Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#3461 PostWysłany: 18 Lut 2024 08:33 

srebrny
Ten wątek zaczyna być całkiem zabawny. Rozumiem, że wielu z nas czeka na kartę w kooperacji z M&M jak kania dżdżu, natomiast na dzień dzisiejszy mamy taką ofertę:

- przelicznik mil zależny od pakietu - 20 zł za milę, 10 zł za milę, 6 zł za milę - fair
- limit mil w miesiącu ustalony na 5000 - not fair
- 1000 powitalnych mil, niezależnie od pakietu (!) - tu chyba nie ma co komentować - not fair
- maksymalny limit dla nowych użytkowników - 7000 zł dla karty, która ma za służyć do płacenia za bilety lotnicze - no comment
- przewalutowanie po kursie PEKAO SA - no comment
- dostęp do odprawy business - fair, tylko WAW - not fair, tylko LOT - zrozumiałe

Jasnym jest, że każdy kto nie ma FTL i wyżej weźmie tą kartę tylko dlatego by chronić mile. Natomiast nie oszukujmy się - ta oferta jest bardzo słaba, od razu widać, że zamysłem było "zróbmy coś, żeby było że robimy, póki dotrze do nas że to nie ma żadnego sensu" :roll:

I tak - kartę można nadpłacić. Dużo rzeczy w życiu można by się dostosować do produktu, ale mam wrażenie że niektórzy tutaj z radością przyjęliby kartę którą można płacić tylko w poniedziałki, środy, piątki i niedziele - no bo przecież można płacić w poniedziałki, środy, piątki i niedziele...

Oferta jest jak każdy widzi i nie próbujmy malować trawy na zielono. Większość z niej skorzysta, mając z tyłu głowy wspomnienie Dinersa. ;)
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#3462 PostWysłany: 18 Lut 2024 10:42 

Loty: 40
Kilometry: 97 863
Krajów: 11 / 5.1%
srebrny
michcioj napisał(a):
wilczagorka napisał(a):
Znaczy się nawet jak ktoś ma zdolność na 20k to dostanie tylko 7k? Przeciez taki limit nie starczy na zakup jednego biletu w biznesie Lotem
Ile wynosi okres po który zwiększaja limit?

zawsze pewnie mozna nadplacic karte kredytowa
Ja dostałem limit 20tys bo o tyle wnioskowałem. Nic nie mówiono o jakiś limitach.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3463 PostWysłany: 18 Lut 2024 13:29 

niebieski
-- 18 Lut 2024 12:26 --

brzemia napisał(a):
Ja dostałem limit 20tys bo o tyle wnioskowałem. Nic nie mówiono o jakiś limitach.

W Pekao masz tylko kartę czy również konto? Jeżeli jesteś ich klientem to za @elwirka, max limit wynosi 25kPLN. Dla nowych klientów banku to max. 7kPLN

-- 18 Lut 2024 12:29 --

Pytanie do nie-klientów Pekao co zawnioskowali już o "kartę z żubrem":

Nie mogę nigdzie na stronie znaleźć wniosku o kartę - tylko wniosek o kontakt telefoniczny.
Jak wygląda proces wnioskowania o kartę dla nie-klientów banku?
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#3464 PostWysłany: 18 Lut 2024 13:33 

złoty
h3rlitz napisał(a):
I tak - kartę można nadpłacić.

Pytanie do osób które korzystają już z karty. Czy nadpłata zwiększa saldo dostępne natychmiast czy np. trwa to kilka godzin albo saldo aktualizuje się po jakimś przetwarzaniu nocnym?

#3465 PostWysłany: 18 Lut 2024 13:43 

srebrny
Nie bylem wcześniej ich klientem.
Trzeba być osobiście. Nie ma mozliwosci wnioskować o kartę online jeśli nie ma się wcześniej ich produktów.

Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3466 PostWysłany: 18 Lut 2024 13:47 

srebrny
bigdario napisał(a):
-- 18 Lut 2024 12:26 --

brzemia napisał(a):

W Pekao masz tylko kartę czy również konto? Jeżeli jesteś ich klientem to za @elwirka, max limit wynosi 25kPLN. Dla nowych klientów banku to max. 7kPLN

-- 18 Lut 2024 12:29 --

Pytanie do nie-klientów Pekao co zawnioskowali już o "kartę z żubrem":

Nie mogę nigdzie na stronie znaleźć wniosku o kartę - tylko wniosek o kontakt telefoniczny.
Jak wygląda proces wnioskowania o kartę dla nie-klientów banku?
Składasz wniosek o kartę i przesyłasz na maila wyciąg z 6 miesiecy z konta na ktore wpływa ci wynagrodzenie.
Potem zgoda na sprawdzenie BIK i czekasz na decyzję działu analiz.
Po akceptacji wybór dnia rozliczenia i koloru karty i tyle.
U mnie trwało to ok 1h
Karty jeszcze nie mam. Przyjdzie pocztą.
W aplikacji tez jej nie widzę.
Ps. Załozylem tez ich konto bo jest bezplatne i moze być wygodniej i szybciej spłacać karte bezposrednio z konta.

Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3467 PostWysłany: 18 Lut 2024 13:55 
Awatar użytkownika

niebieski
To darmowe konto nazywa się może przekorzystne?

#3468 PostWysłany: 18 Lut 2024 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
h3rlitz napisał(a):
Ten wątek zaczyna być całkiem zabawny. Rozumiem, że wielu z nas czeka na kartę w kooperacji z M&M jak kania dżdżu [...]
[...]
Oferta jest jak każdy widzi i nie próbujmy malować trawy na zielono. Większość z niej skorzysta, mając z tyłu głowy wspomnienie Dinersa. ;)

Ale tutaj przecież nikt nie broni tej oferty że jest super. To po prostu jedyna oferta i po długim czasie. A skoro sam piszesz, że większość skorzysta, co wchodząc w buty dostawcy oferty - poprawnie przeliczył ile dać, żeby skusić, a jednocześnie niewiele rozdać. Patrząc jak mimo wszystko mniejsza się ilość deali, błędów, czy niedorobionych ofert, które można mocno naginać, chyba trzeba po mału przyzwyczajać się i doceniać nawet takich ochłapy. Mam wrażenie że sporo ludzi weźmie tę kartę, może nawet z najmniejszym limitem, raz na miesiąc coś kupi, żeby trzymać mile.

Myślę również że na tym forum nie doceniamy ilości tych drobnych ciułaczy, których firma wysyła w delegację kilka razy do roku i zbierają groszowe mile, a tutaj nagle będą mogli sobie podwoić konto i może na jakiś bilet darmowy w końcu zebrać. Przecież przy każdej jednej odprawie widać, że niektórzy pasażerowie nie latają zbyt często.

Natomiast warto jeszcze zwrócić uwagę, na to co napisał @bigdario
Jeśli naprawdę lepsze warunki są dla posiadaczy kont, to być może to jest główny cel oferty - skusić ludzi żeby założyli konta. Karty wielowalutowe itp, nie jest to ostatni paździerz, nawet jesłi inni mają ciekawsze oferty. Tyle, że czasem może komuś pasować mieć mały nominalny limit na karcie (żeby nie wyciskać zdolności kredytowych na maxa), i nadpłacać, jeśli jest potrzeba.

No i w tym wszystkim warto chyba jeszcze popatrzeć na geopolitykę, bo ta oferta wygląda na wrzutę starej ekipy, więc nowa może nie być wcale entuzjastycznie nastawiona żeby ją utrzymać, lub robić atrakcyjną. Reklamy poszły, samolot obklejony, pewnie umowy sponsorskie podpisane, więc na te 3 lata pewnie nic się nie zmieni, ale nie nastawiałbym się specjalnie że to zostanie przedłużone.

@mucha
Jeśli robisz przelew z własnego konta pekao na kartę, poprzez aplikację, to natychmiast (być może z cudzego konta pekao również, bo dalej w ramach jednego banku?). Jeśli z zewnętrznego konta, to jak normalna transakcja, więc w niekorzystnym przypadku na kolejny dzień. Czyli patrz wyżej - kolejny potencjalny argument, żeby skusić Cię do założenia konta (ale wtedy możesz mieć większy limit i nie trzeba nadpłacać).
elwirka lubi ten post.
mucha uważa post za pomocny.

#3469 PostWysłany: 18 Lut 2024 14:05 

niebieski
grodek napisał(a):
To darmowe konto nazywa się może przekorzystne?
Tak, to jest główne konto Pekao.
 Profil Relacje PM off  

#3470 PostWysłany: 18 Lut 2024 14:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Czyli konto przekorzystne + karta kredytowa, to u tych co mają na swoim pejbeku odpowiednie kupony, to dodatkowe prawie 2k mil :)
Image
mikej lubi ten post.

#3471 PostWysłany: 18 Lut 2024 14:51 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
BrunoJ napisał(a):
Jeśli naprawdę lepsze warunki są dla posiadaczy kont, to być może to jest główny cel oferty - skusić ludzi żeby założyli konta. Karty wielowalutowe itp, nie jest to ostatni paździerz, nawet jesłi inni mają ciekawsze oferty.

Akurat ich konto jest imo bardzo dobre, za 500zl wpływu i jedną jakąkolwiek transakcje kartą masz kartę przeliczaną po kursie MasterCard i na dodatek rozliczana „na żywo”
 Profil Relacje PM off
pinokio669 lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#3472 PostWysłany: 18 Lut 2024 15:06 

niebieski
trocha napisał(a):
BrunoJ napisał(a):
masz kartę przeliczaną po kursie MasterCard i na dodatek rozliczana „na żywo”

Masz na myśli brak prowizji Pekao za rozliczanie transakcji w walucie obcej?

Mógłbyś podesłać link do tych warunków?
 Profil Relacje PM off  

#3473 PostWysłany: 18 Lut 2024 15:09 

srebrny
https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... utowa.html
 Profil Relacje PM off

#3474 PostWysłany: 18 Lut 2024 15:17 

niebieski
@trocha, Dzięki ale wygląda mi to na warunki dla karty debetowej do konta - czyli karty z której transakcje nie będą premiowane milami M&M.

Jeżeli się mylę, proszę o korektę.
 Profil Relacje PM off  

#3475 PostWysłany: 18 Lut 2024 15:19 

srebrny
Nie mylisz się. Kk ma inne warunki przewalutowania. Zresztą nie znam innej karty kk ktora miała by przewalutowanie po kursach kantorowych i brak oplaty za przewalutowanie. Nawet we mc to ma. Moze w private banking?

Profil Relacje PM off  

#3476 PostWysłany: 18 Lut 2024 15:32 

srebrny
bigdario napisał(a):
@trocha, Dzięki ale wygląda mi to na warunki dla karty debetowej do konta - czyli karty z której transakcje nie będą premiowane milami M&M.

Jeżeli się mylę, proszę o korektę.

Tak, przecież zarówno cytat na który odpisywałem jak i mój post jasno wskazywał na konto, a nie kartę kadrową
 Profil Relacje PM off

#3477 PostWysłany: 18 Lut 2024 15:43 

niebieski
brzemia napisał(a):
Zresztą nie znam innej karty kk ktora miała by przewalutowanie po kursach kantorowych i brak oplaty za przewalutowanie

mBank, KK MC Intensive - kursy kantorowe a nawet i czasami taniej (żadnej prowizji za przewalutowanie).

https://www.mbank.pl/indywidualny/karty/karty-kredytowe/world-mastercad-intensive/

Korzystam od poczatku - płaciłem w conajmniej 6 walutach i cud, miód, malina ?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3478 PostWysłany: 18 Lut 2024 15:49 

niebieski
Kredytowa Visa w ING również rozliczana po kursie Visy bez żadnej prowizji.
 Profil Relacje PM off
Arekkk uważa post za pomocny.

#3479 PostWysłany: 18 Lut 2024 15:52 

srebrny
I PKO platinum i infinite, jest cały wątek o tym które karty są dobrze rozliczane
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3480 PostWysłany: 18 Lut 2024 15:53 

srebrny
To przepraszam za moją niewiedzę!

Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości