Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 70  Następna
Autor Wiadomość
#861 PostWysłany: 24 Paź 2012 08:19 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Moje rezerwacje z Airone były poczatkowo jako /2 dni temu/ : confirmed nawet jakis ich kod rezerwacji miałem, a teraz jak wchodze po kodzie alitali na rezerwacje w airone to juz puste pola brak confirmed, i nie wyswietlaja sie juz loty -tylko dane pasażerów i puste pola.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#862 PostWysłany: 24 Paź 2012 09:47 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
ranek napisał(a):
mydlo93 napisał(a):
dziwne, ja się odprawiłem i mam już karty pokładowe, https://book.flyairone.com/SearchWebCheckIn.aspx próbowałeś tu się odprawić?

Ale chyba juz nie mozna, ktos wczesniej wspominal...Na kiedy masz loty? Bo ja dopiero na marzec...Jak wchodze sie odprawic wyskakuje komunikat (przetlumaczony): Ostrzeżenie: nie można zrobić w internecie zameldowanie. Sprawdź z odpraw na lotnisku.

Wlasnie probowalem sie odprawic przez ten link i mi wyswiela taki komunikat
"Attenzione: non è possibile effettuare il Web check-in. Rivolgiti ai banchi accettazione in aeroporto." ale loty na 2013 rok wiec moze dlatego
 Profil Relacje PM off  

#863 PostWysłany: 24 Paź 2012 11:39 

niebieski
ranek napisał(a):
mydlo93 napisał(a):
dziwne, ja się odprawiłem i mam już karty pokładowe, https://book.flyairone.com/SearchWebCheckIn.aspx próbowałeś tu się odprawić?

Ale chyba juz nie mozna, ktos wczesniej wspominal...Na kiedy masz loty? Bo ja dopiero na marzec...Jak wchodze sie odprawic wyskakuje komunikat (przetlumaczony): Ostrzeżenie: nie można zrobić w internecie zameldowanie. Sprawdź z odpraw na lotnisku.

lot mam 9-11.02.13 także jeszcze kupe czasu, a odprawiłem się bez problemu. zarówno przy sprawdzaniu statusu rezerwacji oraz przy sprawdzaniu biletó wszytski dane są prawidłowe, wygląda to tak:

1. status rezerwacji:
Image

2. przejście do drukowania kart pokładowych:
Image

ktoś ma podobnie? u mnie 4 x tak samo przy każdym z pasażerów.
 Profil Relacje PM off  

#864 PostWysłany: 24 Paź 2012 12:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Poprosiłem prawnika pracującego w mojej firmie by przyjrzał się tej sprawie. Powiedział że w wypadku lotów do USA (o te pytałem) jest jasne że Alitalia nie ma podstaw do anulowania rezerwacji, acz najprawdopodobniej zastosują zwykłą taktykę używaną w takich przypadkach - będą zbywać wszystkich od jednej osoby do drugiej, przeciągać najdłużej jak się da, i ostatecznie odrzucać wszelkie reklamacje. Po prostu bardziej opłaca im się zapłacić odszkodowania kilku klientom którzy będą na tyle zdeterminowani by podjąć kroki prawne niż honorować bilety tysiącom, które mogą łatwo spławić. Jego rada - przede wszystkim nie tracić cierpliwości, nie dawać się zbywać, i przede wszystkim pisać reklamacje tak by pokazać linii że łatwo nie odpuścimy.

Ostatnio edytowany przez Mareckipl, 24 Paź 2012 12:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#865 PostWysłany: 24 Paź 2012 12:29 

Prze-m-ek napisał(a):
nie dostalem zadnego maila o anulowaniu mojego lotu? w spamie tez nic nie ma? pomineli mnie? :D

kupilem 2 bilety do barcelony, ale ominalem opcje rezerwowania miejsc...

Nie będzie to odpowiedź wprost ale... na jedną trasę (w tej samej dacie) miałem 5 rezerwacji (5 róznych osób). Na 3 z nich przyszedł mail o anulacji. Niemniej na wszystkich jest coupon void. IMHO dalsza część zabawy z systemem rezerwacji Alitalii (czy wręcz z całym ich systemem IT) ;)...

Myśle, że jedynym komu się uda polecieć to będą ci co nie byli skąpi (na dalsze trasy) i kupili bilety z PROMORU ;)...

#866 PostWysłany: 24 Paź 2012 13:06 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 233 296
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
a zauważyliście podczas odprawy, że przy podawaniu nr telefonu (International prefix:) pełna nazwa Polski brzmi Polish People's Republic. Trochę się informatycy historią nie popisali:>
 Profil Relacje PM off  

#867 PostWysłany: 24 Paź 2012 13:26 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
kkku napisał(a):
ranek napisał(a):
mydlo93 napisał(a):

Wlasnie probowalem sie odprawic przez ten link i mi wyswiela taki komunikat
"Attenzione: non è possibile effettuare il Web check-in. Rivolgiti ai banchi accettazione in aeroporto." ale loty na 2013 rok wiec moze dlatego

mam dokładnie tak samo. Bilet na luty

#868 PostWysłany: 24 Paź 2012 13:26 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Amcio napisał(a):
Moje rezerwacje z Airone były poczatkowo jako /2 dni temu/ : confirmed nawet jakis ich kod rezerwacji miałem, a teraz jak wchodze po kodzie alitali na rezerwacje w airone to juz puste pola brak confirmed, i nie wyswietlaja sie juz loty -tylko dane pasażerów i puste pola.

to samo mam na locie z vce do waw na luty

#869 PostWysłany: 24 Paź 2012 13:29 

niebieski
u mnie przy odprawie z tłumaczeniem na pl zrobiła się Polska Chińska Ludowa nawet:)
 Profil Relacje PM off  

#870 PostWysłany: 24 Paź 2012 16:29 

kilik napisał(a):
Mnie udało się odprawić zarówno do Mediolanu jak i do Wenecji. Wszysto ok, karta pokładowa jest, przydzielone miejsce też.

Jedyne co mnie zastanawia to ten sam kod lotniska docelowego. Błąd na karcie pokładowej -> brak wstępu na pokład?

Mam ten sam błąd w kartach pokładowych które mi przyszły na maila, Warszawa (WAW) - Mediolan (WAW). Dziś przyszły mi znów i znów ten sam próblem.
Co ciekawie jak chce drukować prosto ze strony ten błąd się nie pojawia, niestety nie mam pod ręką drukarki ale w OneNote mam wszystko tak jak powinno być - Warszawa (WAW) - Mediolan (MXP).
 Profil Relacje PM off  

#871 PostWysłany: 24 Paź 2012 16:51 

niebieski
no więc poświęciłem się i zrobiłem check-in na AirOne dla biletów kupionych na włoskiej stronie Alitalii z innej wcześniejszej promocji;
tak samo drukują się karty pokładowe bez sensu typu Warsaw (WAW) - Venice (WAW) i jeszcze głupio podawane godziny wylot 12:45 przylot 2:40 PM; wynika z tego, że chyba taka uroda strony AirOne; niestety w ten sposób dostałem miejsca nie obok siebie;
a może ktoś wie, co oznacza "sequence number"? pasowałoby, że to numer kolejnej osoby, która zarezerwowała miejsce w danym samolocie
 Profil Relacje PM off  

#872 PostWysłany: 24 Paź 2012 17:29 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
Mi się wydaje, że karta "drukowana" prosto ze strony jest jakoś lepsza ;p
Bo kod lotniska jest właściwy, godzina jest zapisana normalnie i ten kod kreskowy też jakoś bardziej przypomina na w Wizz :)
 Profil Relacje PM off  

#873 PostWysłany: 24 Paź 2012 17:34 

gmak napisał(a):
no więc poświęciłem się i zrobiłem check-in na AirOne dla biletów kupionych na włoskiej stronie Alitalii z innej wcześniejszej promocji;
tak samo drukują się karty pokładowe bez sensu typu Warsaw (WAW) - Venice (WAW) i jeszcze głupio podawane godziny wylot 12:45 przylot 2:40 PM; wynika z tego, że chyba taka uroda strony AirOne; niestety w ten sposób dostałem miejsca nie obok siebie;
a może ktoś wie, co oznacza "sequence number"? pasowałoby, że to numer kolejnej osoby, która zarezerwowała miejsce w danym samolocie

Seq no to po prostu numer kolejny karty pokładowej na dany lot. Seq no 1 oznacza, że jesteśpierwszym odprawionym pasażerem na dany lot.
 Profil Relacje PM off  

#874 PostWysłany: 24 Paź 2012 17:54 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
A leci ktoś z forum 14 lutego do Wenecji :) ?
 Profil Relacje PM off  

#875 PostWysłany: 24 Paź 2012 19:49 

złoty
Za FB Alitalia

Kod:
However, since Alitalia intends to protect clients who have committed a, albeit minimal,amount with their credit card, we confirm the validity of the transactions requested on the Japanese site with a value greater than 1 euro cent. Those clients will soon receive an e-mail with their ticket.

CZYŻBY NASZE BILETY NP. DO USA BYŁY NADAL WAŻNE??? :D

#876 PostWysłany: 24 Paź 2012 19:50 

bilety sa wazne dla kazdego kto zaplacil conajmniej 1 euro cent!!!!!
 Profil Relacje PM off  

#877 PostWysłany: 24 Paź 2012 19:54 
Awatar użytkownika

niebieski
mucha napisał(a):
Za FB Alitalia

Kod:
However, since Alitalia intends to protect clients who have committed a, albeit minimal,amount with their credit card, we confirm the validity of the transactions requested on the Japanese site with a value greater than 1 euro cent. Those clients will soon receive an e-mail with their ticket.

z drugiej strony to lekka dyskryminacja :) no ale w koncu taki system antyfraudowy mają..
 Profil Relacje PM off  

#878 PostWysłany: 24 Paź 2012 19:56 

niebieski
a ja nie mam biletu płatnego ale uważam że to dobre wyjście z sytuacji....
 Profil Relacje PM off  

#879 PostWysłany: 24 Paź 2012 19:58 

No prawie się udało. Trzeba było coś dopłacić :x
 Profil Relacje PM off  

#880 PostWysłany: 24 Paź 2012 19:59 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
Blackall napisał(a):
mucha napisał(a):
Za FB Alitalia

Kod:

z drugiej strony to lekka dyskryminacja :) no ale w koncu taki system antyfraudowy mają..

WAW-PMO-WAW 26-30.03.2013
2 bilety po 30zł każdy :)
To było by piękne :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 70  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot] oraz 14 gości