Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#3701 PostWysłany: 27 Lut 2024 14:55 
Awatar użytkownika

Loty: 129
Kilometry: 280 091
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Mobilek napisał(a):
Zmiana w górę działa natychmiast, natomiast w dół masz 3 miesiące wypowiedzenia.

Nie jest to do końca prawda, chodzi tylko o pierwsze 3 miesiące, na stronie Pekao jest wszystko wyjaśnione:

Cytuj:
W przypadku zmiany pakietu na niższy (z pakietu Złotego na pakiet Standard; z pakietu Platynowego na pakiet Złoty lub Standard), nowy pakiet aktywujemy:

a) od 1. dnia następnego miesiąca – gdy od aktywacji dotychczasowego pakietu upłynęły co najmniej trzy pełne miesiące kalendarzowe. Te trzy miesiące nazywamy okresem startowym;
b) od 1. dnia kolejnego miesiąca po upływie okresu startowego – gdy zmieniasz pakiet przed upływem okresu startowego.
 Profil Relacje PM off
Mobilek uważa post za pomocny.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#3702 PostWysłany: 27 Lut 2024 14:55 

niebieski
cart napisał(a):
a jakie są kursy walut na tej karcie?

kursy są bankowe bez prowizji (ok. 3% wyższe niż kantorowe)
https://www.pekao.com.pl/kursy-walut.html
 Profil Relacje PM off
cart lubi ten post.

#3703 PostWysłany: 27 Lut 2024 14:59 
Awatar użytkownika

Loty: 1045
Kilometry: 2 284 455
Krajów: 146 / 68.2%
HON fly4free
szkoda, to nie wezmę ;-)

#3704 PostWysłany: 27 Lut 2024 15:15 

niebieski
Na pewno nie jest to karta do częstych płatności w walucie obcej.
Zdecydowanie lepiej wypada mBank MC Intensive -> kursy kantorowe, rewelacyjne.
 Profil Relacje PM off  

#3705 PostWysłany: 27 Lut 2024 17:52 

bigdario napisał(a):
Na pewno nie jest to karta do częstych płatności w walucie obcej.
Zdecydowanie lepiej wypada mBank MC Intensive -> kursy kantorowe, rewelacyjne.

Czy takie rewelacyjne to bym sie nie zgodził. choć są to kursy MasterCard - przewalutowanie na PLN wciąż jest droższe niż np na karcie debetowej aion bank, czy w aliorze na kredytówce gdzie masz kurs NBP z tych głównych walut.
W styczniu płaciłem w GBP tą kartą od mbanku i dostałem wiadomość:
Cytuj:
odchylenie względem kursu referencyjnego EBC (w %): 1,65
 Profil Relacje PM off  

#3706 PostWysłany: 27 Lut 2024 18:15 

Loty: 237
Kilometry: 332 022
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
Orientujecie się może, czy naliczą mi opłatę miesięczna 39 zł, jeżeli kartę odebrałem dzisiaj, a teoretycznie do końca lutego muszę wydać 3000 zł, czyli mam na to 3 dni? ? Czy może w pierwszym miesięcu podchodzą do tego ulgowo? Z góry dzięki za pomoc i przekazanie własnych doświadczeń z Pekao.

#3707 PostWysłany: 27 Lut 2024 18:17 
Awatar użytkownika

Loty: 1045
Kilometry: 2 284 455
Krajów: 146 / 68.2%
HON fly4free
@maciek88 na pewno liczy się na dzień zamknięcia wyciągu
maciek88 lubi ten post.
maciek88 uważa post za pomocny.

#3708 PostWysłany: 27 Lut 2024 18:17 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Maciek to samo miałem pytać. Kartę wysłali mi dziś i mam napisane, że do końca lutego muszę wyrobić obrót, żeby zwolnić od opłaty 39 pln :)

#3709 PostWysłany: 27 Lut 2024 18:17 

Loty: 40
Kilometry: 97 863
Krajów: 11 / 5.1%
srebrny
Ty widzisz problem a ja szanse ;)
Masz szansę na 5000mil za luty ;)
Działaj!

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3710 PostWysłany: 27 Lut 2024 18:29 

januszmk napisał(a):
Cytuj:

Akurat kurs EBC jest ustalany o którejśtam godzinie raz dziennie. Także nawet mając magiczną różdżkę do wymiany po aktualnym kursie bez prowizji i spreadów można mieć całkiem spore odchylenie względem EBC, zależnie od tego w którą stronę kurs sobie powędrował. A bez róźdżki to MC też ustala raz dziennie (nie o tej samej co EBC) w dni robocze.
 Profil Relacje PM off  

#3711 PostWysłany: 27 Lut 2024 18:47 

srebrny
To może opiszę swój przypadek. Konto założone 20 lutego w oddziale (byłem klientem Idea, więc nie mogłem zrobić tego online przez dane w systemie). 21 lutego zawnioskowałem o kartę, dostałem z limitem 6k. Dzisiaj chciałem sobie podnieść limit - online się nie da, na infolinii się nie da, w oddziale się nie da (nie mają uprawnień). Polecają... założyć nową kartę z od razu większym limitem, a starą kartę zamknąć. :roll:

To akurat jest do zrobienia online :lol:
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#3712 PostWysłany: 27 Lut 2024 19:10 

niebieski
Robus napisał(a):
januszmk napisał(a):
Cytuj:

Akurat kurs EBC jest ustalany o którejśtam godzinie raz dziennie. Także nawet mając magiczną różdżkę do wymiany po aktualnym kursie bez prowizji i spreadów można mieć całkiem spore odchylenie względem EBC, zależnie od tego w którą stronę kurs sobie powędrował. A bez róźdżki to MC też ustala raz dziennie (nie o tej samej co EBC) w dni robocze.

Dokładnie. Informacje o przewalutowaniu 1. transakcji w miesiącu (per waluta) mBank wysyła zawsze, odchylenie względem EBC nigdy nie miałem większego niż 1% a porównując kurs wymiany z kursem z kantoru internetowego w Alior Banku, wychodziło to samo (pomijam groszowe różnice).
 Profil Relacje PM off  

#3713 PostWysłany: 27 Lut 2024 19:18 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Ja z kolei nie mam dobrych doświadczeń.
Wniosek złożony on-line kilka dni temu, konsultant oddzwonił nawet szybko, tego samego dnia. Jeszcze raz wspólnie przechodził przez wszystkie dane, zajęło to prawie godzinę, chciał też dziesiątki dokumentów, wyciąg z rachunku na który wpływa wynagrodzenie (wraz z wydatkami), wyciąg z drugiego rachunku na który później z tego pierwszego zawsze przelewam większą część wynagrodzenia, też z wydatkami, wyciąg z dwóch rachunków maklerskich na które wpływają dywidendy. Dobrze, że nie chciał jeszcze wyciągów z zagranicznych rachunków. ;)
Koniec końców wszystko generowałem w trakcie rozmowy i załączyłem dokumenty, które zostały zaakceptowane. Potwierdzałem też różne wnioski i formularze w aplikacji, by w końcu usłyszeć, że "Pana wniosek został zaakceptowany".
I wtedy się zaczęło, po chwili powiedział, że jednak wystąpił błąd techniczny i nie może przeprocesować mojego wniosku, może go tylko zamknąć i możemy jeszcze raz złożyć nowy, co zajmie kolejną godzinę i będę musiał jeszcze raz załączyć wszystkie dokumenty, które już raz załączałem i zostały zaakceptowane.
Wyśmiałem go i powiedziałem, że jeśli mają błąd techniczny to niech sam wprowadzi jeszcze raz sobie ten wniosek, ma już wszystkie dane i wszystkie wymagane dokumenty z tego poprzedniego. Odpowiedział, że tak się nie da i jak nie chcę jeszcze raz z nim tego przejść, to musi zamknąć obecny wniosek. Nie wyraziłem na to zgody, bo w trakcie nagrania powiedział, że został on zaakceptowany, więc oczekuję jego realizacji.
I tak sobie mój wniosek wisi już od kilku dni w statusie 'Wymaga uwagi', ale podejrzewam, że nic się już z nim nie zadzieje i karty nie otrzymam.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3714 PostWysłany: 27 Lut 2024 19:25 

złoty
Monopol to piękna rzecz ;)
 Profil Relacje PM off
sranda lubi ten post.

#3715 PostWysłany: 27 Lut 2024 19:57 
Awatar użytkownika

Loty: 811
Kilometry: 1 003 678
Krajów: 77 / 36.0%
srebrny
maciek88 napisał(a):
Orientujecie się może, czy naliczą mi opłatę miesięczna 39 zł, jeżeli kartę odebrałem dzisiaj, a teoretycznie do końca lutego muszę wydać 3000 zł, czyli mam na to 3 dni? ? Czy może w pierwszym miesięcu podchodzą do tego ulgowo? Z góry dzięki za pomoc i przekazanie własnych doświadczeń z Pekao.

viewtopic.php?p=1679063#p1679063
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3716 PostWysłany: 27 Lut 2024 23:22 
Awatar użytkownika

Loty: 459
Kilometry: 788 685
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
No tak to fajnie tylko nie koresponduje to z komentarzem, który zakładam każdy kto ma decyzję o wydaniu karty ma teraz w aplikacji - czyli konieczność wydania 3k jeśli chcemy uniknąć opłaty 39 zł za luty (ja jeszcze nie mam fizycznej karty i pewnie nie otrzymam jej przed końcem lutego, a już taki komentarz widnieje). I nie ma tu chyba znaczenia czy chodzi o miesiąc kalendarzowy czy okres rozliczeniowy karty, bo jeśli w ogóle nie otrzymam karty w lutym, to nie powinnam się o luty specjalnie martwić niezależnie od tego, jakiego okresu rozliczenia opłata miałaby dotyczyć.
 Profil Relacje PM off  

#3717 PostWysłany: 27 Lut 2024 23:46 
Awatar użytkownika

Loty: 135
Kilometry: 253 753
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
trocha napisał(a):
Akurat ich konto jest imo bardzo dobre, za 500zl wpływu i jedną jakąkolwiek transakcje kartą masz kartę przeliczaną po kursie MasterCard i na dodatek rozliczana „na żywo”

W taryfie prowizji i opłat są zapisy, że bez opłat jest wypłata gotówki z bankomatów za granicą i obsługa karty debetowej w przypadku wpływu na rachunek w poprzednim miesiącu
kalendarzowym wynagrodzenia lub innych regularnych zasileń na kwotę jednorazowo min. 500 zł. oraz dokonania w poprzednim miesiącu kalendarzowym min. 1 transakcji bezgotówkowej standardową kartą płatniczą debetową lub PeoPay.

Jest też wyłączenie. Regularnym zasileniem nie są wpłaty gotówki, wpływy z tytułu rozliczenia depozytów terminowych lub udzielonych kredytów i pożyczek oraz przelewy pomiędzy rachunkami własnymi klientów

Chyba należy przez to rozumieć, że jak sobie przeleję te 500 czy więcej co miesiąc z innego swojego konta, to nie zostanie to uznane za wpływ kasujący te prowizje. Dobrze myślę?
 Profil Relacje PM off  

#3718 PostWysłany: 28 Lut 2024 00:47 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Rachunek własny to w tym kontekście twoje konto w tym banku. Z innego banku możesz przelać ze swojego konta i jest ok
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#3719 PostWysłany: 28 Lut 2024 11:43 

Witam,

Proszę o informację czy będę mógł już dzisiaj zapłacić kartą z żubrem (pakiet platynowy)
jeśli aktualnie robię wniosek przez aplikację peopay i mam już akceptację banku ?
Czy ta karta będzie funkcjonowała już dzisiaj w aplikacji ?
Czy dopiero w momencie kiedy dotrze do mnie fizycznie listem?
Kolejne pytanie to w jaki sposób ją bezpłatnie zasilić ?
Czy automatycznie będzie powiązana z moim rachunkiem w banku czy będzie to osobny rachunek ror, który muszę zasilić. Jeśli tak to czy taki przelew wewnętrzny jest bezpłatny w dwie strony?
Doda, że karta mi jest potrzebna tylko ze względu na mile oraz ubezpieczenie. Nie planuje żadnego kredytu więc jeśli nie będzie minusu na koncie oraz wydatki miesięczne tą kartą będą na poziomie minimum 3000 zł , a karta będzie służyć wyłącznie do płatności (własnymi środkami) to rozumiem, że wszystko będzie bezpłatnie i nie będzie się to wiązało nigdy z jakąkolwiek opłatą ?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#3720 PostWysłany: 28 Lut 2024 11:48 
Awatar użytkownika

maginiak napisał(a):
No tak to fajnie tylko nie koresponduje to z komentarzem, który zakładam każdy kto ma decyzję o wydaniu karty ma teraz w aplikacji - czyli konieczność wydania 3k jeśli chcemy uniknąć opłaty 39 zł za luty (ja jeszcze nie mam fizycznej karty i pewnie nie otrzymam jej przed końcem lutego, a już taki komentarz widnieje). I nie ma tu chyba znaczenia czy chodzi o miesiąc kalendarzowy czy okres rozliczeniowy karty, bo jeśli w ogóle nie otrzymam karty w lutym, to nie powinnam się o luty specjalnie martwić niezależnie od tego, jakiego okresu rozliczenia opłata miałaby dotyczyć.

Dzwoniłem na infolinię i powiedzieli, że tak działa algorytm i na tępo wkleja komentarz nie mając na uwadze, że to niepełny miesiąc. Twierdzą, że opłata nalicza się za pierwszy pełny miesiąc.
 Profil Relacje PM off
maciek88 lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: klompon oraz 5 gości