Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Mar 2024 20:36 

złoty

Dokąd
  • MRU, RUN, może być open jaw

Data wylotu
  • 10.07.2024

Data powrotu
  • 02.08.2024

Długość pobytu
  • ok. 3 tygodni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Turkish KRK MRU 4450 zł; w podobnej cenie FlyDubai; KLM/Air France znacznie drożej

Dodatkowe informacje
  • Wiem, że sezon kiepski do szukania tanich lotów, ale niestety praca + rodzina nie dają możliwości manewru.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 05 Mar 2024 12:47 

srebrny
Mocno podrożało widzę. Jeszcze 3tyg Turkish był do dostania w granicach 3300. Monitoruje ten kierunek i termin bardzo podobny do Twojego, ale nie mogę jeszcze zarezerwować nic konkretnie bo dat nie mam klepnietych na urlop.
meczko lubi ten post.

#3 PostWysłany: 06 Mar 2024 18:37 

niebieski
-- 06 Mar 2024 18:27 --

EDIT: Teraz dopiero widzę, że moja opcja nie pasuje. Ale próbuj na stronie AF multicity. I jak widziałem to zawsze lepiej cenowo
wychodzi najpierw robić MRU a później RUN. Odwrotny kierunek był droższy.
I polecam patrzeć kalendarz cen WAW-MRU-WAW na stronie aby zobaczyć kiedy tańszy lot TAM. Wtedy można o to budować multicity.

Ja klepnąłem WAW-MRU-RUN-WAW w Air France, lipiec-sierpień. 2 adult, 2 children (2-11) i wyszło 15k.
Przy dorosłej osobie wychodzi 4k z hakiem.

Takie ciekawostki. Jeśli zrobisz MRU-RUN to masz taniej niż byś zrobił sam Reunion.
W air france najtaniej można było dorwać pierwsza połowa lipca. Sierpień jest już droższy.
Trzeba kombinować z datami bo często masz przesiadkę między lotniskami - CDG - ORY.
Ja mam lot tam w niedzielę i nie trzeba robić zmiany bo Air Mauritius realizuje lot i leci z CDG.
Powrót z Reunion AF też na CDG.

Emirates lata ale minimum 4.5k jak pamiętam i sam Mauritius. Turkish wyjdzie ciut taniej.
Musisz kalendarze przejrzeć.
Jeśli ma być MRU i RUN to koniecznie AF. Bo inaczej musisz brać lot MRU-RUN-MRU i to wychodzi 900 chyba najtaniej.

Jeśli chcesz może spróbuj moje daty. Optymalne wg mnie, przy czym 8-9h przesiadki na CDG więc jest opcja na Paryż. Powrót już szybki.
Raczej ciężko w okresie wakacyjnym o tańsze loty.
WAW-MRU 21.07
MRU-RUN 02.08
RUN-WAW 09.09

Za 2 osoby masz 8k z jakiem. Przy czym masz bagaż nadawany w cenie. Normalnie za loty na MRU czy RUN w AF masz często tylko podręczny ale z racji odcinka robionego w Air Mauritius masz nadawany na całości.
Przy czym już w tej opcji niemal odpada wyskoczenie na Paryż bo jednak jest mało czasu a późniejszy lot już dodaje ponad 1k.

Taniej nie znajdziesz. Sam wolałem z Wawy ale szukałem opcji z KRK czy KTW. Niestety mały wybór. Air France miało gorsze taryfy. A Turkish momentami cena adult poniżej 4k ale dat jak na lekarstwo. I to było już miesiąc temu.
Air france trzyma cenówki od kilku tygodni. jednak miejsca się wyprzedają.

-- 06 Mar 2024 18:37 --

Ok, wyklikałem coś co będzie chyba pasować.
Jedyny minus - nocka w drodze powrotnej na CDG.

Wg mnie w taryfach wakacyjnych AF już niżej ciężko zejść.
Pośredników nie sprawdzałem. Bezpośrednio na stronie AF - multicity.

Załączniki:
obraz_2024-03-06_173745251.png
obraz_2024-03-06_173745251.png [ 68.98 KiB | Obejrzany 2945 razy ]
obraz_2024-03-06_172717600.png
obraz_2024-03-06_172717600.png [ 74.52 KiB | Obejrzany 2952 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 06 Mar 2024 20:30 

złoty
@rydzo, wielkie dzięki! Jasne, ze szału cenowego nie ma, ale to już jest dość ciekawa cena, uwzględniając to, że zawiera przelot MRU-RUN, a kupowany osobno przelot między wyspami to rzeczywiście ok. 1000 zł dodatkowego kosztu. Zwłaszcza, że można trochę pokombinować z terminami i widzę, że nawet da się uniknąć tej nocki na CDG.
Do poważnego zastanowienia się :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Mar 2024 22:13 

niebieski
Turkish i Emirates są lepsze jeśli chodzi o długość lotów.
Air France nie ma konkurencji jeśli ma być koniecznie Reunion. Ja uznałem, że jak mam lecieć to już chce obie wyspy. Oddzielnie nie ma sensu tripów robić.
A jeden bilet też dobra opcja bo nie trzeba się bawić w dodatkowe wizyty na lotnisku aby wrócić na MRU.

4k w wakacje nie jest zle. Bo air france samo MRU z Waw ma za 3.450 minimum i to poza wakacjami. A Reunion to taryfy bliżej 4.500.
I to jeszcze często bez bagażu nadawanego.
 Profil Relacje PM off
meczko lubi ten post.

#6 PostWysłany: 06 Mar 2024 22:53 

złoty
Dokładnie z tego samego założenia wychodzę i nawet zakładałem, że jak uda się złapać w miarę taniego Turkisha na Mauritius, to do tego dokupię osobno przelot na Reunion i z powrotem. Długość lotów nie jest aż takim problemem.
Jeszcze jakby to było z KRK... no ale i tak jest nieźle :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Mar 2024 22:55 

niebieski
Ej Marku, szukać lotów w takie miejsce na sam szczyt sezonu, na tamtejsze wakacje "w pełni"???

Co robiliście jak była promka od Kenijczyka w grudniu i styczniu i prawie wsio w tamten region było po tysiaku? Sam kupiłem (dla Grubej) "durne Seszele" za 1000 od łba na kwiecień.

Ja się troszkę ruszy 4 litery z tego Waszego KRK lub mojego WAW, to i coś rozsądniej można trafić. Poniżej mizerny przykład, ale ja tak latam po backpackersku.;)

Zakładam, że wiz do Saudi nie macie, a szkoda, bo do Afryki najtaniej się lata z Afryki (lub jej "okolic").

Do samej Saudi też się lata za 20-30-50 EUR RT z Wiednia.

Załącznik:
Saudi Mau.jpg
Saudi Mau.jpg [ 47.45 KiB | Obejrzany 2848 razy ]
 Profil Relacje PM off
sko1czek lubi ten post.

#8 PostWysłany: 06 Mar 2024 23:12 

złoty
@ciachu25, no niestety kwestie rodzinne i zawodowe mocno ograniczają co do terminów...
Akurat na Reunion i Mauritius lipiec to nie taki zły sezon, bo to pora sucha (no relatywnie sucha :) ) i tamtejsza zima, czyli przyjemne dwadzieścia kilka.

Inna sprawa, że nigdy nie byłem fanem karkołomnych "backpackerskich" połączeń. Jasne, można zaoszczędzić kilka stówek, ale wyda się niewiele mniej na dojazdy/doloty, straci kilka dni wolnego, a jak się coś posypie, to popłynie się na dużo większą kasę niż warta taka oszczędność.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 06 Mar 2024 23:22 

niebieski
Ech, to czas zmienić pracę albo i rodzinę;) OKI, wolne żarty;)

Ja na starość też już mniej wyczynowo śmigam niż Australia za 1000 zł z 4 przesiadkami, ale strzelam, że nawet do 2 koła na łeb można ugrać lecąc z zawirowaniem, a to już "ładny grosz";)

Jak nie, to pozostaje French Bee jak ceny polecą (może bliżej wylotów, albo jak wrzucają nowy kalendarz trzeba łypać - rekordy to koło 500 EUR RT widziałem), tak jak mniej więcej na te marzec ze screena. Do wyszarpania za jakieś 2600, bo sam zerkałem jakiś czas temu, ale do ORY też trzeba się dostać, a nie zawsze jest to przyjemne;)

Załącznik:
PAris MRU.jpg
PAris MRU.jpg [ 43.22 KiB | Obejrzany 2827 razy ]

Może faktycznie, jak dorzucicie do tego odcinek MRU/RUN Francuzem, to jeszcze cena zleci, jak wspomniał kolega wcześniej.
 Profil Relacje PM off
meczko uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 06 Mar 2024 23:35 

złoty
Frenchbee odnotowuję, dzięki!
Chwilowo co prawda nie mają startu do Air France w okolicach "moich" dat, bo za sam lot ORY-RUN wychodzi plus minus tyle ile za cały składak AF, z WAW oraz z przelotem MRU-RUN.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Mar 2024 11:51 

niebieski
Widzę ciekawe dyskusje jak to można tanio i cuda na kiju.
Tylko po pierwsze promo Kenijczyka to było na terminy niewakacyjne. Ba, trafiło się coś na sierpień ale 7 dni na miejscu. Porażka.
Już nie mówiąc o ryzyku jakichś problemów.

Tak samo jakieś kombinacje z Arabią S. Doloty, ogólnie wszystko będzie droższe w lipcu i sierpniu.
Nie polecam się bawić w loty z Paryża bo się zaraz okaże, że zapłacicie drogo za dolot. W lipcu rozpoczynają się igrzyska w Paryżu więc cenowo może być słabo. Plus ew nocleg. Tam zleci się pół świata.

Grzebałem dużo po opcjach i serio - znaleźć tanio Mauritius na wakacje to niemal niewykonalne. Patrzyłem historyczne promocje. Ciężko w ogóle znaleźć rok kiedy MRU pojawił się w niezłej cenie na lipiec-sierpień.
Nie wspomnę już o Reunion bo tam poza AF to niemal innej opcji nie ma. Albo loty w obie strony z MRU.

Sprawdzałem Berlin/Wiedeń/Praga/Kraków. Wszystko miało wyższe taryfy niż Warszawa.
Powodzenia w znalezieniu promocji w Emirates na okres wakacyjny. Oni tego w ogóle nie stosują bo wiedzą, że Europa wtedy lata masowo więc nie trzeba zachęcać.

Ja już latałem za małe pieniądze w wiele ciekawych miejsc. Tylko nigdy nie udało mi się w lipcu czy sierpniu.
Zresztą mam teraz dzieci. Szczerze to nie mam ochoty na żadne kombinacje z 3 przesiadkami, dolotami do Arabii. Powodzenia w ogarnianiu dolotów do Rijadu w lipcu/sierpniu. 2-3 dni stracone. Cenowo trochę niżej a potem człowiek musi kolejne 2 dni stracić aby dojść do siebie. 40-45 stopni w gratisie :)
 Profil Relacje PM off
meczko lubi ten post.

#12 PostWysłany: 07 Mar 2024 12:21 
Awatar użytkownika

Loty: 1024
Kilometry: 2 239 628
Krajów: 144 / 67.3%
HON fly4free
A tu się mylisz, bo 2 lata temu leciałem na Mauritius Lufthansą za 1800 zł. Co prawda sam początek wakacji z wylotem jeszcze w czerwcu, ale dało się.
Jednak nie jest to najlepszy czas na wakacje tam, woda jest dość chłodna, temperatury też nie jakieś super i często przelotne deszcze.

#13 PostWysłany: 07 Mar 2024 13:42 

niebieski
No dobra, jakieś wyjątki są.
Ja przeglądałem dużo stron, archiwalne promocje, tutaj forum.
I naprawdę ciężko znaleźć ślad lepszych cen na lipiec-sierpień.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 20 Sie 2024 16:42 

niebieski
cart napisał(a):
A tu się mylisz, bo 2 lata temu leciałem na Mauritius Lufthansą za 1800 zł. Co prawda sam początek wakacji z wylotem jeszcze w czerwcu, ale dało się.
Jednak nie jest to najlepszy czas na wakacje tam, woda jest dość chłodna, temperatury też nie jakieś super i często przelotne deszcze.

Byłem 11 dni na Mauritiusie, 7 dni na Reunion.
Przez ten czas deszcz padał ... 3min ... ostatniego dnia wieczorem na Reunion.
Na Mauritiusie idealna pogoda. Bez upałów jakie mamy w Europie.

A woda 24 stopnie więc też tragedii nie ma.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości