Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Lis 2023 18:50 
Awatar użytkownika

platynowy
Tak, wiem, error fare to to nie jest (a może i jest :D ), pieniędzy dużo do wydania, ale może ktoś będzie zainteresowany, bo lot w obie strony na trasie FRA-SIN-FRA jest w singapurskiej słicie, a to już nie jakieś tam "zwykła" first class. Za ten towar, cena jest moim zdaniem bardzo atrakcyjna.
Przykładowe połączenie:

Image

Na VFT (skąd zaczeronalem wiedzę) piszą, że da się kupić bezpośrednio w LH lub LX.
Można też lecieć z BUD, OSL, RIX, czy ARN, ale wtedy cena jest trochę wyższa.

Edit: na stronie LH wychodzi to nawet ciut mniej, bo 13.725 PLN, o ile przy tej kwocie odgrywa ta różnica jakąś różnicę :D

Dodam jeszcze, że w tej najniższej cenie dostajemy taryfę First Basic, w której zwroty nie są dozwolone, a zmiany kosztują 410 EUR.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowany przez tropikey 16 Lis 2023 19:25, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 16 Lis 2023 19:02 

srebrny
cena jak za zwykly biznes.

Cytuj:

Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 16 Lis 2023 19:29 
Awatar użytkownika

platynowy
Kurczę, żeby to jeszcze było możliwe, żeby coś po tym SIN w tej samej lub niewiele wyższej cenie dorzucić, to może bym się skusił. A może ktoś coś widzi?
Oczywiście, można dokupić osobny bilet, ale nie byłoby wtedy poczucia maksymalizacji wartości zakupu ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 16 Lis 2023 19:31 

HON fly4free
Chyba tylko SIN.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#5 PostWysłany: 16 Lis 2023 19:34 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Na osłodę dodam, że po locie również można odwiedzić The Private Room, a nawet iść tam spać :D
To taka bardziej restauracja niż salonik, ale... do samego salonu F też można się potem przejść.
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 16 Lis 2023 20:17 
Awatar użytkownika

platynowy
marek2011 napisał(a):
Chyba tylko SIN.
Widzę, że może być ewentualnie jakiś potencjał na OK, np. HEL-SIN + HKG-HEL jest za 1000 PLN więcej, przy czym wtedy powrót jest w F LX.

Edit: za 17k PLN widzę HEL-SIN + PER-HEL, tylko że tu (abstrahując od ceny) na powrocie jest F w LH.
Ale patrzę dalej, może znajdzie się jakaś perełka :)
Ten PER, czy np. DRW, to chyba jednak błąd GF, bo potem cena idzie do 24k.
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 17 Lis 2023 10:52 

HON fly4free
@tropikey: też trochę się pobawiłem i jedynie co znalazłem, to OJ z HGK - gdzie lot do tego można wybrać w C; wtedy koszt biletu spada do jakiś 2500-600 euro, no ale przelot w C LH więc żadna frajda, wręcz przeciwnie ;-) Powrót w F SQ lub na odwrót. Wybierając w jedną stronę C do SIN można lecieć metalem SQ też, ale różnica w cenie jest na tyle niska, że w takim układzie i tak lepiej wziąć F w obie strony.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 17 Lis 2023 19:01 

A ja się zachowałem jak ostatnia oferma, bo widziałem piękną dostępność na swoje urodziny, ale ludzie w pracy mi przeszkadzali w rozmyślaniu i wewnętrznych dywagacjach i zanim się zdecydowałem, to kupiłem przelot na 2 miesiące później :lol:
Jak to mówią "jeszcze trzeba dożyć", ale jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, lecę w suite w obie strony na koniec września 2024
 Profil Relacje PM off
17 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 17 Lis 2023 19:08 
Awatar użytkownika

platynowy
piotrger napisał(a):
... zanim się zdecydowałem, to kupiłem przelot na 2 miesiące później :lol:

Niektórzy mówią na to osobowość wieloraka :D
Niemiernie jednak zazdroszczę i mam nadzieję, że nie posypie się tu zaraz lawina zgłoszeń tego typu, bo nie "wytrzymię"!
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Lis 2023 22:04 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
piotrger napisał(a):
ale jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, lecę w suite w obie strony na koniec września 2024

Czekamy zatem na relację :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 18 Lis 2023 00:10 
Awatar użytkownika

złoty
@piotrger, A czy taki lot nie ma taryfy flex ?, wtedy można go zmienić na wcześniejszy
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 18 Lis 2023 00:16 

HON fly4free
Taryfa flex jest tu droższa kilkaset euro + oznacza tylko możliwość darmowej zmiany, ale nie zwolnienie z dopłaty ewentualnej różnicy w taryfie ;-) A ta w zwyczajowych stawkach za F, jak ustanie ta promocyjna cena, może być zdecydowanie bolesna ;) Ewentualnie można liczyć na zmiany w rozkładzie, które umożliwią zamrożenie biletu i przeniesienie na inny termin.

Jeszcze uwaga do samej taryfy: łączy się, poza HKG, też m.in. z PEK, DEL, NQZ gdzie stosunkowo niskie są połówkowe taryf C - cały problem w tym, że z HEL nie lata LX, więc wszystko musi być na metalu LH; najniższą cenę "pożenioną" one way C one way F znalazłem w zestawie NQZ / SIN, niedużo więcej wychodzi też PEK. Cały czas to jednak ponad 10k pln; nie udało mi się zejść poniżej ;-)
LX w C bez problemu można dostać ex CPH, ale tam z kolei droższa jest BF też na F więc ogólnie wychodzi drożej niż z HEL.
Taryfy LH niestety nie żenią się, na podobieństwo LO, z TATLem, nie dopuszczają też niestety (w większości) DOJ.

Warto też pamiętać, że przy wylocie SQ ex FRA lotniskowe doświadczenia będą najpewniej mało F - nie ma wstępu do FCT ani FCL, podwózki samochodem itp. no chyba, że bilet wystawiony przez LH coś w tej układance zmienia, ale wydaje mi się, że liczy się jednak tak czy siak metal. Tymczasem SQ dla swoich paxów F oferuje... poczekalnie SEN.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 21 Lis 2023 00:43 

HON fly4free
tropikey napisał(a):
marek2011 napisał(a):
Chyba tylko SIN.
Widzę, że może być ewentualnie jakiś potencjał na OK, np. HEL-SIN + HKG-HEL jest za 1000 PLN więcej, przy czym wtedy powrót jest w F LX.

Można też nie robić OJ, tylko dołożyć w jedną lub drugą stronę odcinek SQ na trasie np. SIN-HKG lub odwrotnie i wtedy zaliczyć produkt SQ i LX na longu w jednym tripie.
Z kolei celem maksymalizacji mil warto pamiętać, że za loty SQ (ale już nie LX czy LH) mile zamiast tradycyjnie do *A (o ile ktoś nie ma zobowiązań w zakresie odnawiania statusu itp.) mogą powędrować do jednego z moich ulubionych FFP czyli AS. Zamiast 150-200% za SQ A w większości programów (albo mil od kasy w M&M) w AS za rundkę FRA-SIN można zgarnąć prawie 45 k mil a tu już starcza tam na jakiś całkiem ładny bilecik w C one-way; a jak się dozbiera jeszcze z 10-15 k to już w ogóle bez problemów do wyboru do koloru.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 21 Lis 2023 09:13 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@marek2011 nie analizowałem zbytnio, ale te zmiany od marca 2024 chyba pogorszą wartość programu AS: https://thepointsguy.com/news/alaska-ai ... d-changes/
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#15 PostWysłany: 21 Lis 2023 11:28 

HON fly4free
Tak, będzie (dużo) drożej w wielu przypadkach od marca, ale z drugiej strony ciągle AS ma wielu fajnych partnerów do spalania mil, których nie mają inne programy.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 21 Lis 2023 16:42 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 227 558
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Na trasie OSL/ARN - SIN mozna kupic Business za około 1,6k€ RT. Loty obsługiwane na longu są przez SQ w A380 oraz A350. Termin 1st minute.

Pytanie do podrozujacych czesciej w C. Warto? Czy bedzie ciezko otrzymac gdzies podobny produkt w tej cenie?

Bylby to moj (w sumie to nasz z zona) pierwszy lot w C, stad takie dosc idiotyczne pytanie :)

#17 PostWysłany: 21 Lis 2023 16:52 

HON fly4free
@fluu: generalnie SQ jest oczywiście bardzo w porządku w C; zarówno kabina, jak i soft. Subiektywnie? Dla mnie jednak w sumie mix bag - leciałem dobrych parę razy na różnych longach w ich C i uczucia miałem raczej mieszane co do całości. Dla mnie C w SQ jest jakoś ogólnie overrated ; może właśnie dlatego, że myśląc o nich ma się zbyt wysoko podwyższoną poprzeczkę i potem wychodzi się z niedosytem. Z drugiej strony jeśli nie masz dużego doświadczenia w klasach premium to lecąc pierwszy raz SQ będziesz raczej na pewno zadowolony.
 Profil Relacje PM off
fluu lubi ten post.
fluu uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: piotrger oraz 1 gość