Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Paź 2012 13:01 

Hej !!

Jako że chciałem zabrać swoja cięzarną kobietkę w miejsce gdzie uświadczy troszkę słonka przed naszym dynamicznym okresem życia :D pomyślałęm o Maderze - znalazłem lot liniam TAP - cena okolice 2400 za dwie osoby (2 strony) macie może jakąś wiedzę o innym połączeniu w lepszej cenie ?

Z góry będę wdzięczny z uwagi !

Pozdr.

Bartek
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 25 Paź 2012 13:58 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Hej,
nie wiem skąd jesteś ale biorąc pod uwagę Kanary posprawdzaj sobie easyjeta na trasie Berlin - Teneryfa
pozdrawiam

#3 PostWysłany: 25 Paź 2012 14:12 

Nie ukrywam ze i o kanarach myślałem. Jestem z Łodzi więc do Berlina dojazd mam bardzo dobry :D
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Paź 2012 14:21 

niebieski
z Londynu na Maderę można polecieć za ok 70 GBP RT liniami EeasyJet (loty w dni nieparzyste i w soboty), z Lizbony jest to ok 45-50 EUR (loty codziennie 2x) pozostaje kwestia dolotu do Londynu lub Lizbony, także na sezon zimowy realna cena to jakieś 600-700PLN za osobę, przy odrobinie szczęścia taniej.

Jeśli zależy Ci na Maderze celowałbym w oferty last minute z Niemiec, w grudniu lub styczniu spokojnie znajdziesz opcję 7 dni w hotelu Monte Mar w Ponta Delgada (polecam) za ok 1500 PLN z przelotem w cenie.

ps. czy ktoś widział gdzieś informację że wirus Dengi został zidentyfikowany również na Azorach, czy problem dotyczy tylko Madery?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Paź 2012 14:29 

Milk,nie chce Cie martwic.Ale mam teraz w liściopadzie Maderke/9dni czasu na wyspie.I łącznie tydzien w Hiszpani/Bacerlona i Portugalia/Lizbona.
Początek trasy z WMI.
Cena:444plnRT

Tez jestem z Łodzi:).Pozdro
 PM off  

#6 PostWysłany: 25 Paź 2012 14:32 

No skłamałbym jakbym powiedział że mnie nie zmartwiłeś :) heheheh - niestety teraz nie damy rady - dlatego celuje styczeń luty :)

musze poszperać te lasty z Germańców :D
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Paź 2012 14:38 

Jak dobrze poszperasza to za ta cene poleciesz na Karaiby.Ale 12h lot może byc ciężki dla współpasażerów z kobieta w ciąży..;).
 PM off  

#8 PostWysłany: 25 Paź 2012 14:49 

heheh :) wiesz mnie to nawet bardziej by było szkoda by ją męczyć niż współpasażerów :D
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Paź 2012 14:57 

Loty: 14
Kilometry: 23 177
Krajów: 5 / 2.3%
platynowy
"Jeśli zależy Ci na Maderze celowałbym w oferty last minute z Niemiec, w grudniu lub styczniu spokojnie znajdziesz opcję 7 dni w hotelu Monte Mar w Ponta Delgada (polecam) za ok 1500 PLN z przelotem w cenie. "
Chyba wiadomo, że Ponta Delgada to nie Madera i nie Wyspy Kanaryjskie lecz Azory, a konkretnie wyspa Sao Miguel. jak gzdieś lecimy, to trzeba wiedziećprzynajmniej gdzie to jest. reszty nie wymagam, bo dla niektórych to (b) trudne.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Paź 2012 18:22 

niebieski
alborz napisał(a):
"Jeśli zależy Ci na Maderze celowałbym w oferty last minute z Niemiec, w grudniu lub styczniu spokojnie znajdziesz opcję 7 dni w hotelu Monte Mar w Ponta Delgada (polecam) za ok 1500 PLN z przelotem w cenie. "
Chyba wiadomo, że Ponta Delgada to nie Madera i nie Wyspy Kanaryjskie lecz Azory, a konkretnie wyspa Sao Miguel. jak gzdieś lecimy, to trzeba wiedziećprzynajmniej gdzie to jest. reszty nie wymagam, bo dla niektórych to (b) trudne.

również uważam mądralo, że dla niektórych pewne rzeczy są zbyt trudne.
spójrz więc teraz na mapę Madery i zobacz miejscowość na północnym wybrzeżu 6km od Sao Vicente a później głośno przeproś że mierzysz wszystkich swoją miarą. Jest Ponta Delgada na Azorach ale jest też na Maderze (i ta na Maderze zdecydowanie ładniejsza)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 25 Paź 2012 19:39 

Loty: 14
Kilometry: 23 177
Krajów: 5 / 2.3%
platynowy
"Ponta Delgada to znany kurort turystyczny na portugalskiej wyspie Madera. Położony jest na północnym wybrzeżu, w odległości 42 km od stolicy – Funchal i niecałych 60 km od międzynarodowego lotniska.
Ponta Delgada to spokojna miejscowość, położona w niesamowitej scenerii na klifie z przepięknym widokiem na ocean. Wspaniała architektura, tradycyjne sklepiki i knajpki z pyszną lokalną kuchnią, a także kameralna atmosfera sprawiają, że miejsce to jest szczególnie urokliwe. Ponta Delgada to ponadto świetna baza wypadowa dla chętnych zwiedzać wyspę, w tym bogate w zabytki Funchal."
W związku z tym - sorki! Koniec tematu. Przy okazji - daleki jestem od uważania się za mądralę. Jeśli tak to odczułaś(-eś) to trudno. Nie ma się za co obrażać. Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 26 Paź 2012 09:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Styczeń i luty to najbardziej deszczowe miesiące na Maderze a, że cała wyspa to praktycznie jedna wielka góra poprzecinana kanionami i wąwozami to istnieje duże ryzyko zalania miejscowości, które są położone na obrzeżach.
Tu dla przykładu opady z II.2010 dla Funchal
http://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/ ... ORMAL&MD5=
W 2010 roku był niezły kataklizm i wyspa została nieźle nadszarpnięta przez lawiny błotne i powodzie.
Ja byłem w 2011 roku na przełomie lutego i marca i deszczu co prawda nie uświadczyłem, poza minimalnym opadem w Ribeiro Frio i okolicach Santany, ale eksplorując wyspę natknąłem się na uszkodzoną lewadę i musiałem wrócić ze szlaku bo była kilku metrowa wyrwa, której nie dało się przeskoczyć. Tak więc przestrzegam, że można trafić na niefajną pogodę. Południe jest generalnie bardziej słoneczne i cieplejsze od północy i mniej deszczowe.
Sama wyspa to bajka, jeszcze tam kiedyś wrócę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości