Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 27 Mar 2023 10:29 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Też jestem ciekawy tych alternatyw
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 27 Mar 2023 11:34 

niebieski
Ja na bookingu klikam w ciemno. Raz tylko jeden jakis apartament w Rumuni po przybyciu na miejsce okazal sie scamem (adres ani apartament nie istnial :lol: )
Kawalek dalej byl hotel z noclegami w przystepnej cenie i tam sie zameldowalismy. Po powrocie i zgloszeniu sytuacji booking oddal roznice w cenie, przeprosil na niedogodnosci i zapewnil ze scam znika z ich oferty i jeszcze raz przeprosil :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
skiubek uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 27 Mar 2023 16:29 
Awatar użytkownika

złoty
Dokładnie tak jak pisze @Jac, z bookingiem nie ma problemu, o ile nie przekierowuje się na lewą stronę i tam zapłaci, ale mając kartę podpięta to raczej nie grozi, chyba że ktoś płaci po przesłaniu mu nr konta przez "właściciela", jak się zdarzy taka sytuacja, że na miejscu jest problem to telefon do bookingu i oni załatwiają nowy nocleg,
Co do różnych ota, to nie ma wielkiej tajemnicy, całe forum jest pełne porad jak znaleźć tani lot czy nocleg, a po za tym wszyscy nie mogą wyszukiwać najtańszych okazji bo ich nie starczy dla wszystkich tak po prostu, na początek mogę poradzić wyszukiwanie noclegów przez Skyscanner czy kayak i okaże się, że zadko kiedy oferta bookingu będzie najtańsza, ale jak ktoś się boi kupować na bookingu to pewnie w mniej znanych już w ogóle nie kupi, mogę jeszcze napisać, że moje ostatnie noclegi były kupowane przez agodę, trip i triverne, ale jest jeszcze wiele innych, sprawdźcie sobie jak wyszukuje noclegi lastminuter, nie zawsze są ok, ale przeważnie b.tanie i nie z bookingu :lol: ,
P.S. mój ostatni zakup, wyszukiwania na bookingu, cena w zależności od urządzenia od 730 do 680 zł, po podjęciu decyzji cena wszędzie wzrosła do 830 zł, z przekierowania z pewnego serwisu 660 zł na agodzie, gdzie normalnie ze zniżką i vipem była 760 zł, więc można, ale trzeba włożyć trochę pracy, jak się nie chce to zostaje booking
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 27 Mar 2023 17:46 

niebieski
Może być problem - choćby taki jak mnie spotkał - zarezerwowałem jak oszuści już kończyli akcję i się zwijali, więc nikt już ode mnie żadnych pieniędzy na jakieś konto podawane via whatsup nie chciał, bo bym się od razu zorientował. Po prostu poza automatycznymi wiadomościami w dniu rezerwacji nic się nie działo - jak to normalnie na bookingu i dopiero jak kilka dni przed lotem chciałem sprawdzić czy przybyły recenzje obiektu, który w czasie rezerwacji miał być nowością to się okazało, że obiektu nie ma, został usunięty z booking, o czym jednak booking nie raczył mnie poinformować.

To mnie oczywiście nie powstrzymuje od rezerwowania nowych obiektów bez recenzji - bo jest wtedy szansa na dobrą cenę, ale zawsze z opcja bezpłatnego odwołania i płatnością via booking na kilka dni przed wyjazdem, albo na miejscu, a jedynie między rezerwacją a wyjazdem co jakiś czas sprawdzam czy nie przybyły recenzje, a obiekt jest na stronie.
 Profil Relacje PM off
skiubek lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości