Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Lut 2024 08:14 

niebieski
Miałem ciekawą sytuację z obiektem z Izraela. Nocleg zarezerwowany jakieś 2 tygodnie temu (na Czerwiec). Podczas rezerwacji jak to u mnie juz bywa bo mam dużo rezerwacji doszło do pre autoryzacji karty (kwota 0.00 Euro). Po potwierdzeniu przeze mnie w banku rezerwacja przebiegła pomyślnie. (sposób zapłaty za nocleg, gotówką na miejscu). Tego samego dnia jeszcze sms z obiektu żeby potwierdzić rezerwację na ich stronie www (zwyczajne potwierdzam i tyle).
Wczoraj ok 21:00 (po ponad 2 tygodniach od chwili rezerwacji i 4 miesiące przed jej realizacją), otrzymałem z mojego banku informację że nie udało się opłacić transakcji z powodu limitu na koncie.
Patrzę a tam kwota ponad 850zl...
(w jakiejś dziwnej walucie)
Myślę co jest grane. W szczegółach transakcji widzę że w nazwie jest coś z Tel Awiw-u... Nazwa obiektu trochę inna niz ja zarezerwowałem ale kwota rezerwacji ta sama. Moze w rozliczeniach mają coś innego niż podczas rezerwacji.
Możecie powiedzieć dokonali zwykłej pre autoryzacji karty. Wszystko spoko ale przy rezerwowaniu miałem opcje zapłaty na miejscu a samą pre-autoryzacje karty miałem w chwili rezerwacji. A tu próba pobrania całej kwoty za nocleg. Trochę się wkurzyłem i zadzwoniłem do booking z pytaniem o co chodzi. Konsultant po przepatrzeniu warunków rezerwacji stwierdził ze obiekt nie miał prawa mi pobrać całości za rezerwację, tym bardziej że opcja płatności jest na miejscu. Mieli skontaktować się z obiektem i zapytać czemu tak próbowali zrobić i poinformować ich ze zapłacę za nocleg na miejscu.

Nawet jeżeli to była pre-autoryzacja to byłbym w plecy na takiej wartości bo nie miałem takiej waluty na koncie (chodzi o koszt przewalutowania), bo obiekt próbował to pobrać w ich walucie a nie w mojej, więc przy zwrocie znowu bym był w plecy o kurs przewalutowania.
Trochę słabo ze strony obiektu skoro potrafili się ze mną po rezerwacji skontaktować w celu jej potwierdzenia a nie informowali o próbie ściągnięcia kwoty ode mnie na ponad 4 miesiące przed przyjazdem. Ostatecznie i tak anulowałem rezerwację bo wizzair mi przestawił loty, ale niesmak pozostał. Jeszcze nie byłem w Izraelu a juz mnie chcieli okantować hehe :) teraz mam limit na koncie ustawiony na 0zl dla płatności przez internet, zmieniam w chwili kiedy chcę płacić i mam spokój
 Profil Relacje PM off  

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość