Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#3621 PostWysłany: 23 Lut 2024 10:36 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 233 291
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
brzemia napisał(a):
Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty

Można płacić w internecie. W aplikacji jest opcja pokaz dane karty. Nr. Karty. Ważność i kod pojawia się w aplikacji.

Dodajmy: jeżeli przesyłka z taką aktywowaną kartą trafi w niepowołane ręce, to nie tylko my będziemy mieli szanse porobić transakcje :) z pozytywów to na pewno mile zaliczą się wtedy na nasze konto.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#3622 PostWysłany: 23 Lut 2024 10:48 

platynowy
Nie trzeba pierwszej transakcji zrealizować w terminalu płatniczym, poprzez fizyczne umieszczenie karty w jego wnętrzu?
 Profil Relacje PM off  

#3623 PostWysłany: 23 Lut 2024 10:54 

złoty
Kothson napisał(a):
Nie trzeba pierwszej transakcji zrealizować w terminalu płatniczym, poprzez fizyczne umieszczenie karty w jego wnętrzu?

Trzeba. Dlatego nawet jeśli aktywna karta trafi najpierw w niepowołane ręce, to zbyt wiele nią nie podziała. No może transakcje MO/TO/IO gdzie 3d secure nie jest potrzebne ale dla takich operacji chargeback zadziała praktycznie w 100%.
2 ludzi lubi ten post.

#3624 PostWysłany: 23 Lut 2024 10:55 

Loty: 130
Kilometry: 209 927
Krajów: 35 / 16.4%
Tak by odblokować bezdotykowe płatności tą kartą fizyczną. By płacić w internecie lub dodać do Google/Apple Pay to nie trzeba.

/Update
Wpadły mile za transakcje ze środy zaksięgowane wczoraj.
 Profil Relacje PM off  

#3625 PostWysłany: 23 Lut 2024 11:26 

Czy ktoś może podać jaka jest realna wartość 1 mili w programie i przesłać przykładowy obraz zakupionego biletu lotniczego za mile i ile był on wart bez mili. Za ile mil można kupić przykładowy bilet ?
Czy ten program jest atrakcyjny tak jak kiedyś była karta VVIZA RYANAIR ?
 Profil Relacje PM off  

#3626 PostWysłany: 23 Lut 2024 11:28 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
1 mila to tryliard dolarów Zimbabwe

Co do wartości biletów jest temat o spaleniu mil i tam mozna sprawdzić ceny biletu i wartość mil
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#3627 PostWysłany: 23 Lut 2024 11:34 
Awatar użytkownika

złoty
elwirka napisał(a):
Akurat analiza kiedy mile naliczą się na koncie m&m może być dla wielu kluczowa w kwestii zamówienia wymarzonej nagrody. Zwłaszcza, że mile nie są księgowane raz w miesiącu tylko na bieżąco. Tak więc dla was może dziecinada, dla mnie ważna informacja.

Dlatego ten wcześniejszy post powinien być na górze tematu - zgłosiłem by dodać tą informację do wiki.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#3628 PostWysłany: 23 Lut 2024 11:43 
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 1 105 495
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
U mnie przed chwilą w systemie bankowym pokazała się ilość mil za rozliczone wczoraj transakcje. 3 minuty później naliczyły się w miles&more. Naprawdę ogromny plus za szybkość działania banku.
epikie lubi ten post.

#3629 PostWysłany: 23 Lut 2024 12:34 

Loty: 67
Kilometry: 98 216
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
mikej napisał(a):
Czy do przedłużenia ważności mil wystarczy transakcja w marcu?

Zależy których, jeśli masz już jakąś rezerwację za mile i chcesz zrobić zwrot na konto to mile przepadną. Potrzebne jest zdobywanie mil kartą PEKAO przez 3 kolejne miesiące, aby te mile nie przepadły...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3630 PostWysłany: 23 Lut 2024 12:36 

lendziro napisał(a):
dmn9r napisał(a):
Widze ze Pekao ws. Mbank nie poszalało z programem M&M
1000 na start i max 6zł/mila i max 5000 mil na miesiąc. Czyli po 30k obrotu na KK miesięcznej benefity się kończą
Pytanie zasadnicze:
Czy mozna mieć więcej niż jedną KK w pekao która umożliwia zbieranie mil podając to samo konto M&M?
W mbanku można było i nie było z tym problemu.
Można. Pisałem o tym powyżej. Sam mam 2 karty powiązane z MM ale to nie daje możliwości posiadania dwóch limitów. Nawet jak ma się więcej kart limit na klienta jest max 5000mil/1mc

To ciekawe bo w regulaminie Pekao jest napisane: "W miesiącu kalendarzowym możesz otrzymać maksymalnie 5000 mil transakcyjnych za transakcje wykonane kartą z Programem"
Kartą a nie wszystkimi kartami.
 Profil Relacje PM off  

#3631 PostWysłany: 23 Lut 2024 14:07 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
abelincoln napisał(a):
elwirka napisał(a):
Akurat analiza kiedy mile naliczą się na koncie m&m może być dla wielu kluczowa w kwestii zamówienia wymarzonej nagrody. Zwłaszcza, że mile nie są księgowane raz w miesiącu tylko na bieżąco. Tak więc dla was może dziecinada, dla mnie ważna informacja.

Dlatego ten wcześniejszy post powinien być na górze tematu - zgłosiłem by dodać tą informację do wiki.

Ja zgłosiłem, żeby dopisać informacje o WE, przeliczanie mil itp, żeby nagłówek miał komplet informacji. Ale nie pojawiło się. Opóźnienie większe niż czas naliczania mil przez Pekao ;-)

#3632 PostWysłany: 23 Lut 2024 16:16 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 641
Kilometry: 981 829
Krajów: 63 / 29.4%
Moderator też człowiek ;) dajcie nam chwilę czasu, pozbieramy co istotne i na pewno dorzucimy do wiki.
6 ludzi lubi ten post.

#3633 PostWysłany: 23 Lut 2024 17:58 

złoty
Darek M. napisał(a):
Na infolinii poinformowano mnie, że nadpłacić można do 30% limitu i to by się zgadzało. Sprawdziłem jeszcze przelew z konta w innym banku. Zobaczymy, czy taki ruch dodatkowo powiększy limit.

@Darek M. sprawdziłeś czy przelew z innego banku jest możliwy aby zrobić nadpłatę na ponad 30% przyznanego limitu?
DamianS lubi ten post.

#3634 PostWysłany: 23 Lut 2024 18:43 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Tak, jest możliwa nadpłata ponad 30% limitu i już taka płatność ponad ten limit wykonałem. Tylko limit zaktualizuje się dopiero po nocnym przetwarzaniu danych (przelew natychmiastowy nic tu nie da).

Pisałem już nawet o tym, ale z racji liczby nowych postów mogło zostać pominięte ;)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3635 PostWysłany: 23 Lut 2024 20:49 

narobiłem wcześniej zamieszania dlatego chcę się podzielić doświadczeniem.
System odrzucał mi wszystkie wnioski o kartę nawet takie o 2 tys, okazało się, ze problemem był brak potwierdzenia tożsamości w oddziale, bo konto było zakładane online (oczywiście żadnej informacji nie było).
Teraz bez problemu poszedł wniosek na 20 tyś. mam nadzieję, że karta szybko przyjdzie
 Profil Relacje PM off
Darek M. lubi ten post.

#3636 PostWysłany: 23 Lut 2024 20:58 

Jaki miałeś powód odrzucenia wniosku podany? Mi też na głupie 2tys nie przechodzi.

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 23 Lut 2024 21:14, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#3637 PostWysłany: 23 Lut 2024 21:05 

niebieski
mucha napisał(a):
Kothson napisał(a):

Trzeba. Dlatego nawet jeśli aktywna karta trafi najpierw w niepowołane ręce, to zbyt wiele nią nie podziała. No może transakcje MO/TO/IO gdzie 3d secure nie jest potrzebne ale dla takich operacji chargeback zadziała praktycznie w 100%.
No na bank chargeback zadziała w sytuacji w której klient aktywował kartę nie mając jej jeszcze w ręce... :)
 Profil Relacje PM off  

#3638 PostWysłany: 23 Lut 2024 21:06 

Loty: 1
Kilometry: 1 342
Krajów: 2 / 0.9%
h3rlitz napisał(a):
Jakby kogoś interesowało to do premium bankingu 200 tys. aktywów wystarczy (informacja z oddziału). Liczą się oczywiście obligacje / stany rachunków maklerskich, więc to jest chyba jeden z najniższych wymogów na rynku jakie znam.

A co z opłatą za prowadzenie rachunku w private bankingu? Według tabeli opłat bank pobiera prowizję 400zł za prowadzenie rachunku jeśli nie masz aktywów 1milion złotych. Pytałeś czy przy 200tysiącach aktywów tez nie ma tej opłaty?
 Profil Relacje PM off  

#3639 PostWysłany: 23 Lut 2024 21:34 

-- 23 Lut 2024 20:32 --

dziś pyytałem o to u doradcy w Poznaniu, dla premium nie ma żadnej karty Elite. Niestety trzeba być w Private, czyli 1 mln

-- 23 Lut 2024 20:34 --

dmn9r napisał(a):
Jaki miałeś powód odrzucenia wniosku podany? Mi też na głupie 2tys nie przechodzi.

brak zdolności :)
natomiast jak robiłem przez infolinie to konsultant nic nie widział dlatego kazał mi odblokować w oddziale
 Profil Relacje PM off  

#3640 PostWysłany: 23 Lut 2024 22:12 

Ok to tak jak u mnie, tez 'brak zdolności". No nic czeka mnie wizyta w oddziale w takim razie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości