Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 72 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 17 Mar 2023 12:48 

HON fly4free
Konwencja tekstu kazała mi napisać Qatar, żeby podnieść poziom absurdu :lol:
Ale rozumiem, że jeśli trzymamy się jakiejś nici szansy, to oczywiście, Emirates.

Faktycznie, to mogłoby spalić szanse w urzędzie gdyby sprawne oko urzędnika zobaczyło taki deep fake e-mailu!
Rzeczywiście, piszcie Emirates!
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#22 PostWysłany: 17 Mar 2023 12:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Mogę być tym szejkiem, mam kilka ciekawych domen .ae :lol: Parę zdjęć, złota ramka i strona firmowa legitna.
tropikey lubi ten post.

#23 PostWysłany: 17 Mar 2023 14:23 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
Krajów: 12 / 5.6%
srebrny
@garry2012 - dobrze gadają - leć jeszcze dziś do urzędu i wyróbcie ten paszport , ja 10 lutego (piątek po południu) wyrabiałem w trybie zwykłym dla 2 dzieciaków i 20 lutego (poniedziałek) odebrałem. Zawsze możesz po prostu poprosić o tryb przyśpieszony i "ubłagać" urzędzniczkę podająć prawdziwy powód.

#24 PostWysłany: 17 Mar 2023 15:33 

niebieski
A czysto teoretycznie to w trybie przyspieszonym jest w ogóle możliwe wyrobienie paszportu w kilka dni? W Internecie znajduję sprzeczne informacje. Będziemy walczyć.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 17 Mar 2023 15:41 

srebrny
A to żona jeszcze nie była w urzędzie?
 Profil Relacje PM off
miotaczkiszonki lubi ten post.

#26 PostWysłany: 17 Mar 2023 15:47 

HON fly4free
garry2012 napisał(a):
A czysto teoretycznie
Nie przeczytałeś mojego wpisu? Wiem, że "wiele ci nie pomoże", ale mimo wszystko jeśli nie czytasz tego co tu piszą, to trochę słabe.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 17 Mar 2023 15:57 

niebieski
-- 17 Mar 2023 15:57 --

man4business napisał(a):
garry2012 napisał(a):
A czysto teoretycznie
Nie przeczytałeś mojego wpisu? Wiem, że "wiele ci nie pomoże", ale mimo wszystko jeśli nie czytasz tego co tu piszą, to trochę słabe.

Czytam wszystkie wpisy. W Twoim daty się poplątały, ale dał do myślenia i dostałeś lajka

-- 17 Mar 2023 15:57 --

boots napisał(a):
A to żona jeszcze nie była w urzędzie?

Jedziemy w poniedziałek rano, dzwoniłem dzisiaj do urzędu to mówili, że dzisiaj nie załatwimy już nic.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 17 Mar 2023 16:05 

srebrny
A mówili, że w poniedziałek coś załatwicie?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
garry2012 uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 17 Mar 2023 16:10 
Awatar użytkownika

srebrny
@garry2012
Pamiętaj, że nie ma rejonizacji. Jeśli mieszkasz w dużym mieście lub masz takie niedaleko to jest duża szansa, że coś jeszcze dziś załatwisz w którymś punkcie.
W Wawie wniosek złożysz od ręki a np. w takim Legionowie ludzie się ustawiają w kolejce po numerki do biura paszportowego rano przed otwarciem, bo urząd pracy chronionej osługuje 30 petentów dziennie w >100k powiecie.
2 ludzi lubi ten post.

#30 PostWysłany: 17 Mar 2023 16:12 
Awatar użytkownika

niebieski
boots napisał(a):
a w poniedziałek… ;)

4 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 17 Mar 2023 16:16 

Urzędy otwarte do 15.30, także faktycznie nic nie załatwią. Trochę już za późno.
 Profil Relacje PM off
garry2012 lubi ten post.

#32 PostWysłany: 17 Mar 2023 16:26 
Awatar użytkownika

srebrny
@south Niektóre punkty paszportowe są czynne nawet do 18, inne są otwarte w soboty.
garry2012 lubi ten post.

#33 PostWysłany: 17 Mar 2023 16:34 

Nie wiem skąd jest @garry2012, ale w Warszawie wszystko już zamknięte. Przynajmniej tak twierdzi Google.

Jakby co to polecam urząd na Kruczej, bardzo miła obsługa, może uda się coś załatwić.

Ostatnio edytowany przez south, 17 Mar 2023 16:36, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
garry2012 lubi ten post.

#34 PostWysłany: 17 Mar 2023 16:34 

niebieski
boots napisał(a):

Mówili, że nic nie gwarantują, ale że warto próbować...
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 17 Mar 2023 17:22 
Awatar użytkownika

złoty
Hose napisał(a):
@garry2012
Pamiętaj, że nie ma rejonizacji.

Nie wiem jak teraz, ale jak wyrabiałem w 2012, to była rejonizacja pod kątem województw - ostatecznie wyrobili mi w innym niż adres zameldowania, ale dlatego, że nie potrzebowałem turystycznie, ale powiedzmy reprezentacyjnie wyjechać za granicę. Ale to bardziej jako ciekawostka, bo domyślam się, że chodziło o to, aby jechać do większego miasta ;)

W Warszawie, na Bemowie luty/marzec czekało się niecałe 3 tygodnie, więc w przypadku jednego tygodnia nie sądzę żeby były jakiekolwiek szanse w zwykłym trybie. Ja bym wydrukował wszystkie potwierdzenia rezerwacji z płatnościami i pojechał z tym prosić w urzędzie dla czystego sumienia, ale czy to coś da...
 Profil Relacje PM off
garry2012 lubi ten post.

#36 PostWysłany: 17 Mar 2023 17:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Zależy od miesiąca, ja też składałem na bemowie i w październiku czekałem niecałe 2 tygodnie. W ogóle to chyba nie zależy od miejsca złożenia wniosku tylko od ilości osób składających w danym czasie bo paszporty są wyrabiane i tak w jednym miejscu (PWPW), tak mi się wydaje.
garry2012 lubi ten post.

#37 PostWysłany: 17 Mar 2023 17:29 

srebrny
maciek napisał(a):
garry2012 napisał(a):
Czy ktoś ma pomysł czy można cokolwiek wymyśleć w takiej sytuacji?

Leć bez żony :)

Przecież to dziecinnie proste... Pieniądze z banku londyńskiego może podjąć tylko Ryszard Ochódzki lub Irena Ochódzka.
Dogadaj się szybko z jakąś Ireną, ożeń się z nią i masz Irenę Ochódzką.

Co prawda żona nie poleci no ale to Ona nie ma paszportu, a nie Ty, Misiu.

Wujek Dobra Rada
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#38 PostWysłany: 17 Mar 2023 17:33 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
Jedź w poniedziałek z samego rana na Kruczą w Warszawie (tu podobno najszybciej). Wymyśl wiarygodna historię dlaczego potrzebujesz paszport natychmiast. Ja miałem podobną historię kilka lat temu z paszportem dziecka. Na tydzień przed lotem do Barcelony okazało się, że syna paszport dosłownie kilka dni wcześniej się przeterminował. A dowód osobisty (dzieciom można też takie wyrobić) pół roku wcześniej stracił ważność. Zorientowaliśmy się w czwartek wieczorem. W piątek rano pojechaliśmy na Kruczą gdzie składasz wniosek o paszport i piszesz prośbę, że potrzebujesz go "na gwałt". Historia musi być wiarygodna. My wymyśliliśmy pogrzeb, że musimy lecieć samolotem. Piszesz takie "podanie", do tego normalny wniosek, zdjęcie i składasz.

Oficjalnie dostaliśmy termin 30 dni, ale już we wtorek był SMS, że paszport do odbioru. W środę odebrałem (mogłem odebrać we wtorek) i w czwartek mogliśmy polecieć.

Próbuj, wydaje mi się, że macie szanse. Jak w poniedziałek rano złożycie to może w środę będzie. Gdybyście dzisiaj złożyli, to wręcz zaryzykuję stwierdzenie, że prawie na pewno byście zdążyli.
 Profil Relacje PM off
garry2012 lubi ten post.

#39 PostWysłany: 17 Mar 2023 17:40 
Awatar użytkownika

srebrny
@ncn Wnioskować o paszport można w każdym punkcie w Polsce i w nim też trzeba go odebrać.
@KKL Obecnie wniosków o paszport się już nie wypisuje, pracownik urzędu wbija wszystko w system.
@garry2012 Sprawdź jeszcze czy małżonka ma ważny dowód odobisty, bo bez tego o paszport nie będzie mogła wnioskować.
garry2012 lubi ten post.

#40 PostWysłany: 17 Mar 2023 18:31 

niebieski
-- 17 Mar 2023 18:22 --

Jesteście wszyscy zajebiści. Dzięki za wszystkie rady :mrgreen: :D

PS. Korzystam z fly4fee zarówno strony jak i forum od momentu startu tej strony, ale poza moderatorami to ja nie wiem w jaki sposób w natłoku różnych założonych tematów wychwytujecie te co Was interesują... Czasami dodaję w innym temacie dodatkowy post żeby zwiększyć zasięgi i z góry przepraszam za takie mini spamowanie...

-- 17 Mar 2023 18:31 --

Jesteśmy z Trójmiasta, ale żona jest teraz w weekend w Warszawie. A lot mamy w piątek z Katowic. Czy lepiej żeby w poniedziałek pojechała na Kruczą i odbiór paszportu z Kruczej czy lepiej żeby wróciła w niedzielę wieczorem do Trójmiasta jak planowała i wniosek o paszport w poniedziałek rano w Gdańsku i odbiór w Gdańsku?

W Warszawie może być paszport szybciej ale musielibyśmy pewnie jechać w środę lub czwartek do Warszawy i stamtąd do Katowic. A jeżeli w Gdańsku uda się paszport wyrobić to wtedy pojedziemy z Gdańska do Katowic, ale pewnie wyrobienie z każdego miasta oprócz Warszawy to minimum 1 dzień na przesyłkę?

PS. Czy trzeba mieć przy sobie w urzędzie paszportowym stary paszport? Czy wystarczy dowód osobisty?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 72 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kostek966 oraz 3 gości