotychczas." Moim zdaniem, z plastików system nie będzie zliczał i pilnował limitu 10 wejść w grudniu. A jeśli będzie to jest to niezgodne z powyższym i stanowi podstawę do reklamacji. Pożyjemy, zobaczymy. ;)
 Profil Relacje PM off  

#4259 PostWysłany: 09 Paź 2024 11:53 

złoty
@lendziro no nie powinien działać, ale wtedy zamiast od razu użyć karty mB spróbuj czy wejdziesz przy użyciu samej karty Infinite z PKO. Ciekawe czy zadziała czy jednak trzeba ściągać aplikację.
 Profil Relacje PM off  

#4260 PostWysłany: 09 Paź 2024 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Będę wracał z Namibii na lotnisku WDH raczej nie będą wiedzieć co to PKO Infinity... to tak jakbym na okęciu pokazywał kartę kredytową z np Boliwii i oczekiwał że ją będą honorować :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości