Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 298 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 16 Maj 2024 10:43 

Daniel’s Car Rentals San Gwann

https://goo.gl/maps/obDkivKMPq2C5tPJ8

712 opinii na google -ocena 5,0chyba nie trzeba rekomendować więcej , bezproblemowy kontakt przez whatsapp , życzliwi , bezproblemowi właściciele (załatwili uchwyt i ładowarkę )
Do jazdy po lewej stronie dostosowałem się po 15 min - powtarzaj jedynie (keep left ;)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta
Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN
#282 PostWysłany: 21 Maj 2024 11:57 
Awatar użytkownika

Tak jak wcześnie pisałem - również polecam.
Bardzo dobry kontakt przez Whatsapp, bezproblemowo ze wszystkim.
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 28 Paź 2024 15:45 

OK Mobility, bookowane przez ich aplikację, najtańszy automat, 3 dni, 33 EUR, ubezpieczenie z KK

Najmniejszego auta nie mieli (w ofercie był chyba seat leon), dostałem SUVowatego peugeota. Przy odbiorze pracownik namawia do wykupienia ich ubezpieczenia, bo "olaboga zablokujemy ci 1350 eur na cały miesiąc, napewno tego chcesz?". Muszę czekać około 20 minut na auto, ale w umowie oczywiście dostaje pierwotny deadline (czyli: z 24h robi się 23h40m). Tankowanie same-same zamiast full-full. Auto konkretnie poobijane, na umowie 0 zaznaczonych uszkodzeń.

Przy oddaniu punkt niby otwarty od 9, ale obecna pracowniczka innej firmy daje mi znać, że chłopaki przyjdą dopiero o 11:30. Robię dokładne nagranie stanu auta i wrzucam kluczyk do skrzynki. Jednak wolałbym zrobić to z pracownikiem. Wbrew straszeniu depozyt zwolniony po około tygodniu.

Podsumowując: pozytywnie, ale raczej "you-get-what-you-pay-for".
 Profil Relacje PM off
Kri$ lubi ten post.

#284 PostWysłany: 20 Sty 2025 12:03 

niebieski
Korzystałem z KWL Group na lotnisku. To taki hub low costowy pod kilkoma markami. BeeRentals, CityGO, Movis. Biuro zlokalizowane po drugiej stronie korytarza od znanych marek (Sixt, Avis).

Więcej minusów niż plusów:

- brak możliwości wykupienia pełnego ubezp. z 0€ wkładu własnego. Dopłata 95€ obniża wkład własny (=depozyt) z 3600€ do 600€. (Van 9os)

- ręcznie spisują numer karty kredytowej. Na formularzu jest nawet rubryka na kod CCV. Ja zaprotestowałem , to nie spisali.

- protokół uszkodzeń też ręcznie wypisywany. U mnie były zaznaczona 3 rysy, na parkingu okazało się, że jest raczej 30 uszkodzeń karoserii. Obsługa poleciła wysłać zdjęcia wszystkich na WhatsApp.

++ tanio/najtaniej.
++ bezproblemowe zdanie

Depozytu nie wiem jak długo by trzymali, bo w mbanku sam usunąłem.

Nie skorzystam następnym razem.
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 09 Lut 2025 14:14 

Loty: 170
Kilometry: 288 438
Krajów: 32 / 15.5%
Czy korzystał ktoś z godnej polecenia wypożyczalni samochodów na Gozo?

#286 PostWysłany: 09 Lut 2025 14:22 

niebieski
Ja akurat po Gozo jeździłem autem wypożyczanym na Malcie, ale jak się nie uda znaleźć nic dobrego, to polecam autobus hop-on-hop-off https://city-sightseeing.com/en/64/gozo/66/hop-on-hop-off-gozo
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 10 Lut 2025 16:40 

niebieski
tylko słabe jest to z tymi hop-on hop-off że jeżdżą tylko do 15:45.. a ciemno się tu teraz robi po 18ej..
zaczynają też dość późno, 9:45..
 Profil Relacje PM off
Aramise lubi ten post.

#288 PostWysłany: 01 Mar 2025 14:37 

Loty: 170
Kilometry: 288 438
Krajów: 32 / 15.5%
freddy_gonzalez napisał(a):
Czy korzystał ktoś z godnej polecenia wypożyczalni samochodów na Gozo?

Odpowiem sobie sam na to pytanie- skorzystałem z wypożyczalni https://www.mayjocarhire.com więc jeżeli ktoś szuka czegoś sprawdzonego na wyspie to polecam. Najtaniej na pewno nie jest, ale całkowicie bezproblemowo. Za nówkę Opla Corsę w automacie na dwa dni z pełnym ubezpieczeniem, dodatkowym kierowcą oraz odbiorem i zostawieniem samochodu w porcie Mgarr (siedziba wypożyczalni jest w Victorii) zapłaciłem 165 euro, depozyt na karcie kredytowej 150 euro zwrócony na drugi dzień po oddaniu samochodu.

#289 PostWysłany: 01 Maj 2025 00:28 

Loty: 4
Kilometry: 3 825
Krajów: 4 / 2.0%
niebieski
Ja polecam wypożyczalnie: https://www.jscarhire.com/. Brałem z Sliemy, oddawałem na lotnisku. Fura nowiutka, wynajem bezproblemowy. Zeskanowaną podpisaną umowę dostaje się od razu na mejla tuż po odbiorze auta. To co mi się podobało, to fakt że nie trzeba tankować fury. Zużyte paliwo wyliczają po normalnej cenie ze stacji, nie doliczają żadnej dodatkowej opłaty. Kluczyki na lotnisku wrzuca się do skrytki.

Kaucja 150 EUR przy dodatkowym ubezpieczeniu Super CDW (które kosztuje 5 EUR/dzień - ale nie tym najwyższym) obniża excess do 100 EUR. Kaucja zdjęta po ok. 4 dniach roboczych. Jak wrócę na Maltę, to ponownie skorzystam z ich usług. Za 4 dni wynajmu z ubezpieczeniem zapłaciłem 124 EUR. Płatność zwykłą kartą debetową.
 Profil Relacje PM off
Tome uważa post za pomocny.

#290 PostWysłany: 02 Wrz 2025 15:21 

niebieski
Skorzystałem z Thriffty/Hertz. Hyunday i10 na 5 dni za 90euro. Poniżej zdjęcie z rozpiską ceny w zależności od ubezpieczenia. (za tą przejrzystość - duży plus: to rzadkość w wypożyczalniach). Poza tym bardzo uprzejma obsługa przy wydawaniu i zdawaniu. Image

I powtórzę się z poprzedniego postu / najmu na Malcie; markowe wypożyczalnie o wiele lepsze (Sixt, Hertz, Alamo itp. - w osobnym skrzydle parkingu). Pozostałe - niskobudżetowe (w osobnym korytarzu) nie polecam; jedna z nich spisała ręcznie kod CCV z mojej karty, a po 5 miesiąch ściągnęli dodatkowe 40euro. Image
Image
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 09 Lis 2025 15:01 

Josef Car Hire na Saint Paul's Bay.
Korzystał ktoś?
Yaris w automacie na 4 dni. 135€ +28 za pełne ubezpieczenie. Bez kaucji
Auto do odebrania na lotnisku, zwrot tak samo.
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 20 Gru 2025 15:20 
Awatar użytkownika

Loty: 52
Kilometry: 133 086
Krajów: 23 / 11.1%
srebrny
Podobnie jak kolega @Aramise pożyczałem w Hertz na lotnisku. Trzeba wyjść z terminala i iść w prawo w kierunku piętrowego parkingu. Zresztą drogowskazy wskazują dokąd iść.
Miałem auto klasy MDMR na 1 dobę (7-8 grudnia). Pożyczałem bezpośrednio przez stronę Hertz, nie od pośrednika, cena na potwierdzeniu od nich to 8,86€. Na miejscu usłyszałem, że mam dopłacić 10,62€ (9e+VAT) za "City Toll Chargé" czyli za wjazd do Valetty, do której się nie wybierałem, a poza tym godziny wypożyczeń mialem w terminie, gdy już nie pobiera się opłat za parkowanie w mieście.
Tak, przyznaję, po przewertowaniu kilkunastu pdf-ów, hiperłączy, rozwijanych menu znalazłem informację o pobieraniu obligatoryjnym kwoty 10,62€ za każdy wynajem na Malcie. Mój błąd, nie doczytałem, uwierzyłem, że Hertz jest uczciwą firmą, że jeśli przysyłają mi po rezerwacji A4 z zestawieniem kosztów to jest to całkowity koszt, a nie muszę przeglądać tysiąca zapisów i szukać kruczków.
Dodatkowo na potwierdzeniu rejestracji od nich było napisane "EXCESS 1000€, DEPOSIT 0€" a gość wyskoczył, że mam preautoryzować 800€ depozytu. Trochę niefajnie.

Załącznik:
MaltaHertz.jpeg
MaltaHertz.jpeg [ 28.66 KiB | Obejrzany 1062 razy ]
Załącznik:
MaltaHertz2.jpg
MaltaHertz2.jpg [ 108.98 KiB | Obejrzany 1062 razy ]

Otrzymane auto to Kia Picanto benzynowa. Auto czyste, zadbane, wszystko działało, przebieg 20 000 km. Tylko zaskoczyło mnie na minus kosmiczne spalanie, albo po prostu otrzymałem auto w teorii "full", a tak naprawdę miało przejechane ileś kilometrów, ale nie zdążyła się ruszyć wskazówka. Przejechałem 89 km, a zatankowałem potem do odbicia 10,74 litra (1,34€/litr) czyli spalanie wychodziłoby 12,06 litra/100km?
Przy zwrocie auta podjechałem na parking o 7:57, gość chciał rozpocząć oględziny, to mu powiedziałem, żeby poczekał do 8 rano, bo przed 8 doliczają >20€ za niestandardowe godziny XD
Pierwsze co zrobił, to zanurkował pod auto i zaczął oglądać progi i zderzaki i pokazuje mi rysę, to go spytałem czy naprawdę szukają jelenia i skoro teraz widzi rysę, to mógł ją zaznaczyć wcześniej, bo ja jakoś ją bez problemu widziałem jak przez ileś minut nagrywałem auto dzień wcześniej leżąc na posadzce garażu. Jak mu pokazałem film, że całe auto nagrałem, nawet od spodu, to wyklikał na tablecie, że wszystko OK.
Depozyt zszedł po około tygodniu.

Załącznik:
MaltaHertzKia1.jpeg
MaltaHertzKia1.jpeg [ 280.24 KiB | Obejrzany 1062 razy ]

Załącznik:
MaltaHertzKia2.jpeg
MaltaHertzKia2.jpeg [ 187.98 KiB | Obejrzany 1062 razy ]

Załącznik:
MaltaHertzKia3.jpeg
MaltaHertzKia3.jpeg [ 330.64 KiB | Obejrzany 1062 razy ]
Tomasz101 lubi ten post.
Tomasz101 uważa post za pomocny.

#293 PostWysłany: 20 Gru 2025 19:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Miałem identyczną sytuację z Hertz jak kolega powyżej tzn. dodatkowa opłata miejska, której w sumie nie znalazłem w warunkach wcześniej, próba naciągnięcia na ,,rysę" (po pokazaniu zdjęcia bezproblemowo odpuścił), no i to co mnie najbardziej zaskoczyło to wkład własny na 10 000 EUR za starszego i wszędzie porysowanego KIA Picanto.
 Profil Relacje PM off
Tomasz101 uważa post za pomocny.

#294 PostWysłany: 07 Sty 2026 00:30 

Właśnie oddałem auto do Daniela. Kilka słów ode mnie.
Zdecydowanie warto- wszystko załatwione online, przez Messengera. Zdecydowałem się na automat, że względu na ruch lewostronny i taki polecam każdemu- odpada 1 aspekt skupienia podczas jazdy (to był mój 2 raz po lewej stronie). Zaliczka 10€ przelana z Revoluta po kilkudziesięciu sekundach potwierdzenie otrzymania przelewu. Odbiór 10 min. Spacerem od lotniska, auto czekało czyste, zatankowane na full (takie trzeba zwrócić). Szefowa nagrała cały samochód i przesłała mi plik. Minerale poprosiła o nagranie lub fotki. Kilka wskazówek na temat jazdy, parkowania i używania Waze’a zamiast Google’a. Sam samochód (77k przebiegu) nieco „podrapany” z zewnątrz ale jeśli chodzi o wnętrze - wszystko OK. Klima sprawna, AppleCar też (poprosiłem o uchwyt do telefonu i od razu go otrzymałem, ale jak zorientowałem się, że jest MirrorLink - miałem Peugeota - to go zwróciłem), przewodowy na USB-A. W samochodzie była też ładowarka do gniazda zapalniczki 2xUSB-A. Samochód oddałem w centrum miasta (bez zadanej dopłaty) bo zostawałem jeszcze na 3 dni. Daniel odebrał auto, sprawdził paliwo i… podziękował za skorzystanie z usług jego firmy.
Żadnej blokady na karcie, udział własny do 450€, ale można zapłacić za wynajem kartą - mam na Revolucie ubezpieczenie wkładu własnego przy wynajmie samochodu więc zapłaciłem Revolutem.
Jedyny minus - spisanie numeru karty (bez kodu CVV) na dokumencie wynajmu jako zabezpieczenia (nie blokady środków).
Tomasz101 lubi ten post.

#295 PostWysłany: 28 Mar 2026 11:42 
Awatar użytkownika

Loty: 160
Kilometry: 314 813
Krajów: 45 / 21.7%
Korzystaliśmy z Daniel’s Car Rentals (San Gwann) i również mamy bardzo dobre doświadczenia.

Kontakt przez WhatsApp, numer ze strony na Facebooku - sprawnie i bezproblemowo, ale minusem jest brak strony internetowej, gdzie można porównać dostępne auta czy opcje. Dostaliśmy po prostu wycenę: na 3 dni w marcu mały manual 90€, automat 120€. Zdecydowaliśmy się na automat i to było najlepiej wydane dodatkowe 30€ na całym wyjeździe ?

Odbiór auta „na mieście” — bez problemu dojechaliśmy autobusem ze Sliemy. Zwrot jeszcze wygodniejszy: mieliśmy poranny wylot, więc po prostu zostawiliśmy samochód na parkingu lotniskowym (kluczyk i karta parkingowa zatrzaśnięte w środku).

Sam właściciel bardzo sympatyczny, mówi częściowo po polsku (ma sporo klientów z Polski). Dostaliśmy praktycznie nowe auto — sami przekroczylismy 10 tys. km, zero rys czy problemów.

Duży plus za brak kaucji/depozytu oraz pełną elastyczność płatności — można zapłacić kartą (debetową lub kredytową) i nie musi ona należeć do głównego kierowcy.

Daniel dorzuca też sporo praktycznych wskazówek: gdzie parkować, gdzie lepiej nie, jak tankować i jakiej nawigacji używać (Google Maps faktycznie nie ogarnia części maltańskich rond ?) - zdecydowanie polecam!

Załączniki:
IMG_5570.jpeg
IMG_5570.jpeg [ 720.31 KiB | Obejrzany 385 razy ]
 Profil Relacje PM off
Tomasz101 lubi ten post.

#296 PostWysłany: 28 Mar 2026 12:11 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 056
Krajów: 5 / 2.4%
niebieski
My braliśmy od Daniel's Car samochód kilkukrotnie. Raz odbieraliśmy na lotnisku a kilka razy w Gudii (10 minut piechota od lotniska). Zdawaliśmy raz też na lotnisku a kilka razy w Gudii. Też nie mieliśmy nigdy problemów.

Gdyby ktoś potrzebował.maja też skutery.
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 03 Cze 2026 12:16 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Kri$ napisał(a):
Pierwsze co zrobił, to zanurkował pod auto i zaczął oglądać progi i zderzaki i pokazuje mi rysę, to go spytałem czy naprawdę szukają jelenia i skoro teraz widzi rysę, to mógł ją zaznaczyć wcześniej, bo ja jakoś ją bez problemu widziałem jak przez ileś minut nagrywałem auto dzień wcześniej leżąc na posadzce garażu. Jak mu pokazałem film, że całe auto nagrałem, nawet od spodu, to wyklikał na tablecie, że wszystko OK.

Porażka (z ich strony)...

Serio leżałeś na podłodze i nagrywałeś spód auta?

Mam pytanie z innej beczki. Planuję 3-4 dni na Malcie, głównie komunikacją miejską, ale zastanawiam się czy wziąć auto na dzień żeby dojechać do dalszych miejsc. Jest sens dla jednej osoby? Czy może lepiej wziąć Uber/ taxi? Albo w ogóle zostać przy autobusach? A może skuter? Nigdy nie wynajmowałem auta na wyjazdach...
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 05 Cze 2026 12:51 

niebieski
Cytuj:
ale zastanawiam się czy wziąć auto na dzień żeby dojechać do dalszych miejsc.

ale jakich dalszych miejsc? tu nie ma dalszych miejsc, wszędzie blisko, można na piechotę wszystkie wyspy obejść..
spokojnie brałbym komunikację (karta na 4 dni za 19 euro bez ograniczeń na wszystkie autobusy) + ewentualnie sporadycznie BOLT / uBer / eCabs, szczególnie jeśli w planach jest Goz.
 Profil Relacje PM off
piotrkr lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 298 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości