Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 18 Sty 2014 12:12 

złoty
domenico_xl napisał(a):
Złożyłem reklamację w Banku, ale obawiam się że nie odzyskam różnicy, znajdzie sie jakieś skuteczne rozwiązanie?

W potwierdzeniu na mailu masz pewnie rzeczywistą kwotę. Możesz spróbować zasymulować identyczną rezerwację i w ostatnim kroku płatności zrobić print-screen z kwotą 9,48€ i ten dołączyć do reklamacji w mBanku. Ale bardzo mała szansa że bank uzna reklamację, w końcu widać czarno na białym że wbiłeś nr karty mBanku a nie MC eDreams.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 18 Sty 2014 13:13 

HON fly4free
Prosta zasada: nie kombinować ze zmianami typów kart bo w 90% przypadków system OTA rozpozna typ i naliczy właściwą dla danej karty opłatę transakcyjną. Czasami zdarzają się otwarte furtki tutaj, ale trzeba dokładnie wiedzieć co i gdzie :mrgreen: A głupotą jest już używać do tego celu kart z większym pokryciem.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 08 Sie 2023 16:46 

Czesc!
Mam od eDeams potwierdzenie zamowienia biletu, oraz potwierdzenie rezerwacji. Pieniadze z karty kredytowej poszly.
Nie wyslali mi eTicket, tylko dostalem numer rezerwacji LOT typu CPR7XX, ale LOT nie ma takiej rezerwacji w swojej bazie (dzwonilem).
Mija 24h od zamowienia biletu, nie odpowiadaja, a musze wyleciec za 3 dni.
Czy mial ktos podobne doswiadczenie z eDreams?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 08 Sie 2023 17:01 
Awatar użytkownika

srebrny
A co pokazuje sie jak sprawdzisz tutaj?
https://www.lot.com/pl/pl/moja-rezerwacja

Przeszukaj maila z edreams czy nie ma innego podobnego kodu typu CPR7XX, kiedys tak bywalo ze w mailu pojawialy sie dwa - tylko jeden jest rozpoznawalny przez LOT.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 08 Sie 2023 17:20 

złoty
@PawelWojcik zaloguj się do rezerwacji przez profil na stronie edreams i tam sprawdź jaki jest status rezerwacji. Jeśli Confirmed, to gdzieś tam w szczegółach znajdziesz kod rezerwacji i nr biletu.

#26 PostWysłany: 08 Sie 2023 17:35 

dzieki za odpowiedzi!
status mam Confirmed.
tylko wlasnie nie ma nigdzie numeru biletu, jest kod rezerwacji, ale nie dziala (ani przez www.lot... ani przez infolinie telefoniczna lotu).
pogooglowalem troche i ludzie pisza straszne rzeczy o eDreams i stad pytanie o Wasze doswiadczenia.
musze podjac decyzje czy czekac jeszcze, czy kupic nowy bilet przez inna firme.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 08 Sie 2023 18:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Na pewno gdzies jest, bilet na 99% wystawili juz jak jest confirmed, opinie odpusc - spójrz na opinie o booking.com tez pisza straszne rzeczy.

Dobrze by bylo jakby ktos za ciebie rzucil okiem na twoja rezerwacje edreams.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 08 Sie 2023 20:16 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wejdź w zarządzanie rezerwacją na edreams, potem szczegóły podróży i tam jest nr rezerwacji.
 Profil Relacje PM off
LonDynia uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 08 Sie 2023 20:39 

skrzat napisał(a):
Wejdź w zarządzanie rezerwacją na edreams, potem szczegóły podróży i tam jest nr rezerwacji.

tak, mam (wewnetrzny) numer rezerwacji (zamowienia) eDreams, ale to nie numer eTicket.
mam rowniez od eDrrams numer rezerwacji LOTowski z linkiem do ich strony, ale nie dziala. LOT przez telefon mowi, ze nie maja takiej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 08 Sie 2023 20:58 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nr zamówienia edreams to kilkanaście cyfr, a nr rezerwacji LOT to 6 znaków. Jest tam gdzie podałem. Nr eticket jest głęboko ukryty w zarządzaniu rezerwacją, nie pamiętam gdzie. Ten 6 znakowy nr rezerwacji wystarczy.
 Profil Relacje PM off
LonDynia uważa post za pomocny.

#31 PostWysłany: 08 Sie 2023 21:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Wrzuc screena z edreams z zamazanymi danymi to upewnimy sie ze szukasz w odpowiednim miejscu.
Juz dawno tam nic nie kupilem ale najczestszymi pomylkami jakie widzialem to wpisywanie zlego numeru, to ze biletu nie wystawili i LOT go nie widzi jeszcze, badz tez jakies glupie bledy ze ktos myslal ze kupil na LOT a ostatecznie kupil Ryana z WMI..
Tak przy okazji na jakiej wersji kraju edreams kupowales?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 09 Sie 2023 03:19 

-- 09 Sie 2023 08:10 --

bilet bralem na eDreams.net

-- 09 Sie 2023 08:19 --

dostalem maila z potwierdzeniem, zainstalowalem aplikacje, pokazuje mi "confirmed" i takie dane:

Załączniki:
2.jpg
2.jpg [ 94.6 KiB | Obejrzany 2693 razy ]
3.jpg
3.jpg [ 81.17 KiB | Obejrzany 2693 razy ]
1.jpg
1.jpg [ 104.06 KiB | Obejrzany 2695 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 09 Sie 2023 07:40 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Powinno działać to co jest w airline booking reference. BTW to jest czarter.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 09 Sie 2023 07:48 

skrzat napisał(a):
Powinno działać to co jest w airline booking reference. BTW to jest czarter.

no wlasnie dziala tylko na drugi rejs (Sun Express), a na LOT nie dziala.
dzwonilem do lotu, nie maja takiego booking reference, chcieli znalezc po numerze eTicket, ale nie mam tego numeru.

Załączniki:
5.jpg
5.jpg [ 89.96 KiB | Obejrzany 2668 razy ]
4.jpg
4.jpg [ 136.8 KiB | Obejrzany 2668 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 09 Sie 2023 08:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To jest czarter LOT, dlatego nie pokaże Ci tego na stronie internetowej.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.
PawelWojcik uważa post za pomocny.

#36 PostWysłany: 09 Sie 2023 08:32 

kemot napisał(a):
To jest czarter LOT, dlatego nie pokaże Ci tego na stronie internetowej.

ooo...! to chyba ma sens.
dziwi tylko, ze przez telefon LOT rowniez nie moze tego potwierdzic (przeciez powinni miec w bazie), no i caly czas nie mam eTicket.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 09 Sie 2023 08:37 

Loty: 293
Kilometry: 388 280
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
To jest czarter Rainbow, sprzedają na swojej stronie. Zadzwoń do nich, może będą mogli potwierdzić czy jesteś na liście pasażerów.
PawelWojcik uważa post za pomocny.

#38 PostWysłany: 09 Sie 2023 09:24 

dzieki za pomysl!
dodzwonilem sie, ale ten numer (typu CPU7XX) u nich nie dziala, ich numery rezerwacji zaczynaja sie od cyfry 5
nie moga potwierdzic czy jestem na liscie pasazerow ze wzgledu na ochrone danych osobowych :(
any idea?
BTW: moge u nich kupic nowy bilet dwa razy taniej niz ten u eDreams, ale poczekam jeszcze troche.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 09 Sie 2023 09:26 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Może ponownie telefon do LO, ze to jest lot czarterowy? Może musza inaczej sprawdzać (chociaż dziwne by to było).
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 09 Sie 2023 09:31 
Awatar użytkownika

HON fly4free
LOT nie będzie miał listy pasażerów w tej chwili bo dysponentem tego lotu jest biuro podróży, linia lotnicza dostanie listę paxów na otwarciu odprawy.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości