Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 731 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
#561 PostWysłany: 21 Sty 2023 21:34 

Tak- mając dwa konta- musisz logować się osobno- zależnie od tego gdzie chcesz (w jakim regionie) rezerwować hotel. Jeżeli chodzi o dewaluację- to po ostatnich zmianach w programie RR EMEA (podaj w październiku) punkty straciły swoją wartość znacząco- obecnie 1 tys. punktów w RR EMEA to ok. 2 USD. Zatem Twoje 50 tys. punktów jest warte ok. 100 USD- natomiast w RR Americas 10 tys. punktów jest warte 70 USD (a w przypadku promocji zakupu z 100% gratisem - 35 USD). Zatem już wiesz, gdzie Twoje punkty mają najwyższą wartość:)
 Profil Relacje PM off
maxima uważa post za pomocny.

#562 PostWysłany: 31 Sty 2023 17:20 

złoty
Jest nowa opcja "ratowania" zdewaluowanych punktów Radisson'owych.

Od dzisiaj jest możliwe transferowanie pomiędzy programami Radisson Rewards Americas a Choice Privileges.
Jeden punkt Choice kosztuje 2 punkty Radisson'owe.

Teraz tylko trzeba odnaleźć gdzie są te mityczne hotele Choice za 6000pkt :) ja póki co znalazłem Sztokholm za 10.000
Niestety ten program chyba nie ma listy / mapki.
 Profil Relacje PM off  

#563 PostWysłany: 29 Kwi 2023 11:09 
Awatar użytkownika

Loty: 490
Kilometry: 516 531
Krajów: 56 / 26.1%
niebieski
Czy w Radissonie w ogóle występują jakieś kody rabatowe (promocje), itp.? Chodzi o hotel w LYR. Czy np. hotel ma możliwość zaoferowania lepszej ceny czy będzie to „z góry” to samo co online? Pytam, bo z tą marką raczej mi nie po drodze, a każda sieć ma swoje zasady znane raczej dla stałych bywalców.
 Profil Relacje PM off  

#564 PostWysłany: 30 Kwi 2023 15:29 
Awatar użytkownika

platynowy
Bywały promocje i to realne, i tez dosyć często. Przed pandemia i przejęciem przez chińczyków. W pandemii byly głębokie zniżki. Mozna bylo dostac lepsze stawki nawet w hotelu. Po pandemii w wielu miejscach nie podnieśli tak szalenie cen jak w MB HH IHG, ale program tragicznie zdewaluowano i... w sumie jakoś średnio obecnie z promo. Część amerykańska to już jest Choice. Więc coś absolutnie u nas nieznanego. Jak nie ma czegoś w oficjalnym promocji, to ciężko o zniżkę. Nawet BRG działa/lo bardzo slabo.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

#565 PostWysłany: 30 Kwi 2023 15:59 

srebrny
Coś tam zawsze niby jest, obecnie do 15.05 zniżka 25% i 2000 pt. za pobyt.
Spróbuj dodatkowo kodu PREPAID:
https://www.radissonhotels.com/pl-pl/ho ... zedplacone
T&C:
The Offer consists of discounts at the time of booking on certain Retail Rates on Eligible Stays at select participating Radisson hotels (“Participating Hotels”). To be eligible for The Offer, guests and members must book the specific rate during the Booking Period and consume reservations during the Stay Period referenced below. By participating in the Offer, you agree to these Terms and Conditions.

An Eligible Night is defined as a night—including all nights of the week—at any Participating Hotel in Europe, Asia Pacific, the Middle East, and Africa.

Eligible Stays must be booked between April 24, 2023, to May 15, 2023 (“Booking Period”) and used on Eligible Nights between (“Stay Period”) (together, the “Promotion Period”):

Europe, the Middle East, Africa: July 1, 2023, and September 10, 2023
South Asia and India: April 24, 2023, and September 10, 2023
China: May 5, 2023, and September 10, 2023

The Retail Rate is defined as the non-qualified retail rate loaded by Participating Hotels and is generally publicly available for online booking by individual guests. Retail Rates vary by hotel, are subject to change, and may be different each night of the Eligible Stay. Retail Rates do not include promotional rates, non-public rates, rates that require membership, special access, or unique codes that are offered by the Participating Hotel. The Retail Rate excludes incidental charges (e.g. resort fees, room service, and room entertainment). Additional taxes and surcharges may apply. Total estimated Retail Rate is only available in the Participating Hotel's local currency.

Guests who book an Eligible Stay at the Retail Rate will receive, subject to availability, the following:

Non-Radisson Rewards members may receive an up to 10% discount on the Retail Rate at the Participating Hotel;
Radisson Rewards members may receive an extra discount of up to 15% off the Non-Radisson Rewards members offer Rate. The specific discount may vary by Participating Hotel and may be applicable for a specific rate plan only

The Offer is a points-eligible offer. Members will earn the standard 20 points per U.S. dollar spent, in addition to any applicable elite tier status point bonus. Members may also benefit from additional Radisson Rewards promotions running in parallel to this offer unless exemptions are explicitly stated in the promotional terms and conditions.

The Offer is subject to the complete Radisson Rewards Terms and Conditions.

Members will earn 2,000 Radisson Rewards points based on Eligible Nights at Participating Properties during the Promotion Period.

The maximum number of bonus points a member can earn with the promotional offer is 100,000 bonus points.

Bonus points are awarded for eligible stays in participating hotels and will be awarded within 60 days after checkout for individual accounts. Bonus points are in addition to the standard points per U.S. dollar issued based on the standard tier proposition. Only one Radisson Rewards account may earn bonus points for a booking. Individual accounts only.

To be eligible for the bonus points you must:
(i) Be a Radisson Rewards member, (ii) make an Eligible Booking on Radissonhotels.com (to become an Eligible Member), and (iii) All Bookings must be made during the specified “Booking period” and completed within the “Stay period”. Bookings and stays outside of the specified periods will not be eligible for bonus points.

To book the Offer as a Radisson Rewards member, you must be logged into your Radisson Rewards account during the booking process.

The Offer is only valid at participating Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson RED, Radisson, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites, Park Plaza hotels, Prizeotel, and Radisson Individuals in Europe, the Middle East, Africa and Asia Pacific. Participating hotels are subject to change at any time without notice, and the number of rooms available for this offer may be limited and may vary by hotel.

The Offer may not be used in combination with any other package, promotion, group or convention rate, or any other discounted rate. The Retail Rate for each night may vary and extra person charges may apply if exceeding double occupancy. Only valid for individual bookings. Not valid on previous reservations. The reservation requires payment at the time of reservation with a valid credit card. The Prepaid Rate requires payment in full by credit card, e-wallet, or Alipay for the entire stay at the time of booking. The name on the reservation must be the same as the credit cardholder’s name, and the same individual must check in for the stay.

Reservations cannot be canceled, amended, or adjusted after booking. If you do not arrive on the reservation date, your reservation will be canceled without a refund or credit. The cancellation policy follows the policy that the hotels have in place for the prepaid rates and will differ by hotel.

The Prepaid Rate and Best Available Rate vary by hotel, are subject to change, and may be different each night of stay. The Prepaid Rate may be changed or discounted at any time. The Offer is subject to availability and blackout dates may apply. The number of rooms available for this Offer at Participating Hotels may be limited. The Offer, the Participating Hotels and/or the applicable terms and conditions may be changed or discontinued at any time without notice. The offer depends on individual hotel's booking terms and conditions. Offer is subject to applicable law and the Offer and any of its terms shall be void or not applicable where prohibited by applicable law. Other exclusions may apply. Local regulations related to Covid 19 may impact the openings hours and operation of the hotel restaurants (including breakfast) and bars.

Currency conversion is for comparison only. Currency rates utilized in each conversion example rely on several different public sources from other parties without independent investigation or verification and should be used only as examples. Radisson Hotel Group does not and cannot verify the accuracy of any of the rate of conversion examples, and actual rates may vary at any time and from time to time. Additional taxes and surcharges may apply to the displayed rate. Total estimated rate is only available in the hotel's local currency.
 Profil Relacje PM off
1955845624 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#566 PostWysłany: 08 Maj 2023 19:46 
Awatar użytkownika

Loty: 490
Kilometry: 516 531
Krajów: 56 / 26.1%
niebieski
@Tulio jeszcze raz wielkie dzięki za podesłanie tej promocji. Udało mi się 2,5k PLN zaoszczędzić względem tego, co znajdowałem poprzez wyszukanie na stronie głównej. W dodatku napisałem do nich zapytanie czy mają jakiś status match. Cała korespondencja trwała może półtorej godziny, przesłałem screenshoty z Golda w EuroBonus oraz Platinum w Accor i dali mi upgrade do końca roku do Premium Elite, więc fajnie się dodatkowo zgra z ewentualnym upgradem. W dodatku w LYR śniadanka mają tam fajne i docelowo wyszło taniej niż jakiś "no name" z prywatną łazienką. Ciężki temat z hotelami w takich "egzotycznych" zakątkach, a za te sieciowe (co by mieć odrobinę jakiegoś standardu) trzeba płacić jak za węgiel.
 Profil Relacje PM off
Tulio lubi ten post.

#567 PostWysłany: 02 Cze 2023 13:35 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Witam
Nie wiem czy w dobrym temacie ,jeżeli nie to przepraszam i proszę ewentualnie przenieść do właściwego.

Świnoujście Radisson mam do oddania rezerwację w terminie 8_11 czerwca (weekend Boże Ciało) , apartament prezydencki (niedostępny na teraz) z płatnością na miejscu jak na fotce niecałe 8k.
Jeżeli ktoś chętny to PW.

Edit: Literówka i widzę że fotka się nie załadowała (nie pierwszyraz zresztą)
 Profil Relacje PM off  

#568 PostWysłany: 02 Sie 2023 17:33 

Czy można uzyskac punkty wztecz za pobyt z kwietnia ?
 Profil Relacje PM off  

#569 PostWysłany: 02 Sie 2023 18:21 

Loty: 577
Kilometry: 1 264 611
Krajów: 133 / 61.9%
złoty
próbowałam wiosną za pobyt w listopadzie 2022 i się nie udało. zawsze możesz spróbowac ;)

#570 PostWysłany: 10 Lis 2023 20:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.5%
Nie wiem czy to poprawny temat

Nowy Radisson Blu, otworzy się na Peloponezie, w Grecji

https://etravelnews.gr/gytheio-anoigei- ... lu-resort/

W 2025 roku, otworzy się nowy Radisson Blu Resort, z 150 pokojami, w dawnym hotelu Lakonis (działał od 1972 do 2002 roku) w Gytheio.

Image

Image

Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#571 PostWysłany: 12 Lis 2023 10:29 
Awatar użytkownika

Loty: 424
Kilometry: 457 207
Krajów: 40 / 18.6%
niebieski
Wheel of Fortune - do wygrania 10000 punktów Radisson Rewards. Promocja ważna do 8.12.2023.

https://radisson-loyalty.campaign.playable.com/wof-en?fbclid=IwAR3is1aUOlnJM_3M6yEahxpMGAotdqubpptBWvnDcIgIAv1Y30rZHkHNuSM_aem_AZeBcmKmrTORrlajubPXP8KCmAdMt39cQmrHwdQo1wYzEfZ6QWXIuFt5Gt50fHfL7ws3Wi7GGF22HWQPN8aTTM7v
4 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#572 PostWysłany: 12 Lis 2023 10:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Tufli napisał(a):

1000 też dają :D
Congratulations, you have won 1,000 exclusive bonus points, to use in your next stay. Thank you for being a loyal Radisson Rewards member!

Punkty wpadają automatycznie od razu po wygranej.
 Profil Relacje PM off
1955845624 lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

#573 PostWysłany: 12 Lis 2023 17:16 
Awatar użytkownika

platynowy
Niestety po mega zdewaluowaniu punktów kilka miesięcy temu te 1000pkt jest warte kilka zeta. Może w porywach 10...
 Profil Relacje PM off  

#574 PostWysłany: 17 Lis 2023 13:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie wiem czy dobre miejsce, ale jeszcze przez 4 dni trwa cybersale i faktycznie ceny poszły w dół.

Image
 Profil Relacje PM off  

#575 PostWysłany: 17 Lis 2023 14:22 

platynowy
Miejsce może i dobre:) ale nie oszukujmy się to był dobry program jak był sygnowane jako Club Carlson

Rozpieprzyli całkowicie, jeden z ciekawszych programów:
-najpierw ucinając fantastyczne stawki 1/2 czy 2/4 i bardzo dobre promki punktowe,
-potem dzieląc program,
-dalej tworząc super hiper nowy program :lol: jednoczesnej dewaluując punkty,
-do tego doszedł podział na USA i resztę świata, który za długo się nie utrzymał,
-bo Choice przejął resztki RR w USA :lol:

Finał jest dla mnie taki, że przeniosłem punkty do Choice, a w tym RH zostałem z VIP statusem w łapie,
z którym w sumie nie wiadomo co zrobić i w sumie którego nie mam zamiaru odnawiać
a z programu właściwie rezygnuje całkowicie,
nie widzę najmniejszego sensu zbieranie tutaj punktów i walczenia o jakikolwiek status.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#576 PostWysłany: 17 Lis 2023 14:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie zagłębiałem się i nie skupiałem nigdy na statusach. Mówię tylko o cenie noclegu w ramach promocji :) Stąd pytanie o właściwe miejsce dla tej informacji.

Image
 Profil Relacje PM off  

#577 PostWysłany: 17 Lis 2023 15:00 

Rzeczywiście zbieranie punktów ma dużo mniejszy sens. Mimo wszystko ja zostałem póki co przy Radisson (bo ma dużą bazę w Polsce kurortów/w miastach) i ma duży benefit tj. upgrade do najwyższego możliwego pokoju (a nie tylko 1 up) oraz darmowe śniadanie. Często śniadanie dla dwójki osób to 200-300 zł za noc, także to duży benefit oraz większa zniżka zamiast punktów.
 Profil Relacje PM off  

#578 PostWysłany: 08 Sty 2024 11:52 
Awatar użytkownika

Loty: 332
Kilometry: 386 465
Krajów: 38 / 17.7%
złoty
Czy stawki punktowe RewardSaver nadal istnieją? Została mi jakaś śmieszna ilość punktów do wykorzystania i chciałem zarezerwować cokolwiek zanim wygasną. Przejrzałem już wiele hoteli z kategorii 1 i na żadne terminy nie widzę dostępnej stawki RwardSaver.
 Profil Relacje PM off  

#579 PostWysłany: 26 Sty 2024 22:34 

Loty: 472
Kilometry: 490 792
Krajów: 53 / 24.7%
niebieski
Nowa promocja punktowa "Niech Twoja lojalność zostanie nagrodzona"
Jak działa:
1. Rejestracja na stronie www.
https://www.radissonhotels.com/pl-pl/re ... ego-pobytu
2. Zarezerwuj pobyt między 26.01-26.03 2024 a otrzymasz:
* za 1 pobyt 500 punktów,
* za drugi pobyt dodatkowe 3000 punktów,
* za trzeci pobyt dodatkowe 3500 punktów.

Razem do zgarnięcia 7000 punktów.
 Profil Relacje PM off  

#580 PostWysłany: 26 Sty 2024 23:04 

niebieski
:lol: :lol: :lol: :lol:

Szczególnie u nich lojalność jest nagradzana…. Piękne hasło wymyślili
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 731 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość