Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Wrz 2023 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 369
Kilometry: 708 029
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
Znowu zapewne rozgorzeje dyskusją, czy jest to promocja czy nie, ale jeśli tytuł działu to najciekawsze oferty to dawno nie widziałem lotu w Y+ poniżej 4k z fajnymi przesiadkami tak daleko.

Minusem - najtansza taryfa Premium Eco także bez bagażu rejestrowanego.

Daty kilka listopadzie, kilka w styczniu, coś tam znajduje mniej więcej do lutego/marca.

Na pewno do kupienia na stronie przewoźnika może gdzieś też indziej ktoś znajdzie przez pośredników.

Załączniki:
SEul_.png
SEul_.png [ 210.32 KiB | Obejrzany 3266 razy ]
7 ludzi lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 14 Wrz 2023 15:36 

Jeśli ktoś się waha czy kupować - nie wiem czy nadal ale 3-4 lata temu czytałem dużo krytycznych opinii o fotelach premium eko w AF. Nie wiem jak jest teraz, ale może nie bez powodu to właśnie u nich często są najlepsze deale na tę klasę. ;)

Edit:
pierwszy wynik z tripadvisora:
Plenty of legroom and width, but very uncomfortable for sleeping. The seats do not recline, the seat back is at a fixed angle, you sort of slide down, moving your bottom forward pushing your head down into your chest. Four of us travelling all complained about the sleep quality. Air France spent a lot of money on these seats but it is hard to believe the decision makers tried to sleep in the seats

Itd...
https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g ... tGuru.html
 Profil Relacje PM off
mikapi22 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 14 Wrz 2023 15:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja obejrzalem revke na yt sprzed 12 miesięcy, nie wiem kiedy AF robił pewien upgrade tej klasy, ale minusem chyba też jest to samo jedzenie co w ECO.

Wlasnie jak przeglądam od pewnego czasu oferty na Y i C to jednak rzadko AF lub KLM coś wrzuca. Dość sporo ofert można znaleźć w british, Sasie, aczkolwiek to pierwsza oferta Klm/AF , którą znalazłem poniżej 4k na tak dlugim locie.
Gdyby ktoś znalazł trochę później majówka i dalej jakąs inną azjatyckę ofertę to niech da znać. Ja póki co nic ciekawego z PL nie znalazłem na cieplejsze miesiące.
mikapi22 lubi ten post.

#4 PostWysłany: 14 Wrz 2023 17:18 

HON fly4free
Produkt AF nie był odnawiany od dawna więc jest dość stary - co do samego serwisu jest nieco lepszy niż w Y, choć nie są to jakieś ogromne różnice i decydujące. Jak zwykle główną zaletą jest więc większa przestrzeń - niezależnie jaki fotel jest w szczegółach, to w PE zawsze będzie zauważalnie wygodniej niż w zwykłym Y, zwłaszcza wtedy, jeśli ta ostatnia kabina jest (prawie) wypchana. Czy opłaca się do tego dopłacać? To już zależy od indywidualnych kalkulacji i priorytetów.
Dodatkowym argumentem są zawsze większe kredyty lojalnościowe / mile (zależy oczywiście od FFP itp.) + bardziej sensowne możliwości upa do C za mile/$/na status (w razie overa).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Wrz 2023 19:58 

złoty
Jeśli główna kabina eco jest pustawa, to można się rozłożyć a w Y+ już może być ciężko bo fotele w większości mają przegródki.
Z przetestowanych long haulach w Y+ (AF, BA i LOT), tyko LOT ma produkt godny uwagi.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 14 Wrz 2023 21:34 

niebieski
Chupacabra napisał(a):
Jeśli główna kabina eco jest pustawa, to można się rozłożyć...

100% racji, tyle, że o ile w kowidzie były na to spore szanse, o tyle teraz znacznie trudniej o pusty rząd w Y.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Wrz 2023 21:42 

HON fly4free
Chupacabra napisał(a):
Jeśli główna kabina eco jest pustawa, to można się rozłożyć a w Y+ już może być ciężko bo fotele w większości mają przegródki.
Z przetestowanych long haulach w Y+ (AF, BA i LOT), tyko LOT ma produkt godny uwagi.

Z liczeniem na puste rzędy w Y na wyłączność jest mniej więcej tak samo jak z liczeniem na op upa do wyższej klasy na status. To i to się czasem zdarza, ale jako wyjątek a nie reguła. Co do LO to serwis jak najbardziej, ale produkt twardy zwłaszcza w starszych 788 jest równie przeciętny jak w BA czy AF.
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.

#8 PostWysłany: 14 Wrz 2023 22:04 
Awatar użytkownika

srebrny
W ogóle ostatnio usłyszałem śmieszny tekst, ze jetlag jest chorobą klasy ekonomicznej :) i jak lecialem Y+ SASem to naprawdę przespałem caly lot (a to nie jest łatwe bo mam 191 cm), a czytając revki to ktoś rzucił tezą, że Y+ w SAS jest nieopłacalny bo nawet wykując miejsce z większą ilością na nogi i dostęp do saloniku nie ma różnicy między taką opcją a Premium Eco no z czym zgodzić się nie mogę.

Po drugie własnie robiłem checkin na saudia ECO i pierwsza linia, która zaproponowała za 75 euro puste miejsce obok na longhaulu, szczerze mówiąc nie skorzystałem, ale nie wykluczam takiej opcji w powrotnej drodze.
Pamiętam, jak lecialem i wracałem AF - Paris -San Jose i wtedy w okresie lutry - marzec 2020 był pusty rząd to i tak jak teraz porównuje to z Y+ SAS to jednak lepiej wypada Premium Eco , niż pusty rząd w Eco.
Za miesiac leco w Premium Eco Cathay i zerkne na to, ale wydaje mi się, że tutaj naprawdę Premium Eco przy takich lotach +/- 10h takie siedzenie premium eco robi robotę.
marek2011 lubi ten post.

#9 PostWysłany: 14 Wrz 2023 22:21 

HON fly4free
Powiedzmy sobie szczerze - długi lot w zwykłym eco o ile nie trafi się na wolny rząd albo przynajmniej wolny fotel obok to koszmar.
Premium eco, nawet jak słabe ogólnie produktowo pod kątem serwisu, obsługi (szczerze mówiąc to i tak wolę np. zjeść w poczekalni biz. kolacje niż jeść po nocach w samolocie), zawsze będzie dużo wygodniejsze od Y, no chyba że w tym rzeczywiście mamy szczęście i trafimy tam na wolną i to nawet 4 a nie 3.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Wrz 2023 06:50 

z BUD 5-6/2024
https://www.skyscanner.at/transport/fli ... Tourdesvet
 Profil Relacje PM off
Sudoku lubi ten post.

#11 PostWysłany: 20 Wrz 2023 10:06 

złoty
Robaku napisał(a):
Za miesiac leco w Premium Eco Cathay i zerkne na to, ale wydaje mi się, że tutaj naprawdę Premium Eco przy takich lotach +/- 10h takie siedzenie premium eco robi robotę.

CX @ Y+

Nawet jogurcik jest premium ;)

Załączniki:
Screen Shot 2023-09-20 at 15.55.59.png
Screen Shot 2023-09-20 at 15.55.59.png [ 573.97 KiB | Obejrzany 2253 razy ]
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#12 PostWysłany: 21 Wrz 2023 17:29 

Potwierdzam negatywne opinie o fotelu w Y+ w AF - lecialem z GRU do CDG miesiac temu i siedzenie jest naprawde twarde i bardzo malo sie odchyla - imo mniej wygodne do spania jesli chodzi o miekkosc i odgiecie niz w Y. Oczywiscie, poza tym jest wiecej miejsca i ciszej w osobnej kabinie, ale co mi z tego jesli naprawde ciezko jest zasnac? W dzien natomiast faktycznie wiekszy komfort jest zauwazalny.

Niedawno AF zaczelo robic retrofitting swoich 777, i nowe fotele sa juz chyba wygodniejsze.

Jesli chodzi o serwis, jedyna roznica jaka widzialem to to, ze napoj alko dawali do szklanego kieliszka, a nie plastikowego.

Poza tym inne benefity tez bez szalu - mile Flying Blue i tak licza sie na podstawie wydanych € na bilet. Do tego mamy 2 sztuki rejestrowanego (vs 1 w anagloczniej taryfie eco, ale tu mamy nowa taryfe bez rejestrowanego), oraz SkyPriority, ktore nie robi wielkiej roznicy, ja akurat na CDG nie mialem kolejek.

Ogolnie rzecz biorac abstrahujac od dod. bagazu nie doplacilbym nic do Y+ w AF jesli mialyby to byc te same fotele. Patrzac kosztowo bardziej imo oplaca sie wziac miejsce w eco z wieksza iloscia miejsca na nogi, jesli komus zalezy.

Jako ciekawostka, obserwujac loty do Brazylii relatywnie czesto widze ze Y+ w AF wychodzi nieznacznie taniej niz Y. Wtedy na dziennych lotach (CDG->GRU/GIG) jest to naprawde dobry deal.
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.
SPLDER uważa post za pomocny.

#13 PostWysłany: 24 Wrz 2023 09:33 

srebrny
@mikapi22

Potwierdzam, KLM/AF są czasami takie dziwne, że WAW - LIM w styczniu w C jest tańsze niż Y+ :lol: No i 9k za WAW - LIM w C to nie jest taka zła cena, biorąc pod uwagę że normalne Y kosztuje 5k, a Y+ > C.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#14 PostWysłany: 23 Lis 2023 20:48 

srebrny
Post pod postem - ale deal nadal wchodzi. Do wyboru HKG za 4300 z AF z WAW, 4600 za SIN z AF, 4,3k za PVG z BA itd. itd.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość