Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
wyszukiwarka-najtanszych-biletow-w-pendolino-intercity,35,155015

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#1221 PostWysłany: 12 Paź 2023 10:22 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 175 822
Krajów: 29 / 13.6%
srebrny
PKP Intercity potwierdziło, że od 10 grudnia pociąg EN Chopin dojedzie do Monachium.
Cytuj:
Z rozkładu jazdy opublikowanego przez Niemców i Austriaków wynika, że ze stacji München Hbf pociąg ruszy o godzinie 18:35 i w drodze do Wiednia zatrzyma się na stacjach München Ost, Rosenheim, Salzburg, Attnang-Puchheim, St.Pölten Hbf. W Wiedniu będzie o 23:07 a jego postój ma być tylko trzyminutowy. Ze stolicy Austrii odjedzie o 23:10 i dalej zatrzyma się w Brzecławiu (38 minut postoju związany m.in. z łączeniem wagonów z Budapesztu), Ostrawie, Bohuminie (postój od 2:35 do 3:45), Zebrzydowicach, Czechowicach-Dziedzicach, Oświęcimiu i Krakowie (przyjazd na 6:07, dojazd o 6:17), Miechowie, Włoszczowie Północ, Opocznie Południe. Kurs skończy w Warszawie Gdańskiej o 8:51.

Pociąg powrotny z Warszawy Gdańskiej wyruszy o 19:59 i analogiczną trasą dotrze do Wiednia na godzinę 4:49, na główną stację Monachium dotrze o 10:01. Dla pociągu w kierunku Austrii i Niemiec zaplanowano bardzo krótkie (w stosunku do istniejących obecnie) postoje w Bohuminie (od 1:01 do 1:45) oraz w Brzecławiu (od 3:38 do 3:55) gdzie rozłączane są grupy wagonów.

Tym samym Chopin ominie Katowice.

https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosc ... 15625.html
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#1222 PostWysłany: 12 Paź 2023 13:34 

srebrny
Za to działa już nowy system sprzedaży IC. Powstrzymam się od komentarza, bo tu są panie, a może i dzieci.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#1223 PostWysłany: 15 Paź 2023 13:01 
Moderator forum

Pytanie z innej paki. Czy ktoś z Was orientuje się jakie są zasady tzw. poczęstunku w pociągach PKP IC?

Jechałem w tym tygodniu tym samym pociągiem tej samej relacji, klasy, cena też ta sama, raz w jedną, raz w drugą stronę. W jedną do wyboru był tylko napój, a w drugą dodawali wodę plus napój plus batonik.
 Profil Relacje PM off  

#1224 PostWysłany: 15 Paź 2023 17:58 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
@ume
Kurde to chyba miałeś jakieś wyjątkowe szczęście ja jeszcze się nie spotkałem z poczęstunkiem w pociągach IC jeżeli nie było jakieś awarii lub jechał pociąg dużo opóżniony ,za to bez problemy dostawałem poczęstunek w EIC i EIP ale zawsze takie same.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1225 PostWysłany: 15 Paź 2023 18:20 
Awatar użytkownika

Loty: 362
Kilometry: 483 133
Krajów: 62 / 29.0%
niebieski
Ktoś ma pomysł co jest problem?
Po wyborze miejsca w IC chce przejść dalej i „nie odnaleziono sesji” próbowałem na różnych urządzeniach, odstępy czasu, incognito i nic nie pomaga. Pierwszy raz tak mam…jest to irytujące
 Profil Relacje PM off  

#1226 PostWysłany: 15 Paź 2023 18:43 
Awatar użytkownika

złoty
Można bez wybierania miejsc, jeszcze nie rozsadzają
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: PKP - dyskusja ogólna
#1227 PostWysłany: 15 Paź 2023 18:44 
Awatar użytkownika

Loty: 362
Kilometry: 483 133
Krajów: 62 / 29.0%
niebieski
@kostek966

Nie pomogło,
Coś mnie tknęło aby sprawdzić w apce Koleo - przeszło od razu bez problemu tylko nie da się pobrać PDF z biletem.
Przychodzi na email bilet w PDF.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#1228 PostWysłany: 15 Paź 2023 23:56 
Moderator forum

kewatkO napisał(a):
@ume
Kurde to chyba miałeś jakieś wyjątkowe szczęście ja jeszcze się nie spotkałem z poczęstunkiem w pociągach IC jeżeli nie było jakieś awarii lub jechał pociąg dużo opóżniony ,za to bez problemy dostawałem poczęstunek w EIC i EIP ale zawsze takie same.

Jechałem EIC. Pisząc PKP IC miałem na myśli nazwę firmy, nie klasę pociągu.
 Profil Relacje PM off  

#1229 PostWysłany: 16 Paź 2023 10:15 

srebrny
Martinuss napisał(a):
Ktoś ma pomysł co jest problem?
Po wyborze miejsca w IC chce przejść dalej i „nie odnaleziono sesji” próbowałem na różnych urządzeniach, odstępy czasu, incognito i nic nie pomaga. Pierwszy raz tak mam…jest to irytujące

Witamy w systemie sprzedaży IC. Pierwszy raz u nas?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1230 PostWysłany: 17 Paź 2023 13:21 
Awatar użytkownika

Loty: 121
Kilometry: 175 822
Krajów: 29 / 13.6%
srebrny
Bilety na międzynarodowe połączenia do Czech można kupić zarówno na stronie PKP Intercity, jak i czeskiego przewoźnika Ceske Drahy. Co ciekawe, kupno biletów u Czechów czasem jest droższe ale daje inne benefity, takie jak:
- możliwość rezygnacji z biletu do północy poprzedzającej odjazd w zamiast za opłatę 3 EUR (bilet kupiony w PKP IC jest bezzwrotny),
- możliwość wybrania miejsca na graficznej rezerwacji miejsca,

https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosc ... 15673.html
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.
lukket uważa post za pomocny.

#1231 PostWysłany: 17 Paź 2023 15:16 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Z dodatkowych benefitów czeskiej apki to np. bardzo szczegółowe powiadomienia w czasie rzeczywistym o opóźnieniach, zmianach w zestawieniu pociągu wraz z możliwością zmiany rezerwacji miejsca, zbiera się także punkty z możliwością wymiany na zniżki lub bilety.
 Profil Relacje PM off
1955845624 lubi ten post.

#1232 PostWysłany: 21 Paź 2023 14:06 

srebrny
Mnie nurtuje kwestia zakupu biletu dla dziecka, bo ČD dają darmowy do lat 5, a u nas jest do 4. Wydaje mi się, a nie mam czasu drugi raz sprawdzić, że u Czechów da się taki kupić na relację np. Katowice - Warszawa. I co wtedy? Bo jak wczoraj jechałem do Berlina z niemieckim biletem, to pani konduktorka miała problem, bo na niemieckim bilecie nie ma dla dziecka zerówki (w końcu cywilizowany kraj), a jedynie drukuje się bezpłatna rezerwacja trzeciego miejsca, więc jej się skanowało to jako dwa, a nie trzy bilety.
 Profil Relacje PM off  

#1233 PostWysłany: 26 Paź 2023 16:32 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
Krajów: 8 / 3.7%
srebrny
PKP Intercity podpisało umowę z H. Cegielski Fabryką Pojazdów Szynowych na modernizację 26 wagonów serii Z1B oraz 6 Z1B PRM, a także z Pesa Mińsk Mazowiecki - na modernizację 8 wagonów typu Z1A, podała spółka. Łączna wartość umów to 270 mln zł.
Po realizacji umowy wszystkie z 40 wagonów będą posiadać liczne udogodnienia, które w znacznym stopniu przyczynią się do poprawy poziomu wygody podróżnych. Będą to m.in.: nowe ergonomiczne i komfortowe fotele w przedziałach pasażerskich 1 i 2 klasy z gniazdkami 230V oraz USB, klimatyzacją, Wi-Fi, indywidualnym oświetleniem dla każdego pasażera, toalety z układem zamkniętym WC czy nowe drzwi odskokowo–przesuwne, podano.
Chcemy jeździć coraz szybciej po polskich torach, dlatego kupujemy i modernizujemy pojazdy, mogące poruszać się z prędkością co najmniej 200 km/h" - powiedział członek zarządu PKP Intercity Jarosław Oniszczuk, cytowany w komunikacie.
 Profil Relacje PM off  

#1234 PostWysłany: 26 Paź 2023 18:28 

srebrny
@mediolan Rzeczone wagony właśnie dotychczas miały bardzo wygodne siedzenia typowe jeszcze dla lat 90tych XX wieku. Ponieważ produkowano je w zakładzie w Siegen kolorystyka w środku była żywcem wzięta z ówczesnych pomysłów wzorniczych kolei DB czyli wszystko bordowe w pierwszej klasie i seledynowe w drugiej. Dwadzieścia lat jeździły, kilka lat postały na bocznicy z powodu powtarzania przetargów i wreszczie doczekały się naprawy głównej. Znając bezguście i indolencję PKP Intercity w zakresie zakupów taboru zamiast wymienić tapicerkę w starych fotelach wsadzą najtańsze/najtwardsze/najmniej wygodne siedzenia jakie się tylko da. Wnętrze na pewno też nie będzie sprawiać wrażenia ekskluzywnego.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1235 PostWysłany: 16 Lis 2023 14:22 
Awatar użytkownika

Loty: 372
Kilometry: 907 939
Krajów: 60 / 28.0%
niebieski
Chciałem kupić w promocyjnej jeszcze cenie bilet na pociąg Roztocze z Raciborza do Krakowa 15 grudnia . Pociąg nie istnieje na polskich stronach i aplikacjach w tym na intercity.pl
Bilet mogę z powodzeniem kupić ze stacji wcześniejszej czyli Bogumina przez cd.cz za 39 zł czyli tanio .
Dzwonię na infolinię intercity.pl . Pani informuje mnie że taki pociąg nie istnieje . Zresztą dużo pociągów jest zablokowanych do sprzedaży i ona nie ma pojęcia kiedy nastąpi odblokowanie . Na prośbę o złożenie reklamacji mówi mi , że może podać mi emaila, ale ...ona nie wie czy ktoś mi odpowie !!!!
Od kilkunastu dni sprawdzam też czy odblokuje się międzynarodowy pociąg z Wiednia do Raciborza w dniu 12 grudnia o 18.10 . Dostępna sprzedaż jest z OBB , ale tylko do granicy do Bohumina. Dostępna jest sprzedaż na cd.cz aż do Bohumina . Tylko polskie intercity nie ogarnia tematu .
Muszę kupić Wiedeń - Břeclav a potem Břeclav - Bohumin by było tanio i w ogóle dostępne . Potem w Bohuminie będę musiał u polskiego konduktora błagać o bilet na odcinek 15 minutowy .
Kiedy to się wreszcie skończy ???Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1236 PostWysłany: 16 Lis 2023 15:13 

srebrny
@savoj Kiedy to się skończy? Odpowiedź brzmi krótko. Nigdy!!! Ostatnio przy zmianie rozkładu pociąg Chopin przez dziewięć dni jeździł pusty, bo nie włączyli na niego sprzedaży biletów :lol: . Problem jest w tym, że Intercity sprzedaje bilety dopiero gdy PLK ostatecznie potwierdzi rozkład, a z tym jest u nas straszny problem. Inne zarządy kolejowe sprzedają bilety wcześniej ale z adnotacją, że rozkład może się trochę zmienić i godziny podane na bilecie trzeba sobie samodzielnie zweryfikować.

Ps. Już w tym momencie możesz kupić u Czechów bilet z Brzecławia do Raciborza na 12 grudnia na pociąg Moravia za 301 Koron (do Bohumina kosztuje 295 Koron więc jest to opłacalny interes).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1237 PostWysłany: 16 Lis 2023 15:59 

srebrny
No właśnie nie rozumiem, co powstrzymywało kolegę przed zakupem biletu czeskiego.
Na przykład bilety na pociąg 16104 w dniu 8. grudnia bilety odblokowali dziś koło południa (choć na następne dni były dostępne) i od razu w pełnej cenie.
 Profil Relacje PM off
KL_user lubi ten post.

#1238 PostWysłany: 16 Lis 2023 16:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Bilet czeski z Břeclav do Raciborza w dniu 12 grudnia Moravia jest nadal zablokowany . Mimo że pokazuje cenę to w następnym kroku wyświetla błąd ( zarówno w aplikacji cd.cz jak i na stronie ) ,więc drogi Kolego dlatego nie kupiłem ...
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#1239 PostWysłany: 16 Lis 2023 16:27 

srebrny
@savoj Możesz spokojnie kupić bilet z Wiednia do Brzecławia już dziś i poczekać kilka dni aż odblokują sprzedaż z Brzecławia do Raciborza. Po pierwsze bilety w czeskich ofertach promocyjnych są dostępne w dużo większych ilościach niż to co oferuje strona polska. Po drugie Moravia jest znana z tego, że jest to jeden z bardziej pustych pociągów z Czech do Polski.
 Profil Relacje PM off  

#1240 PostWysłany: 16 Lis 2023 16:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Czytasz w moich myślach :) Kupiłem dwa dni temu ...Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość