Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
wyszukiwarka-najtanszych-biletow-w-pendolino-intercity,35,155015

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#1161 PostWysłany: 20 Lip 2023 16:04 

srebrny
A co mają Węgrzy do tego, że u Czechów się da (w relacji z Warszawy do Budapesztu), a u Polaków nie?
 Profil Relacje PM off
Jac lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#1162 PostWysłany: 20 Lip 2023 16:53 
Moderator forum

Da się w wersji niepromocyjnej z odwołaniem/zmianą biletu? Nawet chciałem spróbować zobaczyć to na własne oczy, ale za każdym razem mam „The ticket can not be purchased.”.
 Profil Relacje PM off  

#1163 PostWysłany: 20 Lip 2023 18:46 

srebrny
Wygląda na jakiś błąd, a nie niemożność. Ale już w relacji z Ostravy błąd nie występuje. Zwrot do północy w dniu wyjazdu. W Warszawy do Ostravy też się da.
 Profil Relacje PM off  

#1164 PostWysłany: 21 Lip 2023 12:09 
Moderator forum

Super Promo do Budapesztu też można kupić na dzień przed odjazdem. Czyli można przypuszczać, że Węgrzy w swoim systemie mają dostęp do biletów elektronicznych, ale dane są nie nowsze niż z północy. Bilety międzynarodowe PKP IC pozwala zwracać (o ile nic się nie zmieniło) do godziny przed odjazdem.
 Profil Relacje PM off  

#1165 PostWysłany: 21 Lip 2023 23:47 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Taka ciekawostka. Gdy w pociągu typu ICC nie ma już miejsc siedzących to… można łupić stojące , w pierwszej klasie. Dziś czułem się jak za studenckich czasów. Swojski tłok na korytarzu, kilkadziesiąt osób koczujących w każdym wagonie.
Dobrze że chociaż gorąco nie było i miło wiało przez otwarte okienka. Może do czasu gdy kanar przyszedł i kazał pozamykać, „bo klimatyzacja nie działa przy otwartych”. Przy zamkniętych tez nie za bardzo, ot tyle ze się tlen skończył szybciej.

#1166 PostWysłany: 22 Lip 2023 07:29 

złoty
@BrunoJ zależy od kategorii pociągu.

I te miejsca stojące aka "bez wskazania miejsca" też są ograniczone ilościowo. Jak się sprzeda ich ustalona ilość to przestają sprzedawać.
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#1167 PostWysłany: 22 Lip 2023 21:17 

srebrny
Jechałem wczoraj na Hel pierwszą klasą obleśnego TLK i podosiadali się jacyś ludzie bez miejscówek. Konduktor ich powyrzucał, tłumacząc, że mają bilety na drugą (społeczeństwo teraz do dwóch nie potrafi policzyć) i że muszą wyjść, bo na korytarzu stoją ludzie, którzy mają stojące na pierwszą. Zastanawiam się, ile musiałbym wypić i czego, żeby wydać kasę na pierwszą klasę bez wskazania miejsca...
 Profil Relacje PM off
marrak lubi ten post.

#1168 PostWysłany: 22 Lip 2023 21:42 
Awatar użytkownika

niebieski
obibok napisał(a):
Jechałem wczoraj na Hel pierwszą klasą obleśnego TLK i podosiadali się jacyś ludzie bez miejscówek. Konduktor ich powyrzucał, tłumacząc, że mają bilety na drugą (społeczeństwo teraz do dwóch nie potrafi policzyć) i że muszą wyjść, bo na korytarzu stoją ludzie, którzy mają stojące na pierwszą. Zastanawiam się, ile musiałbym wypić i czego, żeby wydać kasę na pierwszą klasę bez wskazania miejsca...

Inny przypadek u mnie. Całkowity brak miejsc w całym pociągu, i we wszystkich wagonach pełno ludzi na korytarzach. Nie wiem, może wcześniej można było kupić miejsce bez miejsca na korytarzu klasy drugiej, ja dostałem już tylko w pierwszej. I pewnie byla mała szansa, że ktoś wsiądzie dopiero w połowie trasy i uda się chociaż na chwilę usiąść, ale wszelkie wątpliwości rozwiały się już w Gdańsku Gł. Ludzie, którzy mieli miejscówki, sami powyrzucali tych co nie mieli (zresztą wszyscy grzecznie wyszli bez kombinowania). Przy czym wyszli... na korytarz, więc mieli takie same pełnoprawne bilety na pierwszą klasą jak ja.

A co do wypicia itp, to mógłbym sparafrazować - ile musiałbym wypić i czego, żeby po kilku godzinach lotów czekać kolejne 6h na pierwszy pociąg który oferował miejsca siedzące, skoro miałem niecałe 2h trasy do przejechania, i pociąg 10 minut od pojawienia się na dworcu. A bilet pewnie kupiłbym wcześniej, ale po ostatnich przebojach z lotami przez CPH, wolałem jednak kupić już po przylocie, mając pewność na który uda mi się zdążyć. Poza tym bez jaj, gdybym nie kupił tego biletu, to za 'zaoszczędzoną' kwotę jakoś specjalnie dużo bym nie wypił... ;-)

#1169 PostWysłany: 22 Lip 2023 23:44 

srebrny
To oczywiście zupełnie inna sytuacja; ja pisałem o weekendowym wirlogidzinnym wyjeździe nad morze (i to jeszcze z dziećmi). Za to naświetliłeś mi, kiedy zakup stojącego w pierwszej klasie jest jedyną opcją. Myślałem, że takie cuda to tylko w Japonii.
 Profil Relacje PM off  

#1170 PostWysłany: 23 Lip 2023 17:50 

niebieski
Z jakich apek korzystacie przy zakupie biletów?

Ostatnio potrzebowałem kupić

Mam konta
Koleo
Skycash

Finalnie bilet kupiłem na stronie www
W Koleo wszystko trwało za długo, w Skycash nie mogłem wybrać miejsc, strona www gdzie kupiłem działa za wolno
To dalej nie to

Jak, gdzie kupujecie, bilety?
 Profil Relacje PM off  

#1171 PostWysłany: 23 Lip 2023 18:10 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Koleo lub bilkom.
 Profil Relacje PM off  

#1172 PostWysłany: 23 Lip 2023 18:11 

niebieski
No dobrze ale np. koleo każe mi wypełniać dane każdego pasażera, po co?
A skycash nic takiego nie muszę robić
 Profil Relacje PM off  

#1173 PostWysłany: 23 Lip 2023 19:20 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Ostatnio kupowałem na IC WAWEL trasa Berlin -Przemyśl na stronie
https://www.intercity.pl/pl/
wybór miejsca w wagonie, rezerwacja bez logowań, trasa Lubin-Kraków, czyli w połowie wejście i wyjście -i wszystko było ok, miejsca czekały, klima działała.
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#1174 PostWysłany: 23 Lip 2023 19:23 

srebrny
Pewnie za stary jestem, by zrozumieć, po co ludziom te wszystkie "apki".
 Profil Relacje PM off  

#1175 PostWysłany: 23 Lip 2023 19:40 

niebieski
Ja też jestem stary, ale kupno biletu przez skycash zajmuje mi dosłownie 5 sekund, na stronie Intercity parę minut i jakieś błedy wywala
 Profil Relacje PM off  

#1176 PostWysłany: 23 Lip 2023 23:21 
Awatar użytkownika

niebieski
ICC ma swoą apkę. Od dawna, ale zmieniali, trzeba pobrać nową. Co ciekawe, potrafi inaczej pokazywać dostępność miejsc niż na stornie www.. Można zapisać sobie najczęściej używane połączenia i szybko kupować bez mozolnego wybierania. Można tez kupować bez rejestracji, jeśłi ktoś nie chce zakładać konta. Ogólnie działa jak samo PKP, czyli jakoś. Wspominałem już kiedyś, że na kompie przy kupowaniu przez stronę ICC będąc poza Polską muszę odpalać VPNa, inaczej nie potrafi pokazać schematu wagonów i miejsc.
Na niektóre regionalne można kupować bilety w MPay, chociaż to bardziej do parkingów czy komunikacji miejskiej się nadaje.

#1177 PostWysłany: 23 Lip 2023 23:53 

niebieski
BrunoJ

To teraz rozumiem dlaczego kupując wczoraj bilety na www, widziałem okienko z wyborem schematu, ale nie dało się w niego kliknąć, nic się nie dzialo
 Profil Relacje PM off  

#1178 PostWysłany: 28 Lip 2023 12:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak. Dokładnie taki objaw jest. Wyświetla wagon, ale zamiast obrazków siedzeń są „ikonki” niewczytanych obrazków. I nic nie da się kliknąć. Przeglądarka dowolna na PC.
Co mnie bardziej martwi, tego vpn’a można włączyć w tym momencie, nie trzeba przez rozpoczęciem zakupów. Czyli nie ma żadnych zabezpieczeń, że nagle zakup jest kontynuowany z innego adresu. No, ale to już z innej branży.
Z punktu widzenia kupującego - jeśli na PC, to wybór miejsc przez VPN z polskim adresem. Lub właśnie apka mobilna na polskim numerze, może być w roamingu. Jak zostawiłem „internet” na norweskim numerze to będąc już w PL Rez miałem jakieś problemy przez apke (nie zgłębiałem, tyko przełączyłem na polski numer).

#1179 PostWysłany: 28 Lip 2023 13:43 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
Krajów: 50 / 23.4%
złoty
Potwierdzam, wybór miejsc w PKP IC nie działa na zagranicznych IP, podobnie jak portalpasazera.pl.
 Profil Relacje PM off  

#1180 PostWysłany: 01 Sie 2023 16:52 

Loty: 724
Kilometry: 938 929
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Znowu spadamy poniżej niżej :?:
https://turystyka.wp.pl/wyjatkowa-atrak ... 551055840a
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości