Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 10 Paź 2012 20:28 

Loty: 69
Kilometry: 100 430
Krajów: 16 / 7.5%
Czy to jest potwierdzona informacja ze płacac KK Premium przez Payu Allegro liczy to tylko jako transakcje bezgotówkowa i nie nabija za to mili -bo jesli tak to by była mega lipa.Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#142 PostWysłany: 10 Paź 2012 21:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Kto by płacił mBankiem, który efektywnie daje 1% zwrotu skoro Alior Sync daje 5% :D

#143 PostWysłany: 10 Paź 2012 21:32 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
digi1 napisał(a):
Czy to jest potwierdzona informacja ze płacac KK Premium przez Payu Allegro liczy to tylko jako transakcje bezgotówkowa i nie nabija za to mili -bo jesli tak to by była mega lipa.Pozdrawiam

Tak to jest potwierdzona informacja, wyczytałem ją w regulaminie ;-) Jednak nie wiadomo co gdy płaci się przez Allegro jako kartą, a nie przez logowanie się na stronę mBank i tam wybierając kartę... Ale pewnie to samo...

kerad85 napisał(a):
Kto by płacił mBankiem, który efektywnie daje 1% zwrotu skoro Alior Sync daje 5% :D

Jakbyś pomyślał logicznie to byś wiedział kto ;-) Ale odpowiem, ten który w mBanku dostał kartę kredytową praktycznie za darmo z niemałym limitem. W sync'u już o kartę kredytową nie tak łatwo. Więc można wybierać: albo 5% od synca i płatność własnymi pieniędzmi, albo mile od mBanku i okres bezodsetkowy.

I tak właśnie robię, jak mam luźną gotówkę to płacę SYNC'iem a jak nie to mBankiem.

#144 PostWysłany: 10 Paź 2012 22:02 
Awatar użytkownika

niebieski
W takim razie to opcja dla osób myślących krótkowzrocznie. 4% nie zarobisz korzystając z okresu bezodsetkowego.

A dodatkowo obracając nie swoimi pieniędzmi niektóre osoby mogą popaść w kłopoty, gdy nagle trzeba spłacić kartę bądź spłacą ją dzień za późno.

#145 PostWysłany: 10 Paź 2012 22:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie od dziś wiadomo, że karty kredytowe są TYLKO dla ludzi rozsądnych ;-) Ja korzystam na przykład wtedy, gdy sprzedam choćby stary komputer, wyślę go za pobraniem, to nie muszę czekać na pieniądze tylko mogę w międzyczasie kupić sobie nowy :) Mi się to opłaca. Nie wszystko przeliczam tak że co się bardziej opłaca co do procenta, bo tak też liczyć nie można, zależy kto na co i jak przeznacza pieniądze. Czasem opłaci się Cash Back, a czasem grace period ;-)

#146 PostWysłany: 11 Paź 2012 19:57 

Tak to jest potwierdzona informacja, wyczytałem ją w regulaminie ;-) Jednak nie wiadomo co gdy płaci się przez Allegro jako kartą, a nie przez logowanie się na stronę mBank i tam wybierając kartę... Ale pewnie to samo...

a może właśnie nie skoro nie wyczytałeś tego w regulaminie :)?

#147 PostWysłany: 11 Paź 2012 20:08 

mam też pytanie apropo tego punktu który mówi o przynajmniej jednej płatności na miesiąc by mile nie przepadły. mógłby ktoś to łopatologicznie wytłumczyć?
np mam na start 4000mil, i powiedzmy w listopadzie br nie zrobie żadnej operacji. Potem już przez nastepne 34 miesiące bede nabiajał 100 mil, czy będe miał po tym okresie 3400 mil czy moze 0 ? Przepadaja te mile przed miesiącem w którym nie zrobiło się żadnej operacji rozumiem?

#148 PostWysłany: 11 Paź 2012 20:09 

Loty: 69
Kilometry: 100 430
Krajów: 16 / 7.5%
michalpolo napisał(a):

Dzis Miles&More naliczył mi pkt za wrzesien.Płacilem przez Payu na Allegro wybierajac - karta kredytowa i płatnosc - Mile mam naliczone za te transakcje wiec wszystko jest jak najbardziej ok ,moze płacac przez Payu i wybierajac logowanie do mbanku i wtedy platnosc karta MM mile nie sa naliczane.
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 11 Paź 2012 20:19 

złoty
U mnie też się dziś poprawnie naliczyły.

#150 PostWysłany: 11 Paź 2012 22:57 
Awatar użytkownika

srebrny
digi1 napisał(a):
michalpolo napisał(a):

Dzis Miles&More naliczył mi pkt za wrzesien.Płacilem przez Payu na Allegro wybierajac - karta kredytowa i płatnosc - Mile mam naliczone za te transakcje wiec wszystko jest jak najbardziej ok ,moze płacac przez Payu i wybierajac logowanie do mbanku i wtedy platnosc karta MM mile nie sa naliczane.

Tak tak, dokładnie tak będzie. Źle napisałem, w regulaminie nie jest że PayU nie daje mil, tylko, że mTransfer nie daje mil. Czyli płacąc przez allegro wybierając kartę dostajemy mile, a wybierając logowanie i tam kartę mil nie będzie.

#151 PostWysłany: 12 Paź 2012 09:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Mile wpadły.

Co ciekawe dostałem mile PROMOTION.
We wrześniu była promocja za transakcje zagraniczne (ale przy fizycznym użyciu karty). Kartą M&M kupiłem bilety na Karaiby i wygląda na to, że zaliczono je do promocji :)

#152 PostWysłany: 12 Paź 2012 09:12 

niebieski
kerad85 napisał(a):
Mile wpadły.

Co ciekawe dostałem mile PROMOTION.
We wrześniu była promocja za transakcje zagraniczne (ale przy fizycznym użyciu karty). Kartą M&M kupiłem bilety na Karaiby i wygląda na to, że zaliczono je do promocji :)

A co to znaczy?
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 12 Paź 2012 10:05 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
Przyszły:) miły przypływ mil.

PROMOTION +501 (włoski hotel kupiony z PL, więc zdalne transakcje tez zaliczają)
MONTHLY +1 433
WELCOME +6 000

#154 PostWysłany: 12 Paź 2012 11:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja ciągle czekam na kartę z mBanku, ale póki co dostałem 500mil. Podejrzewam, ze za zapisanie się do newslettera ;-)

#155 PostWysłany: 12 Paź 2012 18:03 

ja tak samo jak Szymon, 500pkt mam na razie ale kart brak.

dostałem dziś odp z mbank :
Za wykonanie transakcji bezgotówkowych z wyłączeniem przelewów i usługi mTransfer Klientom będą naliczane punkty w programie lojalnościowym. Płatności poprzez PayU są realizowane mTransferem zatem mile nie są naliczane. Przy standardowej płatności kartą kredytowa w Internecie mile będą naliczane.

oraz

Jeżeli posiada Pan kartę kredytową i dokonuje nią co najmniej jednej transakcji w miesiącu, wówczas mile nie tracą ważności po 36 miesiącach.

Jeśli tylko raz nie dokona Pan transakcji kartą (przez jeden miesiąc), wówczas mile nie stracą ważności (ważne będą jedynie przez 36 miesięcy).

12.10 kartę otrzymałem

#156 PostWysłany: 14 Paź 2012 12:13 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 90 328
Krajów: 12 / 5.6%
tom971 napisał(a):
Właśnie w niszczarce wylądowała moja karta debetowa mBank (2zł/mc).

Lol, przecież jedna transakcja DOWOLNĄ kartą mBanku (także kredytową) zwalnia z tej opłaty :lol:
Poza wypłatami z bankomatów oczywiście. Ja ich debetówkę trzymam tylko do wypłat z bankomatów, w PL jest pod dostatkiem darmowych (euronet, bz wbk, ecard, cash4you) a za granicą wszystkie bankomaty są darmowe.

/edit:
Rozumiem że mBank bierze datę rozliczenia transakcji na karcie do naliczenia mil M&M, tak ?
Czyli jeśli rozliczyło mi transakcję 01.10 to mile dostanę dopiero w listopadzie ?
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 14 Paź 2012 12:20 

złoty
Zderzaq napisał(a):
Czyli jeśli rozliczyło mi transakcję 01.10 to mile dostanę dopiero w listopadzie ?

Tak.

#158 PostWysłany: 14 Paź 2012 13:43 

Udalo mi sie przeniesc zwykla kk mbanku (VC) na MM Premium, co prawda 7 razy mowiono mi ze nie da bez skladania wniosku o nowa karte, ale po zablokowaniu VC i rozmowie z 8 konsultantem udalo sie bezproblemowo przeniesc.
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 14 Paź 2012 13:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Dziwne, że tak mówili. Ja co prawda zmieniałem ze zwykłem kredytowej MC na MC M&M Platinum, ale nie było żadnego problemu. Po zalogowaniu do mBanku, w zakładce wnioski jest wniosek o zmianę typu karty i przeszło w 5 minut bez problemu. Sprawdzałem też czy Visę da się zmienić i nie byłoby z tym najmniejszego problemu. Zaznaczałem kartę i wyskakiwały propozycje na jaką kartę mogę zmienić i była wśród nich MC M&M Premium. Wymieniłem Mastera tylko dlatego, że wolę mieć jedną Master i jedną Visę, bo nie wszędzie honorują obydwie ;-)

#160 PostWysłany: 14 Paź 2012 14:10 
Awatar użytkownika

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Dziwne, że tak mówili. Ja co prawda zmieniałem ze zwykłem kredytowej MC na MC M&M Platinum, ale nie było żadnego problemu. Po zalogowaniu do mBanku, w zakładce wnioski jest wniosek o zmianę typu karty i przeszło w 5 minut bez problemu. Sprawdzałem też czy Visę da się zmienić i nie byłoby z tym najmniejszego problemu. Zaznaczałem kartę i wyskakiwały propozycje na jaką kartę mogę zmienić i była wśród nich MC M&M Premium. Wymieniłem Mastera tylko dlatego, że wolę mieć jedną Master i jedną Visę, bo nie wszędzie honorują obydwie ;-)

Ja własnie zmienilem z Visy na MC Miles&More (Platinum) i tez nie bylo problemow - wszystko w 3minuty przez internet.
Pamietajcie tylko, ze zmieniajac karte musi byc wydana conajmniej pol roku do tyłu - inaczej wniosek na starcie jest odrzucany przez system.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości