Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Paź 2012 23:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zauważyłem właśnie, że w systemie LOTu na przełomie marca/kwietnia kończy się oferowanie taryfy First Minute na jakiekolwiek kierunki europejskie, a nawet krajowe.

Do tej pory taryfę First Minute można było upolować na przestrzeni całego kalendarza (czyli od powiedzmy "za miesiąc" do końca kalendarza czyli 12 miesięcy wprzód), tymczasem teraz nie ma w ogóle w systemie tej taryfy na połączenia od kwietnia wzwyż. Sprawdziłem losowo kilka destynacji europejskich i 2 krajówki - wszędzie ta sama zasada.

Czyżby koniec...?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 31 Paź 2012 00:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Może planowane będą zmiany rozkładu i stąd to wynika.

Jaki to konkurencyjny portal :)
Tam porusza się raczej inne tematy.

#3 PostWysłany: 31 Paź 2012 00:05 

Anonymous napisał(a):
kemot napisał(a):
Zauważyłem właśnie, że w systemie LOTu na przełomie marca/kwietnia kończy się oferowanie taryfy First Minute na jakiekolwiek kierunki europejskie, a nawet krajowe.

Do tej pory taryfę First Minute można było upolować na przestrzeni całego kalendarza (czyli od powiedzmy "za miesiąc" do końca kalendarza czyli 12 miesięcy wprzód), tymczasem teraz nie ma w ogóle w systemie tej taryfy na połączenia od kwietnia wzwyż. Sprawdziłem losowo kilka destynacji europejskich i 2 krajówki - wszędzie ta sama zasada.

Czyżby koniec...?

Na konkurencyjnym portalu jest artykuł o kontrolowanej upadłości lotu i przejęciu części połączeń przez eurolot. Ponoć wycofanie stawek promocyjnych z połączeń na w kolejnym roku ma uchronić przez wysokimi kosztami lotów innych przewoźników. Ciekawa koncepcja.

I w związku z tym udostępnili ostatnio 30% zniżki na wszystkie loty?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Paź 2012 17:37 
Awatar użytkownika

niebieski
30%? Gdzie? :shock:
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Paź 2012 17:42 
Awatar użytkownika

srebrny
http://www.fly4free.pl/nawet-20-znizki-od-lotu/ :)

Z pozdrowieniami!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Paź 2012 18:11 

srebrny
też to zauważyłem, zmiana nastąpiła na początku tygodnia.
Co ciekawe tydzień temu w FM były np. 4 miejsca, a teraz 4 miejsca są w najtańszej dostępnej taryfie.
Liczę na to, że to tylko wynik wprowadzania zmian w rozkładzie letnim i FM wróci, oby!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 31 Paź 2012 18:15 

niebieski
Cytuj:
I w związku z tym udostępnili ostatnio 30% zniżki na wszystkie loty?

20%
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Paź 2012 18:20 

Loty: 37
Kilometry: 79 515
Krajów: 12 / 5.6%
ta znizka nic nie warta, np. bilet do paryza na tripsta 620 pln, a na stronie lotu "z rabatem" 600 pln :>

#9 PostWysłany: 31 Paź 2012 20:05 

niebieski
A ja jakoś 2 dni temu dostałem newslettera z lotu o first minute wlasnie. dziwny zbieg okolicznosci ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Gru 2012 21:48 
Awatar użytkownika

LOT to się nadaje do odstrzału, rok temu w styczniu rezerwowałem warszawa gdańsk na weekend pod koniec kwietnia dla 2 osób za 353 PLN. Aktualnie za podobny wyjazd trzeba zapłacić około 390.... $

#11 PostWysłany: 02 Gru 2012 22:06 

niebieski
chyba to jednak definitywny koniec taryfy FIRST MINUTE, nadal jej nie ma a ceny w Szalonych środach... o 30 % wyższe....
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 02 Gru 2012 22:27 

HON fly4free
Tak, LOT zrezygnował z dotychczasowego poziomu cen w najniżych taryfach.
Powrotu do nich nie należy się spodziewać w przewidywalnym czasie.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 02 Gru 2012 22:33 

niebieski
czyli jak ktoś już powiedział "... taniej już było.."
szkoda dla mnie jako "korzystacza" z tych taryf a może z pożytkiem dla LOTu. ( jak kogoś znajdzie w moje miejsce a pewnie tak :) )
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 02 Gru 2012 22:39 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 206 956
Krajów: 15 / 7.0%
Mają B788, to w tle można po cichutku cisnąć krajówki....

#15 PostWysłany: 02 Gru 2012 22:45 

niebieski
no krajówki to idą z nimi po całości... ja raczej nie latam krajówkami ale jak tak sobie popatrzyłem to... "toć to szok"
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 02 Gru 2012 23:28 

marek2011 napisał(a):
Tak, LOT zrezygnował z dotychczasowego poziomu cen w najniżych taryfach.
Powrotu do nich nie należy się spodziewać w przewidywalnym czasie.

A to potwierdzone, czy domysły?

Nie ma przecież jeszcze rozkładu letniego, ponieważ trudno go zaplanować przy niepewnych terminach dostawy B788. A tylko idiota ładowałby do systemu bilety w cenie grubo poniżej kosztów, które rozejdą się w 2-3 dni i przy ewentualnych zmianach wypłacał odszkodowania. A jak powszechnie wiadomo, płacący najmniej są czasami bardzo roszczeniowi i najgłośniej krzyczą ;)

Druga sprawa to prosty rachunek ekonomiczny. Warszawa-Gdańsk tam i z powrotem to od ponad 700km do ponad 800km, co przy zużyciu paliwa 7l/100km daje ponad 300zł kosztów, nie licząc kosztów posiadania, napraw i ubezpieczenia samochodu oraz kawy po drodze i ewentualnych opłat za autostrady. Zmęczenia nie liczę, bo każdy inaczej ceni swój czas. LO zatem bardzo dobrze kalkuluje. Jak mam podróż służbową do WAW to nie widzę sposobu, żeby samochód wyszedł taniej. Czy to zadziała? Zobaczymy za kilka miesięcy. LO to nie Caritas, ale sensownie reagować na słabą sprzedaż jeszcze potrafią.
Może to być przykre, ale trzeba pamiętać, że tradycyjne linie lotnicze nie mogą być trwale konkurencyjne cenowo dla samochodu na krótkim dystansie. Rachunek kosztów tego biznesu na to nie pozwala.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 03 Gru 2012 04:17 

niebieski
Dość często latam krajówkami i widząc obłożenie i problemy z rezerwacją biletów z małym wyprzedzeniem, uważam że LOT nie potrzebuje żadnych promocji na tych trasach, bo ma i tak bardzo wysokie obłożenie. I mieć będzie, niezależnie od ceny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: szpaczny oraz 2 gości