Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 70  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 21 Paź 2012 15:58 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
ludzie już zaczynają protestować :) http://www.facebook.com/events/457711377613637/

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#542 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:00 

Loty: 207
Kilometry: 763 882
Krajów: 35 / 16.4%
w polu confirmation number: podaje sie 6 znaków z rezerwacji? np JSPB6E?

#543 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:00 

Ja juz dostalem maile na wszystkie rezerwacje

#544 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:04 

możecie mi podać link do "odprawy"?
 Profil Relacje PM off  

#545 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:07 
Awatar użytkownika

niebieski
nejt napisał(a):
możecie mi podać link do "odprawy"?

http://lmgtfy.com/?q=web+check-in+air+one
 Profil Relacje PM off  

#546 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:20 

A co może dać komuś zrobienie odprawy na pierwszy odcinek lotu w air one skoro nie będę miał karty pokładowej na powrót?

Rozumiem, że będziecie na podstawie tego że już posiadacie kartę na fragment podróży reklamować anulowanie rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#547 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:22 

niebieski
llukasz napisał(a):
A co może dać komuś zrobienie odprawy na pierwszy odcinek lotu w air one skoro nie będę miał karty pokładowej na powrót?

Rozumiem, że będziecie na podstawie tego że już posiadacie kartę na fragment podróży reklamować anulowanie rezerwacji?

nie każdy ma tak jak Ty łączony lot - niektórzy mają wszystko realizowane przez Air One więc mają karty pokładowe na wszystkie odcinki

#548 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:26 

u mnie odprawa nie przechodzi:/
 Profil Relacje PM off  

#549 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:27 

Loty do Rzymu obslugiwane są przez jakies inne linie a nie AO :/ Na stronce saudiarabi wyskakuje ze przewoznikiem jest: C.A.I. FIRST S.P.A. Tylko ze nie ma niczego takiego w sieci.
 Profil Relacje PM off  

#550 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:30 

ja mam loty do venecja,rzym,istambul i kair. Nie chce przejsc ani jeden...
 Profil Relacje PM off  

#551 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:30 

godler napisał(a):
Loty do Rzymu obslugiwane są przez jakies inne linie a nie AO :/ Na stronce saudiarabi wyskakuje ze przewoznikiem jest: C.A.I. FIRST S.P.A. Tylko ze nie ma niczego takiego w sieci.

CAI First S.p.A.

OST-2001-10417 - Delta and Alitalia - US-Italy Codeshare
OST-2004-19210 - Continental and Alitalia - US-Italy Codeshare
 Profil Relacje PM off  

#552 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:32 

jacek69 napisał(a):
llukasz napisał(a):

Może masz do czynienia z osobami, które szukały dolotów?

A faktycznie :D no to to już na pewno jest otarcie o naruszenie praw, ale z tego co wiem jeśli do odlotu jest 15 dni to linia lotnicza ma prawo odwołać mój bilet bez jakichkolwiek konsekwencji i zwrócić pieniążki ( w tym wypadku 0zł)
 Profil Relacje PM off  

#553 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:39 

niebieski
llukasz napisał(a):
jacek69 napisał(a):
llukasz napisał(a):

Może masz do czynienia z osobami, które szukały dolotów?

A faktycznie :D no to to już na pewno jest otarcie o naruszenie praw, ale z tego co wiem jeśli do odlotu jest 15 dni to linia lotnicza ma prawo odwołać mój bilet bez jakichkolwiek konsekwencji i zwrócić pieniążki ( w tym wypadku 0zł)

no to nie jest tak że bez konsekwencji, bez konsekwencji odszkodowania ale musi zapewnić alternatywny, porównywalny sposób dotarcia..
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:41 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
Krajów: 2 / 0.9%
Już widzę jak oni na tym fb się dogadają co chcą zrobić ;p może faktycznie wysłać list z oficjalnym zapytaniem , dodając wszystkie prawa i regulacje :0 ?
 Profil Relacje PM off  

#555 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:43 
Awatar użytkownika

niebieski
nejt napisał(a):

Mi też odprawa nie przechodziła, póki najpierw nie odprawiłem się na sam wylot a dopiero później na powrót. Co prawda miał być lot do Moskwy, póki co tylko do Mediolanu.

#556 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:47 

ze strony FB alitalii:

Alitalia Dear Maksi,
Our anti-fraud systems have suspended transactions with credit cards issued in countries other than the site where the reservation was created.

For all uncommitted transactions, the system has sent an email to the address used for the reservation.

Please try again taking advantage of the discount of 25% off by using the code shown in the e-coupon facebook page
- Carlotta
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:51 

niebieski
wicked napisał(a):
ze strony FB alitalii:

Alitalia Dear Maksi,
Our anti-fraud systems have suspended transactions with credit cards issued in countries other than the site where the reservation was created.

For all uncommitted transactions, the system has sent an email to the address used for the reservation.

Please try again taking advantage of the discount of 25% off by using the code shown in the e-coupon facebook page
- Carlotta

co to za brednie ? co ma piernik do wiatraka ?
 Profil Relacje PM off  

#558 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:54 

tartal napisał(a):
wicked napisał(a):
ze strony FB alitalii:

Alitalia Dear Maksi,

- Carlotta

co to za brednie ? co ma piernik do wiatraka ?

no wlasnie - brednie. Alitalia probuje tlumaczen że wszystkie 'promojp' zakupione karta wydana w innym kraju niż japonia zostaly anulowane. A co dla tych ktorzy nie podawali numeru karty ?:)
 Profil Relacje PM off  

#559 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:57 

Bandziorno napisał(a):
nejt napisał(a):

Mi też odprawa nie przechodziła, póki najpierw nie odprawiłem się na sam wylot a dopiero później na powrót. Co prawda miał być lot do Moskwy, póki co tylko do Mediolanu.

wejdz na strone http://www.saudiairlines.com wybierz manage my bookings
e-ticket
i tam w pierwszej kolumnie 055 i w nastepnej reszte 13sto cyfrowego numeru z potweirdzenia bez 055 oczywiscie juz. tak mi przeszlo:) juz wydrukowane wsio ze statusem potwierdzonym
 Profil Relacje PM off  

#560 PostWysłany: 21 Paź 2012 16:58 

Loty: 48
Kilometry: 98 280
Krajów: 18 / 8.4%
Czy ktoś sie orientuje jak wyglada sprawa z lotami do USA? Czy faktycznie obowiązuje prawo, ktore mowi ze takie loty z bledem po stronie przewoznika musza sie odbyc? I gdzie o to walczyc? Pisac do alitali czy lepiej wypelniac formularz http://airconsumer.ost.dot.gov/escomplaint/es.cfm i tutaj probowac cos ugrac...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 70  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Fiona, Gadekk, hubski, kefirm oraz 13 gości