Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 70  Następna
Autor Wiadomość
#761 PostWysłany: 22 Paź 2012 19:24 
Awatar użytkownika

luxyfer napisał(a):
pisałem wcześniej - są w tytule maila

mi przyszly wszystkie na AZ ale AO nie :P

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#762 PostWysłany: 22 Paź 2012 19:25 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Rejected purchase on alitalia.com – reservation code JxxxxR / Acquisto non processato su alitalia.com – codice di prenotazione JxxxxR

taki mail dostalem, to w temacie maila, w srodku standardowo to samo co wczesniej

#763 PostWysłany: 22 Paź 2012 19:26 

niebieski
nie dotarł mój post:

miałem dwie osobne rezerwacje na ten sam lot realizowany przez AirOne, dla jednej bez problemu wydrukowałem karty pokładowe, dla drugiej dostaję:

There was an issue with your seat assignment. Please contact the airline.
Unable to check-in through web. Please check-in at the airport instead.

albo właśnie coś zablokowali, albo przy rezerwacji zaznaczyłem jakąś preferencję (przy oknie/przy przejściu) i wtedy nie działa;
jakieś inne pomysły?
 Profil Relacje PM off  

#764 PostWysłany: 22 Paź 2012 19:29 
Awatar użytkownika

niebieski
I teraz pytanie. Dziś bez problemu oprawiłem się na jeden lot w AirOne, mam karty pokładowe. Przed chwilą dostałem e-maila z informacją:

Rejected purchase on alitalia.com – reservation code K****M / Acquisto non processato su alitalia.com – codice di prenotazione K****M

Czy to, że się odprawiłem poprawnie coś zmienia, czy warto jechać na lotnisko?
 Profil Relacje PM off  

#765 PostWysłany: 22 Paź 2012 19:32 

kliper napisał(a):
I teraz pytanie. Dziś bez problemu oprawiłem się na jeden lot w AirOne, mam karty pokładowe. Przed chwilą dostałem e-maila z informacją:

Rejected purchase on alitalia.com – reservation code K****M / Acquisto non processato su alitalia.com – codice di prenotazione K****M

Pewny jesteś, że to ten sam lot? Na trasy realizowane przez AirOne jeszcze anulacje nie przyszły.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj

Ostatnio edytowany przez maciejwroclaw, 22 Paź 2012 19:32, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#766 PostWysłany: 22 Paź 2012 19:32 

Dostałam anulację rezerwacji za 0zł, ta opłacona nadal widnieje w systemie jako open for use i do niej mail nie przyszedł...
 Profil Relacje PM off  

#767 PostWysłany: 22 Paź 2012 19:33 
Awatar użytkownika

czy komus przyszla odmowa na USA?

#768 PostWysłany: 22 Paź 2012 19:35 

zolwik21 napisał(a):
Dostałam anulację rezerwacji za 0zł, ta opłacona nadal widnieje w systemie jako open for use i do niej mail nie przyszedł...

Ja mam opłaconą WAW-AHO, na ktorą dostałem email z anulacją teraz.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#769 PostWysłany: 22 Paź 2012 19:39 

Loty: 48
Kilometry: 98 280
Krajów: 18 / 8.4%
jmyitaly napisał(a):
czy komus przyszla odmowa na USA?

Tak mi przysla odmowa dotyczaca lotu do US. I zastanawiam sie teraz co robic? na holidaypiartes w aktualizacji piszą wyraznie

"Update 3: Alitalia tries to fool us, they are really saying it was an system error. Anyway, if you booked flights to the US you’re covered by the US law and Alitalia is not allowed to cancel the tickets."

coraz bardziej wydaje sie byc prawda ze takie prawo istnieje i obowiazuje.

#770 PostWysłany: 22 Paź 2012 19:47 

Loty: 39
Kilometry: 70 170
Krajów: 16 / 7.5%
Zbierzmy może w osobnym wątku ludzi z "biletami" do USA i ogarnijmy jakieś wspólne stanowisko?? ja mam na luty. Nie znam sie za bardzo na aspektach prawnych, ale moge pomóc w profesjonalnym tłumaczeniu :)

#771 PostWysłany: 22 Paź 2012 19:48 
Awatar użytkownika

niebieski
maciejwroclaw napisał(a):
kliper napisał(a):

Pewny jesteś, że to ten sam lot? Na trasy realizowane przez AirOne jeszcze anulacje nie przyszły.

na 100%, bo zrobiłem tylko dwa loty na dwa różne emaile, w tym właśnie na ten się odprawiłem bo był realizowany przez AirOne. Chociaż numer PNR na kartach pokładowych od AirOne jest inny niż numer rezerwacyjny w Airitalii, w każdej linii jest inny numer tej samej rezerwacji??

Wygląda na to jakby w AirOne numer rezerwacji był zupełnie inny, bo taki jest na każdej karcie pokładowej (mojej i współpasażerki).
 Profil Relacje PM off  

#772 PostWysłany: 22 Paź 2012 19:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Ludzie przestańcie już pisać o statusie "open for use" oraz "void" bo nie ma to dla lotu żadnego znaczenia. Te napisy widnieją w rubryce Coupon czyli odnoszą się, czy kod (promocyjny) jest wolny w użyciu czy już nieważny. Niezależnie czemu tak różne są wpisy w tym polu na różnych biletach u różnych osób, nie ma to znaczenia. Nie wiem, czy sprawdzanie na saudyjskiej stronie ma jakikolwiek sens, moim zdaniem nie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#773 PostWysłany: 22 Paź 2012 20:02 

maciejwroclaw napisał(a):
zolwik21 napisał(a):

Ja mam opłaconą WAW-AHO, na ktorą dostałem email z anulacją teraz.

Minęła prawie godzina, anulacji na lot opłacony nadal nie dostałam. Lot w lutym do TLV przez FCO. Pewnie to kwestia czasu...
 Profil Relacje PM off  

#774 PostWysłany: 22 Paź 2012 20:07 
Awatar użytkownika

niebieski
rdw napisał(a):
Ludzie przestańcie już pisać o statusie "open for use" oraz "void" bo nie ma to dla lotu żadnego znaczenia. Te napisy widnieją w rubryce Coupon czyli odnoszą się, czy kod (promocyjny) jest wolny w użyciu czy już nieważny. Niezależnie czemu tak różne są wpisy w tym polu na różnych biletach u różnych osób, nie ma to znaczenia. Nie wiem, czy sprawdzanie na saudyjskiej stronie ma jakikolwiek sens, moim zdaniem nie.

Jasne, nie ma sensu już o tym pisać.
Ale z ciekawości sprawdziłem kilka "normalnych" ticketów 055 za loty odbyte i przyszłe - wszystkie mają status "open for use".
Niektóre kupowane bez żadnej promocji.
A status tych zerowych był "open" a po akcji anulowania staje się "void". Więc coś w tym chyba jest.
 Profil Relacje PM off  

#775 PostWysłany: 22 Paź 2012 20:17 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
prezes napisał(a):
Zbierzmy może w osobnym wątku ludzi z "biletami" do USA i ogarnijmy jakieś wspólne stanowisko?? ja mam na luty. Nie znam sie za bardzo na aspektach prawnych, ale moge pomóc w profesjonalnym tłumaczeniu :)

Osobny wątek dla posiadaczy biletów do USA z Alitalia z kodem PROMOJP

http://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=20005

#776 PostWysłany: 22 Paź 2012 20:21 

niebieski
rdw napisał(a):

Większej głupoty dawno nie czytałem! "Coupon" to w terminologii lini lotniczych dokument opisujący lot na konkretnym odcinku, będący częścią składową biletu. Np. zwrot "Flight coupons must be used in the sequence provided when the ticket was issued" oznacza, że poszczególne loty w ramach biletu muszą odbyć się w określonej podczas wystawienia biletu kolejności.

Pewnie są tutaj ludzie z doświadczeniem w pracy jako agenci, którzy będą umielii to lepiej wyjaśnić.

Ostatnio edytowany przez blasto 22 Paź 2012 20:45, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#777 PostWysłany: 22 Paź 2012 20:23 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
Czyli co? Już definitywnie po temacie?

#778 PostWysłany: 22 Paź 2012 20:29 

niebieski
Jak EU zmusi to Alitalia zgłosi upadłość. Nie kumam po co na siłę do tego doprowadzać.
 Profil Relacje PM off  

#779 PostWysłany: 22 Paź 2012 20:32 

bartek. napisał(a):
Jak EU zmusi to Alitalia zgłosi upadłość. Nie kumam po co na siłę do tego doprowadzać.

Alitalia sprzedala 10.000 biletów, nie tak wiele.
 Profil Relacje PM off  

#780 PostWysłany: 22 Paź 2012 20:44 

bolek napisał(a):
bartek. napisał(a):

Alitalia sprzedala 10.000 biletów, nie tak wiele.

Skąd wiesz, że tylko 10 000 biletów (jakiś dowód)? IMHO znacznie więcej - zobacz ile osób wypowiada się na forum i ile jest biletów w ich rękach :D!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 70  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: abelincoln, scomin, zoli oraz 44 gości