Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#3501 PostWysłany: 20 Lut 2024 14:08 
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 1 105 495
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
marasoo napisał(a):
Dopłaciłem 36zł za wysyłkę karty kurierem bo zamierzam zebrać mnóstwo mil jeszcze w lutym.

A ja dodałam do Apple Paya mimo że fizycznej karty jeszcze nie mam. Za darmo, a działa tak samo dobrze;-)
7 ludzi lubi ten post.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#3502 PostWysłany: 20 Lut 2024 14:09 

Loty: 40
Kilometry: 97 863
Krajów: 11 / 5.1%
srebrny
Ja dodałem do portfelagoogle tez bez fizycznej karty. Trzeba potwierdzać przez stronę banku ale się da.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3503 PostWysłany: 20 Lut 2024 14:24 
Awatar użytkownika

srebrny
No i czas na zmianę wikipostu:
"Obecnie żaden polski bank nie współpracuje z Miles and More"
4 ludzi lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#3504 PostWysłany: 20 Lut 2024 14:43 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
marasoo napisał(a):
Podsumowując: jeżeli bardziej cenisz czas i nerwy niż 7500 payback to nie wnioskuj o kartę przez telefon, oddział lub najlepiej online (jak nie jesteś zweryfikowanym klientem to bez wizyty w oddziale się nie obejdzie)

Dzięki, jak to tak wygląda to ja odpuszczam paybacki
 Profil Relacje PM off
pinokio669 lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#3505 PostWysłany: 20 Lut 2024 14:45 

elwirka napisał(a):
marasoo napisał(a):
Dopłaciłem 36zł za wysyłkę karty kurierem bo zamierzam zebrać mnóstwo mil jeszcze w lutym.

A ja dodałam do Apple Paya mimo że fizycznej karty jeszcze nie mam. Za darmo, a działa tak samo dobrze;-)

A mnie Pani w oddziale wprowadziła w błąd bo powiedziała że pierwsza transakcja z PINem i nie da się używać przed aktywacją :) i dokładnie tego po Pekao się spodziewałem.
 Profil Relacje PM off
tamtam lubi ten post.

#3506 PostWysłany: 20 Lut 2024 14:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Zamawiałam kartę w oddziale w piątek. Dzisiaj rano pojawiła się w aplikacji. Aktywowałam ją, nadałam PIN. Działa. A transakcja internetowa przeszła bez potwierdzania jej gdziekolwiek.
2 ludzi lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#3507 PostWysłany: 20 Lut 2024 15:01 

srebrny
Czy stary klient Idea Banku to znany klient dla PekaoSA? Jak Idea została przejęta przez Pekao to dostawałem nawet jakieś listy z Pekao ale że nie byłem zainteresowany kontynuacją współpracy to nie wiem na czym to stanęło i jaki jest mój status. Nie chce mi się iść do oddziału żeby dostać KK.
 Profil Relacje PM off
szumek87 lubi ten post.

#3508 PostWysłany: 20 Lut 2024 15:07 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Ja tylko dodam, że jeśli ktoś ma "zakurzone" konto M&M (czyli jeszcze stare logowanie itp), to próba podłączenia karty M&M kończy się komunikatem 'błąd techniczny'. Zapewne trzeba odświeżyć logowanie do M&M, założyć travelID itp. ale to będę mógł sprawdzić dopiero wieczorem.
one3 uważa post za pomocny.

#3509 PostWysłany: 20 Lut 2024 16:17 

Loty: 115
Kilometry: 214 382
Krajów: 30 / 14.0%
Mam problem z wygasjącymi milami. Pisałem już w temacie jak sensownie wykorzystać mile, ale nie każdy przegląda tamten temat.
Otóż nie dostanę karty kredytowej przez hipotekę, w tamtym temacie ktoś podpowiedział, aby wyrobić kartę na żonę i podpiąć mój nr karty M&M. Z żoną będzie ten sam problem co ze mną, ale mógłbym załatwić kartę np. na ojca.
Ktoś wie czy przejdzie taki myk? I jeszcze czy można wyrobić kartę dla dodatkowej osoby, miałem taką dla żony w mbank, teraz ojciec mógłby wziąć dla mnie.
 Profil Relacje PM off
Smrodek lubi ten post.

#3510 PostWysłany: 20 Lut 2024 16:55 

opo napisał(a):
Czy stary klient Idea Banku to znany klient dla PekaoSA? Jak Idea została przejęta przez Pekao to dostawałem nawet jakieś listy z Pekao ale że nie byłem zainteresowany kontynuacją współpracy to nie wiem na czym to stanęło i jaki jest mój status. Nie chce mi się iść do oddziału żeby dostać KK.

Bardzo dobre pytanie, przerabiałem taki case "od środka" przy połączeniu (innych) banków.
Powinno Ci się udać. Jeżeli nic w tym kierunku nie zrobiłeś to Twoje konto z Idea banku zostało przeniesione, Instrukcje logowania dostałeś zapewne od pekao mailem. Tak czy siak myślę że sprawa do załatwienia na infolinii w 10 minut bez wizyty w oddziale.
 Profil Relacje PM off
opo lubi ten post.

#3511 PostWysłany: 20 Lut 2024 16:56 

Loty: 130
Kilometry: 209 927
Krajów: 35 / 16.4%
Teoretycznie jest możliwość podpięcia jednego konta M&M do wielu kart. Ale to w regulaminie trzeba by sprawdzić czy mogą to być karty innych osób, oraz czy technicznie to sprawdzają.
 Profil Relacje PM off  

#3512 PostWysłany: 20 Lut 2024 17:05 

neufrin napisał(a):
Teoretycznie jest możliwość podpięcia jednego konta M&M do wielu kart. Ale to w regulaminie trzeba by sprawdzić czy mogą to być karty innych osób, oraz czy technicznie to sprawdzają.

Zakładając, że podepnę kartę żony do mojego konta M&M, to powitalne 1000 zostanie naliczone dwa razy (dla mnie i dla żony)?
 Profil Relacje PM off  

#3513 PostWysłany: 20 Lut 2024 17:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Rozumiem, że gdy nie jestem klientem Pekao to karty nie zamówię telefoniczne, a jedynie w oddziale, natomiast zaskoczyło mnie, że konsultant na infolinii nie był w stanie nawet wymienić wymaganych dokumentów dochodowych, które należy przygotować składając wniosek. Skoro i tak trzeba się fatygować osobiście to przynajmniej można byłoby przyjść przygotowanym i załatwić sprawę szybciej.
 Profil Relacje PM off  

#3514 PostWysłany: 20 Lut 2024 17:23 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Odnośnie nadpłaty karty kredytowej z Żubrem. Swoją kartę z limitem 20.000 zl mogę maksymalnie nadpłacić kwotą 6000 zł, co daje mi kwotę 26k zł.

Być może wpłata na rachunek karty z konta w innym banku tutaj pomoże?! Limit zaktualizował się niemal natychmiast.

Na infolinii poinformowano mnie, że nadpłacić można do 30% limitu i to by się zgadzało. Sprawdziłem jeszcze przelew z konta w innym banku. Zobaczymy, czy taki ruch dodatkowo powiększy limit.

Ostatnio edytowany przez Darek M., 20 Lut 2024 19:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3515 PostWysłany: 20 Lut 2024 17:24 

złoty
Konrad_PL napisał(a):
Rozumiem, że gdy nie jestem klientem Pekao to karty nie zamówię telefoniczne, a jedynie w oddziale, natomiast zaskoczyło mnie, że konsultant na infolinii nie był w stanie nawet wymienić wymaganych dokumentów dochodowych, które należy przygotować składając wniosek. Skoro i tak trzeba się fatygować osobiście to przynajmniej można byłoby przyjść przygotowanym i załatwić sprawę szybciej.

Ale jakbyś poczytał temat to forumowicze pomogą
Np post #3500 stronę wcześniej
 Profil Relacje PM off  

#3516 PostWysłany: 20 Lut 2024 17:36 
Awatar użytkownika

niebieski
@dg72 przeczytałem i choć nie znalazłem odpowiedzi dla mojego przypadku to nie w tym rzecz - odnoszę się po prostu do pierwszego kontaktu z bankiem, gdzie pracownik chętnie opowiedziałby o samym produkcie, ale nie jest w stanie nawet przedstawić na jakich zasadach można go nabyć.
 Profil Relacje PM off  

#3517 PostWysłany: 20 Lut 2024 17:43 

złoty
@Konrad_PL
pawfazi napisał(a):
Chyba nie było. Oficjalny link o pakiecie M&M ze strony banku:

Zbieraj mile z Kartą Kredytową z Żubrem
(RRSO 18,95%)

https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... -mile.html

https://www.pekao.com.pl/karta-z-zubrem

Czyli Ty @Konrad_PL jesteś zwykły zawracasz pupy

Oferta od 20.02, piszesz 20.02 i do tego jakość usługi na infoliniach banku jest powszechnie znana jako taka sobie
 Profil Relacje PM off
tamtam lubi ten post.

#3518 PostWysłany: 20 Lut 2024 17:57 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 557 368
Krajów: 55 / 25.7%
srebrny
@Konrad_PL Przy małym limicie (chyba do 6 albo 7k) oświadczenie i ja w ten sposób otworzyłem kartę. Przy większych limitach wystarczy przez aplikację dodać dostęp do innego konta na który wpływa dochód. Tak przynajmniej powiedzieli mi w moim oddziale.
Ale generalnie, pomimo niby nowoczesnych aplikacji, to ten bank widać, że jest nadal "przedwojenny". :lol:
Konrad_PL lubi ten post.

#3519 PostWysłany: 20 Lut 2024 18:54 

benedetti napisał(a):
@Konrad_PL Przy małym limicie (chyba do 6 albo 7k) oświadczenie i ja w ten sposób otworzyłem kartę. Przy większych limitach wystarczy przez aplikację dodać dostęp do innego konta na który wpływa dochód. Tak przynajmniej powiedzieli mi w moim oddziale.
Ale generalnie, pomimo nibyświadczenie h aplikacji, to ten bank widać, że jest nadal "przedwojenny". :lol:

Masz konto? Czy to oświadczenie bez konta?

Ten ich dziwny system odrzuca mnie na brak zdolności kiedy np mBank proponuje mi kartę za 100 tyś
 Profil Relacje PM off  

#3520 PostWysłany: 20 Lut 2024 18:56 
Awatar użytkownika

srebrny
@Konrad_PL wydruk z konta, na które wpływa wynagrodzenie. 01.08.23 do 31.01.2024. Do tego dowód osobisty i tyle. Pracownik w banku szybciej to ogarnie niż ty sam z pomocą infolinii.
2 ludzi lubi ten post.
Konrad_PL uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 4 gości