Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sposoby kontaktu z Ryanair:

1) Chat https://www.ryanair.com/pl/pl/lp/chat
Pon.–pt. 7:00–21:00 CET
Sob. 9:00–18:00 CET
Niedz. 10:00–18:00 CET

2) Telefon +48 221522000 - opłata za polaczenie według stawek lokalnych
Pon.–pt. 09:00–19:00 CET
Sob. 09:00–18:00 CET
Niedz. 10:00–18:00 CET

3) Informacje o wrzucaniu nowych rozkładów: ryanair-kiedy-nowy-rozklad,226,36182

4) Informacje o nowych trasach, kasowanych trasach, zmianach rozkładowych: zmiany-w-siatce-lotow-nowe-bazy-itd,191,24030

5) Jeżeli ktoś będzie potrzebował "no show letter" na potrzeby ubezpieczenia, to poniżej bezpośredni link - trzeba podać numer rezerwacji i adres email, z którego została dokonana: https://tinyurl.com/yu5wy96c

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1717 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 86  Następna
Autor Wiadomość
#1421 PostWysłany: 07 Cze 2023 15:58 

Oki, oki, dzięki wszystkim za pomoc, odpowiedzi i poświęcony czas. Wszystkiego dobrego, trzymajcie się :)
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1422 PostWysłany: 07 Cze 2023 16:00 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 641
Kilometry: 981 829
Krajów: 63 / 29.4%
@marzip dostałaś rzeczowe odpowiedzi na pytania i sugestie jak takiej weryfikacji uniknąć w przyszłości. Nie wiem, gdzie znalazłaś nieprzyjemną atmosferę - piszę to jako forumowicz i jako moderator, która to funkcja kazała mi dokładnie wczytać się w odpowiedzi. Natomiast nie dziw się, że pewnego rodzaju rozbawienie wzbudzi wpis, że nie sprawdziłaś ceny bezpośrednio u przewoźnika - porównywanie cen to przecież czynność, która towarzyszy nam na co dzień, a nie jedynie przy ogromnych wydatkach. A ucinanie kolejnych paru zł na różnych okazjach lotniczych to niejako cecha wrodzona niektórych forumowiczów :) ale zawsze w odniesieniu do czegoś, zwykle właśnie ceny jaką mamy kupując bezpośrednio w linii lotniczej. Mam nadzieję, że pomogliśmy i uda się skorzystać z tego biletu.
4 ludzi lubi ten post.

#1423 PostWysłany: 07 Cze 2023 16:13 

Niestety nie mam pojęcia jak można zaoszczędzić na lotach, strony do kupowania biletów są dla mnie strasznie zagmatwane. :/ Ale na pewno z każdym kolejnym zakupem i lotem będę się uczyć :) Jedna lekcja za mną, przede mną kolejne. Jeśli w ogóle będą... ^^
Dzięki wszystkim !
 Profil Relacje PM off  

#1424 PostWysłany: 09 Cze 2023 10:19 

srebrny
W ubiegłym roku Ryanair obsłużył w Polsce 14,5 mln pasażerów, niemal dwa razy tyle, co konkurencja. Sezon 2022 był też bardzo dobry dla przewoźnika pod względem finansowym. Choć w pandemii zapowiadano trwałe załamanie branży i znaczące ograniczenie podróży lotniczych przez pasażerów, dane pokazują co innego. — Zakładam, że w ciągu dekady zapotrzebowanie na ruch lotniczy w Europie Centralnej się podwoi — mówi Michał Kaczmaczyk, CEO należącej do Ryanaira linii BUZZ. W rozmowie z Business Insider Polska odnosi się też do podwyżek cen biletów, negocjacji firmy z portem lotniczym w Modlinie i odpowiada na pytanie o loty z Radomia.

https://businessinsider.com.pl/biznes/d ... ac/t0r7vc7
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#1425 PostWysłany: 21 Cze 2023 12:41 

opiszę nasze problemy z odprawą na lot Ryanair kupiony przez Kiwi. Może komuś się przyda i pozwoli nie dać się naciągnąć. Trasa Rodos-Warszawa, kwiecień 2023
Mieliśmy wspólną rezerwację dla 4 osób. Bilety były te najtańsze.

Po uruchomieniu odprawy on line przez aplikację, otrzymałam komunikat z Kiwi, że konieczna jest weryfikacja użytkownika poprzez dołączony link. I że trzeba to zrobić z urządzenia z którego dokonywana jest odprawa. Link przenosił na stronę Ryanaira, trzeba było podać PNR i nazwisko głównego rezerwującego i wtedy wyświetlał się komunikat że nie ma takiej rezerwacji.
Kontakt z helpdeskiem Kiwi dał tyle że jeśli nadal nie będzie działało to prosimy skontaktować się z helpdeskiem Kiwi.
Nie przejmowaliśmy się tym jakoś strasznie bowiem już nam się zdarzyło mieć kłopot z czekinem online w Kiwi i na lotnisku sprawa się rozwiązała. Nie był to lot Ryanairem.
Pojechaliśmy na lotnisko Rodos i tam podjęliśmy probę wyjaśnienia sprawy w okienku informacyjnym oznaczonym Ryanair info. Panienka z okienka robiła wszystko żeby nas spławić i twierdziła że musimy zapłacić 55Eu, skoro nie mamy czekinu online. Pokazaliśmy wszystkie komunikaty zachowane na telefonie, że strona do weryfikacji wyświetla błąd, i że podaje że nie ma takiej rezerwacji a my mieliśmy dokupiony jeszcze w Warszawie bagaż więc wiedzieliśmy że rezerwacja jest i z uporem oczekiwaliśmy że panienka przestanie nas zlewać i sprawdzi w komputerze na czym polega problem.
Rezerwacja była.
Dalej panienka upierała się że należy sprobować weryfikacji na innym urządzeniu - mimo że zgodnie z otrzymanym z Kiwi komunikatem weryfikacji należało dokonać na na tym samym rządzeniu urządzeniu na którym podano dane do czekinu .. chciała 50 centavos za weryfikację przy okienku.

Na koniec upierała się że odprawić się można wyłącznie za 55Eu, bo Kiwi nie ma współpracy z Ryanair (!!!!) …
Na szczęście koleżanka miała oddzielnie kupowany bilet na ten sam lot, czekin zrobiony automatycznie przez telefon też przez KIwi, co wykazało że panienka opowiada androny i w rezultacie wzięła za telefon, wyjaśniła sprawę i poszliśmy się odprawić. Trwało to ponad pół godzimy.
Gdybyśmy nie miali wystarczającej ilości czasu na powtarzanie "przepraszam czy może pani powtórzyć bo nadal nie rozumiem" pewnie byśmy zabulili z braku czasu na wyjaśnienia.
 Profil Relacje PM off
KL_user lubi ten post.

#1426 PostWysłany: 21 Cze 2023 12:52 

niebieski
Czy "mała torba podręczna" Ryanair dopuszcza plecak z laptopem?
 Profil Relacje PM off  

#1427 PostWysłany: 21 Cze 2023 12:55 

złoty
#Raffles

O ile zapakowany plecak zmieści się w wymiarach
 Profil Relacje PM off  

#1428 PostWysłany: 21 Cze 2023 13:41 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@GosiaeLHa taki sam problem mielibyście, gdybyście kupili bilety u inne pośrednika (nie tylko na kiwi). Ryanair w większości takich przypadków żąda weryfikacji. W przypadku niezrobienia weryfikacji, odprawa na lotnisku kosztuje właśnie 55€ (a dla wylotów z Hiszpanii 30€).

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 25 Cze 2023 23:26, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#1429 PostWysłany: 28 Cze 2023 09:47 

niebieski
Może mi ktoś jak krowie na polu wytłumaczyć.
Wczoraj kupowalem bilety do Grecji dla 3 osób.
czy powinienem:

1 kupić taryfę regular od razu wziąć pierwszeństwo i 2 podręczne (mały i duży) za 25,5 EUR

2 kupić taryfę value i od razu dokupić potem 2 podręczne (pierwszenstwo mało mnie obchodzi)

Co będzie tańsze i dlaczego?
 Profil Relacje PM off  

#1430 PostWysłany: 28 Cze 2023 09:50 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Podręczny = pierwszeństwo

Jak chciałeś kupić duży podręczny, to najlepiej kupić w trakcje rezerwacji biletów. Później jest drożej.
 Profil Relacje PM off
bronek40 uważa post za pomocny.

#1431 PostWysłany: 28 Cze 2023 09:58 

srebrny
@bronek40 W taryfie regular masz też wybór miejsca siedzącego w cenie biletu. Jeżeli nie zależy ci na konkretnym miejscu to generalnie opłaca się wybrać taryfę value i potem w kolejnych krokach dokładać opcje bagażowe. Wszystkie usługi dokupowane później tj. już po otrzymaniu numeru rezerwacji będą droższe.
 Profil Relacje PM off
bronek40 uważa post za pomocny.

#1432 PostWysłany: 28 Cze 2023 10:00 

niebieski
Dzięki Zeus

Sprawdziłem obie opcje, jest taka sama cena końcowa. Pierwszeństwo jest w obu więc niczym się nie różnią
 Profil Relacje PM off  

#1433 PostWysłany: 28 Cze 2023 10:04 

niebieski
KL_user napisał(a):
@bronek40 W taryfie regular masz też wybór miejsca siedzącego w cenie biletu. Jeżeli nie zależy ci na konkretnym miejscu to generalnie opłaca się wybrać taryfę value i potem w kolejnych krokach dokładać opcje bagażowe. Wszystkie usługi dokupowane później tj. już po otrzymaniu numeru rezerwacji będą droższe.
Chyba zrozumiałem.
Jak biorę miejsce standardowe nie ma roznicy w cenie między value a regular
Ale jak chce jakieś lepsze miejsca to warto wziąć regular bo te miejsca są tańsze
I to jedyna różnica?
 Profil Relacje PM off  

#1434 PostWysłany: 28 Cze 2023 10:05 
Awatar użytkownika

Loty: 148
Kilometry: 226 672
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
A nie lepiej przed zakupem po prostu sprawdzić co wychodzi taniej? Na dwóch przykładowych lotach do Grecji wyszło mi, że tańsza jest opcja kupienia lotów w taryfie Value i od razu dokupienia bagażu (2 podręczne mały i duży albo nawet 10 kg bagaż nadawany), niż kupno taryfy Regular.
Ceny miejsc na tych przykładowych lotach to 35-39 zł za miejsce standardowe, 59 zł za miejsce z przodu lub w rzędach awaryjnych (więcej miejsca na nogi) oraz 89 zł za miejsca w pierwszych rzędach z przodu. W przypadku wyboru miejsc standardowych nadal tańsza jest taryfa Value plus dodatki. Przy miejscach droższych tych za 59 lub 89 zł tańsza będzie taryfa Regular. Tylko nie jestem pewna czy ona obejmuje też wybór tych droższych miejsc.

Ostatnio edytowany przez Cicha_Woda, 28 Cze 2023 10:14, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
piekara114 lubi ten post.

#1435 PostWysłany: 28 Cze 2023 10:08 

niebieski
Cicha_Woda napisał(a):
A nie lepiej przed zakupem po prostu sprawdzić co wychodzi taniej? Na dwóch przykładowych lotach do Grecji wyszło mi, że tańsza jest opcja kupienia lotów w taryfie Value i od razu dokupienia bagażu (2 podręczne mały i duży albo nawet 10 kg bagaż nadawany), niż kupno taryfy Regular.
A jakie miejsca brałeś?

Przed chwilą strawdzilem i za miejsca standard taka sama cena value i regular.
Czyli może być roznica na innych lotach?
 Profil Relacje PM off  

#1436 PostWysłany: 28 Cze 2023 10:21 
Awatar użytkownika

Loty: 148
Kilometry: 226 672
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
Sprawdziłam dla 3 przykładowych lotów do Grecji i ceny miejsc standard to 35 lub 39 zł. Patrząc na te 3 przykłady widać, że ceny miejsc są raczej stałe. Na jednym locie z tych trzech była opcja wybrania miejsc z przodu za 39 lub za 59 zł, ale inne ceny i rodzaje miejsc pewnie są takie same na większości lotów Ryanaira.
 Profil Relacje PM off  

#1437 PostWysłany: 28 Cze 2023 10:32 

niebieski
Dla 1 osoby wyszło tak samo

Sprawdziłem przed chwilą jeszcze raz dla 3 osób

346 EUR value
358 EUR regular

Najtańsze miejsca
Więc trzeba brać value
 Profil Relacje PM off  

#1438 PostWysłany: 28 Cze 2023 13:43 

niebieski
Następne pytanie

Wczoraj nie mogłem zapłacić kartą revoluta
Natomiast zapłata paypalem z tą kartą już przeszła

Dlaczego?
 Profil Relacje PM off  

#1439 PostWysłany: 05 Lip 2023 06:29 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Takie coś dzisiaj przeczytałem.

https://tvn24.pl/biznes/turystyka/ryana ... em-7202610

Wszystko fajnie. Pytanie brzmi, czy dotyczy to tylko Belgii czy całej siatki połączeń?
17 wylatujemy a w zasadzie mamy taką nadzieję....
 Profil Relacje PM off  

#1440 PostWysłany: 07 Lip 2023 09:53 

Loty: 1
Kilometry: 562
Krajów: 2 / 0.9%
Witam,

Planuję zakupna wrześniowy weekend biletu do Wenecji TSF. Ceny obecnie są w okolicach 500 zł na oficjalnej stronie. Czekać jeszcze licząc na obniżkę, czy już kupować? Dodam, że obserwsuje tę trasę w tym terminie od miesiąca i ceny wzrosły o około 100-150 zł.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1717 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 86  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 4 gości