Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Paź 2012 21:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Całkiem fajny weekend w Paryżu w lutym, tuż przed walentynkami.

Wyjazd atrakcyjny, ponieważ:
- odbywa się w weekend
- loty w ludzkich godzinach
- 3 dni w cenie dwóch (spędzamy trzy dni w Paryżu, ale noce już tylko dwie, a jak wiadomo liczą tam za noclegi, jak za zboże, choć to oczywiście nie Skandynawia gdzie liczą jak za złoto)

Niestety powrót do Wrocławia, choć akurat dla mnie to nawet plus, bo też tam dawno nie byłem, a to ładne miasto.

Gdańsk ➜ Paryż Beauvais
piątek 8 lut
10:10 → 12:20 22,00 zł Wizz Xclusive Club + Karta CITI

Paryż Beauvais ➜ Wrocław
niedziela 10 lut
14:10 → 16:05 22,00 zł Wizz Xclusive Club + Karta CITI

Powrót niestety do Wrocławia gdzie spędzamy parę godzin po czym wracamy do Gdańska pociągiem o 22:13 (w Gdańsku przed 8 rano) za 65 zł (normalny) + 25,50 zł Tania kuszetka, więc można będzie przykimać, albo dla burżujów ;) Eurolotem o 21:30 za 150 zł (chyba, że będzie jakaś promocja).

Jest też opcja z powrotem do Modlina następnego dnia (też Wizzair), ale wylot z Beauvais jest o 8.55 więc tak naprawdę nawet 24h nie będzie się w Paryżu, a branie noclegu jest lekko bez sensu.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 17 Paź 2012 08:09 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Mozna tez wrocicdo Gdanska z BVA przez Oslo Rygee w poniedziałek z Ryanair

#3 PostWysłany: 17 Paź 2012 09:37 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Przepraszam, ale dwa noclegi to dwa dni, nie trzy ani jeden.
Nie rozumiem, dlaczego ludzie zawsze liczą każdy kawałek dnia jak cały.

#4 PostWysłany: 17 Paź 2012 14:24 
Awatar użytkownika

niebieski
adriano84 napisał(a):
Przepraszam, ale dwa noclegi to dwa dni, nie trzy ani jeden.
Nie rozumiem, dlaczego ludzie zawsze liczą każdy kawałek dnia jak cały.

nie do końca mnie zrozumiałeś, w przypadku Ryanaira i Wizzaira często jest tak, że godziny przylotu to np. 22, a odlotu z miejsca docelowego to 8:00 (czyli w przypadku Beauvais, trzeba by być czasami nawet 3:15 h. wcześniej na przystanku Porte Maillot, czyli ok 5 rano). Przez co tak na prawdę trzeba płacić za dodatkowe noclegi lub spać w bardziej ekstremalnych warunkach, podczas gdy tak na prawdę jest się na miejscu jeden dzień. W tym wypadku w Paryżu jesteś ok. 14 czyli w zasadzie masz większość dnia na zwiedzania, przy czym możesz się komfortowo zakwaterować w hotelu (nie trzeba np. czekać do 12), podobnie w niedziele - wylot z Beauvais jest o 14:00 więc można na spokojnie jeszcze coś rano zobaczyć.

Niedogodność to powrót do innego miasta, ale coś za coś. Wskazałem też fajne połączenia jak można wrócić do Gdańska i spokojnie zdążyć do pracy w poniedziałek.

Nikogo nie namawiam, sam w każdym razie zarezerwowałem ten termin.

W wielu wyprawach najdroższą ich częścią są noclegi (pomijam okres letni i Couch Surfing), dlatego też dobrze jest kombinować tak, aby jak najwięcej czasu spędzić w miejscu docelowym. Ideałem byłoby polecieć do Paryża (czy gdziekolwiek indziej) np. o 8 w piątek i wylecieć o 20 w niedziele (btw. są loty do katowic w niedziele jakoś po 19, jakby komuś bardziej odpowiadały niż wrocław). Wtedy płacimy de facto za dwa noclegi, a jesteśmy na miejscu praktycznie 3 dni (niepełne, ale jednak).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Paź 2012 14:57 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Ja Ciebie rozumiem, nie neguję tego.
Mam po prostu inne zdanie co do tych dni. :)

Ale zauważ że z Paryża musisz wyjechać w miarę rano na lotnisko.
Jest zima - autobus może jechać dłużej, Ty chcesz być jeszcze odpowiednio wcześniej. Musisz dojechać spod hotelu na autobus.
Z przejazdem tam jest podobnie.
W praktyce nie będziesz 3 dni :)

Tak czy inaczej 44zł + dojazd do centrum to nie jest duża cena na Paryż. No i z weekendem połączenie super.

Dzięki za wrzutkę! :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości