Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Paź 2023 14:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Akaba była wrzucana niedawno ale teraz jest jeszcze niższa cena i dobry okres tygodniowy na przełomie listopada i grudnia (dostępne też tydzień później).
Tylko zmieniła się sytuacja geopolityczna w rejonie ale ryzyko to już wedle indywidualnej oceny. Cena rewelacyjna.

Załączniki:
capture1.jpg
capture1.jpg [ 117.99 KiB | Obejrzany 1345 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 20 Paź 2023 10:18 
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 714 405
Krajów: 91 / 42.5%
niebieski
Podepnę się pod temat żeby nie zakładać kolejnego. Zapewne ze względu na obecną sytuację Akaba za 120 pln RT dostępna z WDC nawet na pierwszy dostępny termin: 30.10-04.11
Załącznik:
wawakaba.PNG
wawakaba.PNG [ 58.31 KiB | Obejrzany 981 razy ]
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 20 Paź 2023 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 532
Kilometry: 862 305
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Same loty do Aqaby są super - bo brak wizy (jak nie chcemy odwiedzać Petry to nie ma potrzeby kupowania Jardan Pass).

Natomiast godziny lotów są nieludzkie, biorąc pod uwagę, że lotnisko jest czasowo zamykane między lotami, to nawet nie wiadomo czy będzie można przekoczować do rana.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#4 PostWysłany: 20 Paź 2023 12:25 
Awatar użytkownika

niebieski
@Tomo14 sam mam loty 30.10-02.11 i niewykluczone, że się przekonam chociaż jako, że lecę z kobietą to nie planowałem nawet koczowania na lotnisku tylko jakiś hotel na odpoczynek ;)

#5 PostWysłany: 20 Paź 2023 12:30 
Awatar użytkownika

Loty: 532
Kilometry: 862 305
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Jeśli bierzesz samochód i np. jedziesz od razu na Wadi Rum to spoko.
Jak zostajesz w Aqabie to w hotelu będziesz ok. 4:30 więc praktycznie noc stracona.
W drugą stronę trochę łatwiej, można przyjechać wcześniej.

Ale ja leciałem o 13:45 (5 luty) i na lotnisku byłem już ok. 10:30 i było zamknięte.
Dopiero godzinę później zostało otwarte - na szczęście było ciepło i środek dnia, więc przyjemnie się siedziało na słoneczku.

W przypadku obecnych godzin trochę trudniej będzie złapać taksówkę w dobrej cenie (bo noc).
A przyjechać ok. 23-24 i czekać do 3 to może się okazać, że będziemy w nocy siedzieli pod lotniskiem.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Legion1 uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 20 Paź 2023 12:35 
Awatar użytkownika

niebieski
@Tomo14 dzięki za wskazówki. Jeszcze tego dokładnie nie planowałem bo mamy 2 pełne dni. Ogólnie tak czy inaczej żeby nie rozmywać już tematu czekamy na rozwój wydarzeń, a przede wszystkim obecnie nasze paszporty zalegają w ambasadzie Algierii i nie wiem czy zdążymy je odebrać do 30.10 (mało prawdopodobne).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości