Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 02 Paź 2012 12:57 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Krajów: 43 / 20.1%
Zbanowany
numery podawane oczywiście są poprawne. Z niektórych sieci komórkowych się nie da pewnie dodzwonić (sam tak miałem), i trzeba próbować z innych

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#22 PostWysłany: 02 Paź 2012 14:40 

Chaykin napisał(a):
Poczekaj aż rozliczy płatność na koncie koleżanki. Wtedy będzie ona miała taki tytuł:
RYANAIR22400000ABCDEFDUBLIN
Wytłuszczona część to numer rezerwacji - potem będziesz w stanie wyszukać rezerwacje na stronie Ryanaira.

Dziękuję za te informację! Mam nadzieję, że pomoże.

Cytuj:
Podejrzewam, że musiałaś się kopsnąć w adresie e-mail, że nie dostałaś potwierdzenia - jakaś literówka.

Sama zaczynam to podejrzewać, ale co za głupota - zrobić błąd we własnym adresie...

Cytuj:
Jest takie pytanie na stronie FAQ Ryanaira:
http://www.ryanair.com/pl/pytania/nie-o ... rezerwacje

Rozumiem, że wyświetla się ten ostatni komunikat? Kiedyś miałem podobną sytuację, ale nie na tych liniach i niestety trzeba było złożyć reklamację w banku. Jeżeli Ryanair nie widzi twojej rezerwacji to wina będzie leżeć po stronie systemu transakcyjnego. Wtedy dzwonisz do banku z którego jest karta, składasz reklamację na płatność i po jakimś czasie dostaje kasę. Ja czekałem jakieś 4 miesiące

Właśnie nie. Próbowałam użyć opcji trzeciej, logowania via mail - i wyskakuje komunikat o nieprawidłowych danych.

Cytuj:
Mania... numery, które podał kolega wyżej są jak najbardziej poprawne i działają. Może masz zablokowane połączenia wychodzace 0-700. Netia blokuje je domyslnie (musisz prosić o odblokowanie) a tp.(orange) blokuje na życzenie klienta.

No to fajowo :/ Telefon w Plusie, najwyraźniej też blokują (żeby chociaż o tym poinformowali, a nie "numer nieprawidłowy"). Ciekawe, skąd mam znaleźć możliwość zadzwonienia. Ech, poczekam, mam nadzieję, że się poprzez bank rozwiąże i uniknę, notabene drogiego, dzwonienia.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 02 Paź 2012 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 142 458
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Reklamację w banku można złożyć jak Ryanair potwierdzi, że nie ma takiej rezerwacji. Jeżeli masz numer rezerwacji to spróbuj sprawdzić rezerwację w Opcją 1 - numer rezerwacji i numer karty.
To na pewno będzie albo błędny e-mail, albo błąd transakcyjny.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 02 Paź 2012 21:58 

I kurza stopa. Koleżanka twierdzi, że na karcie prepaidowej nie można sprawdzić historii i detali transakcji, widać tylko, ile pieniędzy zeszły. To chyba jestem ugotowana, dobrze chociaż, że niewiele pieniędzy stracę... Chyba że ktoś jeszcze ma jakieś rozwiązanie? Inne niż dzwonienie na niemożliwy do dodzwonienia się numer?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 02 Paź 2012 23:17 

Zakładając ten wątek nie znałem kilku szczegółów. E - mail z numerem rezerwacji nie dotarł nawet po 2 tygodniach.
Kasę z prepaida ściągnęło natychmiast ,ale w historii transakcji widoczna była dopiero po 3 dniach.
Robiłem wtedy 4 rezerwacji w tym 3 na Angielskiej stronie ,aby pominąć zawyżony kurs euro/pln
Do rezerwacji wykonanych na angielskiej stronie meila dostałem po kilkunastu minutach,do tej pierwszej do dziś nie.
W historii transakcji jest numer pierwszej rezerwacji ale następnych trzech już nie.
Sprawdziłem 4 dalsze rezerwacje w stecz i na 2 jest a na 2 nie ma ,właśnie tych wykonanych na stronie angielskiej.
W menu ZARZADZAJ REZERWACJA na stronie Ryanair ,jeśli nie dostałaś meila tak jak w twoim i moim przypadku ,a wpisując adres swoj datę i trase lotu cały czas będzie wywalać błąd w opcji 2 i 3
Tylko wpisanie opcji 1 czyli numeru i ostatnich 4 cyfr karty daje możliwość wyświetlenia rezerwacji i zrobienia odprawy on-line
Jeśli nie zapisałaś nr. rezerwacji w czasie kupna biletu a dokonałaś ja na stronie angielskiej to w banku też nie będą mieli podglądu w to i kicha. :lol: :lol:

Tej rezerwacji co nie dotarła na meila nie mam w spisie swoich historii rezerwacji.Wszystkie inne są.
Jednak tylko wpisując opcję 1 czyli nr. i cyfry z karty można wejść i dokonać odprawy on-line i wydrukować karte pokładową a następne rezerwacje są dostępne w 3 opcjach.
 PM off  

#26 PostWysłany: 03 Paź 2012 00:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Mania napisał(a):
I kurza stopa. Koleżanka twierdzi, że na karcie prepaidowej nie można sprawdzić historii i detali transakcji, widać tylko, ile pieniędzy zeszły. To chyba jestem ugotowana, dobrze chociaż, że niewiele pieniędzy stracę...

No toć pisałem poczekaj aż rozliczy płatność na koncie koleżanki. To zazwyczaj trwa 3-4 dni robocze. Wtedy powinien być widoczny nr rezerwacji tak jak pisałem o tym w poprzednim poście...

#27 PostWysłany: 03 Paź 2012 01:22 

kolego Chaykin >>> a jak bedzie niewidoczny ten numer rezerwacji po tych 3-4 dniach bo rezerwaca była z angielskiej strony, tak jak 5 moich ostatnich, albo naprawdę jeszcze diabeł tkwi w szczegółach FR-ancy
 PM off  

#28 PostWysłany: 03 Paź 2012 09:02 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Jak kupowane na angielskiej stronie - to na wyciagu karty np Auchan kodu rezerwacji nie uswiadczysz :(

Mania:
Bilet kupowalas osobiscie ale poslugujac sie karta kolezanki? tak to rozumiem z tego co piszesz.

Po zakonczonym procesie wprowadzania danych lotu wbilas dane karty dalas potwierdz i albo wyskoczyla ci informacja o potwierdzeniu rezerwacji z ktorej nie spisalas kodu, albo wyskoczyla ci informacja o bledzie i nie doszla ona do skutku.
Spytaj kolezanke co ma na karcie blokade srodkow czy zaksiegowana juz transakcje.

Zadzwon dziewczyno na infolinie - z innej komorki bo moze masz blokade na polaczenie z tymi numerami.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 04 Paź 2012 17:50 

Chaykin napisał(a):
To zazwyczaj trwa 3-4 dni robocze.

I tak właśnie było! Pojawiło się rozliczenie w banku, pojawił się numer, i voila! Zadziałało, mam moje bilety.

Czyli faktycznie logowanie via opcja trzecia (mail) po prostu nie działa. Nvm, grunt, że się udało, a na przyszłość ZAWSZE spiszę numer.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 04 Paź 2012 21:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Mania napisał(a):
I tak właśnie było! Pojawiło się rozliczenie w banku, pojawił się numer, i voila! Zadziałało, mam moje bilety.
Czyli faktycznie logowanie via opcja trzecia (mail) po prostu nie działa. Nvm, grunt, że się udało, a na przyszłość ZAWSZE spiszę numer.

No i bardzo ładnie. Wniosek jest tylko jeden - na 100% wpisałaś błędnie adres e-mail podczas rezerwacji. Na przyszłość uważaj. ;) Teraz jak już masz numer rezerwacji i 4 ostatnie cyfry karty to nie będzie problemu z odprawą on-line. Miłego lotu. :P (o ile to możliwe z FRancą...)

#31 PostWysłany: 25 Sty 2013 12:23 

A macie jakis pomysl co zrobic, gdy na wydruku z konta widze rezerwacje ryanair 22400000ABCDE - tylko 5-cio literowy kod rezerwacji, pieniadze sciagnelo, a w systemie nie mozna odnalezc rezerwacji, szukajac pierwszym sposobem, podajac numer karty kredytowej? potwierdzenie na e-mail tez nie przyszlo, bo przychodza tylko te rezerwacje, ktore na wydruku z banku rozpoczynaja sie RYANAIR 0000000ABCDEF - te z 6-cio literowym kodem wchodza, a z 5-cio nie :/
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 25 Sty 2013 12:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Moze mylisz "zero" z "o".
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 25 Sty 2013 13:21 

nie, to na pewno nie to
nie wiem dlaczego rezerwacje sa zapisane w rozny sposob - jedne z samymi zerami z przodu, a inne z tym 224
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość