Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zakaz handlu biletami na forum. Prośby/oferty lądują w ujemnym koszu

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1933 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 28 Mar 2024 21:37 

Pytacie jak to wyglądało więc opowiem jak było u mnie. Założyłem wczoraj konto dla mnie i drugie dla żony. Około 13:45 na oba e-maile przyszło info że o 14 rusza sprzedaż. Od 13:55 zalogowałem się na telefonie na oba konta, bez żadnych kombinacji typu incognito czy zmiana IP. Dalej na obu tak samo chyba o 14:02 rusza pasek, około 14:20 oba paski odliczają od 10 minut w dół i punktualnie po upływie tego czasu wskakuje captcha z cyframi i wchodzę w sprzedaż najpierw na moim koncie, interesował mnie tylko Dortmund, były wszystkie opcje dostępne, wziąłem 4x30e do koszyka, pokazało się że mam 15 minut na zapłatę więc przeskoczyłem na okienko z kontem żony i były też jeszcze dostępne ale bez tych za 30e, najtańsze za 45e obstructed view. Ale już do koszyka nie dałem rady wrzucić. Przełączyłem na moje konto, opłaciłem, więc do zobaczenia w Dortmundzie.
 Profil Relacje PM off
brazilmik lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#422 PostWysłany: 28 Mar 2024 22:14 

Loty: 167
Kilometry: 174 841
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
brazilmik napisał(a):
Pewnie początek czerwca zaczną wysyłać email z info jak zrobić transfer z konta na App i wtedy ruszą "szaliki" :ugeek:
Ps. zamienie 4szt 2cat POL-AUT na POL-FRA

A tak w ogóle na tym filmie od UEFA jak używać aplikacji do biletów mówią coś o tym, że trzeba mieć włączony bluetooth.. Czyżby to miała być jakaś metoda uefa na zwalczanie wchodzenia na screenshot z kodem QR?
Choć nie do końca wiem jak miałoby to działać "na szybko" przy bramkach w technologii bluetooth hmm
 Profil Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 28 Mar 2024 22:18 
Awatar użytkownika

Loty: 396
Kilometry: 703 023
Krajów: 73 / 34.1%
niebieski
@pablo78ok to miałeś dużo szczęścia. Ja miałem stronę odpaloną dużo wcześniej, pasek zaczął mi się ładować max 14:03, a na portal wszedłem 15:36...

#424 PostWysłany: 28 Mar 2024 22:57 

niebieski
chris0o napisał(a):
brazilmik napisał(a):
Pewnie początek czerwca zaczną wysyłać email z info jak zrobić transfer z konta na App i wtedy ruszą "szaliki" :ugeek:

A tak w ogóle na tym filmie od UEFA jak używać aplikacji do biletów mówią coś o tym, że trzeba mieć włączony bluetooth.. Czyżby to miała być jakaś metoda uefa na zwalczanie wchodzenia na screenshot z kodem QR?
Choć nie do końca wiem jak miałoby to działać "na szybko" przy bramkach w technologii bluetooth hmm

Ta technologia działała już na MŚ w Katarze, w okolicach bramki odpalało się apkę na telefonie i generował się taki live qr code, który był zczytywany przez stewarda na bramce. W ogóle nie było możliwości wejścia na screenshot kodu qr, więc jak ktoś coś takiego planował na Euro, to niech lepiej od razu o tym zapomni
 Profil Relacje PM off
chris0o lubi ten post.
chris0o uważa post za pomocny.

#425 PostWysłany: 28 Mar 2024 23:04 

niebieski
A była też taka opcja jak teraz jest zapowiadana, że na krótko przed meczem można zmienić dane właściciela biletu?
 Profil Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 28 Mar 2024 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
-- 28 Mar 2024 22:05 --

To jak konie tera będą handlować biletami? Nie wierze w odprowadzke pod samą bramkę, prędzej że będzie jak z tym zgadzaniem się danych, sruuuu kazdy wchodzi na jakiegos printscreena czy cos, zwlaszcza jakby sie okazalo, ze stadion cos nie jest calkiem pelny a wk*** tlum czeka przed stadionem czy w jakis punktach obslugi UEFA dlaczego bilet nie wchodzi, i trwa jakas smieszna weryfikacja czy prawdziwy bilet nie wczytuje sie, czy jest oszukany, czy nie uczciwie kupiony sam nie wiem. Na jakiej podstawie jakas zamiana jak tu niektorzy sugeruja ze sie wymienia np. dortmund za berlin? jak to sfinalizowac?

