Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#3761 PostWysłany: 01 Mar 2024 11:10 

niebieski
Czołem,

Nie wiem czy zwróciliście uwagę ale karta Pekao nie należy do "Panteonu" kart które są oficjalnie wymienione na stronie Miles&More:
https://www.miles-and-more.com/pl/pl/program/credit-cards/credit-cards-overview.html

Może to wynikać z opóźnienia w aktualizacji strony albo ta karta to taka "hybryda" nie brandowana przez Miles&More stąd też jej brak w zestawieniu -> jeżeli tak, to słabo to wróży....

BTW, nie jest też pewne czy mBank nie wróci do współpracy kiedy ruch lotniczy przekroczył wyniki sprzed pandemii.
Oczywiście nowe rozdanie będzie zapewne z ograniczeniami na podstawie przeszłych doświadczeń....

Miłego piątku!
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#3762 PostWysłany: 01 Mar 2024 11:48 
Awatar użytkownika

-- 01 Mar 2024 10:43 --

@bigdario
Bez przesady, nie ma co węszyć, Miles & More przecież przysłał email że jest nowa karta (ja w każdym razie taki email dostałem), więc żadna hybryda. Po prostu centrala w Niemczech musi uaktualnić stronę i tyle.
A co do mBanku to wróżenie z fusów, raczej mało prawdopodobny scenariusz.

-- 01 Mar 2024 10:48 --

wujekp napisał(a):
andywaw napisał(a):
Rozumiem że do wystawienia pierwszego wyciągu ten pierwszy "miesiąc" nie podlega opłacie? Wyciąg ustawiłem na 25 dzień miesiąca, czyli pierwszy będzie 25 marca.

Pierwszy niepełny miesiąc nie podlega opłacie. Natomiast zwracam uwagę, że opłata (zwolnienie z niej) jest związana z wydatkami w miesiącu kalendarzowym i nie ma znaczenia jaki masz "okres rozliczeniowy".

No dobrze a co decyduje o tym, że miesiąc kalendarzowy jest "niepełny"?
W moim przypadku karta wystawiona technicznie w lutym (dokładnie w ostatni dzień 29.02), ale dotrze pocztą za kilka dni czyli w marcu.
Czy marzec będzie w moim przypadku niepełny czy niepełny był luty bo 29.02 wystawili kartę?
Zeus lubi ten post.

#3763 PostWysłany: 01 Mar 2024 14:56 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
krzykrzysztof napisał(a):
BrunoJ napisał(a):
Karta dodatkowa dostaje swoje mile powitalne, sympatycznie :)

Czy karta dodatkowa jest z automatu podpięta pod to samo konto M&M? Czy mogłeś ustawić konto drugiej osoby?

Nie, konto MM trzeba przypiąć do każdej karty osobno. I musi to zrobić właściciel karty, czyli w przypadku karty dodatkowej, właściciel karty głównej nie może tego zrobić. Można ustawić dwa różne konta MM, na oko zachowuje się to jak dwie niezależne karty po prostu. Stąd wcześniejsza spekulacja, że limity są niezależne dla każdej z kart.

@bigdario
Na liście kart są zarówno karty mające w nazwie M&M, jak i 'zwykłe'. Wiec karta z żubrem powinna pojawić się na liście, kwestia uaktualnienia informacji na stronie.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#3764 PostWysłany: 01 Mar 2024 15:13 

złoty
@BrunoJ czyli na każdą można zebrać 5k mil?
 Profil Relacje PM off  

#3765 PostWysłany: 01 Mar 2024 15:24 

bigdario napisał(a):
Update 26.02.2024

-- 27 Lut 2024 13:40 --

Ancyna napisał(a):
Napiszę, choć może było, ale przeglądając ostatnie parę stron mi nie wybrzmiało i trochę zaskoczyło.

Przed podpisaniem umowy bank chce wyciąg z konta na które wpływa wynagrodzenie. Z ostatnich sześciu miesięcy. Ale nie tylko z wyselekcjonowanymi operacjami z wypłatą, a z WSZYSTKIM.

Nie jest to do końca prawda -> przyniosłem wyciąg z wysortowanymi wpływami wynagrodzenia za ostatnie 7 miesięcy -> na wyciągu było tylko 7 pozycji potwierdzających od kogo, kiedy i ile otrzymuje miesięcznie wynagrodzenia. Wystarczyło.[/quote]

@bigdario, @Ancyna
Moim zdaniem, chodzi o to, że bank chce mieć na wydruku dane właściciela konta, dane podmiotu, od którego wpływa wynagrodzenie i jego wysokość. Jeśli te dane wygenerują się na zestawieniu z historii rachunku z wyfiltrowanymi samymi wpływami, to zostanie to zaakceptowane. Jeśli na zestawieniu nie będzie danych ani właściciela ani nazwy pracodawcy, to trzeba pobrać wyciąg z rachunku za każdy miesiąc i tam już będą widoczne wszystkie transakcje.

-- 01 Mar 2024 15:24 --
 Profil Relacje PM off  

#3766 PostWysłany: 01 Mar 2024 15:56 

Loty: 441
Kilometry: 919 054
Krajów: 75 / 35.1%
Ile czekacie na kartę? U mnie niby wysłana 21 lutego a skrzynka pusta nadal…
 Profil Relacje PM off  

#3767 PostWysłany: 01 Mar 2024 15:57 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 233 291
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
U mnie wysłana również 21.02 i dopiero dzisiaj w skrzynce.
 Profil Relacje PM off  

#3768 PostWysłany: 01 Mar 2024 16:15 
Awatar użytkownika

Umowa we wtorek, SMS o wysyłce wczoraj, karta w skrzynce dzisiaj.

#3769 PostWysłany: 01 Mar 2024 17:41 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Czy bank wysyła papierową wersję umowy:o prowadzeniu karty kredytowej poleconym czy w ogóle nie wysyła?

#3770 PostWysłany: 01 Mar 2024 17:48 

pawi napisał(a):
Czy bank wysyła papierową wersję umowy:o prowadzeniu karty kredytowej poleconym czy w ogóle nie wysyła?

nie wiem czy wysyla (raczej nie), ale jak wejdziesz w bankowosci internetowej w oferty i wnioski -> lista i klikniesz na ten wniosek o karte to mozna pobrac tam umowe.
 Profil Relacje PM off
pawi lubi ten post.

#3771 PostWysłany: 01 Mar 2024 17:57 

złoty
Złożyłem wniosek 28.02 - ma ciągle status "wymaga działania" , wyskoczył komunikat, że będą się kontaktować i nic - ktoś miał może podobnie? Ile się czeka na taki kontakt?
 Profil Relacje PM off  

#3772 PostWysłany: 01 Mar 2024 18:03 
Awatar użytkownika

Karta podpięta do Curve działa bez problemów.
brzemia lubi ten post.

#3773 PostWysłany: 01 Mar 2024 19:32 
Awatar użytkownika

Loty: 135
Kilometry: 253 753
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
lluukk napisał(a):
Złożyłem wniosek 28.02 - ma ciągle status "wymaga działania" , wyskoczył komunikat, że będą się kontaktować i nic - ktoś miał może podobnie? Ile się czeka na taki kontakt?

Mam tak samo. 28.02 w nocy składałem wniosek i jeszcze nikt nie dzwonił. Czekam.
 Profil Relacje PM off  

#3774 PostWysłany: 01 Mar 2024 20:11 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
lluukk napisał(a):
@BrunoJ czyli na każdą można zebrać 5k mil?

Nie wiem, pisałem że spekuluję. Ciężko będzie sprawdzić.

#3775 PostWysłany: 01 Mar 2024 20:18 

niebieski
Wg mnie na 100% karta główna i karta dodatkowa moją osobne limity - tak mówi regulamin, przynajmniej w PB
 Profil Relacje PM off  

#3776 PostWysłany: 01 Mar 2024 22:15 
Awatar użytkownika

Loty: 102
Kilometry: 155 845
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
msala napisał(a):
lluukk napisał(a):

Mam tak samo. 28.02 w nocy składałem wniosek i jeszcze nikt nie dzwonił. Czekam.

Proponuję samemu zadzwonić. Do mnie przez tydzień nikt nie zadzwonił, bo nie miałem zgody marketingowej odhaczonej.
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#3777 PostWysłany: 02 Mar 2024 00:54 
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 437 262
Krajów: 51 / 23.8%
srebrny
czarodziejka_bj napisał(a):
bigdario napisał(a):
Update 26.02.2024

-- 27 Lut 2024 13:40 --

Ancyna napisał(a):
Napiszę, choć może było, ale przeglądając ostatnie parę stron mi nie wybrzmiało i trochę zaskoczyło.

Przed podpisaniem umowy bank chce wyciąg z konta na które wpływa wynagrodzenie. Z ostatnich sześciu miesięcy. Ale nie tylko z wyselekcjonowanymi operacjami z wypłatą, a z WSZYSTKIM.

Nie jest to do końca prawda -> przyniosłem wyciąg z wysortowanymi wpływami wynagrodzenia za ostatnie 7 miesięcy -> na wyciągu było tylko 7 pozycji potwierdzających od kogo, kiedy i ile otrzymuje miesięcznie wynagrodzenia. Wystarczyło.

@bigdario, @Ancyna
Moim zdaniem, chodzi o to, że bank chce mieć na wydruku dane właściciela konta, dane podmiotu, od którego wpływa wynagrodzenie i jego wysokość. Jeśli te dane wygenerują się na zestawieniu z historii rachunku z wyfiltrowanymi samymi wpływami, to zostanie to zaakceptowane. Jeśli na zestawieniu nie będzie danych ani właściciela ani nazwy pracodawcy, to trzeba pobrać wyciąg z rachunku za każdy miesiąc i tam już będą widoczne wszystkie transakcje.

-- 01 Mar 2024 15:24 --[/quote]

Nie, wstępnie chcieli tylko zestawienie wypłat, dostali razem z wydrukami dotyczącymi tych konkretnych operacji, więc z z tymi danymi, o których piszesz. Może ma znaczenie wysokość wnioskowanego limitu, u mnie było to 20k. Analityk zażyczył sobie pełnego wydruku. A potem jeszcze pita. Decyzję podjęli na drugi dzień.
2022 dhow-przez-zatoke-chwaka-bay-czyli-zanzibar-z-plecakiem,213,168117
2018 Alesund na trzecią randkę
2017 Na Białoruś z Waszmościami
 Profil Relacje PM off  

#3778 PostWysłany: 02 Mar 2024 07:34 

srebrny
Limit ma tylko znaczenie w tym kontekście, że do 7k limitu jest na oświadczenie, powyżej - trzeba dostarczyć dodatkowe dane. Najłatwiejszy sposób - połączyć inne konta w aplikacji z kontem Pekao, wtedy analityk sam podczas rozmowy (karta zamawiana online) zaciąga sobie odpowiednie dane i nic nie trzeba dostarczać.
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3779 PostWysłany: 02 Mar 2024 09:45 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Spieszę donieść, że limit 5000 mil obowiązuje nie w miesiącu a w okresie rozliczeniowym karty. 5000 mil osiągnąłem 28.02. Z kolei transakcja wykonana co prawda jeszcze w lutym, a zaksięgowana wczoraj nie dostała mil (chyba że to przez wykonanie jej jeszcze w lutym).
 Profil Relacje PM off  

#3780 PostWysłany: 02 Mar 2024 10:16 

niebieski
andywaw napisał(a):
wujekp napisał(a):
andywaw napisał(a):
Rozumiem że do wystawienia pierwszego wyciągu ten pierwszy "miesiąc" nie podlega opłacie? Wyciąg ustawiłem na 25 dzień miesiąca, czyli pierwszy będzie 25 marca.

Pierwszy niepełny miesiąc nie podlega opłacie. Natomiast zwracam uwagę, że opłata (zwolnienie z niej) jest związana z wydatkami w miesiącu kalendarzowym i nie ma znaczenia jaki masz "okres rozliczeniowy".

No dobrze a co decyduje o tym, że miesiąc kalendarzowy jest "niepełny"?
W moim przypadku karta wystawiona technicznie w lutym (dokładnie w ostatni dzień 29.02), ale dotrze pocztą za kilka dni czyli w marcu.
Czy marzec będzie w moim przypadku niepełny czy niepełny był luty bo 29.02 wystawili kartę?

Dobre pytanie. Trzeba by zajrzeć do regulaminu co on mówi. Niestety serwis banku, gdzie teoretycznie jest pokazywana wysokość opłaty (i czy w danym miesiącu spełniono warunki zwolnienia) nie uwzględnia tego że pierwszy okres jest bezpłatny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 4 gości