Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 255  Następna
Autor Wiadomość
#4241 PostWysłany: 12 Lip 2023 21:20 

HON fly4free
SPLDER napisał(a):
W USA to było praktykowane przed likwidacją darmowych śniadań. Ale to raczej skutek olbrzymiej liczby diamondów na tym rynku i głupiej polityki sieci sprzedawania najwyższego statusu za równowartość 5 najtanszych noclegów.

Nie tylko w US , choć głównie tam.
Była wyżej mowa o Meksyku, wspominałem o Bahamach.
Podobne problemy zdarzają się tu i ówdzie zwłaszcza w różnych resortach, czasem też w jakiś Curio (bo te zachowują dość dużą niezależność).
Pamiętam, że pełnego śniadania w restauracji nie dawały kiedyś także niektóre hotele w Australii.
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#4242 PostWysłany: 13 Lip 2023 06:47 

niebieski
Czy Hilton zrezygnował z systemu Auto Upgrade?
Pamietam ze przez długi czas 72h przed check in przychodziły UPY.
Wiecie może jak to teraz wyglada w DT Krakow?
Status Gold
 Profil Relacje PM off  

#4243 PostWysłany: 13 Lip 2023 07:30 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
@Analsix generalnie system działa (np. Hilton i DT w Warszawie), ale nie we wszystkich hotelach.

#4244 PostWysłany: 13 Lip 2023 07:39 

niebieski
W jakim czasie przychodziły do Ciebie Upy?
Czy jeśli nie wpadł automatyczny UP 72h przed to znaczy ze go nie będzie?
 Profil Relacje PM off  

#4245 PostWysłany: 13 Lip 2023 08:04 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 270 851
Krajów: 20 / 9.4%
Nie wiem jak w DT Kraków, ale w sąsiednim Hamptonie nie działa, właśnie w nim jestem i przed przyjazdem nie było.
 Profil Relacje PM off  

#4246 PostWysłany: 13 Lip 2023 08:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W Hamptonie upy z automatu nie działają.
 Profil Relacje PM off
Enzym lubi ten post.
Enzym uważa post za pomocny.

#4247 PostWysłany: 13 Lip 2023 08:36 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
W Hamptonach co do zasady nie ma upgrade'u (w Hilton Garden Inn również), jest dobrą wolą hotelu (Krakowski Garden Inn zawsze daje). Spora część hoteli robiła up w nocy/dzień przyjazdu, Krakowski DT zazwyczaj robił dzień wcześniej, często też dopiero przy zameldowaniu był robiony upgrade. A czy up będzie to nie wiadomo nigdy, zdarzało się że w aplikacji widziałem up do apartamentu a wcale go nie otrzymywałem.

Cytuj:
The following brands do not offer complimentary upgrades: Embassy Suites™, Hilton Garden Inn®, Hampton by Hilton™, Tru by Hilton™, Homewood Suites by Hilton®, Home2 Suites by Hilton®, Hilton Grand Vacations®, and Motto by Hilton®. Excludes Napua Tower at Grand Wailea, Imperial Floor at Rome Cavalieri, Waldorf Astoria Malfives Ithaafushi, Conrad Maldives Rangali Island, and Hilton Maldives Amingiri Resort & Spa

#4248 PostWysłany: 13 Lip 2023 11:02 

niebieski
Analsix napisał(a):
Status Gold

Tydzień temu przydzielili mi w dniu zameldowania. Rezerwacja pokój z sofą up do Ex + dostęp do EL
 Profil Relacje PM off  

#4249 PostWysłany: 13 Lip 2023 13:07 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
dziabulek napisał(a):
@szymonpoznan1 jesli zaproponowali Ci za kase up do apartamentu z dwiema sypialniami to nie mogli go zaproponowac wg regulaminu HH gratis. Bo up gratis teoretycznie jest max do one bedroom suite. Fakt, faktem ze sa hotele ktore kombinuja z tymi poziomami pokoi jak DT Waw gdzie masz widok na ogrod i to juz jest kategoria wyzej. Kiedys w Meksyku mialem sniadanie gratis ale nie bylo to sniadanie takie jak mieli wykupione inni klienci tylko jego okrojona wersja i ew mozna bylo doplacic do tego aby miec oferte standardowa. Takze jest jeszcze szerokie pole do kombinowania :)

Trochę mnie nie było i dopiero dziś widzę. Wiem że tak jest dlatego też napisałem że przyfrajerzyłem :D Ale z drugiej strony za tak małą dopłatę UP do takiego pokoju to żal byłoby nie skorzystać. Choć wiadomo że dziwne jest się cieszyć z dopłaty za coś co mogła być za darmo. Co do kategorii - to tak jak pisałem, oni tam na każdy pokój mają 3 kategorie: non-view, side-sea-view i sea view więc wg nich to w ramach jednego pokoju można mieć UP o 2 kategorie :lol:

Co do samego Hiltona jeszcze w Świnoujściu to jeden z najbardziej nielubianych przez pracowników hoteli. Jak zaczął się Covid to zwolnili 80% pracowników. A jak się polepszyło, to przywieźli 2 samoloty hindusów. Dzwoniąc np na room service po polsku nie zamówisz. W sumie gdziekolwiek poza recepcją :lol: Nawet jajecznicę do śniadania trzeba po angielsku. Niby nie problem, ale jednak dziwnie w PL musieć zamawiać po angielsku :D

Ogólnie hotel z potencjałem ale z niego nie korzystają bo nie muszą - on nawet zimą często jest wyprzedany albo prawie wyprzedany, więc po co się starać :/

Co do Malty jeszcze bo były tu wypowiedzi, ja akurat narzekać nie mogę - byłem tam przez OTA dali porządny UP, nawet pracownik chciał dać śniadanie ale go system nie przepuszczał, jak się zleciała cała ekipa to doszlo do tego dlaczego :lol: Ale finalnie pokój zostawili a dali apartement z 2 sypialniami i 2 łazienkami, a na śniadanie ogarnęli 50% rabatu. Więc wyszło spoko bo nie musieli dawać nic. A sam nocleg przez ota był chyba za 100zł. :lol:
2 ludzi lubi ten post.

#4250 PostWysłany: 17 Lip 2023 18:21 
Awatar użytkownika

Loty: 874
Kilometry: 1 445 771
Krajów: 134 / 62.6%
srebrny
Nie działa, ale w DT Krakow bez problemu na D dostaniesz porzadnego UPa jezeli bedzie tylko dostepnosc. 4/5 ostatnich wizyt dostawalem Suite.

Analsix napisał(a):
Status Gold

#4251 PostWysłany: 24 Lip 2023 18:05 

niebieski
Zrobiłem wczoraj rezerwację z przedpłatą bez możliwości rezygnacji. Dzisiaj okazało się, że cena pokoju jest prawie 50 Eur za dobę niższa niż wczoraj. Złożyłem claima BRG, ale zauważyłem też że do zapłaty podałem Revoluta gdzie nie mam takiej sumy. Hilton próbował pobrać kwotę parę razy, ale im się nie udało. Przysłali mi 2 maile, w tym jeden z linkiem do jakiegoś innego operatora płatności. Co robić? Czekać na claima, ale zapłacić? Czekać na claima i nie zapłacić? Nie zapłacić i liczyć że anulują rezerwację i zrobić ponowną?
 Profil Relacje PM off  

#4252 PostWysłany: 25 Lip 2023 06:45 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Po pierwsze nie płacić, bo jak dostaną kase to przepychanka będzie trudniejsza. Napisz wprost do hotelu powinni zmienic stawke, szczegolnie jak masz jakis status.
 Profil Relacje PM off
Pacik76 uważa post za pomocny.

#4253 PostWysłany: 25 Lip 2023 10:27 

srebrny
@Pacik76
Cytuj:
Dzisiaj okazało się, że cena pokoju jest prawie 50 Eur za dobę niższa niż wczoraj

Gdzie ta cena?
 Profil Relacje PM off  

#4254 PostWysłany: 25 Lip 2023 11:00 

niebieski
Na stronie hilton.com - w niedzielę do południa było 177 EUR, a wieczorem już 223. Nie zauważyłem bo szybko, szybko. Dopiero jak płatność do potwierdzenia to wtedy. A wczoraj spadło na 183 EUR i tak trzyma. Hilton Barcelona Diagonal Mar na koniec sierpnia. Dziwne jest, że mogłem potwierdzić płatność, a na Revolucie tyle nie miałem. Wczoraj po południu parę razy próbowali pobrać płatność, aż zawiesili mi konto.
 Profil Relacje PM off  

#4255 PostWysłany: 25 Lip 2023 11:04 

srebrny
A czytałeś to:
Cytuj:
Lower qualified price
To qualify for a Price Match, the price must be:

Lower than the official Hilton price

Not on an official Hilton channel

Same accommodations and terms

Available with no booking limitations or restrictions - meaning it’s viewable and bookable by anyone

https://www.hilton.com/en/p/price-match-guarantee/
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
gruby_inversia uważa post za pomocny.

#4256 PostWysłany: 25 Lip 2023 11:37 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
No to też mówię, ze trzeba bezpośrednio do hotelu. Powinni obniżyć, miałem kilka takich sytuacji i raczej hotel nie robił problemu.
Natomiast jak będzie robił problem no to trzeba poprosić o anulowanie rezerwacji i zrobić nową z tańszą. Natomiast to już dobra wola hotelu, ale jak kasy nie pobrali to nie powinni robić problemów, ale jak to Hiszpania to różnie może być.
 Profil Relacje PM off  

#4257 PostWysłany: 25 Lip 2023 13:07 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
@Pacik76 , spróbuję prościej, bo wiele wskazuje na to, że ta komedia pomyłek będzie trwać :) BRG dotyczy sytuacji, gdy cena jest niższa na innym kanale sprzedaży niż oficjalny. Sieć hotelowa w ten sposób chce pokazać, że u nich jest najtaniej i to u nich należy rezerwować, a jak nie, to są skłonni dać rekompensatę. Czyli dotyczy to sytuacji, gdzie np. na bookingu było taniej niż w systemach Hiltona, a nie że w jednej dacie było taniej niż w drugiej...

Widziałem ten post wcześniej, ale na początku miałem nadzieję, że jednak to ja coś źle rozumiem :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4258 PostWysłany: 25 Lip 2023 14:03 

HON fly4free
Obniżenie stawki to raczej dobra wola konkretnego hotelu; zawsze można zapytać, ale też trudno tego "roszczeniowo" oczekiwać. Jeśli @Pacik76 masz status i konto na którym ci zależy to nie kombinowałbym też zbytnio z celowym niepłaceniem za już zrobioną rezerwację - lepiej grzecznie zapytać hotel za radą @gruby_inversia o obniżenie ceny czy wyjątkowo anulowanie rezerwacji. Robienie rezerwacji bezzwrotnych i niepłacenie za nie to prosta droga do pożegnania się z kontem / statusem w programie.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#4259 PostWysłany: 25 Lip 2023 19:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Z drugiej strony jak cena spadla na HH to pewnie i spadla na bookingu - skad moglbys zrobic claima - ale w warunkach pewnie jest jeden claim na jedna rezerwacje wiec juz do piachu calosc.
 Profil Relacje PM off  

#4260 PostWysłany: 25 Lip 2023 19:56 

Loty: 139
Kilometry: 183 310
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
@LonDynia claima do istniejącej rezerwacji można złożyć w ciągu max. 24 godzin od jej potwierdzenia, zatem niezależnie czy claim był czy nie to i czy to ma wpływ na kolejnego claima to i tak nie przejdzie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 255  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość