Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#13421 PostWysłany: 07 Wrz 2024 11:16 

srebrny
https://all.accor.com/a/en/offers/ena-e ... offer.html
Accor in partnership with Eurostar: Enjoy 10% off your hotel stay*
T&C:
1. As a valued client of our partner, enjoy a dedicated 10% off plus a maximum of flexibility at participating hotels in Europe & North Africa. Discount on accommodation (and on breakfast for BB hotels only).
2. This offer is valid for a member’s stay from September 6th 2024 to March 1st 2025 inclusive in one of the participating hotels* in Albania, Algeria, Andorra, Armenia, Austria, Azerbaijan, Belgium, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, France, French Guyana, Georgia, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Israel, Italy, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Kosovo, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Moldova, Monaco, Montenegro, Morocco, the Netherlands, North Macedonia, Poland, Portugal, Reunion, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Tunisia, the United Kingdom and Uzbekistan, and booked between 00:00 a.m. Central European Time (CET) on 6th September 2024 and 11:59 p.m. Central European Time (CET) on 26th February 2025 inclusive.
3. To be eligible for this offer, stays must be booked directly via Accor (via the official Accor websites, the Accor ALL mobile apps, the ALL call centre, directly at a participating hotel) or through a traditional travel agency whose booking system is automatically connected to the Accor booking office. Stays booked via a reseller, tour operator or third-party online travel agent (such as expedia.com, booking.com, etc.) will not be eligible for this offer.
4. This offer cannot be combined with other current promotional offers or advantages and does not apply to groups.
5. This offer is subject to availability. General sales terms and conditions apply for reserved public rates specific to each hotel.
Accor, participating hotels and/or partners of this offer accept no liability for non-performance or unavailability of the offer due to an external and unavoidable event that makes performance by Accor, participating hotels and/or partners of this offer impossible or disproportionately burdensome. Customers or members will not be entitled to any compensation and the benefits of the offer (particularly Reward points) will not be issued/credited if the offer cannot be implemented in these circumstances.

Lista hoteli:
https://all.accor.com/a/content/dam/all ... fer_V2.pdf
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#13422 PostWysłany: 09 Wrz 2024 16:20 

Loty: 57
Kilometry: 181 558
Krajów: 15 / 7.0%
maciey napisał(a):
Chupacabra napisał(a):

Pisałem do nich, aby się upewnić, czy na pewno nie można łączyć accor plus z all signature. Odpowiedź brzmi: nie, nie można. A szkoda ;)
W tym momencie to chyba najniższa cena w historii w związku z ceną reala brazylijskiego - 0,68 PLN. Warto przemyśleć.

Oczywiście, można połączyć z Acoor Plus

Załączniki:
Komentarz do pliku: konta
acc+.jpg
acc+.jpg [ 32 KiB | Obejrzany 1591 razy ]
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.

#13423 PostWysłany: 09 Wrz 2024 19:16 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Można, ale tylko z Signature w wersji miesięcznej, a nie rocznej
 Profil Relacje PM off
pawfazi uważa post za pomocny.

#13424 PostWysłany: 09 Wrz 2024 21:07 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
O daje takie połączenie ?
 Profil Relacje PM off  

#13425 PostWysłany: 10 Wrz 2024 12:35 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Ja mam All Signature w wersji miesięcznej połączone z kartą Ibisa. Więc wygląda na to, że można [karta Ibisa była pierwsza]

#13426 PostWysłany: 12 Wrz 2024 20:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Widzę że do końca roku nie wyrobię 60 nocek aby utrzymać Platynę, wobec tego spadnę do Golda i tu moje pytanie kiedy? Otóż według informacji na koncie Platynę mam do 31.01.25 (wynika to z accor plus), a według zasad accora z końcem roku następuje spadek, ma ktoś z was taką wiedzę jak to faktycznie będzie wyglądało?
BTW szklana kula nic nie wie, pytam o doświadczenia na własnej skórze ;)
 Profil Relacje PM off  

#13427 PostWysłany: 12 Wrz 2024 21:10 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 1 035 242
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
@Andi To nie jest wprost odpowiedź na Twoje pytanie, ale myślę że można wysnuć podobne wnioski.
Podam Ci mój przykład. Miałem Plus kupiony w sierpniu 2023 i mam Platyne ważna do końca 2024.
Jak jeszcze miałem Plusa, to system pokazywał mi, że Platyna jest ważna do końca sierpnia 2024 (tak jak ważność Plusa, co nie było prawdą). Nastał wrzesień, Plusa nie ma, a data Platyny automatycznie zmieniła się na prawidłową, czyli do końca 2024 roku.

Wg mnie Platynę będziesz miał do końca tego 2024 roku, bo tak Accor przelicza statusy. Możesz zrobić screeny i w styczniu 2025 reklamować, ale szanse wg mnie niewielkie. Można spróbować ugrać 1 miesiąc...
 Profil Relacje PM off
novart lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#13428 PostWysłany: 13 Wrz 2024 05:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Andi napisał(a):
Widzę że do końca roku nie wyrobię 60 nocek aby utrzymać Platynę, wobec tego spadnę do Golda i tu moje pytanie kiedy? Otóż według informacji na koncie Platynę mam do 31.01.25 (wynika to z accor plus), a według zasad accora z końcem roku następuje spadek, ma ktoś z was taką wiedzę jak to faktycznie będzie wyglądało?
BTW szklana kula nic nie wie, pytam o doświadczenia na własnej skórze ;)
@Andi a jak liczyłeś te 60 nocek i czy uwzględnialeś może bonus za odnowienie?

AccorPlus liczy nocki statusowe dwojako. Szczegóły poniżej:

Accor Plus members have their status assessed at the time of your Accor Plus membership renewal. The Status Tier will be assessed based on the Eligible Status Nights or Status points earned during one of the two periods:
- The current calendar year to date
- The previous calendar year
The highest number of Eligible Nights spent or Status points earned during one of these two periods, will determine your new Status.
 Profil Relacje PM off
Andi uważa post za pomocny.

#13429 PostWysłany: 13 Wrz 2024 07:19 

niebieski
Mam problem z kupnem abonamentu All Signature. Podczas próby płatności odrzuca kartę. Próbowałem kilkoma różnymi kartami i ciągle to samo. Nie mam aktywnego innego abonamentu itp.
Ktoś spotkał się z tym samym problemem? Ktoś podpowie co mogę z tym zrobić? ;)
 Profil Relacje PM off  

#13430 PostWysłany: 13 Wrz 2024 07:24 

Loty: 73
Kilometry: 150 959
Krajów: 20 / 9.4%
moss_LOT napisał(a):
Mam problem z kupnem abonamentu All Signature. Podczas próby płatności odrzuca kartę. Próbowałem kilkoma różnymi kartami i ciągle to samo. Nie mam aktywnego innego abonamentu itp.
Ktoś spotkał się z tym samym problemem? Ktoś podpowie co mogę z tym zrobić? ;)

All Signature trzeba opłacić kartą kredytową. Może płacisz debetówką?
 Profil Relacje PM off  

#13431 PostWysłany: 13 Wrz 2024 07:27 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Jest jeszcze możliwość płatności punktami za ALL PLUS Voyageur?

#13432 PostWysłany: 13 Wrz 2024 08:33 

Loty: 73
Kilometry: 150 959
Krajów: 20 / 9.4%
W warunkach all signature widzę notkę:

"Po czterech miesiącach subskrypcji kwalifikujących się planów ALL Signature przenieś punkty premiowe ze swojego konta na członka rodziny i przyjaciół członka ALL, kontaktując się z naszym Działem Obsługi Klienta.
Sprawdź informacje w naszym FAQ i Warunkach użytkowania."

Czy jeżeli założyłbym konto all signature na partnerkę, a później przeniósł punkty z moim accorplus? Przeszło by to? Nie widzę nigdzie linka do faq o którym wspominają wyżej ;)
 Profil Relacje PM off
Darek M. lubi ten post.

#13433 PostWysłany: 13 Wrz 2024 12:55 

niebieski
@maciey kredytówkami również próbowałem

Ogarnięte, przy kwartalnym wariancie poszło bez problemu
 Profil Relacje PM off  

#13434 PostWysłany: 13 Wrz 2024 19:16 

Loty: 552
Kilometry: 1 235 648
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
tak dla pewności. W przypadku All Plus Voyageur te 20 nocy do statusu nie wiążą się z żadnymi ograniczeniami? Do platyny brakuje mi 21 nocy, więc 1 nocleg + All Plus Voyageur rozumiem, że załatwią sprawę? jak dlugo się czeka na te 20 nocy? bo raz widziałam, że niby 1 dzień, a raz że nawet 30 dni?

#13435 PostWysłany: 14 Wrz 2024 08:14 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie noce były na koncie jakieś 2 minuty po zakupie.
maxima uważa post za pomocny.

#13436 PostWysłany: 14 Wrz 2024 12:10 

srebrny
Z tymi nocami to jest różnie. U mnie były po kilku dniach, ale to chyba nawet na forum ktoś opisywał, że musiał reklamować.

#13437 PostWysłany: 16 Wrz 2024 16:52 

Loty: 25
Kilometry: 27 239
Krajów: 9 / 4.2%
maxima napisał(a):
tak dla pewności. W przypadku All Plus Voyageur te 20 nocy do statusu nie wiążą się z żadnymi ograniczeniami? Do platyny brakuje mi 21 nocy, więc 1 nocleg + All Plus Voyageur rozumiem, że załatwią sprawę? jak dlugo się czeka na te 20 nocy? bo raz widziałam, że niby 1 dzień, a raz że nawet 30 dni?
Zakupiłem wczoraj, a dzisiaj wjechało 20 nocy.

Moje pytanko brzmi
Upgrade pokoju przysługuje z automatu od golda? Mianowicie rozumiem że rezerwuję sobie pierwszy z brzegu pokój np przez aplikację, a na miejscu będzie na mnie czekał wyższy standard? Oczywiście w razie dostępności.
 Profil Relacje PM off
maxima uważa post za pomocny.

#13438 PostWysłany: 16 Wrz 2024 17:03 
Awatar użytkownika

W Accor nic nie ma z automatu. Wszystko zależy od hotelu, dostępności, dat, ceny, statusu klienta itp itd..Większe szanse w hotelach zarządzanych przez Orbis bezpośrednio. W franszyzach różnie... Za granicą to już zupelna ruletka. Mam Diamond i niektóre hotele do dziś nie wiedzą że mam darmowe śniadanie w weekend...
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.
dusiu88 uważa post za pomocny.

#13439 PostWysłany: 16 Wrz 2024 17:32 

Loty: 335
Kilometry: 347 184
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Karta All Plus Ibis - czy dobrze pojąłem regulamin? Robiłbym rezerwację w Ibis Budget przez aplikację, cena standardowa np. 300 zł, cena dla programu All np. 270 zł (-10 procent), a przy All Plus Ibis cena będzie 255 zł (-15 procent)? Tak chyba wynika z regulaminu:
Obniżki stawek przysługujące w ramach ALL PLUS nie mogą być łączone z jakąkolwiek trwającą obniżką stawek (w tym ceną członka ALL), czasową promocją stawek lub ofertą pakietową.
 Profil Relacje PM off  

#13440 PostWysłany: 16 Wrz 2024 20:20 
Awatar użytkownika

Loty: 476
Kilometry: 505 697
Krajów: 55 / 25.7%
niebieski
Niesamowicie to wszystko skomplikowane. Czy ktoś mi, poproszę, doradzi albo podrzuci jakieś zestawienie benefitów/racjonalności zakupu czegokolwiek z tego powyższego koszyka. Ten program All Voyager daje ileś tam mil, co według komentarzy powyżej jakoby zwraca się z nawiązką i daje +20 nocy do statusu, tak? Rok temu miałem Platinum. Coraz mniej mi po drodze było z Accorem, nie wyspałem tylu nocy na rekwalifikację, ale spokojnie na Golda wyspałem. W tym roku zostałem z Goldem i okazuje się, że - za nic w świecie - nie wyśpię Golda, spadłbym do Silvera. Mógłbym pewnie jakąś kartę Ibis zakupić, żeby tego Golda wbić na kolejny rok i to byłoby chyba jako tako opłacalne... ale przy jakiejś tam symulacji konieczności zarezerwowania noclegów za kwotę ok. 1500-2000zł. jeszcze w tym roku no i dalej w przyszłym, może warto byłoby sobie kupić coś lepszego (ten Voyager), dostać ekwiwalent w punktach, +20 nocy i upiec dwie pieczenie na jednym ogniu? Jak to sensownie ugryźć? Na koniec nie mam nic dodanego, po prostu uczciwie kupowane noclegi prywatne za "gotówkę", punkty od czasu do czasu wydawane, nic nigdy nie kupione dodatkowo.
 Profil Relacje PM off
Aramise lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość