Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 307 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: WIZZ MultiPass
#141 PostWysłany: 23 Wrz 2023 14:21 

CamillooS napisał(a):
Cześć,

Planuje lot do Abu Dhabi z Krakowa. Wylot 1 listopada i powrót 6 listopada.
Czy dobrze rozumiem, że mógłbym skorzystać z abonamentu multipass w "jedną stronę" na wylot z tokenu październikowe a na powrót z tokenu listopadowego?
Wtedy mógłbym kupić pierwszy bilet już 1 października, ale z kupnem biletu powrotnego musiałbym czekać do 1 listopada?
Czy dobrze rozumiem zasady programu?

Dokładnie tak jak piszesz.

CamillooS napisał(a):
I drugie pytanie, czy ktoś miał już kiedyś problem, że nie udało się kupić biletu z powodu limitu ilości pazażerów z multipass na samolot?

Pozdrawiam!

Póki co przez 2 miesiące nie było z tym problemu, zobaczymy co będzie dalej, ostatnio loty rezerwowałem na tydzień przed wylotem. Najbardziej mnie grudzień zastanawia, bo wtedy wiadomo popyt jest inny.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#142 PostWysłany: 27 Wrz 2023 22:27 

Cześć,

Czy bylibyście tak uprzejmi i przeanalizowali moją sytuację:
Zaplanowana podróż:
RT 04.10 - 11.10
plan: multipass RT
moja główna zagwozdka: czy dzisiaj - czyli 27.09 kupując abo od października jestem w stanie wylecieć 04.10 na abo październikowym ?
Rozumiem, że tego się nie da zrobić mając ciągłość abo czyli gdybym miał abo na wrzesień to 04.10 liczyłby się z wrześniowego abo.... tylko pytanie jak to traktować jeżeli startuje z nowym passem z wyprzedzeniem? ( tzn. kiedy dostanę tokeny - bo na stronie jest zapisane że dostanę je w momencie pobrania opłaty - a rozumiem, że opłatę za październik pobiorą mi np. dzisiaj czyli 27.09 jakbym się wykupił subskrypcję od października ) Może ktoś z was miał taki coś do przemyślenia - czy za dużo kombinuje i po prostu dostanę tokeny 1 października i będę mógł lot wykupić najwcześniej 05 października - czyli nie mam szans aby objąc swoją podróż multipassem
Z góry dziękuję za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 28 Wrz 2023 08:57 

eomateo napisał(a):
Cześć,

Zaplanowana podróż:
RT 04.10 - 11.10
moja główna zagwozdka: czy dzisiaj - czyli 27.09 kupując abo od października jestem w stanie wylecieć 04.10 na abo październikowym ?
Rozumiem, że tego się nie da zrobić mając ciągłość abo czyli gdybym miał abo na wrzesień to 04.10 liczyłby się z wrześniowego abo.... tylko pytanie jak to traktować jeżeli startuje z nowym passem z wyprzedzeniem? ( tzn. kiedy dostanę tokeny - bo na stronie jest zapisane że dostanę je w momencie pobrania opłaty - a rozumiem, że opłatę za październik pobiorą mi np. dzisiaj czyli 27.09 jakbym się wykupił subskrypcję od października ) Może ktoś z was miał taki coś do przemyślenia - czy za dużo kombinuje i po prostu dostanę tokeny 1 października i będę mógł lot wykupić najwcześniej 05 października - czyli nie mam szans aby objąc swoją podróż multipassem
Z góry dziękuję za pomoc

Odpowiem sam sobie, moje domyślania, czyli jeżeli kupiłbym przed początkiem miesiące abo to karta i token zostanie obciążona z dniem pierwszego dnia następnego miesiąca

Z strony multipassa:
Po rejestracji wybierz najlepszy plan startowy dla swojego WIZZ MultiPass spośród następujących trzech opcji:

a. 1. danego miesiąca - Po dokonaniu płatności odbierz swój token(y), zarezerwuj niezwłocznie lot i leć zaledwie 5 dni później. Karta kredytowa zostanie obciążona 1. dnia następnego miesiąca.

b. Nie chcesz niczego przegapić?- Zarejestruj się teraz i rozpocznij plan od 1. dnia następnego miesiąca. Po dokonaniu płatności odbierz swój token(y), zarezerwuj niezwłocznie lot i leć już pięć dni później. Karta kredytowa zostanie obciążona 1. dnia następnego miesiąca.

c. Znasz datę i potrzebujesz lotu w najlepszej cenie? – Zarejestruj się na pozostałą część miesiąca. Po dokonaniu płatności odbierz swój token(y), zarezerwuj niezwłocznie lot i leć już pięć dni później. Karta kredytowa zostanie obciążona 1. dnia następnego miesiąca.

Uwaga, plan abonamentowy na kolejny miesiąc zawsze będzie zaczynał się od 1 danego miesiąca.
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 01 Paź 2023 13:14 

eomateo napisał(a):
Cześć,

Zaplanowana podróż:
RT 04.10 - 11.10
Z góry dziękuję za pomoc

Hej, sam sobie odpowiedziałeś kolejnym postem. Jak kupisz 27.09. to bedziesz mógł zarezerwować na pozostalą część września do 4 października, a 1 października dostaniesz nowe tokeny na październik. Opłatę pobraliby wtedy 27.09. a potem 1.10. Sam to przerabiałem w sierpniu. Teraz widzę dopiero, że odpowiedziałem po czasie, ale może przyda Ci się na kolejny miesiąc.
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 03 Paź 2023 11:42 

Loty: 83
Kilometry: 234 641
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Przed rezerwacją biletów przez stronę multipassa sprawdzajcie na normalnej stronie godziny lotów, ponieważ tam jest inny rozkład. Może wrzucili go jak multipass startował.
Zarezerwowałem bilet KTW-AUH w godzinach 14-00 a po zamówieniu od razu zmieniły się godziny lotu na takie jakie są na stronie wizza czyli 12.30-20.10 jak ktoś ma przesiadkę i mało czasu to lepiej sprawdzić, czy godziny tu i tu są tożsame.
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.
Piatek uważa post za pomocny.

#146 PostWysłany: 03 Paź 2023 21:13 

sebaa napisał(a):
Przed rezerwacją biletów przez stronę multipassa sprawdzajcie na normalnej stronie godziny lotów, ponieważ tam jest inny rozkład. Może wrzucili go jak multipass startował.
Zarezerwowałem bilet KTW-AUH w godzinach 14-00 a po zamówieniu od razu zmieniły się godziny lotu na takie jakie są na stronie wizza czyli 12.30-20.10 jak ktoś ma przesiadkę i mało czasu to lepiej sprawdzić, czy godziny tu i tu są tożsame.

Dokładnie, przy rezerwacji godziny są +2 do oryginalnych.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 15 Paź 2023 14:10 

Witam,

Mam pytanie, czy kupując multipass w dwie strony, loty muszę wykonać w danym mięsiącu czy tylko tokeny muszą być wykorzystane w danym miesiącu ale mogę kupić loty na różne miesiące?

Przykład: chce lecieć w połowę listopada, a wrócić w grudniu czy moge wykorzystać tokeny z listopada na takie lot ? I czy w grudniu będę miał kolejne dwa tokeny do wykorzystania czy w grudniu stracę jakieś ?
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 17 Paź 2023 18:37 

Djscrol napisał(a):
Witam,

Mam pytanie, czy kupując multipass w dwie strony, loty muszę wykonać w danym mięsiącu czy tylko tokeny muszą być wykorzystane w danym miesiącu ale mogę kupić loty na różne miesiące?

Przykład: chce lecieć w połowę listopada, a wrócić w grudniu czy moge wykorzystać tokeny z listopada na takie lot ? I czy w grudniu będę miał kolejne dwa tokeny do wykorzystania czy w grudniu stracę jakieś ?

Nie, możesz kupić loty na dwa miesiące, ale tylko do 5 dnia kolejnego miesiąca. Przykład - listopad ma 30 dni, więc loty możesz rezerwować na terminy od 6 listopada do 5 grudnia. W grudniu dostaniesz kolejne tokeny.

Tu potwierdzenie ze strony wizz:
6. Możesz zarezerwować lot od razu, a pierwszą podróż odbyć już 5 dni później w ramach miesięcznego cyklu abonamentowego. Dla uniknięcia wątpliwości, zarezerwuj lot od 1 grudnia do 31 grudnia podróżuj między 6 grudnia a 5 stycznia. Ze względu na 5-dniowe ograniczenie rezerwacji w ramach programu, klienci muszą zostać poinformowani o tym, że nie będą mogli zarezerwować lotu w ciągu 5 dni od daty wylotu. Uwaga: Ze względu na różną liczbę dni w poszczególnych miesiącach cykl obejmuje 30 lub 31 dni kalendarzowych.
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 26 Paź 2023 08:15 

Czy jest możliwość kupienia lotów z Katowic do Abu Dabi, a powrót do Krakowa? Wiem, że wg. regulaminu nie można wrócić do innego miejsca, ale z drugiej strony na stronie wizzara loty Kraków/Katowice są traktowane zamiennie (szukamy Krakowa, a wyskakują nam Katowice). Czy ktoś tak latał? Albo mógłby sprawdzić czy jest możliwość takiego zakupu?
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 26 Paź 2023 11:16 

niebieski
@Kredka@ Jest taka możliwość. Na jednym odcinku pokaże się opcja do akceptacji przekierowania.
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 26 Paź 2023 21:24 

o super! Dzięki za informację, chcę kupić wizz multipass od listopada i jeszcze nie do końca wiem jak to działa.
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 27 Paź 2023 15:06 

Loty: 144
Kilometry: 297 591
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
@miriam, przy normalnej rezerwacji jest taka możliwość, ale w MultiPass nie pokazuje połączenia z Krakowa.
Na ten moment system rezerwacyjny nie widzi połączenie KRK-AUH.
Normalny system:
Załącznik:
wizz1.jpg
wizz1.jpg [ 61.98 KiB | Obejrzany 1840 razy ]

MultiPass:
Załącznik:
multi1.jpg
multi1.jpg [ 33.14 KiB | Obejrzany 1840 razy ]
miriam lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#153 PostWysłany: 27 Paź 2023 16:36 

niebieski
@Kredka@ Zanim kupisz przeczytaj post powyżej. Przy MultiPass działa to jednak inaczej niż normalnie.
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 27 Paź 2023 21:19 

Nie za bardzo rozumiem, przy multi pass @ferges wybrałeś wylot z Katowic i pokazuje godzinę 11.35 a to jest wylot z Krakowa.... ,a powrót też jest dziwny, wylot o 23.45, a ląduje o 23.55?? Wyglada to na jakiś błąd.... Ja planuję lecieć 11 listopada do Abu Dabi a wrócić 20 listopada.
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 27 Paź 2023 21:52 

niebieski
Godziny w systemie MultiPass są pokazywane nieprawidłowo. Nie ma też w tym systemie połączenia KRK-AUH. Może w listopadzie zostanie to zaktualizowane, a może nie. Nie da się teraz sprawdzić lotów na cały listopad, tylko do 5 listopada.

#156 PostWysłany: 28 Paź 2023 18:28 

To co w przypadku jak zarezerwuje się taki lot co ma złe godziny?
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 28 Paź 2023 19:25 

niebieski
Piszesz reklamację do Wizzaira. Po rezerwacji nie przychodzi żaden mail potwierdzający. Na koncie Wizzair masz prawidłowe godziny.

#158 PostWysłany: 28 Paź 2023 21:55 

@ferges czyli jak rezerwuję złe godziny, to mimo wszystko powinnam bez problemu wylecieć? Wcześniej trzeba sprawdzać prawidłowe godziny na stronie wizzara? Złe godziny są we wszystkich lotach, czy tylko Abu Dabi zostało wyróżnione?
A czy ktoś próbował pisać do wizzara w sprawie braku lotów z Krakowa do Abu Dabi? Może mają buga i warto to zgłosić?
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 28 Paź 2023 22:25 

niebieski
Lecisz według rozkładu z normalnego systemu rezerwacyjnego i tam też spradzasz godziny. System MultiPass ma problem ze strefami czasowymi, nie tylko na lotach z/do AUH.

#160 PostWysłany: 29 Paź 2023 07:26 

ok, dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 307 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kameander, kamwad oraz 5 gości