Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 307 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: WIZZ MultiPass
#181 PostWysłany: 23 Sty 2024 10:09 

sebaa napisał(a):
Co polecasz na kilka dni bardziej Cypr, Maroko czy Teneryfę, zakładam ze byłeś w Marakeszu a nie Agadirze ? Może to pociągnę jeszcze dwa miesiące i bym jeszcze jeden kierunek wybrał.

Z tych 3 na teraz to Teneryfa wygrywa. Pogoda i jest tam najwięcej do roboty. Cypr też spoko, w Marrakeszu zbytnio nie ma wiele do zobaczenia, więc tyle co spędziłem tam 1 dzień i wybrałem się na 3-dniową wycieczkę objazdową za grosze ?

sebaa napisał(a):
Może poprawką będzie wyższa cena
Tak strona ma usterki np. inne godziny wylotów niż faktycznie.

Możliwe, ja swoje zaoszczędziłem jeśli chodzi o miesiące wakacyjno-jesienne, dlatego wziąłbym z powrotem dopiero na ten okres letni jak coś.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#182 PostWysłany: 25 Sty 2024 10:03 

Pytanie do bardziej doświadczonych.
Rozpocząłem subskrypcję Multipass 04/09/23, czy dobrze liczę, że mam subskrypcję ważną do marca włącznie? Jeżeli dobrze liczę, to subskrypcja automatycznie odnowi się pierwszego marca i dostanę dwa tokeny do wykorzystania. Czyli na początku marca wybieram lot, tokeny zostają zużyte i robię anulowanie subskrypcji. Rozumiem, że loty się odbędą?
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 25 Sty 2024 10:07 

niebieski
Okres wykorzystania chyba jest od 5-tego do 5-tego kolejnego miesiąca więc być może z marcowych już nie skorzystasz.
 Profil Relacje PM off
taim lubi ten post.

#184 PostWysłany: 25 Sty 2024 15:27 

taim napisał(a):
Jeżeli dobrze liczę, to subskrypcja automatycznie odnowi się pierwszego marca i dostanę dwa tokeny do wykorzystania. Czyli na początku marca wybieram lot, tokeny zostają zużyte i robię anulowanie subskrypcji. Rozumiem, że loty się odbędą?

Ostatni okres rozliczeniowy u Ciebie wypada od 6 lutego do 5 marca. Jeśli nie anulujesz subskrypcji to w marcu odnowi się automatycznie na kolejne pół roku.
 Profil Relacje PM off
taim lubi ten post.

#185 PostWysłany: 30 Sty 2024 17:15 

Mam kolejne pytania dla korzystających z multipass:

1. Czy dobrze rozumiem, że wykupując opcję 1 lotu w miesiącu mogę przykładowo wykonać lot z Polski w styczniu i po 2 tygodniach wykonać jeden lot do Polski w kolejnym miesiącu? Pytam ponieważ wcześniej korzystałem tylko z opcji 2 lotów w ramach abonamentu i tam od razu zaznaczałem lot "do" i "powrotny"

2. Czy multipass zadziała też na osoby nieletnie (chcę kupić także dla dzieci), które nie mogą (z racji wieku) same podróżować?
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 30 Sty 2024 20:22 

1. Dokładnie, np. końcem stycznia 1 token, 2 token początkiem lutego, ale dopiero 6, bo wtedy zaczyna się okres rozliczeniowy.

2. Trzeba sprawdzić w regulaminie wizz czy nieletni może założyć konto wizzair, bez założonego konta nie kupi usługi multipass, więc rezerwacja nie będzie możliwa.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 30 Sty 2024 23:23 

Też mi się wydaje, że to się nie uda, w ogóle jest problem żeby kupić bilet dla nieletniego jeżeli od razu nie kupuje się biletu razem dla dorosłego...
W regulaminie multipass nie ma takich informacji. Nota bene w regulaminie multipass nie ma też informacji, że usługa się sama przedłuży w razie braku rezygnacji :/
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 31 Sty 2024 06:37 

taim napisał(a):
Też mi się wydaje, że to się nie uda, w ogóle jest problem żeby kupić bilet dla nieletniego jeżeli od razu nie kupuje się biletu razem dla dorosłego...
W regulaminie multipass nie ma takich informacji. Nota bene w regulaminie multipass nie ma też informacji, że usługa się sama przedłuży w razie braku rezygnacji :/

Jest taka informacja. Punkt 7.5. regulaminu multipass.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 01 Lut 2024 02:17 

Loty: 83
Kilometry: 234 641
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Uważajcie na ponowienie usługi mimo że dwa dni temu zrezygnowałem wysyłając maila na wskazany adres przed chwilą próbowano mi pobrać środki przewidziałem to i wyzerowałem saldo na revolucie, ale chwila nieuwagi i będą kasować dalej a później pewnie trzeba się prosić o zwrot.
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 01 Lut 2024 10:45 

-- 01 Lut 2024 09:40 --

chlodnik229 napisał(a):

Jest taka informacja. Punkt 7.5. regulaminu multipass.

Masz rację, nie napisali wprost, że odnowią abonament po 6 mcach, ale napisali, że w przypadku rezygnacji nie odnowią... :shock:

-- 01 Lut 2024 09:45 --

sebaa napisał(a):
Uważajcie na ponowienie usługi mimo że dwa dni temu zrezygnowałem wysyłając maila na wskazany adres przed chwilą próbowano mi pobrać środki przewidziałem to i wyzerowałem saldo na revolucie, ale chwila nieuwagi i będą kasować dalej a później pewnie trzeba się prosić o zwrot.

Czy jak rezygnowałeś to czy miałeś już zaplanowane loty na miesiąc, w którym rezygnujesz? Tzn. np. w lutym mam już dwa loty zarezerwowane z wykorzystaniem Tokenów, ale żeby nie pobrało mi w marcu, to jeszcze w lutym wysyłam maila z rezygnacją. Mam obawy czy nie odwołają mi tych jeszcze nie odbytych lotów.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 02 Lut 2024 00:38 

Cytuj:
Czy jak rezygnowałeś to czy miałeś już zaplanowane loty na miesiąc, w którym rezygnujesz? Tzn. np. w lutym mam już dwa loty zarezerwowane z wykorzystaniem Tokenów, ale żeby nie pobrało mi w marcu, to jeszcze w lutym wysyłam maila z rezygnacją. Mam obawy czy nie odwołają mi tych jeszcze nie odbytych lotów.

Odpowiem Ci na moim przykładzie, zrezygnowałem w trakcie zanim wykorzystałem tokeny i anulowali subskrypcję i zabrali tokeny. Chargeback rozwiązał sprawę. W twoim przypadku nic ci nie grozi, bo gdy dostałem maila z potwierdzeniem anulacji, była informacja, że mogę korzystać z zarzerwowanych lotów. Jakby nie było de facto zapłaciłeś za nie 1 lutego, a kolejny okres rozliczeniowy nie ma z nimi nic wspólnego.
 Profil Relacje PM off
taim uważa post za pomocny.

#192 PostWysłany: 07 Lut 2024 02:45 

niebieski
Tak miałem wykupiony juz bilet nie sam token i nie skasowali mi biletu.
Środki próbują pobrać codziennie dalej mimo że już dwa razy do nich pisałem i raz odpisali że przepraszaja i że to potrwa 10 dni. Sorry widzę że od 2 dni już nie próbują wiec znudziło im się po prawie tygodniu.
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 07 Lut 2024 15:19 

Z ciekawości - nie wiesz czy przywrócili do systemu trasę Kraków-Abu? Od listopada nie dało się jej wybrać, bo mieli w systemie wklepany Dubaj.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 08 Lut 2024 11:28 

niebieski
Nie wiem ale ja 12 listopada wracałem z Abu Dabi do Katowic więc wtedy chyba był też lot do Krakowa, nie sądziłem, że tej trasy już nie ma, może spróbuj wybrać Katowice wtedy się pojawiały loty i z Krakowa i Katowic.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 09 Lut 2024 21:06 

Czy po wysłaniu maila w sprawie rezygnacji abonamentu dostaliście odpowiedź? Wysłałem już dwa i nie mam żadnego potwierdzenia, że umowa została wypowiedziana.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 10 Lut 2024 20:01 

Tak, po kilku dniach przyszła odpowiedź z automatu, że subskrypcja została anulowana i na stronie multipass też zostało to potwierdzone.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 12 Lut 2024 00:32 

niebieski
taim napisał(a):
Czy po wysłaniu maila w sprawie rezygnacji abonamentu dostaliście odpowiedź? Wysłałem już dwa i nie mam żadnego potwierdzenia, że umowa została wypowiedziana.

nie a już minęło prawie dwa tygodnie po kilka próbach płatności którą chcieli pobrać napisałem jeszcze raz i mi odpowiedzieli
Cytuj:
Jeśli chodzi o Twoją prośbę, informujemy, że Twoje roszczenie zostało przeniesione do działu korespondencyjnego w celu anulowania subskrypcji.

Procedura ta może potrwać do 10 dni roboczych. Po jej zakończeniu otrzymasz powiadomienie o pomyślnym anulowaniu subskrypcji.

w multipassie mam adnotacje na czerwono subskrybcja do anulowania ale jak się loguje to wyskakuje monit o nieudanej płatności i żeby ponowić.
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 26 Lut 2024 14:40 

@sebaa
Czy anulowali Ci skutecznie abonament? U mnie minęło już 10 dni roboczych od maila od customerservice wizzair i nadal subskrupcja do anulowania na koncie multipass...
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 27 Lut 2024 10:35 
Awatar użytkownika

Czy ktoś z abonentów Multipass mógłby potwierdzić/zaprzeczyć - czy loty Katowice/Kraków - Abu Zabi są aktualnie "wybieralne" w ramach abonamentu - bo to jedna z najważniejszych tras, którą biorę pod uwagę?
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 01 Mar 2024 10:59 
Awatar użytkownika

Loty: 871
Kilometry: 1 442 449
Krajów: 134 / 62.6%
srebrny
Póki co nadal nie pokazuje AUH-KRK

ferges napisał(a):
Godziny w systemie MultiPass są pokazywane nieprawidłowo. Nie ma też w tym systemie połączenia KRK-AUH. Może w listopadzie zostanie to zaktualizowane, a może nie. Nie da się teraz sprawdzić lotów na cały listopad, tylko do 5 listopada.
dominiq1920 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 307 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości