Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Paź 2012 12:40 

Witam,
Czy ktoś z was wie może co z lotami z Łodzi do Mediolanu. Kiedy będą na nowo uruchomione? W systemie zniknęła możliwość rezerwowania już od listopada.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 19 Paź 2012 12:50 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Krajów: 59 / 27.6%
Nie ma. Módlmy się żeby wróciły (ateistą jestem, no ale w tej intencji mogę). Za może przemawiać, że z systemu Ryanaira poginęła od listopada masa tras, nie tylko z Łodzi. Podobno jest to tylko na sezon zimowy, ale prawdy dowiemy się w 2013.

Za to mamy fajowski nowy terminal lotniczy w Łodzi! Wypasiony! A Tobie się jeszcze Mediolanu zimą zachciewa! Nie można mieć wszystkiego od razu! :lol:

PS: Najbliższe lotnisko z rejsami do Bergamo to w tej sytuacji Modlin :cry:
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Paź 2012 12:58 

Co z tego że mamy nowy terminal, jak masa lotów zniknęła :P

Zachciało mi się lotów do Walencji, a Mediolan był moim miejscem przesiadkowym. Teraz wszystko się bardzo skomplikowało...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Paź 2012 13:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

No z Modlina latanie to masakra dla nas. Szczególnie bez autka, to już lepiej do Poznania jechać na lotnisko. Obliczyłem sobie, że
Łódź - Modlin lotnisko- jakieś 5-6h
Łódź - Poznań lotnisko - jakieś 4h
Łódź - Wrocław lotnisko - jakieś 5,5h.

Modlin najbliżej a dojazd najgorszy i najdroższy... Można niby pociagiem do Wawy (wtedy będzie szybciej), a nie PB, ale wtedy koszty rosną jeszcze bardziej.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Paź 2012 13:22 

Gdzieś w ramach obwieszczania wiekopomnego sukcesu z wejścia lotów do Kopenhagi pojawiła się informacja o całkowitej rezygnacji z Bergamo, Bremy i chyba Bristolu :(
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Paź 2012 13:25 
Moderator forum
Awatar użytkownika

rafal1976 napisał(a):
Gdzieś w ramach obwieszczania wiekopomnego sukcesu z wejścia lotów do Kopenhagi pojawiła się informacja o całkowitej rezygnacji z Bergamo, Bremy i chyba Bristolu :(

Całkowitej czy zimowej? Jest to spora różnica. Nie tylko z Łodzi poznikały zimą loty Ryanaira.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Paź 2012 13:42 

Właśnie sprawdziłem, dokłałdnie w gazetach było, że tylko z zimowego rozkładu i trwają rozmowy :lol:. Czyli nie liczyłbym na wiele.
Poprzedniej zimy ceny do Bergamo były raczej wysokie. Kierunek typowo narciarski - wydaje się, że opłacalny, jednak zniknął.
Po zimie zniknie Kopenhaga i Oslo i przerobimy terminal na 2001 biedronkę ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Paź 2012 13:50 
Moderator forum
Awatar użytkownika

W sumie ta... na Biedronkę jak znalazł. Kopenhaga za 470 zł to ... hmm... pomińmy może tę kwestię.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Paź 2012 00:16 

Roku napisał(a):
No z Modlina latanie to masakra dla nas. Szczególnie bez autka, ..............Obliczyłem sobie, że
Łódź - Modlin lotnisko- jakieś 5-6h

Modlin najbliżej a dojazd najgorszy i najdroższy... Można niby pociagiem do Wawy (wtedy będzie szybciej), a nie PB, ale wtedy koszty rosną jeszcze bardziej.

przesadzasz :-)
dojazd 2 h pociągiem do Warszawy,
później ok.40 min pociągiem do Modlina
i autobus na lotnisko jakieś 15 min - czyli przy sprzyjających wiatrach 3 godziny. ( przejechałem tak właśnie ) .

Koszty to 36 zł bilet normalny do Wawy i później 12 zł za KM na lotnisko - łącznie 48 zł. :roll:

#10 PostWysłany: 25 Paź 2012 00:59 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Zakładając, że jesteśmy z F4F, szukamy tanich połączeń. Bo 100 zł za przejazd w 2 strony na lotnisko to już tanio nie jest. Szczególnie że zawsze jeżdzę z moją lady, więc muszę liczyć 200. W takim razie w celu obniżenia kosztów dojazdu przesiadamy się na PB. W tym momencie - zakładając że cena biletu PB jest do 3 w/w miast taka sama (zakładam 10 zł za bilet PB, no bo czemu nie, przecież kupuję ze sporym wyprzedzeniem), koszty dojazdu są największe w Modlinie. W Poznaniu i Wrocku wystarczą bilety komunikacji miejskiej.

Zaś jeśli chodzi o dojazd do Modlina, to w tę niedzielę ruszam o 11 i spodziewam się dotrzeć na 16.20. PB + metro + Translud cena łączna 29 zł.We Wrocku i Poznaniu będzie to odpowiednio 13-15 zł. Przy 4 takich przejazdach (2 osoby w tę i z powrotem) robi jednak 80 zł róznicy w stosunku do kwoty, którą ty zapłaciłeś w PKP.

Czyli jak pisałem, dojazd jest najgorszy (najwięcej przesiadek) + najdroższy (PB + komunikacja miejscowa na lotnisko). Jedyny plus, że faktycznie płacąc w PKP dużo, można się w te 3-3,5h uporać z dojazdem. Do Wrocławia nie ma opcji szybkiego dojazdu, a do Poznania jest to 3,5h do 4h.

Wychodzi że powinniśmy jechać do Modlina albo w przystępnych cenach, długo i z wieloma przesiadkami, albo zapłacimy dużo i nieco czasu z dojazdu urwiemy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości