Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Kwi 2023 02:19 

Zbanowany
niebieski
Czy tradycyjna linia lotnicza moze połączyć 2 egzystujące rezerwacje; 2 PNR: B-C-B w C oraz A-B-A w Y tą samą linią lotniczą, tak aby bagaż rejestrowany poleciał A-B-C-B-A ?

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.

Ostatnio edytowany przez malawita, 22 Kwi 2023 02:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 22 Kwi 2023 02:24 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 602 356
Krajów: 62 / 29.0%
srebrny
Istniejące?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Kwi 2023 02:25 

Zbanowany
niebieski
Tak

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Kwi 2023 03:13 

platynowy
Pewnie i małe frytki do tego. Pisząc po ludzku chcesz żeby linia zrobiła ci z dolotu i lotu głównego jeden bilet. Nie ma szans.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Kwi 2023 03:22 

Zbanowany
niebieski
Chodzi tylko o bagaż rejestrowany, a nie o jeden bilet. Jeśli się nie da to rozumiem.

Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Kwi 2023 03:29 

platynowy
Nawet jeśli chodzi o sam bagaż to tego nie zrobi, bo zwyczajnie będzie na tym stratna (odszkodowanie za opóźniony bagaż w przypadku komplikacji i milion innych hipotetycznych możliwości).
 Profil Relacje PM off
malawita lubi ten post.
malawita uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 22 Kwi 2023 07:14 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Jeśli chodzi o sam bagaż to odpowiedź brzmi, to zależy. Zazwyczaj udaje się nadać bagaż na dalszy lot jeśli leci się tą samą linią, albo taką z sojuszu. Niestety tutaj wiele zależy od człowieka.

Oczywiście mowa tutaj o liniach legacy a nie lowcost.

Ostatnio edytowany przez Darek M., 22 Kwi 2023 07:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 22 Kwi 2023 07:18 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Kothson napisał(a):
Nawet jeśli chodzi o sam bagaż to tego nie zrobi, bo zwyczajnie będzie na tym stratna (odszkodowanie za opóźniony bagaż w przypadku komplikacji i milion innych hipotetycznych możliwości).

Bzdury gadasz i w błąd wprowadzasz. Nie można na to jednoznacznie odpowiedzieć. Co do zasady się nie da, ale jak przy odprawie trafi się kumaty pracownik (i też pewnie odpowiednia linia) to da się nadać bagaż tak jakby był na jednym bilecie. Sam tak kiedyś robiłem, ale gwarancji nie ma nigdy. Po prostu albo się uda albo nie, w zależności czy pracownik danej linii ma taką możliwość i przede wszystkim chęci. No i oczywiście lot najlepiej jedną linią lub coś typu LOT+LH itp.
Kothson lubi ten post.
Kothson uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 22 Kwi 2023 07:29 

platynowy
Akurat w grupie LH próbowałem wiele razy i nigdy się nie udało. Nie przeszło LH+LH bez nocki na dwóch biletach, więc w LO+LH nie wierzę zupełnie.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Kwi 2023 09:09 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 457 365
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Dwukrotnie udało mi się połączyć w grupie LH i to różne linie. Początkowo każdorazowo obsługa mówiła, że nie nie ma takiej możliwości, ale po spokojnym wytłumaczeniu że jest taka możliwość - finalnie się udało.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 22 Kwi 2023 10:04 

platynowy
Ok, w takim razie pozostaje mi następnym razem mocniej drążyć.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Kwi 2023 10:33 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
Krajów: 50 / 23.4%
złoty
Ja kiedyś nadawałem bagaż lecąc LOTem KRK-WAW i WAW-GDN na osobnych rezerwacjach - dało się zrobić, tylko pracownik musiał trochę dłużej poklikać.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Kwi 2023 10:38 

platynowy
Jeżeli LO wystawi bilet, a połączymy to z LH, to do kogo się zgłaszamy w przypadku uszkodzonego/opóźnionego/zgubionego bagażu?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 22 Kwi 2023 10:40 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Po wylądowaniu na końcu trasy do handlingu linii obsługującej ostatni lot.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#15 PostWysłany: 22 Kwi 2023 15:37 

Zbanowany
niebieski
Kothson napisał(a):
Akurat w grupie LH próbowałem wiele razy i nigdy się nie udało. Nie przeszło LH+LH bez nocki na dwóch biletach, więc w LO+LH nie wierzę zupełnie.

Zadzwoniłam na infolinię, powiedzieli, że nie będzie problemu nadać bagaż docelowo. Zaleta zakupu drogich biletów bezpośrednio u przewoźnika.

Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
Kothson uważa post za pomocny.

#16 PostWysłany: 22 Kwi 2023 16:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie ma żadnego znaczenia ani to co usłyszałaś na infolinii ani to w jakiej klasie rezerwacyjnej masz bilet oraz gdzie go kupowałaś, o wszystkim zdecydują wiedza, umiejętności, humor i generalne widzimisię pracownika na którego trafisz przy oddawaniu bagażu oraz ewentualnie Twój osobisty dar przekonywania.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#17 PostWysłany: 22 Kwi 2023 19:05 
Awatar użytkownika

Loty: 1428
Kilometry: 2 943 707
Krajów: 124 / 57.9%
platynowy
Ja mam tylko pozytywne doświadczenia. Łączenie bagażu na osobnych rezerwacjach LO+LH, LH+LO, KL+KL, AF+G3.
Za każdym razem uprzejme poproszenie pracownika na lotnisku i bach! Mamy to.

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
malawita uważa post za pomocny.

#18 PostWysłany: 22 Kwi 2023 20:25 

HON fly4free
Ja tylko dodam, że jeśli już się uda nadać bagaż na na całą trasę różnymi liniami na jakiś składakach takich to WARTO zawsze podejść przed boardingiem do agenta linii obsługującej kolejny odcinek (zwłaszcza jeśli to już inna linia niż ta która zaczęliśmy podróż) i upewnić się, że taki bagaż zostanie przetransferowany. Jeśli transfer jest nieoczywisty dla danej linii może się zdarzyć, że mimo że walizka dotarła do sortowni w punkcie przesiadki nie zostanie załadowana z automatu. Wtedy dwa kliknięcia agenta potrafią uratować sytuację i zaoszczędzić potem sporo kłopotów.
 Profil Relacje PM off
hiszpan lubi ten post.

#19 PostWysłany: 22 Kwi 2023 21:30 

niebieski
Spróbuję i ja w najbliższą sobotę - Lufa dolot, Lufa główny lot, oczywiście pochwalę się wynikiem :)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 23 Kwi 2023 00:17 

Zbanowany
niebieski
marek2011 napisał(a):
Ja tylko dodam, że jeśli już się uda nadać bagaż na na całą trasę różnymi liniami na jakiś składakach takich to WARTO zawsze podejść przed boardingiem do agenta linii obsługującej kolejny odcinek (zwłaszcza jeśli to już inna linia niż ta która zaczęliśmy podróż) i upewnić się, że taki bagaż zostanie przetransferowany.

Dzięki, chętnie zapytam.

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości