Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: LOT kasuje Ateny?
#1 PostWysłany: 12 Paź 2012 12:54 
Awatar użytkownika

w systemie rezerwacyjnym LOT-u ostatnie loty można zarezerwować na 15/18 listopada 2012r.
Czyżby koniec tej trasy??? w serwisie prasowym brak info na ten temat...

Przed chwilą dostałem info z Expedii, że moje walentynki pod Akropolem zostały skasowane :cry:

Załączniki:
Komentarz do pliku: Lot - Ateny
lotoholik ateny.png
lotoholik ateny.png [ 37.75 KiB | Obejrzany 1475 razy ]

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
 Temat postu: Re: LOT kasuje Ateny?
#2 PostWysłany: 12 Paź 2012 13:00 

HON fly4free
Nie tylko Ateny ale także Armenię i Belgrad na okres zimowy. Przynajmniej takie są plany.
A skasowaniem walentynek w Atenach sie nie przejmuj, LOT ma obowiązek wysłać cię tam innymi przewoźnikami jeśli zmiany w rozkładzie się potwierdzą.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Paź 2012 15:18 
Awatar użytkownika

no fakt - sprawdziłem - loty wracają 31.03.2013r.
muszę sprawdzić co mi zaproponują...

#4 PostWysłany: 12 Paź 2012 15:26 

HON fly4free
Sprawdź i daj znać.
Pamiętaj, że: masz prawo żądać zmiany lotów w tych samych lub innych dla ciebie dogodnych datach na tej samej trasie, tutaj siła rzeczy innymi przewoźnikami np. Lufthansą (z tym że wybór przewoźników należy do LOTu, może to byc cos innego byle odpowiadało datom podróży). Możesz też uzyskać pełny zwrot kosztów biletu . Wybór należy do Ciebie. Gdyby odsyłali Cie do expedii powiedz, że niezależnie od tego gdzie się bookowało bilet, to na przewoźniku w świetle rozporządzenia 261/2004 ciążą obowiązki dotyczące zmian w rezerwacji w razie odwołania lotu. Nie daj sobie także wmowić, że warunki taryfy (promocyjne) wykluczają mozliwość zaoferowania lotów innym przewoźnikiem i że jedyna opcja jest zwrot kasy albo zmiana na rejsy LOTu na wiosnę.
Nie zgadzaj sie na nic co nie odpowiada powyżej wskazanym zasadom.
Daj znać co sie dowiedziałeś.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Paź 2012 18:09 

zarezerwowałem Ateny na 3-10.03.2013r. przez airtickets.pl. Wszedłem właśnie na rezerwacje na stronie lotu i moim oczom ukazał się komunikat: Uwaga. Podróż została anulowana. Skontaktuj się z biurem podróży w celu uzyskania dalszych informacji. (4649) Airtickets nie przysłało jeszcze żadnej informacji. Atakować od razu lot powołując się na podane rozporządzenie? Zarezerwowałem już nocleg oraz wypożyczenie autka :x

#6 PostWysłany: 12 Paź 2012 20:10 

HON fly4free
Dla porządku, najpierw skontaktuj się z pośrednikiem i w razie niezałatwienia przez niego sprawy, z LOTem bezpośrednio
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Paź 2012 23:54 
Awatar użytkownika

No ładne rzeczy :( No to pozostaje nic innego jak Berlin i easyJet... Ciekawa jestem, czy połączenie KRK - ATH też zostało skasowane czy tylko WAW - ATH
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Paź 2012 00:47 

Kraków - Ateny też:( Mam nadzieję że od kwietnia wróci. Ciekawe czy wobec tego Ryan lub Wizz pomyśli o dorzuceniu np. Salonik z Modlina bo o Atenach nie ma co marzyć.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Paź 2012 01:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Wizz kiedys mial loty
KTW-BUD-ATH i KTW-ATH
:D

jak ryan otworzy lub wizz, to kurde sie upije rakja do nieprzytomnosci ;P
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Paź 2012 05:13 

Własnie wróciłem kilka godz temu z Aten i na okres zimowy proponuję szukać tanich połączeń Wizza lub Ryana do bergammo i zaraz potem przesiadka do Patry Arachos a z tamtąd autobusem do Aten. Wychodzi niewiele ,bo za dwa loty 60-100 zł i bilet z Arachos 4 i z Patry 18,9 e do Aten.czyli mo.zna dolecieć za góra 200 zł wszystko razem. co do biletu patra -Ateny to i tak wychodzi niewiele w porównaniu biletem za 8 e z lotniska venezelios
 PM off  

#11 PostWysłany: 20 Lis 2012 19:03 

Loty: 215
Kilometry: 458 437
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Ja tam jestem bardzo zadowolony ze skasowania Aten w zimie. Miałem lecieć w lutym, a w tej sytuacji na moje życzenie przebukowali mi na długi kwietniowo-majowy weekend. Oczywiście zostało w tej samej cenie czyli 330zł z Szalonej Środy. :)

#12 PostWysłany: 20 Lis 2012 20:18 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
tobie tak, a ja np nie mam jak do domu poleciec ;(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości