Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Paź 2012 19:37 

Hej! Wspomóżcie mnie swoim doświadczeniem, jak najlepiej się dostać do Australii? (w jedną stronę) Najlepiej do Perth. Z tego co widzę najtaniej jest z mediolanu z qatar airways ok.612 euro.. Jakies inne porady? Z góry dzięki! :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 26 Paź 2012 19:59 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Faktycznie QA z przesiadką w Doha wydaje się być najrozsądniejszą opcją - ceny są podobne z MXP i FCO, najtaniej znalazłam FCO za 2509zł np na 30.11 - do FCO możesz tanio dolecieć Wizzem (jakieś bilety po 67zł widzę na okoliczne daty). Za ok 3000zł można LOTem bezpośrednio z Warszawy.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Paź 2012 19:15 

dzieki za zainteresowanie tematem. Najprawdopodbniej bede lecieć tymi katarskimi, ale jeszcze poszukam czegos przez najblizsze dni. Pisałaś ze mozna bezposrednio LOTem, niestety nie znalazłem zadnego takiego polaczenia, z tego co widze lot w ogóle nie lata do Australii, najdalej to chyba Singapur. pozdrowka
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Paź 2012 21:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Tripsta mnie zmyliła bo spojrzałam tylko na ikonkę LOTu przy nagłówku :)
LOTem (lub British Airways w podobnej cenie) do Heathrow, dalej Quantas, my bad.
Faktycznie, masz do wyboru albo QA za ~2800zł (?) i kombinowanie dolotu do FCO/MXP i przesiadka w Doha - albo dopłacisz te 200zł i bez kombinowania lecisz z Wawy z dwoma przesiadkami (na przykład Frankfurt/Singapur - możesz zakombinować tak żeby jeszcze i Singapur zwiedzić :))
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Paź 2012 18:39 

Hej, a dlaczego katarskie linie uwazasz ze przereklamowane? Pytam powaznie, nigdy nimi nie leciałem, a wlasnie o qantas nie słyszałem pochlebnych opinii... Sprawdzałem na stronie Qantas ten lot o 22,15 z frankfurtu do perth z przes. w singapurze, no i nie wiem czemu ciagle cena wychodzi ciagle ta sama - €823, a na tripscie ok 3,100zl za calosc z Krakowa. Niva, a jak zrobic zeby wlasnie w singapurze ten lot do perth byl np. dwa dni później, ale wciąż na tym samym bilecie? Robiłem tak kiedys w usa, bylo to dobre rozwiazanie bo nie musialem sie martwic o bagaz przez prawie w 2 dni ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Paź 2012 18:41 

aaa no i wielkie dzieki raz jeszcze za zainteresowanie i sugestie!!!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Paź 2012 20:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Noooo...to już będzie trochę trudniej, chyba że ktoś zna jakiś sensowny patent :/
Możesz zrobić na stronie Qantasa rezerwację na FRA - SIN i wylot SIN - PER 2 dni później na jednym bilecie, wychodzi jakoś 3400zł, ale zostaje dolot do Frankfurtu. Innego pomysłu nie mam, może ktoś bardziej doświadczony coś wymyśli :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Paź 2012 19:46 

3 tys to dobra cena.
Ja właśnie próbuje coś znaleźć w druga strone - z brisbane do polski (krakowa) ale jakoś mi nie idzie :P

jakby ktoś miał obczajony jakiś fajny lot w okolicach 27 to dawajcie znac!
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Paź 2012 19:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Tylko Brisbane wchodzi w grę? Jest TAP z Sidney bezpośrednio do WAW za 2900zł :/
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 05 Lis 2012 22:45 

do brisbane też muszę się dostać samolotem, ale to już mniejszy problem.

latanie po australii nie jest tanie, ale gdybym znalazła jakiś lot do sydney to mogłabym z tamtąd lecieć.

A do tego TAP dasz jakiegoś linka bo na ich stronie w ogóle nie znajduje mi takiego połaczenia...

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości