Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#3681 PostWysłany: 26 Lut 2024 21:07 

tropikey napisał(a):
Możesz zadzwonić na ten numer, z którego dzwonił pracownik banku i poprosić o przekazanie tej osobie, która prowadzi Twój wniosek prośby o szybkie zajęcie się sprawą. To samo możesz zrobić też przez chat. W moim wypadku zadziałało.

no to u mnie nie zadzialalo. zglosilem przez chat w weekend, a dzisiaj zadzwonilem, konsultant powiedzial ze oddzwoni jeszcze do mnie dzisiaj ta osoba, ale nie oddzwonila
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#3682 PostWysłany: 26 Lut 2024 21:59 
Awatar użytkownika

Loty: 459
Kilometry: 788 685
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
januszmk napisał(a):
maginiak napisał(a):
Karta kredytowa od złożenia wniosku włącznie z wizytą w oddziale w celu weryfikacji po pozytywnej decyzji 2,5 godziny.

to zdecydowanie szybciej niz online. zlozylem wniosek w srode, telefon od konsultanta w srode, w czwartek zalaczylem wszystkie dokumenty online, w piatek konsultant mial dzwonic i nie dzwonil

No właśnie rzecz w tym, że ja wszystko załatwiałam online, a w banku musiałam się pojawić już po pozytywnej decyzji o wydaniu karty, tylko w celu weryfikacji tożsamości - konto zakładałam online i w takiej sytuacji nie ma możliwości wydania karty tylko z użyciem procedur online, trzeba pojawić się osobiście w banku w celu tzw. zdjęcia ograniczeń.
U mnie wszystko przebiegło sprawniej niż jakiekolwiek inne procedury bankowe w moim dotychczasowym życiu.
Złożyłam wniosek o kartę korzystając z formularza payback o 11 z minutami, konsultant zadzwonił do mnie po jakichś trzech minutach, zadał trzy pytania i zapytał o której można zadzwonić żeby przeprocesować wniosek. Miałam czas od południa, pan zadzwonił o 12.05, przyjął wniosek i poprosił o załadowanie w aplikacji historii konta i powiedział, że po załadowaniu dokumentów oddzwoni najszybciej jak będzie mógł. Załadowałam dokumenty, po 10 minutach pan zadzwonił, zadał kilka dodatkowych pytań, po czym wniosek został zaakceptowany.
Pan umówił mnie na wizytę w oddziale i parę minut po 14 było po sprawie. Byłam naprawdę pod wrażeniem koordynacji i szybkości tych wszystkich działań :)

Dla tych, którzy się martwią ratingiem w BIK dodam, że mój rating z nie do końca zidentyfikowanych przyczyn w momencie składania wniosku wynosił 62 (więc był krytycznie niski), a po pozytywnej decyzji wynosi 60.
 Profil Relacje PM off  

#3683 PostWysłany: 26 Lut 2024 22:14 
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 437 262
Krajów: 51 / 23.8%
srebrny
Napiszę, choć może było, ale przeglądając ostatnie parę stron mi nie wybrzmiało i trochę zaskoczyło.

Przed podpisaniem umowy bank chce wyciąg z konta na które wpływa wynagrodzenie. Z ostatnich sześciu miesięcy. Ale nie tylko z wyselekcjonowanymi operacjami z wypłatą, a z WSZYSTKIM.
2022 dhow-przez-zatoke-chwaka-bay-czyli-zanzibar-z-plecakiem,213,168117
2018 Alesund na trzecią randkę
2017 Na Białoruś z Waszmościami
 Profil Relacje PM off  

#3684 PostWysłany: 26 Lut 2024 22:18 
Awatar użytkownika

Loty: 459
Kilometry: 788 685
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
Faktycznie tak jest, ale to się często zdarza też w innych bankach.
Co nie zmienia faktu, że było mi trochę niezręcznie przesyłać wyciąg zawierający przelewy od mojego męża z niezręcznie brzmiącymi nazwami ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3685 PostWysłany: 26 Lut 2024 22:20 
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 437 262
Krajów: 51 / 23.8%
srebrny
Haha no właśnie. Trzeba na szybko rachunek sumienia zrobić ;-)
2022 dhow-przez-zatoke-chwaka-bay-czyli-zanzibar-z-plecakiem,213,168117
2018 Alesund na trzecią randkę
2017 Na Białoruś z Waszmościami
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#3686 PostWysłany: 26 Lut 2024 22:40 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
maginiak napisał(a):
Co nie zmienia faktu, że było mi trochę niezręcznie przesyłać wyciąg zawierający przelewy od mojego męża z niezręcznie brzmiącymi nazwami ;)

Dlatego nie ma co robić sobie podśmiechujek i wpisywać głupich tytułów wpłat. Nigdy nic nie wiadomo, kiedy i kto będzie to sprawdzał :)

#3687 PostWysłany: 26 Lut 2024 22:55 
Awatar użytkownika

Loty: 429
Kilometry: 762 536
Krajów: 80 / 37.4%
HON fly4free
Ode mnie nie chcieli wyciągów. Poszło szybko, choć miałem nadzieję, że obędzie się bez wizyty w oddziale.
 Profil Relacje PM off  

#3688 PostWysłany: 26 Lut 2024 22:58 
Awatar użytkownika

Ja mam konto w Pekao SA od ponad 20 lat, więc jestem weteranem. Miałem karty Pekao LOT Voyager i Pekao Visa Miles & More.

Wiele osób myli "Premium" z "Private Banking". Sam jestem w segmencie Premium - daje to tylko tyle, że ma się swojego doradcę i z nim się wszystko załatwia nawet przez telefon, można wiele rzeczy wynegocjować, jest trochę lepsze oprocentowanie lokat, priorytetowa infolinia, kiedyś też była karta MasterCard Platinum dla klientów Premium z dobrym pakietem ubezpieczeń, teraz dla klientów Premium jest tylko z Karta z Żubrem. Karty w rodzaju World Elite są tylko dla klientów Private Banking (milion w aktywach, oddział Private Banking kiedyś był i może dalej jest w Warszawie na Czackiego).

Ocena punktowa w BIK typu 80 albo 82 w BIK moim zdaniem nic nie znaczy.
Bank nie patrzy na rating gdy sprawdza BIK. Tam jest taka funkcja w BIK że samemu można sprawdzić czy mamy szansę na kredyt (karta kredytowa to właśnie kredyt z banku) - trzeba wygenerować najnowszy raport w BIK i wejść w funkcję "sprawdź swoje szanse na kredyt", określić jego wysokość i inne parametry wtedy wyskakuje czy mamy szansę na kredyt czy nie.

U mnie to się sprawdziło ja w BIK mam rating 80 (wszystkie karty spłacam od razu po każdym wyciągu 100% zadłużenia) ale wyskoczyło mi że nie mam szansy na nowy kredyt (mam wysokie limity na kartach kredytowych w Pekao, MBank i Citi, za karty nie płacę bo mam wystarczające obroty a karta w Citi Visa Platinum jest bezwarunkowo bezpłatna) i rzeczywiście zgodnie z tym co wyliczył mi BIK w Pekao nie dali mi nowego Żubra nawet z limitem 2 tys. więc nie chcąc ryzykować kolejnego odrzucenia robię zamianę karty Pekao MasterCard Credit Gold z przerzuceniem całego limitu na Żubra Platynowego. Przez tydzień twierdzili że taka po prostu zamiana kart jest niemożliwa. Ale zmienili zdanie, jutro jestem umówiony na podpisanie dokumentów z moją doradczynią.

Szkoda mi tej karty Credit Gold bo miała trochę lepsze ubezpieczenie niż Karta z Żubrem, który zdaje się za opóźnienie bagażu nie oferuje niczego a za opóźnienie odlotu oferuje tylko obwarowaną warunkami wizytę w saloniku.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3689 PostWysłany: 27 Lut 2024 05:28 

Ancyna napisał(a):
Przed podpisaniem umowy bank chce wyciąg z konta na które wpływa wynagrodzenie. Z ostatnich sześciu miesięcy. Ale nie tylko z wyselekcjonowanymi operacjami z wypłatą, a z WSZYSTKIM.

I znowu wszystko zależy od konsultanta, bo u mnie taki wyciąg z samymi wpływami wynagrodzenia przeszedł bez słowa komentarza.
 Profil Relacje PM off
bigdario lubi ten post.
bigdario uważa post za pomocny.

#3690 PostWysłany: 27 Lut 2024 10:28 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Po jakim czasie od obniżenia limitu KK, albo zamknięcia KK jest to widoczne w BIK? Online odstałem odmowę, więc chcę najpierw trochę posprzątać zanim spróbuje kolejny raz
 Profil Relacje PM off
pinokio669 lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#3691 PostWysłany: 27 Lut 2024 10:31 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
@trocha u mnie po zamknięciu karty w mBank musiałem czekać 3 miesiące.
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#3692 PostWysłany: 27 Lut 2024 10:43 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
o... całkiem długo. Ciekawe czy obniżenie limitu jest widoczne wcześniej i czy jest sens to robić stopniowo
 Profil Relacje PM off
pinokio669 lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#3693 PostWysłany: 27 Lut 2024 10:49 

złoty
@trocha - mBank raportuje do BIK codziennie - przy wykorzystaniu limitu kk (sprawdzone) po dwóch dniach w BIK było widoczne niższe wykorzystanie limitów, zapewne przy obniżeniu też zaraportuje w takim samym terminie, ale to musiałby potwierdzić ktoś kto przerabiał i ma stały podgląd do BIK. Żona właśnie się zastanawia nad obniżeniem limitów w mB bo też jej powiedzieli, że ma za wysokie. Jeśli to coś da i dostanie kartę w Pekao to pewnie znów je podniesie w mB (co ciągle nawet przy obecnych limitach jej proponuje mB - podniesienie limitu)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#3694 PostWysłany: 27 Lut 2024 10:52 
Awatar użytkownika

Potwierdzam, że spłacenie karty kredytowej w mBanku w BIK jest widoczne następnego dnia, tak samo w Citi.
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3695 PostWysłany: 27 Lut 2024 11:29 
Awatar użytkownika

platynowy
miek napisał(a):
W historii karty, w szczegółach każdej transakcji, jest liczba mil przyznanych za nią. W tych, które wymieniłem, nie ma takiej pozycji.

Weekendowe transakcje rozliczone, mile pojawiły się na koncie M&M, ale nie znajduję tej wyliczanki ani na www, ani w aplikacji :(
Jestem już całkiem ślepy, albo może coś się zmieniło i usunęli ten "feature"?

EDIT: chyba już wiem, o co chodzi - mile na M&M pojawiły się chyba szybciej, niż zostało to zaktualizowane na moim koncie w PEKAO, na którym (w szczegółach karty) jest takie coś:

Załącznik:
Zrzut ekranu 2024-02-27 103225.png
Zrzut ekranu 2024-02-27 103225.png [ 18.36 KiB | Obejrzany 1604 razy ]

W rzeczywistości, mile są już naliczone i ujawnione, więc najwyraźniej przekazują je do M&M sprawniej, niż pokazują to u siebie :D

Edit nr 2: potwierdziło się... Mile zostały rozliczone również na koncie Pekao i pojawiły się również indywidualnie przy każdej transakcji.
 Profil Relacje PM off  

#3696 PostWysłany: 27 Lut 2024 13:22 

Loty: 283
Kilometry: 420 359
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
U mnie też nie widać mil ani w PeKaO ani w M&M na info uzyskałem informację, iż mile naliczają się do 5 dni.

#3697 PostWysłany: 27 Lut 2024 13:32 
Awatar użytkownika

platynowy
Co do czasu oczekiwania na pojawienie się mil, to spawa jest jasna - trzeba chwilę poczekać (w moim przypadku 1 cały dzień roboczy).
Problem, który wystąpił u mnie (już wyjaśniony, co opisałem powyżej) polegał na tym, że mile pojawiły się na koncie M&M, a nie było ich widać na koncie Pekao.
 Profil Relacje PM off  

#3698 PostWysłany: 27 Lut 2024 13:51 

Jak działa zmiana planu na karcie? Natychmiast, czy z następnym okresem rozliczeniowym? Można sobie ot tak co miesiąc zmieniać?

Myślę czy sobie na Curve nie uzbierać wyższej sumy i wtedy za pomocą gbit nie przesunąć na kartę z żubrem, gdy ta ma akurat aktywny wyższy plan.
 Profil Relacje PM off  

#3699 PostWysłany: 27 Lut 2024 14:40 

niebieski
-- 27 Lut 2024 13:36 --

bigdario napisał(a):
No i stało się...

Wizyta w oddziale, kolejka do kasy ? (ostatni raz w banku byłem dobre kilkanaście lat temu)
Na koniec dnia udało się dostać do biurka specjalisty ?
Założone Pekao24 (bez konta), wniosek o KK z Żubrem, limit 20kPLN - 10 minut czekania, wniosek zaakceptowany
Nastepnie w celu ochrony środowiska (aby nie drukować), akceptowanie w aplikacji stosu dokumentów których swoją drogą nie było można powiększyć ?
Karta ma być do końca przyszłego tygodnia. Całość zajęła 50 minut.

Update:
W domu próbuje zalogować się do Pekao24 i dostaje komunikat : Zgłoś się do oddziału z powodu braku umowy na korzystanie z Pekao24.
WTF? Przecież już działało, nawet zaakceptowałem tuzin dokumentów.
Telefon na 519222222, uprzejma Pani informuje iż muszę wrócić do Oddziału bo coś nie tak jest z wnioskiem (piątek godz 20:10).
Nie daje się zrzucić na drzewo, proszę o przełączenie mnie do kogoś kto ma więcej wiedzy niż Ona.
Łączą mnie z kimś innym, i dostaje info że w jednym systemi moje dane są (wszystko co potrzeba), w drugim nie ma (podobno czasami się tak zdarza) i po północy powinny zmigrować.
Jak się tak nie stanie, jutro (sobota) mam dzwonić i wtedy zgłoszą sprawę do IT.

Ktoś tak miał?

Update 26.02.2024
Po spędzeniu w sumie blisko 2 godzin na infolinii, udało się dowiedzieć iż pracownik banku popełnił błąd i nie zaznaczył do jakiej grupy nalezy klient (indywidualny, premium czy business).
W takiej sytacji bank blokuje dostęp do systemu po 24 godzinach od uruchomienia tymczasowego dostępu do Pekao24.
Konieczna była ponowna wizyta w oddziale, odpowiedni opier.... i w 15 minut błąd został naprawiony.
Karta już wydana, widoczna w aplikacji, w drodze do skrzynki pocztowej.

Podsumowując:
- nigdy nie byłem klientem Pekao
- limit jest ustalany na podstawie BIK, wnioskowałem o 20kPLN - tyle dostałem
- do podpisu jest "worek" dokumentów dlatego wizytę w oddziale najlepiej zacząć od zainstalowania aplikacji PeoPay i akceptacji dokumentów w aplikacji
- wszystkie zaakceptowane dokumenty można później pobrać i wydrukować - nic specjalnego w nich nie ma
- przed utworzeniem profilu klienta w banku REKOMENDUJĘ zgłosić temu który będzie Was obsługiwać aby wszystkie zgody marketingowe były na NIE -> ja o tym nie wiedziałem i podczas pierwszej wizyty zaznaczono mi wszystko na TAK (zgody na kontakt w celach marketingowych począwszy od PEKAO poprzez PZU kończąc na LINK4 oraz firmach zewnętrznych). Dopiero wczoraj podczas kolejnej wizyty w oddziale (której celem był opier... gościa), kazałem wszystie zgody zmienić na NIE i wydrukować potwierdzenie takie dyspozycji.

Powodzenia !

-- 27 Lut 2024 13:40 --

Ancyna napisał(a):
Napiszę, choć może było, ale przeglądając ostatnie parę stron mi nie wybrzmiało i trochę zaskoczyło.

Nie jest to do końca prawda -> przyniosłem wyciąg z wysortowanymi wpływami wynagrodzenia za ostatnie 7 miesięcy -> na wyciągu było tylko 7 pozycji potwierdzających od kogo, kiedy i ile otrzymuje miesięcznie wynagrodzenia. Wystarczyło.

Ostatnio edytowany przez bigdario 27 Lut 2024 17:30, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#3700 PostWysłany: 27 Lut 2024 14:46 
Awatar użytkownika

Loty: 1045
Kilometry: 2 284 455
Krajów: 146 / 68.2%
HON fly4free
a jakie są kursy walut na tej karcie?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: klompon oraz 5 gości