Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 70  Następna
Autor Wiadomość
#961 PostWysłany: 25 Paź 2012 09:40 

Zbanowany
Air Iatlia uznała tylko niewielką cześć biletów – nikt nie kupował 150 biletów do NYC.
Generalnie gdyby każdy kupił tylko tyle co może wykorzystać nie było by problemu – uznaliby również te po 0.
Więc różnica pomiędzy biletami za 0 lub 0,01 jest taka, że gdy ludzie mieli zapłacić choćby 1 grosz to kupowali 1 lub kilka biletów (np. w art było napisane „że mogą obciążyć pełną kwotą – za 0 nie podawałeś numeru karty) , za free brali ile wlezie.
Gratuluję szczęśliwcom którzy polecą.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#962 PostWysłany: 25 Paź 2012 09:46 
Awatar użytkownika

ExGliwice napisał(a):
czy ktoś sie doczekał ze jego bilet za > 0,01E stał sie z powrotem ważny?

ja mam status open for use za te za które zapłaciłam, na resztę void
 Profil Relacje PM off  

#963 PostWysłany: 25 Paź 2012 09:55 

Loty: 70
Kilometry: 131 644
Krajów: 21 / 9.8%
kupiłem bilet, zapłaciłem 7 zł. Status - void.
Kasa na karcie jest zablokowana.
zobaczymy co z tego wyjdzie
 Profil Relacje PM off  

#964 PostWysłany: 25 Paź 2012 09:57 

niebieski
Amalio napisał(a):
ExGliwice napisał(a):

A zmienilo ci sie z VOID na 'open for use"? czy zawsze miales open for use?
 Profil Relacje PM off  

#965 PostWysłany: 25 Paź 2012 10:07 

Ja oszukana się nie czuję, ale jakoś mi tak smutno, bo naprawdę zależało mi żeby polecieć do tego Stambułu, a teraz bezskutecznie szukam jakichkolwiek biletów o cenie mieszczącej się w moich możliwościach. Mniej szkoda mi było, jak wiedziałam, że nie było szans na uznanie biletów, teraz mam świadomość, że jakbym zaryzykowała jakieś grosze, to dobrze bym na tym wyszła.

Jak ktoś chce odsprzedać bilet do Stambułu, za który jednak cokolwiek zapłacił, a lecieć nie chce, to ja rączka w górę, chętnie kupię.
 Profil Relacje PM off  

#966 PostWysłany: 25 Paź 2012 10:07 
Awatar użytkownika

ExGliwice napisał(a):
Amalio napisał(a):
ExGliwice napisał(a):

A zmienilo ci sie z VOID na 'open for use"? czy zawsze miales open for use?

głowy nie dam, czy się zmieniło, czy było :/ wydaje mi się że było void..

mam maila od alitalii!

Dear Alitalia fans,

Thank you for the interest you took in our Facebook Global Offer. Alitalia was the first airline to create a global event of this kind for the Internet community: the most wide-ranging Alitalia promotion ever.

We offered a worldwide 25% discount, with the exception of Japan, where for technical reasons we were forced to create a unique E-Coupon worth 25.000 yen (approximately 250 euro) to be used exclusively for the purchase of flights from Tokyo or Osaka. This redemption rules were clearly stated in the Japanese version of the Facebook offer.

Unfortunately, due to a malfunction, the system did not recognize the limitation of this unique e-coupon to be used only on routes from Japan. As a result, the system erroneously allowed the voucher discount of 25,000 yen to be used on all routes in Alitalia's global network.

The news spread rapidly online and in a matter of a few hours our Japanese website reported a dramatic surge in visits and purchase requests from several geographical areas.

This unusual occurrence on the Japanese website triggered a security system alert which, considering the high percentage of number of requests at zero cost, froze all transactions. The promotion's objective was to spur and increase the sale of tickets at a discounted price, and not to issue tickets for free or at a minimal cost.

However, since Alitalia intends to protect clients who have committed a, albeit minimal,amount with their credit card, we confirm the validity of the transactions requested on the Japanese site with a value greater than 1 euro cent. Those clients will soon receive an e-mail with their ticket.

Finally, in consideration of the great success of the promotion, we decided to extend the 25% discount offer for two additional days.

Alitalia Facebook Team
 Profil Relacje PM off  

#967 PostWysłany: 25 Paź 2012 10:08 
Awatar użytkownika

Agashon napisał(a):
Ja oszukana się nie czuję, ale jakoś mi tak smutno, bo naprawdę zależało mi żeby polecieć do tego Stambułu, a teraz bezskutecznie szukam jakichkolwiek biletów o cenie mieszczącej się w moich możliwościach. Mniej szkoda mi było, jak wiedziałam, że nie było szans na uznanie biletów, teraz mam świadomość, że jakbym zaryzykowała jakieś grosze, to dobrze bym na tym wyszła.

Jak ktoś chce odsprzedać bilet do Stambułu, za który jednak cokolwiek zapłacił, a lecieć nie chce, to ja rączka w górę, chętnie kupię.

boże..

możesz kupić ,gwarantuję Ci że nie polecisz na czyimś nazwisku. nie można go na bilecie zmienić..
 Profil Relacje PM off  

#968 PostWysłany: 25 Paź 2012 10:14 

ok rozumiem, też czytałam, że bilety są niezbywalne, ale skoro ktoś kupował bilety w ilościach hurtowych, to domyślam się, że miał na celu sprzedaż.Jakoś nie wydaje mi się realne że ktoś zamierza wykorzystać 100 biletów.
Nie udaję, że się na tym znam, ale zastosowałam naiwną zasadę, że skoro ktoś o tym mówi, to widać wie co mówi.
 Profil Relacje PM off  

#969 PostWysłany: 25 Paź 2012 10:27 
Awatar użytkownika

z tego co wiem to jeden kolega tutaj kupił bilety w ilościach hurtowych i chyba nawet pisał że leci sobie sam i cały samolot jego ;) zresztą mógł przecież kupić na nazwiska całej rodziny i znajomych i wszystkich obdarować. nie sądzę żeby dało się zmienić nazwisko
 Profil Relacje PM off  

#970 PostWysłany: 25 Paź 2012 10:27 

Też mam maila od Alitalii :) Ale biletu nadal brak i kasa z konta tez nie zeszła.
Nieważne, już kupiłam przewodnik po Izraelu :)

Szkoda, że nie przeszedł bilet za 0zł, bo kupowałam dla rodziców i akurat ten anulowali :/
 Profil Relacje PM off  

#971 PostWysłany: 25 Paź 2012 10:31 

Amalio napisał(a):
z tego co wiem to jeden kolega tutaj kupił bilety w ilościach hurtowych i chyba nawet pisał że leci sobie sam i cały samolot jego ;) zresztą mógł przecież kupić na nazwiska całej rodziny i znajomych i wszystkich obdarować. nie sądzę żeby dało się zmienić nazwisko

Aha, teraz rozumiem, to inna sprawa. Dziękuję :)
 Profil Relacje PM off  

#972 PostWysłany: 25 Paź 2012 10:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Widzę, że wiele osób ma szanse na sukces - przyślijcie kartki z tych fajnych kierunków :)
 Profil Relacje PM off  

#973 PostWysłany: 25 Paź 2012 10:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Faktycznie i u mnie jest już mail, że zostanie uznane :)

#974 PostWysłany: 25 Paź 2012 10:38 

Loty: 49
Kilometry: 69 318
Krajów: 9 / 4.2%
Do mnie też właśnie dotarł mail. Ale kasy z karty nie ściągnęli jeszcze - nadal tylko wisi blokada.

#975 PostWysłany: 25 Paź 2012 10:42 

niebieski
del

Ostatnio edytowany przez ExGliwice, 25 Paź 2012 10:43, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#976 PostWysłany: 25 Paź 2012 10:42 

U mnie tez :D
 Profil Relacje PM off  

#977 PostWysłany: 25 Paź 2012 10:55 

Dear Customers of Alitalia

Thank you for bringing your concerns to our attention. We appreciate it when our customers make us aware of their perception of the manner in which they were treated while in our business. We realize that it is because of your help you that we are able to provide our outstanding service level.

We sincerely apologize for your unprofessional experience. We reviewed your concerns with our employees along with our expectations to you as a customer. Again we deeply apologize the numerous problems which occurred by revoking our promo e-tickets.

We are deeply concerned that we have annoyed many clients with false accusations and will lose many clients in our future. And that is why we reflected how to compensate our remaining customers with their voided 0 JPY e-tickets in a second step.

Please visit our new partner store http://alietalia.spreadshirt.com/ where you can obtain our new corporate T-Shirt for free. We activated the discount code PROMOJP which values the free purchase of one shirt at check-out. But be smart and quick to order among the first before we reconsider conditions.

Words cannot express our grief about a totally failed promotion and things can only get better in our bright future.

Your Alitalia team

p.s. We once again apologize for your incovenience due to our many mistakes, and we will ensure you that this will not happen again.
We will send all those cheap indian IT students back home soon.
 Profil Relacje PM off  

#978 PostWysłany: 25 Paź 2012 10:57 

niebieski
U mnie sprawa się ma tak, że dostałem na maila w sobotę informację po japońsku. Ogólnie chodziło o to, że mnie informują, że były problemy z systemem płatności i proszą mnie o kontakt telefoniczny (numer w Japonii) w celu zakończenia procesu płatności. W mailu podany mam numer rezerwacji. Oczywiście jak wprowadzam numer rezerwacji w checkmytrip, to wyskakuje błąd.
Na karcie kredytowej mam założoną blokadę przez Alitalię na kwotę 91 złotych. Bilet miał być na trasie WAW - FCO - MAD i powrót tak samo do WAW.
Zastanawiam się, czy ktoś miał podobną sytuację? W sumie nie uśmiecha mi się dzwonić do Japonii i zastanawiam się, czy biuro w Warszawie też by załatwiło sprawę.
 Profil Relacje PM off  

#979 PostWysłany: 25 Paź 2012 11:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Na której stronie sprawdzacie aktualny status? Saudian?

#980 PostWysłany: 25 Paź 2012 11:02 
Awatar użytkownika

niebieski
waldek99 napisał(a):
[...]
We will send all those cheap indian IT students back home soon.

Tehehe ... no niezła "beka" :D :

Image Image Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 70  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 39 gości