-- 28 Mar 2024 22:06 --

chris0o na te dane to chyba nikt nie patrzy, no moze we Włoszech czy w Rosji chyba sprawdzali o ile pamiętam, a tak to sruuuu, wchodził kto chciał nawet na bilet z danymi Szreka
 Profil Relacje PM off  

#427 PostWysłany: 28 Mar 2024 23:16 

darom napisał(a):
chris0o napisał(a):
brazilmik napisał(a):

Ta technologia działała już na MŚ w Katarze, w okolicach bramki odpalało się apkę na telefonie i generował się taki live qr code, który był zczytywany przez stewarda na bramce. W ogóle nie było możliwości wejścia na screenshot kodu qr, więc jak ktoś coś takiego planował na Euro, to niech lepiej od razu o tym zapomni

Ta technologia czyli apliakcja + włączony bluetooth była też na ostatnim Euro.
 Profil Relacje PM off  

#428 PostWysłany: 28 Mar 2024 23:20 

niebieski
Z tego co pamiętam to w Katarze w dniach meczowych dopisywałem dane kolegów do biletów i przesyłałem im w apce. Mieli tam też takie centra obsługi pod stadionami jak ktoś miał problem z biletami
 Profil Relacje PM off

#429 PostWysłany: 28 Mar 2024 23:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Może być jak na MŚ można sobie przetransferować bilety na inne konto, ale musi zostać 1 bilet główny który potem opychają na platformie -10%
Jak masz QR code to na dane przy bramkach już nikt nie patrzy.
 Profil Relacje PM off

#430 PostWysłany: 28 Mar 2024 23:23 

niebieski
Tak, biletu głównego nie mogłem przetransferować. Liczył się tylko qr kod, innych danych nikt nie sprawdzał
 Profil Relacje PM off
kucharjb lubi ten post.

#431 PostWysłany: 28 Mar 2024 23:26 

niebieski
No właśnie tego się obawiałem :D No nic, to jak uda się kupić na szwagra konto coś z platformy odsprzedaży, to najwyżej ten mój główny też tam odsprzedam. Chyba, że szwagier machnie ręką i powie, że wbija na tym co kupiłem, bo nie będą sprawdzać danych. Jego decyzja.
 Profil Relacje PM off  

#432 PostWysłany: 28 Mar 2024 23:30 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
ale kiedy jest czas na odsprzedaż jak qr kod tuz przed meczem sie dostaje? dobrze rozumiem?
 Profil Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 28 Mar 2024 23:48 

Loty: 41
Kilometry: 48 512
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
I ja byłem dzisiaj na polowaniu, ale niefortunnie zamarudziłem w pracy no i mam co mam - czyli nic. Ale jestem przekonany, że prędzej czy później każdy kupi sobie co będzie chciał. I to oficjalnymi kanałami.
Dzięki szklanej kuli udało się zdobyć bilety w 2012.
We Francji również.
Tak samo do Rosji - dla mnie najłatwiejsze bilety ever.
EURO 2021 mimo różnych chorób i tym podobnych klęsk żywiołowych - checked.
Katar też zaliczony.
Dlaczego ma się nie udać także teraz?

Spokojnie ;)
 Profil Relacje PM off
DonCorrado lubi ten post.

#434 PostWysłany: 28 Mar 2024 23:53 

niebieski
DonCorrado napisał(a):
ale kiedy jest czas na odsprzedaż jak qr kod tuz przed meczem sie dostaje? dobrze rozumiem?

W sumie z tego co widzę to jest czas do 15 kwietnia, by wystawiać bilety na oficjalnej platformie odsprzedaży UEFY, a potem... Niby ma nie być żadnej możliwości odsprzedaży. Dziwna praktyka, że tak krótki czas, zwłaszcza że mówimy tu o oficjalnym kanale dystrybucji.
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 29 Mar 2024 05:04 

pablo78ok napisał(a):
Pytacie jak to wyglądało więc opowiem jak było u mnie. Założyłem wczoraj konto dla mnie i drugie dla żony. Około 13:45 na oba e-maile przyszło info że o 14 rusza sprzedaż. Od 13:55 zalogowałem się na telefonie na oba konta, bez żadnych kombinacji typu incognito czy zmiana IP. Dalej na obu tak samo chyba o 14:02 rusza pasek, około 14:20 oba paski odliczają od 10 minut w dół i punktualnie po upływie tego czasu wskakuje captcha z cyframi i wchodzę w sprzedaż najpierw na moim koncie, interesował mnie tylko Dortmund, były wszystkie opcje dostępne, wziąłem 4x30e do koszyka, pokazało się że mam 15 minut na zapłatę więc przeskoczyłem na okienko z kontem żony i były też jeszcze dostępne ale bez tych za 30e, najtańsze za 45e obstructed view. Ale już do koszyka nie dałem rady wrzucić. Przełączyłem na moje konto, opłaciłem, więc do zobaczenia w Dortmundzie.
Na jedn telefonie i jednej przeglądarce zalogowałeś sie na dwa konta ?
 Profil Relacje PM off  

#436 PostWysłany: 29 Mar 2024 14:03 

niebieski
DonCorrado napisał(a):

Bilet a kod qr to są 2 różne kwestie, w katarowej apce bilet (bez kodu qr) miałem przed startem turnieju, kiedy chciałem mogłem go wystawić do sprzedaży czy też przesłać do dowolnej osoby. Natomiast kod qr pojawił się przed wejściem na stadion, bo przecież dopiero wtedy jest potrzebny.
No chyba, że ktoś kupuje bilety na handel i kombinuje jak ugryźć temat przy braku papierowych - to tu już nie wnikam, chociaż rozwiązanie wydaje się niezbyt trudne.
 Profil Relacje PM off  

#437 PostWysłany: 29 Mar 2024 22:01 

Loty: 66
Kilometry: 81 261
Krajów: 13 / 6.1%
Witam. Panowie Czy ktoś na tym forum jest w stanie spamiętać forum o ambonie na euro2012 bo to chyba nie było to forum tylko inna strona. Ktoś pomoże?
 Profil Relacje PM off  

#438 PostWysłany: 29 Mar 2024 23:08 

Loty: 3
Kilometry: 4 296
Krajów: 3 / 1.4%
to było to forum :)

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 30 Mar 2024 21:58, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#439 PostWysłany: 29 Mar 2024 23:12 

Loty: 128
Kilometry: 310 463
Krajów: 36 / 16.8%
niebieski
Mocne OT, ale patrzę na datę rejestracji dwóch kolegów wyżej i już wiem w jaki dzień była sprzedaż na euro 2016 :D
 Profil Relacje PM off  

#440 PostWysłany: 30 Mar 2024 00:05 

Loty: 66
Kilometry: 81 261
Krajów: 13 / 6.1%
Nvjc napisał(a):
Mocne OT, ale patrzę na datę rejestracji dwóch kolegów wyżej i już wiem w jaki dzień była sprzedaż na euro 2016 :D

No szkoda bo wtedy sie działo .Tutaj widze temat z euro ma 1600 stron ale to nie było to forum bo nie ma tam moich postów. Mitologiczna Halina i Mietek i gorący kocioł gotowy na wrzutki co tam się też działo i mam wrażenie że już ktoś to skasował bo nie mogę tego znaleźć. Oczywiście ambona z 2016 też żyła ale polowanie z 2012 było epickie. A dzisiaj tą zabawe uefa Nam ukróca do minimum. W jakiś etapach wrzutki z ochłapami przez chwile i znowu OT. NO chyba ze w czerwcu będzie krótki ale treściwy kocioł...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1933 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 97  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość