Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 70  Następna
Autor Wiadomość
#561 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:00 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
jacek69 napisał(a):

Nie miałem na myśli dochodzenia, "swoich" praw, zostawię, to oszołomom, których tu nie brakuje.
Chodziło mi, że potrzebować, ktoś mógł bilet wyłącznie w jedną stronę i będzie zadowolony, gdy przejdzie mu choćby AO.

Już się znaleźli urażeni klienci.
https://www.facebook.com/events/457711377613637/

:roll:

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#562 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:05 

niebieski
JIK napisał(a):

10 godzin wczoraj na d... siedziałem, o 3 w nocy poszedlem spać i teraz chcą mi powiedzieć, że moja spora cześć łikendu poszła się j....?
jak się nie znają to swoim własnym systemie rezerwacji to niech frytki sprzedają
 Profil Relacje PM off  

#563 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:07 
Awatar użytkownika

Hetman napisał(a):
JIK napisał(a):

10 godzin wczoraj na d... siedziałem, o 3 w nocy poszedlem spać i teraz chcą mi powiedzieć, że moja spora cześć łikendu poszła się j....?
jak się nie znają to swoim własnym systemie rezerwacji to niech frytki sprzedają

Dołącz kolego do tej grupy na pejsbuku i walcz o swoje :lol:
 Profil Relacje PM off  

#564 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:10 

niebieski
floydpinkk napisał(a):
Dołącz kolego do tej grupy na pejsbuku i walcz o swoje :lol:

brak pejsów mi to uniemożliwia:P
 Profil Relacje PM off  

#565 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:11 

niebieski
Hej. A ja z innej beczki. Jak mam loty z Alitalii robione Delta i ostatni odcinek AirOne to musze sie sam odprawiać na AO czy moge na lotnisku tak jak z Delta?
 Profil Relacje PM off  

#566 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:19 
Awatar użytkownika

niebieski
krisg napisał(a):
kerad85 napisał(a):
Ciekawe ile maili dostał Maris na skrzynkę :D

Szkoda, ale tego się spodziewałem, kupiłem JFK na luty wraz z dolotami.

A nie jest tak, że za te do stanów można akurat probować powalczyć? Gdzieś już wcześniej była o tym mowa, poza tym co znalazłem na FB (profil AZ):

Cytuj:
. Does the prohibition on post-purchase price increases in section 399.88(a) apply in the situation where a carrier mistakenly offers an airfare due to a computer problem or human error and a consumer purchases the ticket at that fare before the carrier is able to fix the mistake?

Section 399.88(a) states that it is an unfair and deceptive practice for any seller of scheduled air transportation within, to, or from the United States, or of a tour or tour component that includes scheduled air transportation within, to, or from the United States, to increase the price of that air transportation to a consumer after the air transportation has been purchased by the consumer, except in the case of a government-imposed tax or fee and only if the passenger is advised of a possible increase before purchasing a ticket. A purchase occurs when the full amount agreed upon has been paid by the consumer. Therefore, if a consumer purchases a fare and that consumer receives confirmation (such as a confirmation email and/or the purchase appears on their credit card statement or online account summary) of their purchase, then the seller of air transportation cannot increase the price of that air transportation to that consumer, even when the fare is a “mistake.”

A contract of carriage provision that reserves the right to cancel such ticketed purchases or reserves the right to raise the fare cannot legalize the practice described above. The Enforcement Office would consider any contract of carriage provision that attempts to relieve a carrier of the prohibition against post-purchase price increase to be an unfair and deceptive practice in violation of 49 U.S.C. § 41712.

Ciekawa sprawa, akurat mnie ona dotyczy :)
Trzeba się chyba przyjrzeć temu tematowi

#567 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:20 
Awatar użytkownika

Trochę to dziwne, że dostałam więcej wiadomości z anulacją niż rzeczywiście zrobiłam rezerwacji.. mam nadzieję że mi alitalia nie anulowała od razu hurtowo biletów kupionych kilka miesięcy temu :/

swoją drogą za bilety kupione wczoraj do których trzeba było dopłacić nie miałam nawet blokady na koncie i nadal nie mam.. eh
szkoda że nie przeszło

pozdrawiam innych zapaleńców :)
 Profil Relacje PM off  

#568 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:23 
Awatar użytkownika

Też mam bilet do USA i czekam co z tym zrobią.

kerad85 napisał(a):
krisg napisał(a):
kerad85 napisał(a):
Ciekawe ile maili dostał Maris na skrzynkę :D

Szkoda, ale tego się spodziewałem, kupiłem JFK na luty wraz z dolotami.

A nie jest tak, że za te do stanów można akurat probować powalczyć? Gdzieś już wcześniej była o tym mowa, poza tym co znalazłem na FB (profil AZ):

Cytuj:
. Does the prohibition on post-purchase price increases in section 399.88(a) apply in the situation where a carrier mistakenly offers an airfare due to a computer problem or human error and a consumer purchases the ticket at that fare before the carrier is able to fix the mistake?

Section 399.88(a) states that it is an unfair and deceptive practice for any seller of scheduled air transportation within, to, or from the United States, or of a tour or tour component that includes scheduled air transportation within, to, or from the United States, to increase the price of that air transportation to a consumer after the air transportation has been purchased by the consumer, except in the case of a government-imposed tax or fee and only if the passenger is advised of a possible increase before purchasing a ticket. A purchase occurs when the full amount agreed upon has been paid by the consumer. Therefore, if a consumer purchases a fare and that consumer receives confirmation (such as a confirmation email and/or the purchase appears on their credit card statement or online account summary) of their purchase, then the seller of air transportation cannot increase the price of that air transportation to that consumer, even when the fare is a “mistake.”

A contract of carriage provision that reserves the right to cancel such ticketed purchases or reserves the right to raise the fare cannot legalize the practice described above. The Enforcement Office would consider any contract of carriage provision that attempts to relieve a carrier of the prohibition against post-purchase price increase to be an unfair and deceptive practice in violation of 49 U.S.C. § 41712.

Ciekawa sprawa, akurat mnie ona dotyczy :)
Trzeba się chyba przyjrzeć temu tematowi

#569 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Zobaczcie lepiej jak się na fanpage'u Alitalii rzucają wszyscy:

https://www.facebook.com/alitalia

Oburzenie wielkie i to ze wszystkich stron świata. A myślałem, że tylko Polacy potrafią się tak pięknie pluć... :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#570 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:26 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Krajów: 9 / 4.2%
JIK napisał(a):

Tu nie chodzi o urażonych klientów, wiadomo było, że to mało prawdopodobne, że bilety przejdą.
Natomiast automatyczna odpowiedź Alitalii do wszystkich postów jest po prostu żenująca.
Zamiast przyznać się do błędu starają się przekonać wszystkich, że wina leżała po stronie klientów i że to oni popełnili oszustwo używając kart innych niż japońska.
Sorry, ale to już zakrawa na bezpodstawne oskarżenie (przecież większość nie podawała nawet numeru karty).
Alitalia popełniła błąd, ludzie chcieli na tym skorzystać, nie udało się - ok.
Ja wcale nie wymagam, nawet nie oczekuję, że AZ te bilety potwierdzi. Natomiast ich zachowanie jest co najmniej nieprofesjonalne. PR firmy leży i kwiczy.
 Profil Relacje PM off  

#571 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:27 
Awatar użytkownika

Loty: 943
Kilometry: 1 184 217
Krajów: 104 / 48.6%
niebieski
Ja kupowałem jedynie Warszawa-Wenecja. Na każdym serwisie gdzie sprawdzam mam status confirmed. Mogę wydrukować potwierdzenie w PDF-ie. Nie otrzymałem żadnego maila poza potwierdzającym po zakupie. Nie podawałem żadnych danych karty. Loty dopiero w marcu więc pożyjemy zobaczymy;)

#572 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:28 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
kredka napisał(a):
...Zamiast przyznać się do błędu starają się przekonać wszystkich, że wina leżała po stronie klientów i że to oni popełnili oszustwo używając kart innych niż japońska.
Sorry, ale to już zakrawa na bezpodstawne oskarżenie (przecież większość nie podawała nawet numeru karty).
...

Teraz piszą że IP było inne niż japońskie. Zmieniają zagrywkę.
 Profil Relacje PM off  

#573 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:31 
Awatar użytkownika

niebieski
ranek napisał(a):
Ja kupowałem jedynie Warszawa-Wenecja. Na każdym serwisie gdzie sprawdzam mam status confirmed. Mogę wydrukować potwierdzenie w PDF-ie. Nie otrzymałem żadnego maila poza potwierdzającym po zakupie. Nie podawałem żadnych danych karty. Loty dopiero w marcu więc pożyjemy zobaczymy;)

Zrób sobie odprawę na AirOne. Nie zaszkodzi. Drukowanie potwierdzeń nic nie pomoże na pewno.
 Profil Relacje PM off  

#574 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:32 
Awatar użytkownika

niebieski
zbyhu napisał(a):
Zobaczcie lepiej jak się na fanpage'u Alitalii rzucają wszyscy:

https://www.facebook.com/alitalia

Oburzenie wielkie i to ze wszystkich stron świata. A myślałem, że tylko Polacy potrafią się tak pięknie pluć... :twisted:

Oh boy :) ...

Image
 Profil Relacje PM off  

#575 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Można się jakoś odprawić, gdy lot mam operowany przez CAI FIRST?
 Profil Relacje PM off  

#576 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:34 
Awatar użytkownika

HON fly4free
ranek napisał(a):

Możesz podać listę tych stron, gdzie można sprawdzać status rezerwacji w Alitalii?
 Profil Relacje PM off  

#577 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:37 

ranek napisał(a):

Właśnie - na jakich serwisach można sprawdzic? Ja namierzyłem jak na razie 2 :) :
1. Strona Alitalii - działa tylko po nr rezerwacji. Mało informacji. Jak się kliknie kopertę - można wysłać info na maila - troszkę więcej info.
2. Strona Saudi Arabian Airlines - działa tylko po nr biletu. Informacji znacznie więcej - m.in. pojawia się słówko "Paid" co znaczy zapłacono.

#578 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:39 

niebieski
Hmm, mam Etixy z Saudi Arabian Airlines. Status confirmed.

Trasa FCO-BCN obsługiwana przez Saudi Arabian Airlines, a WAW-FCO tak jak kilka postów wyżej AZ491.

W każdym wypadku status: Paid.

Ciekawie wygląda koniec etixa:

Payment summary
Card type: undef
(ALLP.listelem.PaymentCard.ER)
Card number:

#579 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:43 
Awatar użytkownika

Loty: 943
Kilometry: 1 184 217
Krajów: 104 / 48.6%
niebieski
krisg napisał(a):
ranek napisał(a):

Właśnie - na jakich serwisach można sprawdzic? Ja namierzyłem jak na razie 2 :) :
1. Strona Alitalii - działa tylko po nr rezerwacji. Mało informacji. Jak się kliknie kopertę - można wysłać info na maila - troszkę więcej info.
2. Strona Saudi Arabian Airlines - działa tylko po nr biletu. Informacji znacznie więcej - m.in. pojawia się słówko "Paid" co znaczy zapłacono.

No to mam tak samo, jeszcze jakaś trzeci stronka była ale gdzieś mi adres umknął...Nie ma się co grzać, na razie jest confirmed, za dwie godziny może być po balu...Zobaczymy najpierw co z tymi co maja wyloty 5 listopada.

#580 PostWysłany: 21 Paź 2012 17:56 
Awatar użytkownika

Meanwhile...:)
http://www.breakingtravelnews.com/news/ ... -bookings/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 70  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: samaki9 oraz 12 gości