Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 255  Następna
Autor Wiadomość
#4201 PostWysłany: 03 Lip 2023 10:00 
Awatar użytkownika

platynowy
@adamshimself Nie dopisywanie dzieci (zwlaszcz jak male, np. do 5-7 lat) to nie problem. Wiekszosc hoteli nie pobiera oplat do tego wieku, a nawet z nastolatkami czesto to przechodzi. Oprocz bardzo specyficznych miejsc... Pytanie tez kiedy i gdzie miales takie doswiadczenia? Bo znowu, to zalezy. W USA i ogolnie w Am.Pn. na 99,5% przypadkow nie bedzie problemu. Z dostepem do EL i sniadan na 4-5 pokoi, to mnie zaskoczyles. IMO jest to wyjatek i nie spodziewalbym sie tak szerokiego odstepstwa, ale moze... bylo dawno temu, specficzny rynek, itp... podaj wiecej szczegolow, bo przyznam sie wzbudziles moje zainteresowanie.
A co do AI i dzieci za free, to znowu, jak hotel nie bedzie mial strict policy aby kasowac za dzieci (a dzieci male) to moze przejdzie. Ale nastawialbym sie na to ze nie. |
Poczytaj opinie o danym hotelu w googlach, TA - pewnie juz ktos do tej pory opisal takie przypadki.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#4202 PostWysłany: 03 Lip 2023 10:09 

HON fly4free
Nawet w US odkąd zamiast śniadań są wszędzie "kredyty" to hotele też stały się już bardziej restrykcyjne pod tym kątem - przyznają max dwa kredyty pod warunkiem fizycznego zameldowania 2 osób w pokoju w którym jest G/D i tyle. Nie liczyłbym obecnie na więcej przynajmniej w zdecydowanej większości obiektów.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4203 PostWysłany: 03 Lip 2023 10:23 

Faktycznie dzieciaki małe, do 7 lat. Wszystkie rezerwacje miałem na terenie Europy w przeciągu ostatnich 3 lat. Trochę noclegów było, bo udało się dojść od 0 do Diamonda. Jak Cię zaintrygowałem, to takie przypadki z rezerwacjami więcej niż jednego pokoju z pełnymi benefitami miałem np. w Pradze i we Wrocławiu (wszyscy śniadanie + EL), we Florencji, w Łodzi, na Malcie, w Budapeszcie, w Podgoricy i... musiałbym spojrzeć w historię. Wrocław pamiętam był wyjątkowo hojny, bo 3 pokoje, w każdym rodzina 2+2 i oprócz wspomnianych śniadań i EL każdy miał wczesny check-in i po 2x voucher na welcome drink, a dzieciaki jeszcze jakieś kolorowanki i kredki dostały. Oczywiście wpadały też punkty za każdy pokój.
 Profil Relacje PM off  

#4204 PostWysłany: 03 Lip 2023 11:24 
Awatar użytkownika

platynowy
adamshimself napisał(a):
...Wszystkie rezerwacje miałem na terenie Europy w przeciągu ostatnich 3 lat...

Slowo klucz: COVID, przez ostatnie 3 lata byla bonanza. W tym sensie, ze przy malej ilosci gosci i problemach hoteli, te sie znacznie uelastycznily i byly po prostu mile/hojne. W zeszle lato zaczelo sie zmieniac, a w 2023 zdecydowanie widac "pogorszenie" szczodrosci. Byc moze jeszcze sie gdzies uda taki numer, ale przyzwyczajalbym sie, ze to coraz czesciej bedzie wyjatek, a nie standard.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4205 PostWysłany: 04 Lip 2023 18:41 

Nie byłbym takim czarnowidzem, wspomniany Wrocław był w grudniu 2022 czyli po covid, w okresie jarmarku świątecznego, a hotel był sold out. Z resztą zobaczymy, wrócę tu na początku sierpnia po lipcowym zaliczeniu Hiltonów w Budapeszcie, Rijece, Wiedniu i Sittard - wtedy będziemy mogli wyciągnąć więcej wniosków.
 Profil Relacje PM off  

#4206 PostWysłany: 04 Lip 2023 22:06 
Awatar użytkownika

platynowy
Ok. Super ze miales taka serię. Taka hojność to jednak zadkosc i wyjście poza minimum programu HH. Daj pozniej znac jak poszlo w 2023.
 Profil Relacje PM off
sypiam_wygodnie lubi ten post.

#4207 PostWysłany: 05 Lip 2023 00:30 

adamshimself, uważam że miałeś szczęście i w Poznaniu trafiłeś na wyjątek :)

W USA gdzie robie z 80% noclegów w H nie ma żadnych problemów dzięki popularności DoubleQueen.
W EU/PL jak już pisano wcześniej bywa różnie. Zawsze dzwonie na recepcję i dopytuje jak to wygląda czy jest sofa, jaka jest szerokość łóżek itp.

O łóżka to pytam od dnia kiedy się wrobiliśmy w 2 łóżka 90cm i finalnie spaliśmy w 4 osoby w poprzek ;)))

Natomiast bardzo mnie zastanawia ten brak przygotowania pod rodziny 2+1 czy 2+2.
Zobaczysz co będzie jak urosną.... ;)
U mnie wiele lat udawało się tak że jak jest mała sofa albo coś ala fotel rozkładany to córka spała tam a syn z nami na dużym.
Ale jak trochę dzieci urosły to sprawdzam najpierw jakie pokoje są przy 2 osobach, potem 2+1 i 2+2. I z tego już można wnioski jakieś wyciągnąć.

Największe jazdy to są ze śniadaniami.
Przed tzw. wymówką (covid) w EU w 99% dzieciaki dostawały śniadania gratis (miła obsługa bo zapisy HH mówiły inaczej).
Teraz już nawet w EU bywa z tym różnie.
Ja do tego wszystkiego jeszcze wprowadzam zamieszanie bo sam nie jadam śniadań :)

W USA nie ma problemu, wszystko ma swoją cenę. Przed wymówką problemy bywały z kuponami na śniadania (jeżeli była knajpa w hotelu) albo uznaniowym traktowaniu tego tematu.
Post-COVID jest o tyle lepiej że masz daną kwotę która możesz wydać.
Czy idzie cała rodzina czy połowa to już nie ma znaczenia i tak różnicę + tipy dopłacasz sam.

Jak wszędzie - warto sprawdzić czy warto iść na śniadanie w hotelu bo za rogiem może być jakaś fajna unikalna miejscówka.
Czy warto jeść średnie śniadanie bo część dopłaca H to już twoja decyzja.
IMHO warto ryzykować i sprawdzać okolicę nawet jak te 100+ pln wydasz więcej.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4208 PostWysłany: 06 Lip 2023 06:43 
Awatar użytkownika

Loty: 214
Kilometry: 421 088
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
@awo667 przy okazji bo nie wiem czy w 100% dobrze ogsrniam system kuponow. Powiedzmy, ze w DT sniadanie kosztuje 15$ /os (bufet) a hotel daje Ci bon na 12$ to ta roznice w cenie dopłacasz na recepcji. A jesli ze sniadania korzystac nie chcesz to wtedy kupon wyrzucasz lub mozesz zrealizowac np na kolacje dzien wczesniej? Dobrze interpretuje ten ich system? Swohlja droga to czy on ma sluzyc tylko wyciagnieciu dodatkowej kasy za słabej jakosci produkt jakim sa amerykanskie sniadania hotelowe czy czemus jeszcze?

#4209 PostWysłany: 06 Lip 2023 07:14 
Awatar użytkownika

platynowy
W HH z kuponu food & beverage jeszcze nie korzystałem, ale nie sądzę, by były istotne różnice w porównaniu z Bonvoyem, a tam jest tak, że:
1) różnicę dopłacasz w recepcji,
2) kuponu możesz użyć również na inną ofertę jedzeniowo-napojową, np. na coś ze "sklepiku",
3) zasada jest taka, że kupon przysługuje tylko w danym dniu i nie możesz z niego skorzystać w innym dniu, a także nie można sumować kuponów, np. żeby zebrane z 2 dni pokryły pełny koszt śniadania w jednym dniu.
Dodam, że jadąc samemu do obiektu "kuponowego" (czyli np. w USA) warto brać pokój dla 2 osób. Nawet jeśli jest jakiś podatek za tą drugą (wirtualną) osobę, to przy użyciu jej kuponu można coś tam zgarnąć sobie gastronomicznego.
 Profil Relacje PM off
NBE322 uważa post za pomocny.

#4210 PostWysłany: 06 Lip 2023 15:42 
Awatar użytkownika

niebieski
A to druga osoba z automatu nie powinna otrzymać go gratis, tak jak śniadanie otrzymuje ?

#4211 PostWysłany: 06 Lip 2023 15:50 

HON fly4free
@tropikey: patent z rezerwacją na 2 osoby, gdy faktycznie podróżuje jedna już generalnie, przynajmniej w części hoteli, nie działa - ostatnio przykładowo w NYC żeby otrzymać drugi kredyt drugi gość musiał być fizycznie zameldowany (czyli być w recepcji, pokazać paszport). Ponadto nawet jak się dostanie dwa kredyty to hotel ich potem może nie rozliczyć, jeśli pójdą tylko na jedno śniadanie.

@dziabulek: w zależności od hotelu kredyt starcza na śniadanie albo trzeba coś dopłacić - w szczególności jeśli śniadania są serwowane nie jako bufet tylko w restauracji z karty (tak jest dość często w wielu hotelach w dużych miastach w US). Już wspomniałem kiedyś, że zasadniczo wolę paradoksalnie ten drugi system tzn. móc sobie wybrać co chcę i nawet dopłacić te kilka $ - bo takie śniadania zwykle są dużo lepszej jakości niż te "osławione" amerykańskie bufety. Tragedii nie ma - w NYC w fancy hotelu do bardzo dobrego restauracyjnego śniadania dopłaciłem coś koło 6-7$ / dwie osoby.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4212 PostWysłany: 06 Lip 2023 16:20 
Awatar użytkownika

platynowy
@tropikey Niestety potwierdzam to co pisze @marek2011, numer na 2 vouchery i korzystanie na 1 osobe juz raczej nie przechodzi i jezeli nawet, to juz tylko jako wyjatek. W MB to somo co w HH, niestety...
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#4213 PostWysłany: 06 Lip 2023 19:20 
Awatar użytkownika

platynowy
Dobrze wiedzieć. Bazowałem na własnym doświadczeniu z NYC w listopadzie 2022 (AC Financial District).
 Profil Relacje PM off  

#4214 PostWysłany: 06 Lip 2023 22:18 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Co do Hiltona w Świnoujściu to ciężko tam będzie pewnie o śniadanie dla drugiego pokoju. Oni tam są nastawieni na Niemców i ogólnie o egzekwowanie statusu trzeba tam się mocno upominać. Ale polecam zamówić śniadanie do pokoju, zaznaczyć wszystko i się 4 osoby najedzą.

Ogólnie bywam tam 1-2x w roku od 4 lat. Ostatnio byłem w Boże ciało. Zawsze jestem w sezonie więc o UP ciężko co niby zrozumiałe bo zazwyczaj 90-100% obłożenia, ale nawet jak mają coś wolnego to bez wykłócania się nie ma opcji dostać. I zawsze mają tłumaczenie że upa dali bo tam jest kilka kategorii pokoi ale prawie każdy w trzech odmianach: non-view, partial sea view i sea view. Więc biorąc zwykłego Kinga bez widoku, dają na Diamond UPa do King sea-view i już mają wymówkę że poszło dwie kategorie w górę :/ Nawet jak się weźmie superiora to tak samo, można nadal skończyć na superorze i w ich super systemie będziemy mieć UPa o 2 kategorie... Choć to nadal taki sam pokój. Ogólnie ich podejście na recepcji jest najgorsze z wszystkich Hiltonów i DT w Polsce, więc na śniadanie bym nie liczył, chyba że się zapomną :lol:
3 ludzi lubi ten post.
SPLDER uważa post za pomocny.

#4215 PostWysłany: 06 Lip 2023 23:34 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Byłem tam przed tygodniem i ogólnie to pisałem, że w mailu chcieli nawet 80 zł za śniadanie dziecka + 180 zł za dostawkę dla dziecka. Taryfę akurat miałem ze śniadaniami (była w tej samej cenie jak kupowałem), a
Dostawka dla dziecka ostatecznie była w pokoju razem ze wstawką i nikt już nie mówił o tej opłacie. Up oczywiście nie było, ale trafiłem na jakieś zawody i Full obłożenia prawie :/ wiec nawet nie było opcji tym razem.
 Profil Relacje PM off  

#4216 PostWysłany: 07 Lip 2023 05:33 
Awatar użytkownika

niebieski
@szymonpoznan1 moze po sezonie jest inaczej. Ja bylem tam dwa razy i oba dostalem up z najtanszego pokoju do apartamentu dwupokojowego. Takze moze kwestia sezonu wlasnie.

#4217 PostWysłany: 10 Lip 2023 13:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja ostatnio trafiłem tam na UP z Kinga do Superiora czyli dla mnie to żaden UP. (Wg nich to już 2 kategorie wyżej, choć w praktyce tak jak pisałem wcześniej) Do tego od wschodu a tam zachodnia strona jest lepsza. I teraz hit, idę następnego dnia na recepcję i mówię że może jednak dają UPa na te 3 kolejne noce, a widzę że coś tam lepszego mają.

- Niestety nie, bo mamy 100% obłożenia.
- Nie no nie macie ;) Nie chcę być niegrzeczny ale tu w appce widać że naweet 2-3 apartamenty macie i inne pokoje też. (W sumie zależało mi choć na zachodniej stronie (pobyt z dzieckiem więc widok fajniejszy wieczorem jak jeszcze nie można wyjść)
- Nie mamy, jest Boże Ciało, 100% obłożenia.
- No trudno, wiem że macie ale nie będę się kłócić, choć brzydko z Państwa strony :lol:
- Nie mamy nic wolnego. Jest 100% obłożenia, ale możemy zaproponować płatny upgrade do apartamentu 2-pokojowego XD
- XD

Co najlepsze wziąłem tego płatnego UPa, bo zaproponowali go za 700zł doba, a jak powiedziałem że pomyślę bo w sumie się właśnie wysypała że nie mają 100% obłożenia tylko o kasę chodzi to zeszli do 200zł (bo 'takie zasady mamy i coś muszę naliczyć'). Niby zrobili ze mnie trochę frajera, bo mogli dać za darmo, z drugiej strony dostałem najlepszy apartament nie licząc prezydenckiego za grosze (narożnik zachód/północ) dwie osobne sypialnie, dwie łazienki, salon itp., 6 piętro. Trochę niesmak pozostaje bo to nie pierwszy raz jak musiałem tam walczyć ale sam apartament wynagrodził wszystko. Najtańszy King którego rezerwowałem kosztował 820zł, a ten apartament 2400zł/doba. Gdybym nawet wtedy zarezerwował np Superior za 1200 to nie miałbym gwarancji że dają taki UP patrząc na doświadczenia z nimi, więc to wydaje się być sposobem, brać zawsze najtańszy a potem ewentualnie negocjować płatny UP który wychodzi dużo lepiej.
4 ludzi lubi ten post.

#4218 PostWysłany: 10 Lip 2023 13:27 

złoty
@szymonpoznan1 który to hotel, bo nie napisałeś? Hilton w Świnoujściu?
 Profil Relacje PM off  

#4219 PostWysłany: 10 Lip 2023 13:45 

Loty: 797
Kilometry: 1 027 865
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
No superior-ow w Hampton-ach to chyba jeszcze nie ma, przynajmniej w Świnoujściu:)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4220 PostWysłany: 10 Lip 2023 22:35 
Awatar użytkownika

srebrny
NBE322 napisał(a):
@szymonpoznan1 który to hotel, bo nie napisałeś? Hilton w Świnoujściu?

To była odpowiedź i kontynuacja kilka poprzednich postów, więc tak - Hilton Świnoujście. Wg mnie najlepszy hotel z sieci Hiltona w PL ze względu na położenie, to że jest nowy itp., natomiast najgorszy jeśli chodzi o egzekwowanie statusu...
NBE322 lubi ten post.
NBE322 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 255  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości