Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 127 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 06 Paź 2023 09:45 

srebrny
no moje pierwsze doswiadczenie z AA bylo slabo, w USA do tej pory zawsze latalem United lub tanimi liniami.
25.08 - lot LAX-LAS - lot opozniony o okolo 4,5 godziny, podobno ze wzgledu na awarie samolotu, i niby nie bylo zastepczego
w tak duzym hubie jak LAX. dostalem po pol godizny w kolejce cale 12 dolarow na wykorzystanie na jedzenie, kanapka w LAX
kosztuje 15 plus tax.
31.09 - LAS-LAX - tu niby troche lepiej, opoznienie tylko 40 minut, stalismy na plycie w LAS czekajac na start na swoja kolej na ladowanie w LAX,
bardzo goraco podczas postoju na pokladzie, zaloga przeprosila i powiedziala zeby zaslonic okna i wlaczyc nawiewy nad glowami, bedzie troche lepiej.

aha - serwis na pokladzie na danych trasach = zero. pani stewka na pytanie o serwis powiedziala ze nie no to za krotki lot, ale jakbym chcial
to moge podejsc i da mi kubek wody do picia (!) no tyle dobrego :)

podsumowujac - generalnie wrazenie bardzo slabe.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#62 PostWysłany: 06 Paź 2023 10:03 
Awatar użytkownika

platynowy
Kurczę, faktycznie słabo. O której godzinie był ten lot LAX - LAS? Ja więc wrześniu leciałem ostatnim danego dnia i było super punktualnie.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 06 Paź 2023 13:42 

srebrny
-- 06 Paź 2023 13:38 --

No slabo byl to ostatni lot o 18:30

Załączniki:
IMG_4092.jpeg
IMG_4092.jpeg [ 284.08 KiB | Obejrzany 2983 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 06 Paź 2023 14:08 

HON fly4free
Ja jak mialem opóźnienie AA koło 3h w MEX (trasa MEX-MIA) - zapowiedziane już rano tego dnia- to dostałem 30$/os. na posiłki - trzeba było szukać na co to wydać, bo w MEX w strefie landside jedzenie tanie, jak na mieście, plus voucher 200$ (po reklamacji) na kolejne rezerwacje. Ale miałem status OWS, chociaż nie w programie AA.

Na marginesie warto zwrócić uwagę, że AA najmocniej z całej trójki honorują uniwersalne statusy (nie pochodzące z ich własnego programu) - z OWS/OWE przy rezerwacji można (poza taryfami basic) od razu wybrać miejsce w Main C. Extra z większą przestrzenią na nogi / w rzędach awaryjnych - wiąże się to także z lepszym serwisem w trakcie lotu - w zależności od jego długości w jego ramach przysługują lepsze przekąski i także napoje alkoholowe za free.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 15 Lis 2023 11:22 

Loty: 797
Kilometry: 1 027 865
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
AA BUSINESS CLASS, Boeing 777-300ER
trasa LHR-LAX

Pierwszy mój lot tą linią i od razu Businessem (@apadlo ukłony:), co prawda do samolotu trzeba było biec z wywalonym jęzorem Finał Call, ale jeszcze dużo ludzi było na bramce:)

Układ 1-2-1, Biznes na dwóch sekcjach, jedna krótsza 2 rzędy dalej kuchnia/łazienka/wyjście i dłuższa sekcja, z przodu 8 miejsc F odseparowany tylko moskitierą:)
Fotel wygodny ale do sąsiadów zarówno z C jak i F można zaglądać, poza to był lot dzienny także z 11h i tak nic nie pospałem ale zjechałem na dół na chwilkę, za to trochę popiłem i pojadłem.
Kosmetyczka rozdana, zazwyczaj nie otwieram rozdaje rodzinie na prezenty:) Rozrywka pokładowa i tak nie dla mnie, kupiłem sobie Internet 35 USD za cały lot, Boingo brak. Próbowałem obejrzeć mecz ale rwało niemiłosiernie.

Szampan na start bez problemu ewentualnie sok czy woda, starter to sałatka plus łosoś, a obiad, wybrałem sobie wcześniej. Krewetki z chlebkiem i ryżem, bardzo smaczne, może nie prezentowało się tak dobrze jak starter, ale jakość nadrobiła zdecydowanie wygląd .
Jak na amerykańska linie i kolebkę rzemieślniczych piw, nie mogło takowego zabraknąć, postawili na IPA z chicagowskiego browaru Goose Island, to pierwsza rzecz która mi się rzuciła w oczy
Ot w miarę poprawna IPA niczego nie urwało, a łącznie do wyboru było 5 różnych piw, dobra ze 3-ch i tak bym nie ruszył:)

Następnie w ruch poszły winka oraz deser, panie stewardesy luźne amerykańskie podejście:), lały dobrze te winka żeby za często ich nie wołać.:)
Na deser lody albo mini deska serków. Potem już mocniejsze alko ile tam potrzeba, albo po prośbie z fotela albo za kotarką z kuchni.

Poza tym pobliżu kuchni mała wystawka z przekąskami, chipsami i wodą gdyby ktoś zgłodniał, całkiem dobre rozwiązanie.
Przed lądowaniem ponownie, wziąłem pyszna sałatkę z owocami. Do wyboru byka też kanapka.

Bardzo przyjemny serwis, uprzejme wyluzowane nad wyraz miłe stewardesy, złego słowa o tym C nie napiszę:)

Załącznik:
01AA.jpg
01AA.jpg [ 769.56 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
02AA.jpg
02AA.jpg [ 782.32 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
03AA.jpg
03AA.jpg [ 384.79 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
04AA.jpg
04AA.jpg [ 428.02 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
05AA.jpg
05AA.jpg [ 527.87 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
06AA.jpg
06AA.jpg [ 414.67 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
07AA.jpg
07AA.jpg [ 357.77 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
08AA.jpg
08AA.jpg [ 398.54 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
09AA.jpg
09AA.jpg [ 619.25 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
10AA.jpg
10AA.jpg [ 616.12 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
11AA.jpg
11AA.jpg [ 617.97 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
12AA.jpg
12AA.jpg [ 585.89 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
13AA.jpg
13AA.jpg [ 598.92 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
14AA.jpg
14AA.jpg [ 646.94 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
15AA.jpg
15AA.jpg [ 554.88 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
16AA.jpg
16AA.jpg [ 575.46 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
17AA.jpg
17AA.jpg [ 607.55 KiB | Obejrzany 2782 razy ]

Załącznik:
18AA.jpg
18AA.jpg [ 541.5 KiB | Obejrzany 2782 razy ]
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#66 PostWysłany: 06 Gru 2023 13:35 

srebrny
michcioj napisał(a):
no moje pierwsze doswiadczenie z AA bylo slabo, w USA do tej pory zawsze latalem United lub tanimi liniami.
25.08 - lot LAX-LAS - lot opozniony o okolo 4,5 godziny, podobno ze wzgledu na awarie samolotu, i niby nie bylo zastepczego
w tak duzym hubie jak LAX. dostalem po pol godizny w kolejce cale 12 dolarow na wykorzystanie na jedzenie, kanapka w LAX
kosztuje 15 plus tax. .

no dobra, odpowiem sam sobie :)
kolacja w LAX kosztowala mnie okolo 70 dolcow, no minus te 12 od AA.
po powrocie do Polski napisalem do AA, ze voucher na 12 $ to za malo, nie starczy na kanapke i mialem wieksze wydatki.
przeprosili, poprosili o rachunek i powiedzieli ze skieruja sprawe do innego dzialu od takich rzeczy.
drugi dzial poprosil o rachunek raz jeszcze i numer konta. podalem numer konta, odpisali ze po 3-6 tygodniach bedzie
zwrot wartosci rachunku z odliczeniem alko i napiwku. (w tym wypadku 2 piwa i tip to jakies 35 dolcow). po kilku tygodniach
przyszedl przelew na wszystko, coprawda z Niemiec w Euro (wiadomo ze jak Europejczyk to ma swoje konto w Euro)
podalem konto w dolarach, wiec pewnie na przewalutowaniu Ing skasowal 2/3 dolce, no ale ok, wszystko zwrocili.
pisze bo moze komus sie przyda :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#67 PostWysłany: 17 Gru 2023 18:33 

niebieski
Cześć

Kupiłem za pośrednictwem trip.com loty sprzedawane przez IB na metalu AA i niestety nie mogą znaleźć odpowiedzi na kilka ważnych dla mnie kwestii. Loty TATL w PE, a dalej na Karaiby w Economy. Wg taryfy IB to jest raczej Optima czy discounted premium economy, i pomimo że OTA nie mógł mi zarezerwować miejsc na wcześniej niż 24h przed wylotem, to bez problemu mogłem sam wybrać miejsca zarówno zarówno w PE na TATL, jak i dalej w economy miejsca w MCE.

- Jak wygląda kwestia posiłków w TATL/PE? Czy zawsze w karcie dostępna jest opcja wegetariańska w AA (tak np. ma LH)? Pytam, gdyż mam problem z zamówieniem posiłku na wylot z Europy, który mam już za 3.5 dnia. Na stronie AA mogę wybrać posiłki z karty na lot powrotny do Europy, ale nie widzę żadnej opcji na pierwszy odcinek lotu. Nie tylko tych dostępnych z menu, ale nawet specialnych jak AVML/VGML. Czy powinienem zgłosić się do linii? Zasadniczo, chciałbym posiłek z karty jeżeli będzie w opcji wegetariańskiej, aniżeli jeden ze standardowych zestawów typu special meal, a zakładam że to wszystko co mogę uzyskać ew. w rozmowie telefonicznej. Czy po prostu zaryzykować i liczyć, że będą mieli na pokładzie coś wegetariańskiego?

- Czy jest jakaś różnica pomiędzy MCE w pierwszych rzędach, a exit row w B738-8? Fotele, serwis?

- Czy przysługuje mi fast track jeżeli bilety są na code share z IB? Zależy mi zwłaszcza w przypadku powrótu z USA, ale ciekaw też jestem czy jest to respektowane w Europie (BCN)?

- To już tylko z ciekawości, bo nie potrzebuję więcej, ale jak wygląda polityka przy code share? OTA/IB sprzedała mi bilet w PE z 1 sztuką bagażu rejestrowanego, ale w AA w PE są 2 sztuki. Mógłbym nadać 2 bagaże czy jednak 1?

Z góry dzieki za odpowiedzi, zwłaszcza w kwesti tego posiłku, bo to jest największy problem, a zegar tyka :D
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 23 Gru 2023 21:13 

Loty: 108
Kilometry: 187 292
Krajów: 24 / 11.2%
Witam,
próbuje kupić bilet BER LAX na stronie AA w taryfie Main Cabin - - niby napisane jest że wybór miejsca jest bezpłatny ale na żadnym kroku rezerwacji aż do zapłaty nie ma w ogóle info o wyborze miejsca - czy sprawdzenie co w ogóle jest wolne możliwe dopiero jest po zapłacie biletu ??
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 28 Lut 2024 23:00 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Kupiłem bilet AA na OTA i chciałbym dodać bagaż, ale nie mogę nigdzie znaleźć takiej opcji. Czy jest to możliwe wcześniej?

#70 PostWysłany: 29 Lut 2024 00:49 

HON fly4free
@ansbach1: w AA bagaż dokupuje się przy odprawie w kioskach na lotnisku, płatność kartą. Na stronie przy odprawie do niedawna nie było tej opcji, czy już jest - nie wiem. Btw. AA podwyższył niedawno standardową cenę bagażu do 40$.
 Profil Relacje PM off
ansbach1 lubi ten post.
ansbach1 uważa post za pomocny.

#71 PostWysłany: 11 Mar 2024 21:00 
Awatar użytkownika

Loty: 1428
Kilometry: 2 943 707
Krajów: 124 / 57.9%
platynowy
Moje doświadczenie z przebukowaniem miasta wylotowego w przypadku opóźnienia i nie załapania się na connection flight:
Kupione NAS-DCA-SYR na jednym bilecie - najtańsza taryfa. W Waszyngtonie przesiadka 57 minut, powinno być spoko.
Z powodu burzy w Miami nie przyleciał do NAS samolot wykonujący połączenie NAS-DCA. Opóźnienie w sumie ponad 3 godziny. Apka AA poinformowała mnie, że przysługuje mi szereg połączeń zastępczych - niestety wszystkie z dolotem do SYR 24h później. Nie pasi mi to więc sprawdzam sobie, że zamiast SYR za dobę pasuje mi LaGuardia na drugi dzień rano. Wbijam na czat (wszystko robię w telefonie będąc ciągle na NAS (nikogo z obsługi AA nie było na airside).
Czat twierdzi, że to niemożliwe aby przebukować z SYR na LGA, muszę lecieć do SYR albo oddadzą kasę. Nie zgadzam się z chatbotem i uparcie chcę przebukować na LGA. Czatbot odmawia raz a po ponownym zapytaniu twierdzi, że to niemożliwe: AA może przebukować na inne lotnisko tylko w przypadku kiedy to drugie znajduje się mniej niż 300mil od pierwotnego. Czatbot twierdzi, że z LGA do SYR jest dalej. Sprawdzam w googlemapie: 266mil. Upieram się przy LGA. Czatbot twierdzi, że sprawdzi jeszcze raz (no chyba to już był realny agent). Po chwili potwierdza, że mam rację i dostaję bilet na rano na DCA-LGA.... sukces.
Lekcja 1: nie poddawać się, może ktoś ma inne refleksje jeszcze.

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#72 PostWysłany: 21 Mar 2024 13:22 

Zbanowany
Ponieważ pierwszy raz przymierzam się do zakupu biletów AA BER-CUN na jesień przez stronę AA czy ktoś z doświadczeniem wypowie sie czy w przypadku zmian rozkładu czy korekt o pare minut w AA pojawia się wzorem LH możliwośc wybrania alternatywnych lotów ?

I drugie pytanie czy bagaż podręczny w AA loty częsciowo BA ma taki sam rozmiar podręcznego jak w w LH ?
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 21 Mar 2024 13:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Na drugie pytanie, odpowiedzi znajdziesz na stronie przewozników...
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 21 Mar 2024 14:21 

HON fly4free
AA jest dość elastyczny w przypadku zmian rozkładów, o ile wpływają one na podróż. Nie licz jednak na przesunięcie wyjazdu na pól roku z tej okazji. Korekty w ramach tego samego dnia (inne loty) lub plus minus 1-2 dni.
 Profil Relacje PM off
Pectodrill lubi ten post.
Pectodrill uważa post za pomocny.

#75 PostWysłany: 21 Mar 2024 15:01 

Zbanowany
Ale po każdej zmianie np o.kilka minut automatycznie tak jak w LH pojawiają sie opcje - propozycje zmian czy trzeba dzwonić i się wykłucać ?
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 21 Mar 2024 15:04 

HON fly4free
Kilka minut nie uprawnia do żadnych zmian, chyba że tracisz przez to przesiadkę.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Pectodrill uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 21 Mar 2024 18:20 

Zbanowany
chodziło mi właśnie o to, czy może jest podobnie jak w LH, że po zmianie o jakieś kilka minut rozkładu, w systemie pojawia się bilet flex czyli możesz sobie nieco zmodyfikować trasę. Z tego wynika że w AA tego nie ma ?
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 21 Mar 2024 18:35 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie, nie ma.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#79 PostWysłany: 24 Mar 2024 22:06 

Zbanowany
A mając na jednym bilecie BER-HEL-DFW gdzie w HEL jest 50 min na przesiadke to jest to realnie do wykonania ?
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 24 Mar 2024 22:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Primo, to nie ten temat
Secundo, tak, przesiadka wykonalna
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 127 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości