Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Sie 2023 11:31 

Cześć,

Potrzebuję pomocy w znalezieniu kierunku i porady odnośnie kupowania biletów.
W tym roku na święta uciekam - na "miodowe wakacje" z lubą gdzieś w świat. Szukam właśnie połączeń, ale mam mało doświadczenia z biletami na długie dystanse. Chciałbym wyjechać w kierunku - Ameryka Południowa (właściwie każdy kraj ze stabilną sytuacją polityczną), Azja Południowo-Wschodnia (Wietnam, Tajlandia, Indonezja, Kambodża), Indie. Inne, nieoczywiste kierunki gdzie będzie ciepło też mile widziane.

Wylot z: Polska (najlepiej Warszawa), Wiedeń, Berlin

Mam kilka pytań:

1. Kiedy kupować bilety? Czy optymalny moment już był, czy dopiero będzie?
2. Który z tych kierunków, pod względem biletów, może wyjść w tym terminie rozsądnie cenowo?

Myślałem o budżecie 3.5k na głowę, ale patrząc teraz to trudne do uchwycenia.

Pozdrawiam,
Mat
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 21 Sie 2023 11:35 

platynowy
viewtopic.php?t=57900
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#3 PostWysłany: 21 Sie 2023 11:40 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Jak szukasz stabilnego kraju politycznego w Ameryce południowej, to możesz odpuścić wyjazdu tam.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 21 Sie 2023 11:57 

Jeżeli masz sztywne daty wyjazdu, będzie Ci zdecydowanie ciężej znaleźć bilety.w dobrej cenie. Ja obecnie szukam lotów do Tajlandii na listopad/grudzień i wydaje mi się, że 3,5k PLN to duży budżet na ten kierunek, chyba że szukasz bezpośrednich lotów. Ja bym chciał zejść blisko 2k PLN, ale co będzie, to tylko szklana kula wie.

Image
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Sie 2023 13:10 
Awatar użytkownika

Loty: 770
Kilometry: 1 123 624
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
Zeus napisał(a):
Jak szukasz stabilnego kraju politycznego w Ameryce południowej, to możesz odpuścić wyjazdu tam.
@Zeus chyba zapomniałeś, że jest taki kraj, który nazywa się Urugwaj
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Sie 2023 13:20 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Nie do końca. Od paru miesięcy jest brak wody w Urugwaju

https://redflag.org.au/article/its-not- ... ter-crisis

Więc nie wiadomo co może się zmienić tam.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Sie 2023 13:23 

Cześć,

Mam ten sam "problem"
Rok temu udało się w miarę sensownie cenowo dolecieć na Sri Lankę ale wymagało to trochę kombinacji (Praga, Bari, Dubaj) - pisałem o tym w innym wątku.
W tym roku na, na ten moment, szukam szukam i doszukać się nie mogę niczego sensownego (taniego) ;)
Jeżeli interesują Cię ciepłe kierunki a niekoniecznie wyjazd na własną rękę to rzuć okiem na historyczne wrzutki lastminutera (od strony 313)- w zeszłym roku w okresie świateczno/sylwestrowym pojawiała się np Kuba za 5500 all na 2 tygodnie. Dużo ofert w granicach 3/4 tys za kierunki takie jak Oman, Kenia, Dominikana

Jeżeli nie znajdziesz tanich biletów może to będzie jakieś rozwiązanie ?
Jakbym coś znalazł dam Ci znać

pzdr
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Sie 2023 13:45 
Awatar użytkownika

srebrny
mathoff napisał(a):
1. Kiedy kupować bilety? Czy optymalny moment już był, czy dopiero będzie?
2. Który z tych kierunków, pod względem biletów, może wyjść w tym terminie rozsądnie cenowo?
Myślałem o budżecie 3.5k na głowę, ale patrząc teraz to trudne do uchwycenia.

1. Wtedy kiedy jest tanio (czyli sprawdzasz codziennie przez rok i jak jest tanio to kupujesz).
2. Do 3500zl w najdrozszym okresie do latania to raczej wyboru nie masz:
Kenia - Nairobi z Warszawy jest do 3000zl i tez na styk loty do Mumbaju, Kochi, Hyderbadu itd. ale te chyba bez bagazu.

Taki jest stan na chwile obecna, moze sie zmienic ale nie musi.
Za 3900zl masz jeszcze Dzakarte w Indonezji z Warszawy, ale to chyba bez bagazu taryfa Turkishem.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#9 PostWysłany: 21 Sie 2023 14:46 
Awatar użytkownika

złoty
Trzeba było kupować w marcu, kwietniu teraz to tylko last minute jak się trafi
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Sie 2023 23:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
Zamykam bo ten temat jest zbyt ogólny a i były podobne w przeszłości. Po prostu wczytaj się bardziej w forum, odpowiedzi zostały już udzielone a dopiero jak będziesz miał jakieś konkretne pytanie to zadaj je proszę
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość