Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Lista przywilejów w pierwszym poście w temacie :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 527 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 14 Sty 2024 23:33 

złoty
@skrzat to w każdym z dwóch przypadków wspólna rezerwacja - na pierwszym locie CUN żona, córka i ja a kolejny lot BKK ja z kumplem (obie rezerwacje ja robiłem za mile).
Dzięki wszystkim, już chyba mam jasność - nie ma co robić za dużego OT.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#182 PostWysłany: 25 Sty 2024 18:22 
Site Admin

Loty: 542
Kilometry: 1 003 793
Krajów: 82 / 38.3%
czy w ramach bagażu dla FTL w LO można nadać deskę snowboardową?
rozumiałbym z tego https://www.lot.com/pl/pl/podrozuj/baga ... t-sportowy że tak bo "Sprzęt sportowy zabierzesz ze sobą bezpłatnie jeżeli mieści się w dozwolonym limicie bagażowym"

#183 PostWysłany: 25 Sty 2024 19:04 
Awatar użytkownika

Loty: 369
Kilometry: 708 029
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
Ja bym to czytał tak,zę poza tym limitem możesz nadac golf/narty

czyli lecisz na light dostajesz 1 bagaz rejesrowanyl i golf/narty
lecisz na classic jeden masz z tytulu taryfy , drugi z tytulu FTL + golf narty

bo :
Jesteś uczestnikiem programu Miles&More i posiadasz kartę HON, SEN lub Star Alliance Gold? Poza limitem bagażowym zabierzesz ze sobą także sprzęt golfowy oraz....."

ALe jak ostatnio chcialem przepchnac rower, który tutaj jest wyłączony z limitu , to i tak,ze rezerwacja byla na lufie a z 4 odcinków, - 3 wykonywała lufa to pobrali ode mnie opłatę, która zwrocila mi potem lufthansa

Ja bym dzownił do infolonie, ale podszedl do tych informacji z duzą dozą ostrożności bo ogólnei tam jest burdel
gdyż
mój kolega który nie ma FTL - miał ten sam bagaż co ja - nadal bez problemu rower - bezpłatnie,
a ja majac ftl - majac rower + dodatkowa walizke przyslugujaca mi z tytulu FTL - musialem dopłacić
REASUMUJAC:

z obserwacji które poczyniłem ( takze przy locie powrotnym tylko LUFĄ) system wariuje jak masz FTL i chcesz nadać bagaż "sportowy"+ dodatkowa walizke wyniakajaca ze statusu.

#184 PostWysłany: 25 Sty 2024 19:57 

Washington napisał(a):
czy w ramach bagażu dla FTL w LO można nadać deskę snowboardową?
rozumiałbym z tego https://www.lot.com/pl/pl/podrozuj/baga ... t-sportowy że tak bo "Sprzęt sportowy zabierzesz ze sobą bezpłatnie jeżeli mieści się w dozwolonym limicie bagażowym"

Możesz pod warunkiem, że nie masz taryfy LIGHT w LO
Bagaż sportowy jako FTL lub SEN jest darmowy jako dodatkowy bagaż

W grupie LH nie ma tego problemu bo w taryfie light nie ma żadnego bagażu :) a w przypadku drugiego bagażu też łapie się jako sportowy - sprawdzane z deską surf, snowboardem i rowerem.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 25 Sty 2024 20:57 
Awatar użytkownika

srebrny
@Ander
jesteś pewien?
Bo ogólnie taryfa light w LO uprawnia do zabrania 23 kg bagazu rejestrowanego przy posiadaniu statusu FTL.
W przeciwieństwie do innych linii, także nie jestem tego pewien.
Bo w tym zakresie LO jest jedyną linią to oferującą.

#186 PostWysłany: 25 Sty 2024 21:02 

Tak, miałem kupione bilety light LO do GVA i dzwoniłem na infolinie ,
Żeby zarezerwować miejsce na bagaż sportowy. Zostałem poinformowany ze przysługuje mi darmowy bagaż 23kg ale nie można go wymienić na sportowy w tej taryfie. Wiec musiałem zmienić bilet na normalna taryfę i wtedy miałem 23kg + drugi bagaż który wymieniłem na sportowy.

Przed covidem latałem LO light z bagażem sportowym , nie wiem kiedy to zmienili.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 25 Sty 2024 21:08 
Awatar użytkownika

srebrny
@Ander
ale przy zakupie taryfy classic ( tak to nazwijmy) drugi jako FTL możesz wymienić na sportowy za darmo ale z ograniczeniem, że nie dotyczy to roweru tak?

#188 PostWysłany: 25 Sty 2024 21:54 

Nie wiem czy się zrozumieliśmy :)

W LO w taryfie Light bagaż który przysługuje z posiadanego statusu : FTL, GOLD , HON nie można wymienić na bagaż sportowy.

W LO w normalnej taryfie bagaż dodatkowy za status możemy wymienić na bagaż sportowy: golf, ski , bike pod warunkiem ze jest dostępne miejsce w samolocie na to.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 25 Sty 2024 22:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Zrozumieliśmy się, choć w grudniu 2023 r. powiedziano mi ze wcale tak nie jest, I lot jak wyzej napisałem skasował mnie za to,
wskazująć, - co nawet wynika ze strony podanej przez @Washington - ze rower ZAWSZE jest płatny.

#190 PostWysłany: 25 Sty 2024 22:37 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 632
Kilometry: 1 378 944
Krajów: 76 / 35.5%
Rower jest zawsze płatny :)

#191 PostWysłany: 25 Sty 2024 22:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie zawsze. Składak w darmowym bagażu rozwiązuje ten problem :P

#192 PostWysłany: 25 Sty 2024 23:28 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 632
Kilometry: 1 378 944
Krajów: 76 / 35.5%
Zakup ubrań na miejscu też rozwiązuje problem bagażu ale nie o tym ta rozmowa :)
Robaku lubi ten post.

#193 PostWysłany: 26 Sty 2024 00:20 
Site Admin

Loty: 542
Kilometry: 1 003 793
Krajów: 82 / 38.3%
No dobra, ale mając taryfę light i FTL lecąc LO przysługuje mi jeden bagaż rejestrowany. Zaś na stronie LO (do której podałem link) jest info że deskę mogę wziąć w ramach limitu bagażu rejestrowanego - czyli wymienić rejestrowany na sportowy. Gdzie jest zapis że bagażu rejestrowanego jako FTL nie mogę wymienić na sportowy?

Infolinia nie bardzo rozwiązuje problem bo mogą powiedzieć cokolwiek, a agent na lotnisku i tak zrobi co uzna za stosowne. Mając zapisy wydrukowane można próbować jednak zmienić jego zdanie.

#194 PostWysłany: 26 Sty 2024 01:20 
Awatar użytkownika

platynowy
Kiedyś było tak że rower po złożeniu , jeśli się mieścił w limitach bagazu wymiarowego można było nadać jako zwykły bagaz po podpisaniu oswiadczenia że w razie w... Nie będzie dochodziło sie odszkodowania. Czy to dalej działa, nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 18 Lut 2024 22:01 

Z innej beczki..Czy jest jakis sposob na skorzystanie z benefitow S* Gold w A3, ale loty nabic na np M&M? Mam glownie na mysli skorzystanie z darmowego bagazu rejestrowanego nabijajac mile na inny program.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 18 Lut 2024 22:18 

HON fly4free
Jeśli ci ktoś nada bagaż za free (tam gdzie on ewentualnie przysługuje) bez wbijania do rezerwacji numeru *S A3 to możesz.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 18 Lut 2024 22:58 

Tylko jesli podam nr A3 do nadania bagazu to nie nadpisze to M&M, ktory podawalem przy odprawie?
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 19 Lut 2024 10:48 
Awatar użytkownika

Loty: 480
Kilometry: 511 465
Krajów: 56 / 26.2%
niebieski
@tidus00 sposób jest, ale nikt "zwyczajny" nie potrafi go zastosować. Do rezerwacji agent może dodać FFP w polach: FQTS A3, a FQTV LH i wtedy status weźmie z A3, a mile naliczy do M&M. W praktyce polecam mieć M&M dodany, podejść do check-in desku i tam dyskutować, żeby wzięli ten bagaż, dopisali sobie powód: A3*S ale absolutnie nie dodawali go do rezerwacji. No i niech tak czy siak wydrukują Ci na koniec karty pokładowe, żebyś miał potwierdzenie w razie czego.
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 11 Mar 2024 01:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Posiadając FTL lecąc OS w VIE mogę skorzystać z salonu Lufy czy Austriana? Czy może obu?
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 11 Mar 2024 01:19 

HON fly4free
A sprawdziłeś jakie w ogóle saloniki są w VIE?
https://www.staralliance.com/en/lounge-finder
https://www.viennaairport.com/en/lounges -> https://www.viennaairport.com/en/passen ... _lounges_1
https://www.austrian.com/pl/pl/lounges-vienna-airport
P.S. ostatnio remonty, ale zdaje się salonik business ponownie otwarty
 Profil Relacje PM off
Andi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 527 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości