Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#3521 PostWysłany: 20 Lut 2024 18:57 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 557 368
Krajów: 55 / 25.7%
srebrny
@rob8 Konto też otworzyłem, ale można wnioskować o samą kartę. Pani w oddziale tylko kręciła nosem, że będzie trzeba sterty papierów, a tak to bym wszystko w aplikacji zatwierdził. Ostatecznie otworzyłem konto w oddziale, a później domówiłem kartę na infolinii beż żadnych dodatkowych formalności.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#3522 PostWysłany: 20 Lut 2024 19:17 

niebieski
Polecam zapoznać się z poniższym zestawieniem obrazującym ilość KK w Polsce w rozbiciu na banki:

https://infogram.com/aktywne-karty-kredytowe-ind-ii-kw-2023-1hnp27m9dq9yy2g

Pekao wraz z Santander zajmują 3 pozycję na podium mając przeszło po 600 tyś aktywnych KK w Polsce. mBank ma TYLKO lekko ponad 300 tyś KK ???

Może w Pekao doszli do wniosku iż aby osiągnąć efekt skali nie należy tworzyć nowej karty ale zaoferować program do którego będzie mógł przystąpić każdy posiadający ich Kartę z Żubrem...???

Nie koniecznie ta oferta to czyste szaleństwo. Bardziej wygląda na przemyślaną strategię która ma przynieść efekt skali w krótkim horyzoncie czasowym.

Pożyjemy, zobaczymy....
 Profil Relacje PM off
Mokradok lubi ten post.

#3523 PostWysłany: 20 Lut 2024 19:27 

Konto założyłem 2 tygodnie temu, specjalnie pod kartę. Niestety odrzuca mi wniosek. Dajcie jakiś pomysł jak to ogarnąć, bo mnie już zagotował ten bank
 Profil Relacje PM off  

#3524 PostWysłany: 20 Lut 2024 19:32 
Awatar użytkownika

srebrny
@rob8 Jakbyśmy wiedzieli co tam w Twoim BIKu siedzi. ;) Idź do oddziału z zaświadczeniem o dochodach, albo spróbuj podpiąć konto z systematycznymi wpływami, albo wrzuć coś na 7%. Może Cię to uwiarygodni. :)

#3525 PostWysłany: 20 Lut 2024 19:37 

No właśnie siedzi tyle że mBank proponuje mi kartę za 100tys. Jakby ktoś miał pomysł na Pekao to byłbym wdzięczny
 Profil Relacje PM off  

#3526 PostWysłany: 20 Lut 2024 19:37 

złoty
@rob8 mBank proponuje czasem bzdety - zawnioskuj o te 100k i wtedy się przekonasz czy je faktycznie dostaniesz (zawsze możesz nie podpisać umowy) bo może się okazać, że to tylko propozycja bez realnej możliwości uzyskania takiej karty.
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.

#3527 PostWysłany: 20 Lut 2024 19:41 
Awatar użytkownika

srebrny
@rob8 Ale co w tym dziwnego? mBank Cię zna a Pekao nie. Skoro pytasz o rady, to spróbuj najpierw standardowych opcji, zamiast szukać "patentu". Jak bank (a w zasadzie algorytm) nie będzie chciał dać Ci kredytu, to raczej niewiele da się zrobić (przerabiałem w przypadku próby znacznego podwyższenia limitu w PKO).

#3528 PostWysłany: 20 Lut 2024 19:44 
Awatar użytkownika

bigdario napisał(a):
Polecam zapoznać się z poniższym zestawieniem obrazującym ilość KK w Polsce w rozbiciu na banki:

https://infogram.com/aktywne-karty-kredytowe-ind-ii-kw-2023-1hnp27m9dq9yy2g

Pekao wraz z Santander zajmują 3 pozycję na podium mając przeszło po 600 tyś aktywnych KK w Polsce. mBank ma TYLKO lekko ponad 300 tyś KK ???

Może w Pekao doszli do wniosku iż aby osiągnąć efekt skali nie należy tworzyć nowej karty ale zaoferować program do którego będzie mógł przystąpić każdy posiadający ich Kartę z Żubrem...???

Nie koniecznie ta oferta to czyste szaleństwo. Bardziej wygląda na przemyślaną strategię która ma przynieść efekt skali w krótkim horyzoncie czasowym.

Pożyjemy, zobaczymy....

@bigdario, przydatne zestawienie, chociaż w raportach tego pana brakuje mi Citi Handlowego, który mógłby być nie lada ewenementem, jeżeli chodzi o % kart płatniczych na kredytówki i debetówki (po wejściu w jego profil jest też takowa tabelka) :) A tak poza tym - raczej nie krótkim horyzoncie, lecz trochę dłuższym, chociaż i tak mam wrażenie, że boom na KK z lat '10-'12 może wkrótce powrócić - ale nie na aż tak wielką skalę. Wtedy Pekao zarobi asa w rękawie.
 Profil Relacje PM off  

#3529 PostWysłany: 20 Lut 2024 20:23 

-- 20 Lut 2024 19:23 --

benedetti napisał(a):
@rob8 Ale co w tym dziwnego? mBank Cię zna a Pekao nie. Skoro pytasz o rady, to spróbuj najpierw standardowych opcji, zamiast szukać "patentu". Jak bank (a w zasadzie algorytm) nie będzie chciał dać Ci kredytu, to raczej niewiele da się zrobić (przerabiałem w przypadku próby znacznego podwyższenia limitu w PKO).

Nie wiem, kto tworzy te algorytmy
Dlatego pytam o możliwości założenia karty np na podstawie oświadczenia na jakikolwiek limit żeby utrzymać mile

-- 20 Lut 2024 19:23 --

benedetti napisał(a):

Nie wiem, kto tworzy te algorytmy
Dlatego pytam o możliwości założenia karty np na podstawie oświadczenia na jakikolwiek limit żeby utrzymać mile
 Profil Relacje PM off  

#3530 PostWysłany: 20 Lut 2024 20:38 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Karty uczestniczą też w programie MasterCard Bezcenne Chwile i to z większym mnożnikiem zdobywania punktów. Pytanie, czy obecnie jest jakiś bonus za przystąpienie do programu?

Widzę tylko promocje z punktami o wartości 100 zł do kart debetowych „dla graczy” + 200 zł w normalnej promocji.
 Profil Relacje PM off  

#3531 PostWysłany: 20 Lut 2024 20:55 
Awatar użytkownika

Może się komuś przyda.
Jak ktoś ma JDG to papiery potrzebne do złożenia aby dostać w Pekao KK to:
1. Wyciąg 12 miesięcy z konta z którego jest prowadzona JDG
2. Potwierdzenia wpłat za 12 miesięcy na ZUS i US (uwaga: mimo że to będzie zawarte w wyciu z punktu 1. to i tak trzeba wyciągnąć osobne potwierdzenia przelewów za każdy miesiąc bo jak mi Pani z Pekao powiedziała „co Pan sobie myśli że będę teraz wertowała tą stertę wyciągów bankowych i szukała tych przelewów”?!
3. Zaświadczenie o niezaleganiu z US i ZUS (uwaga: jeśli ściągaliście te zaświadczenia poprzez internet ze stron ZUS/US to nie wystarczy wydruk tylko trzeba mieć elektroniczny plik bo dyrektor placówki musi potwierdzić podpis cyfrowy tych plików specjalnym programem)
4. Wydruk z CEIDG i SUDOP
5. PIT za ubiegły rok
6. Podsumowanie przychodów jeśli ryczałt albo KPiR jeśli liniowy

Nie musicie mieć wydrukowanych tych wszystkich papierów wystarczą pliki które przesyła się na e-mail służbowy pracownika który będzie was obsługiwał.

W placówce spędziłem 2,5 h. Niestety pracownik musi samodzielnie wprowadzić do systemu wszystkie te dane łącznie ze składkami na ZUS/US za każdy miesiąc. To był lekki szok.

Dostałem limit 50 000 zł więc nie ma jakiś odgórnych wytycznych wszystko zależy od analizy dochodu.
PS Będą wam mówić ŻE NIE DA SIĘ MIEĆ KARTY bez konta. Jest to nieprawda. Ja powiedziałem, nie założę i koniec. Pani wtedy odparła, że jak Pan sobie chce i tak odrzucą wniosek do mnie mówi. Złożyła i jakież było jej udawane zdziwienie: „oooo jednak się da”
Na samym początku poproście o podpisanie umowy o „Pekao24” ściągnięcie sobie aplikacje PeoPay i pracownik będzie wam do aplikacji wysyłał wszystkie wnioski umowy itp których jest naprawwwwdeee dużo i obędzie się bez drukowania takiej sterty papierów i ręcznego ich podpisywania.
Jakby ktoś miał pytania to zapraszam.

Ostatnio edytowany przez kacper87, 20 Lut 2024 21:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#3532 PostWysłany: 20 Lut 2024 20:56 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Mi dziś nawet konta nie założyli "wysokie ryzyko", ale czego tu już nie wiem. W BIK rating 82.
jrusz lubi ten post.

#3533 PostWysłany: 20 Lut 2024 21:00 

pawi napisał(a):
Mi dziś nawet konta nie założyli "wysokie ryzyko", ale czego tu już nie wiem. W BIK rating 82.

Co oni odstawiają toż to żenada
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3534 PostWysłany: 20 Lut 2024 21:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Poczekajcie kilka dni. Ten bank to z lekka paździerz, a tu się stado wygłodniałych wilków rzuciło (nawet na ochłapy). :D
2 ludzi lubi ten post.

#3535 PostWysłany: 20 Lut 2024 21:06 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
@rob8 trudno mi powiedzieć. "Znajdujesz się w grupie 20% osób z najwyższą oceną punktową." - sprawdziłem teraz - 87/100.
Nie wiem co im może przeszkadzać w... "założeniu konta" - póki co o kartę nie wnioskowałem. Pani niestety nic więcej nie wie, bo jej się nie wyświetla. Musiała napisać w systemie "wyjaśnienie" w jakim celu zakładam konto. Dziwne pytanie, przecież nie po to, żebym gotował pomidorową na tym koncie :)
jrusz lubi ten post.

#3536 PostWysłany: 20 Lut 2024 21:39 

Loty: 115
Kilometry: 214 382
Krajów: 30 / 14.0%
A jest jakiś odstęp czasowy po jakim można ponownie wnioskować o kartę kredytową? W mbank kiedyś mi powiedzieli, że 3 miesiące.
Jak założyłem dziś tam konto i wpłacę kasę na 7% to faktycznie może to mieć później wpływ na zdolność?
 Profil Relacje PM off  

#3537 PostWysłany: 20 Lut 2024 23:53 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
A ma ktoś doświadczenie przy zakładaniu w tym banku KK jeśli ma się tylko SP z oo?
 Profil Relacje PM off  

#3538 PostWysłany: 21 Lut 2024 00:55 

srebrny
W tym konkretnym banku nie, ale pewnie tak jak w innych bankach, łatwa drogą to umowa o pracę i/lub wynagrodzenie członka zarządu, droga przez mękę zalecana tylko dla desperatów to KK przyznana na podstawie wypłat z zysków/dywidendy.
Smrodek lubi ten post.

#3539 PostWysłany: 21 Lut 2024 08:20 

Loty: 726
Kilometry: 946 014
Krajów: 60 / 28.0%
niebieski
Czy ktoś przerabiał temat tzw. szybkiego przeniesienia KK z innego banku na podstawie histori kredytowej KK ?
 Profil Relacje PM off
Grover lubi ten post.

#3540 PostWysłany: 21 Lut 2024 08:51 

niebieski
szumek87 napisał(a):
A jest jakiś odstęp czasowy po jakim można ponownie wnioskować o kartę kredytową? W mbank kiedyś mi powiedzieli, że 3 miesiące.
Jak założyłem dziś tam konto i wpłacę kasę na 7% to faktycznie może to mieć później wpływ na zdolność?
Mi nie pomogło.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości