Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Lut 2023 13:21 

Loty: 121
Kilometry: 208 192
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Cześć
Szukając czegoś dla siebie zauważyłem, że ciężko znaleźć weekendowe loty w dobrej cenie, tak aby nie brać w ogóle urlopu albo max 1 dzień. Nie chcę też zaśmiecać tematu o weekendowych podróżach, bo jednak noc na lotnisku nie jest dla każdego. Sam tego nigdy nie robiłem ale powoli się przymierzam. Poniżej opcja którą znalazłem na rozpoczęcie tematu. Jeśli temat się nie przyjmie śmiało do kosza.

Sobota w Weronie:
KTW-STN 03.03.2023 21:40
STN-VRN 04.03.2023 05:45
BGY-KTW 05.03.2023 06:45

W tym wypadku 2 noce na lotniskach.
Bezpośrednio na Ryanair ok 200zł.
Załącznik:
1.jpg
1.jpg [ 75.36 KiB | Obejrzany 2568 razy ]

Na dealu z Trip.com można urwać prawie połowę taniej: ok 22eur.
Załącznik:
2.jpg
2.jpg [ 61.51 KiB | Obejrzany 2568 razy ]

Transport między Weroną, a Bergamo flixbusem za 27zł lub trenitalia za 10eur, ewentualnie bezpośrednio na lotnisko flixem za 85zł.
Załącznik:
3.jpg
3.jpg [ 103.53 KiB | Obejrzany 2568 razy ]
4 ludzi lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 18 Lut 2023 15:10 

Loty: 509
Kilometry: 950 883
Krajów: 81 / 37.9%
srebrny
A czy przypadkiem na Stansted nie gonią teraz ludzi, którzy próbują tam spać?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Lut 2023 16:49 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Temat dla freaków spoko.
Ale BGY to jedno z najgorszych lotnisk do nocowania (już chyba tylko gorzej jest na CRL - bo nawet za kibel na landside kasują).
Bez przygotowania (karimata, śpiwór) będzie ciężko tam spędzić noc.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
pralinkakarolinka lubi ten post.

#4 PostWysłany: 18 Lut 2023 17:39 

Loty: 553
Kilometry: 1 235 909
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
z Werony na lotnisko jeździ jeszcze ITA bus, ma częste promocje, ja kupiłam bilety po 1-2 EUR/os

#5 PostWysłany: 18 Lut 2023 18:12 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
Nie uważam, żeby akurat ten składak potrzebował takiej wymyślnej nazwy zamiast standardowego opisu kodami. Niczym się nie wyróżnia, no może tylko beznadziejnymi godzinami lotów. A co do noclegów w podróży, to każdy sobie sam decyduje czy woli hotel przy lotnisku czy drzemanie na przylotach. Strasznie słaba wrzuta. Północne Włochy z południowej Polski są dostępne w tylu różnych wariantach, że rozpatrywanie takiego z nocką na STN mija się z celem. Podróży;-)
4 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 18 Lut 2023 20:46 

Loty: 295
Kilometry: 404 833
Krajów: 47 / 22.0%
złoty
adam1987 napisał(a):
A czy przypadkiem na Stansted nie gonią teraz ludzi, którzy próbują tam spać?
Gonić nie gonią ale zostawiają otwartą tylko część przylotów i robi się dość ciasno.

#7 PostWysłany: 19 Lut 2023 00:42 

Kilometry: 586 681
Krajów: 70 / 32.7%
niebieski
elwirka napisał(a):
Nie uważam, żeby akurat ten składak potrzebował takiej wymyślnej nazwy zamiast standardowego opisu kodami. Niczym się nie wyróżnia, no może tylko beznadziejnymi godzinami lotów. A co do noclegów w podróży, to każdy sobie sam decyduje czy woli hotel przy lotnisku czy drzemanie na przylotach. Strasznie słaba wrzuta. Północne Włochy z południowej Polski są dostępne w tylu różnych wariantach, że rozpatrywanie takiego z nocką na STN mija się z celem. Podróży;-)

Tu chodzi o weekend, żeby nie brać urlopu, a w takich terminach i cenach nie jest łatwo cokolwiek znaleźć.
Ja lubię tego typu składaki i dość często tak podróżuję. Siedząc w nocy na lotnisku przynajmniej mam pewność, że nie spóźnię się na poranny lot, a to niestety czasami mi się zdarza. :D
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#8 PostWysłany: 19 Lut 2023 08:12 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
I spoko - ale tutaj mamy 2 noce na lotniskach (i to marnych do spania) w zamian za jednodniowe zwiedzanie Werony.
Po prostu skórka nie warta wyprawki.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 19 Lut 2023 08:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Może lepiej się uwolnić od etatu, lub zrobić cokolwiek by nie być niewolnikiem tych paru tygodni wolnego w roku i upadlać się śpiąc na lotnisku 8-)
4 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 19 Lut 2023 10:18 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
@chartsman potrafię czytać. Wiem, że chodzi ci o weekend. Ale po co takie alpejskie kombinacje skoro w całym kalendarzu letnim masz idealne loty piątek- niedziela z Krakowa do Mediolanu. Wizzairem do Malpensy, a Ryanairem do Bergamo. Wystarczy tylko wybrać akcpetowalną cenę.
pralinkakarolinka lubi ten post.

#11 PostWysłany: 19 Lut 2023 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 379
Kilometry: 561 459
Krajów: 71 / 33.2%
HON fly4free
Dobrze, niech autor kombinuje.

Nocka na lotnisku - ok.
Dwie kolejne nocki na lotnisku - hardcore, no i raczej konieczność jakiegoś przysznica.

nick napisał(a):
Może lepiej się uwolnić od etatu, lub zrobić cokolwiek by nie być niewolnikiem tych paru tygodni wolnego w roku i upadlać się śpiąc na lotnisku 8-)

Protestuję :D Dla młodych ludzi w szczególności to może być przygoda a nie żadne upadlanie. W połączeniu z minimalizacją kosztów skłonię się do porównania że coś jak pod namiotem na dziko w lesie 30 lat temu i więcej.
 Profil Relacje PM off
nick lubi ten post.

#12 PostWysłany: 19 Lut 2023 13:50 

Kilometry: 586 681
Krajów: 70 / 32.7%
niebieski
@nick, dla Ciebie może to być upodlenie, ja sobie nie krzywdzę nocki na lotnisku i wcale nie muszę spać, jest tyle rzeczy, które można w nocy robić (pisanie dziennika podróży na przykład najlepsze jest nocą, gdy nie ma się niczego do roboty), a odespać zawsze można w samolocie. Zresztą jak już ktoś jest taki wygodny, to są hotele przy każdym lotnisku.

@elwirka, niektórzy uwielbiają alpejskie kombinacje. Dla mnie przykładowo nie ma w podróży nic bardziej nudnego od lotów A-B, B-A. Zawsze szukam, żeby było chociaż jakieś urozmaicenie (różne lotniska, linie, przewoźnicy itp.). Nikt nikomu nie każe spędzać tych nocy na lotniskach. Ot, Ty wybierzesz bezpośrednie połączenie, inni wezmą taki składak, po prostu wrzutka nie dla Ciebie i już. Po co ludzi krytykować i ich wybory albo zniechęcać tych, którzy tego typu loty wyszukują? Od tego jest ten dział.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Muton oraz 1 gość