Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Maj 2019 08:52 

-- 29 Maj 2019 08:11 --

Dzień dobry, chciałbym zapytać o wasze doświadczenia pod względem długiego oczekiwania na przesiadkę w porcie Don Mueang. Wylatuje z Ho Chi i lecę do Krabi. W Bangkoku czeka mnie 7 godzinne oczekiwanie na kolejny lot liniami Nok. Pytanie brzmi:

1. Czy bagaż rejestrowany 20 kg zostanie przerzucony do drugiego samolotu bez konieczności odbioru po przylocie?
2. Czy będę mógł wyjść z lotniska i bez konsekwencji wejść później na drugi lot?

Z góry dziękuje za wyczerpująca odpowiedz

-- 29 Maj 2019 08:52 --

Jeden przewoźnik, jedna opłata za bagaż rejestrowany, jedna rezerwacja biletu z przesiadka

Ostatnio edytowany przez Abcn, 29 Maj 2019 08:45, edytowano w sumie 1 raz
Jeden bilet na całą podróż czy 2 oddzielne?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta Wakacje w Alicante za 1083 PLN ⛱️🌊👣 Loty z weekendem i 2 noce w centrum miasta
Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN Bułgaria z all inclusive na wakacje 🌊☀️ 7 dni w 4* hotelu w Słonecznym Brzegu za 2599 PLN
#2 PostWysłany: 29 Maj 2019 10:29 
Awatar użytkownika

1. Czy to różne linie, czy wszystko na jednej rezerwacji? I tak najlepiej po prostu spytać na lotnisku.
2. Zawsze możesz wyjść z lotniska i wejść z powrotem, nieważne co to za linie i jak długa przesiadka. Nawet gdybyś je po prostu opuścił po to, żeby sobie zapalić na dworze. Uważaj tylko na korki w Bangkoku - można z miasta na lotnisko jechać i 3 godziny przy niesprzyjających okolicznościach. Najlepszy jest SkyTrain.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Maj 2019 13:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Na krajowym transferze nie powinno być problemu.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

#4 PostWysłany: 27 Gru 2022 10:47 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 578 945
Krajów: 48 / 23.2%
srebrny
Wiecie może jak wygląda przesiadka domestic na international w DMK? Czyli przylatuję z Krabi albo Phuket albo Chiang Mai linią AirAsia i lecę dalej do Malezji/Bali/Wietnamu. Sama linia oferuje opcję "jedna rezerwacja" więc bagaż teoretycznie przetransferują ale pytanie czy wówczas też trzeba wyjść poza security i od nowa zabawa. Wylatywałem z DMK do KUL w 2016 ale za nic nie mogę sobie przypomnieć jakie są polityki wyjazdowe z Tajlandii.

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Lut 2023 09:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Mały update, może się komuś przyda.
Dziś w godzinach porannych (9), wbrew obawom że nie zdążę w 1,5h, od wyjścia z busa/zmiana terminala/security/paszportówka zajęła mi 20 minut. Czasu starczyło jeszcze na wysiedzenie się w saloniku.

#6 PostWysłany: 10 Mar 2026 00:15 
Awatar użytkownika

Loty: 252
Kilometry: 357 872
Krajów: 54 / 26.1%
platynowy
Hej, jak oceniacie szanse przesiadki:

RGN 18.15 - DMK 20.05
DMK 21.30 - KUL 00.45(+1)

Oba loty Air Asia. Strona Air Asia nie pokazuje mi w ogóle takiego połączenia (wiec musialbym to kupic jako oddzielne bilety) - z drugiej strony DMK nie wydawało się być jakimś olbrzymim lotniskiem. Czy da się to zrobić w ogóle bez wychodzenia ze strefy tranzytowej (= bez wjazdu do Tajlandii)? Będę mieć tylko podręczny.

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Mar 2026 00:52 

HON fly4free
Jeśli nie będzie opóźnień na pierwszym locie jest to do zrobienia.
Lotnisko wbrew pozorom nie jest takie małe, bo terminale są mocno podłużne, ale ewentualne kontrole przebiegają zwykle znacznie sprawniej niż w BKK.
Co do tranzytu nie zwróciłem uwagi, na pewno jest na lotach krajowych przejście, podejrzewam że jest też w T międzynarodowym.
Na kiedy potrzebujesz loty? Jeśli nie cito to skontaktuje się z DMK i dam ci znać dokładniej, mam taką możliwość.
 Profil Relacje PM off
Szymon2020 lubi ten post.
Szymon2020 uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 10 Mar 2026 10:26 
Awatar użytkownika

Loty: 252
Kilometry: 357 872
Krajów: 54 / 26.1%
platynowy
marek2011 napisał(a):
Na kiedy potrzebujesz loty? Jeśli nie cito to skontaktuje się z DMK i dam ci znać dokładniej, mam taką możliwość.

Dzięki bardzo :D nie cito, dopiero na sierpień. Swoją drogą - orientujesz się, czy tam jest transfer desk AirAsii?

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Mar 2026 12:54 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 734
Krajów: 32 / 15.5%
platynowy
Na krajówkach jest. Air Asia. Nok i jeszcze cos. Sprawdzają z listą i sam BP nie wystarczy. Pokazuje się ID. Ale pewnie jak sie nie ma BP to dostanie się w lapke. Mialwm elektroniczny. Dostałem do kompletu papier.
Myślę ze na International jest podobnie jak na domestic. Image
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 13 Mar 2026 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 364 113
Krajów: 35 / 16.9%
Przesiadałem się na "jednym bilecie" / transfer międzynarodowy w DMK (oba bilety Air Asia). Idzie się do takiego dosyć wąskiego przejścia gdzie jedna osoba (przynajmniej u mnie tak było) sprawdzała dokumenty etc. a następnie do kolejnego terminala. Lot miałem KUL - DMK - VTE. W miarę szybko to poszło choć trochę zaskoczyły mnie rozmiary (bardzo małe) ów "przejścia" / transferu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości