Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 19 Wrz 2012 20:47 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Material na doktorat z socjologii w tym watku :)

Tym ktorym sie udalo - gratulacje fotografujcie ile sie da i podzielcie sie wrazeniami z pozostalymi
Tym ktorym sie nie udalo - nos w gore :)
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#282 PostWysłany: 19 Wrz 2012 20:50 
Awatar użytkownika

Marta RS napisał(a):

... więc radzę pomyśleć zanim się coś napisze

:lol:
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 19 Wrz 2012 21:12 
Awatar użytkownika

niebieski
JIK napisał(a):
diggah napisał(a):
Uważam, ze dobrze, ze napisały te osoby. Przynajmiej coś będą wiedzieć. Mam nadzieję, ze sie podziela informacją co na to AIR CARAIBES

Wystarczyło poczytać trochę forum.
Ostatnio taka akcja byłą z
-promocja hotels4u
-promocja travelocity

Mimo iż faktury były powystawiane nikt nic nie ugrał w "99%" przypadków

Jeżeli komuś już anulowali, to niech się wstrzyma, już nic się nie ugra.
Miłego dnia życzę.
Wszystkim którym się uda gratuluję

PS.
Pamiętajcie że pisząc/dzwoniąc do linii lotniczej/pośrednika, dlaczego wam anulowali jak osobie XXX z biura pośredniak YYY akceptowali?
Wcale nie przybliży was to do otrzymania biletu, wręcz przeciwnie osoby który zakupiły bilety u pośrednika YYY także mogą dostać anulację, za waszą nadgorliwość.

Człowiek człowiekowi wilkiem. Niestety głównie widać to w naszym narodzie.
Komuś się nie udało, to nie da innym skorzystać.

Ostatnio wszystkie takie promocje kończą się niepowodzeniem, oby z tą tak nie było.

#284 PostWysłany: 19 Wrz 2012 21:20 

niebieski
Marta RS napisał(a):
żenująca jest bezradność niektórych osób, tyle mam do powiedzenia

Marta, daj sobie luz.. kazdy moze sie nauczyc, kiedys, jesli tylko chce (tyczy sie zachowan w przypadku dzwonienia, czy tam kontaktowania sie z posrednikiem).. Witamy na forum poza tym.
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 19 Wrz 2012 21:22 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Marta-skończ lepiej, bo się tylko pogrążasz. "Mowa srebrem, milczenie złotem"-znasz?
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 19 Wrz 2012 21:27 

Loty: 392
Kilometry: 770 193
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Myślę, że to nie jest złośliwość. Ludzie po prostu rzucają się na okazje, nie tylko nie wiedząc jak działa karta kredytowa, nie rozróżniając pomiędzy linią lotniczą, a pośrednikiem, nie rozróżniając rezerwacji z biletem, ale nawet nie wiedząc gdzie lecą i po co, czasem nie są nawet świadomi istnienia stref czasowych ;) Nie piszę o większość oczywiście (żeby się doświadczeni nie obruszyli ;).
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 19 Wrz 2012 21:37 

HON fly4free
hehe gdyby była opcja like to był zalajkował post roberta
święta racja:)
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 19 Wrz 2012 21:45 
Awatar użytkownika

O okazji dowiedziałem się dosłownie kilka minut po tym, jak davidiacus zapostował na forum - gdy jeszcze było w miarę spokojnie (i pełna paleta terminów do wyboru). Pomyślałem sobie, że okazja to rzeczywiście świetna, ale... Cholera, przecież tak naprawdę nic nie wiem o Gwadelupie, a ponadto mam już plany podróżnicze na przyszły rok. Więc po co mam pchać się tam na siłę - tylko dlatego, że jest po prostu tanio i egzotycznie?

Obserwuję więc teraz cały wątek z dystansu, jednak mocno się niepokoję - mam bowiem wrażenie, że wiele osób postąpiło z tymi biletami tak, jak ja właśnie nie chciałem postąpić. Na siłę. Bo tanio, więc bierzemy. A taka "masówka" nakręca bardzo poważny problem - nieracjonalnego podejścia. Pojawiają się bowiem nerwy, niepotrzebne emocje, wściekłość, panika. Jedni straszą znajomością prawa i chcą pozywać, choć nawet niebardzo wiedzą kogo i o samym postępowaniu przed sądem mają pewnie nikłe pojęcie... Inni zarzucają spokojnym forumowiczom bezradność, plując jadem na lewo i prawo i nazywając to "walką o swoje"... Ludzie piszą, dzwonią, mailują... A wszystko dlatego, że BYĆ MOŻE nie uda im się polecieć na Gwadelupę za 600 zł. Niesłychane.

A gdyby każdy przed zakupem na spokojnie, przez 5 minut się zastanowił i odpowiedział sobie na pytanie - "czy aby na pewno muszę tam lecieć?", a jeśli tak, to "czy jestem w stanie zaakceptować ryzyko, że się nie uda?", to cały ten szum nie miałby miejsca. Może więc tanie loty nie są dla wszystkich? Może potrzeba najpierw popracować nad turystyczną (bo nie użyję słowa "podróżniczą") świadomością społeczeństwa? Sam nie wiem, ale obawiam się, że jeśli nic się w tym względzie nie zmieni, to każda kolejna "hitowa" okazja będzie kończyła się w ten sposób.

@rob_sad
Podczas gdy tworzyłem posta, pojawił się Twój - podpisuję się pod nimi obiema rękami i nogami.
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 19 Wrz 2012 21:48 
Awatar użytkownika

Zbanowany
PRZECIEŻ TO WSZYSTKO TO MOJA WINA!

Ja wrzuciłem posta na forum... więc skasowane bilety to MOJA wina. Zdenerwowani ludzie to też MOJA wina. Poirytowani pracownicy pośredników to MOJA wina. To że ludzie nie wiedzą co to karta kredytowa to także MOJA wina (gdybym nie wrzucił posta nie byłoby tych rozterek). To, że Marta RS straciła szansę (przez skasowany bilet) na poznanie przystojnego Latynosa to także MOJA wina (mam nadzieję, że nie przyjedzie do Polski, aby mnie zastrzelić!).

Słowem pragnę przeprosić wszystkich, którym skasowano bilety za to, że wrzuciłem post na forum.

Wymierzę sobie 100 batów, z rozpaczy popadnę w alkoholizm i zejdę na złą drogę!

Jaki ja jestem okropny, że tyle nerwów ludziom popsułem, tyle romantycznych wieczorów (wyobrażam sobie ilu mężczyzn kupiło bilet dla siebie i wybranki swojego serca a teraz przez to, że im te bilety skasowali, nici z upojnego wieczoru zakończonego wspólnym śniadaniem)! Konsekwencją tego jest to, że MOJĄ winą jest niż demograficzny jaki nastanie (ech... jak romantycznie byłoby dowiedzieć się na Karaibach, że jest się w ciąży!). Myślę, że MOJĄ winą jest także to, że część Pań nie urodzi dziecka (poczętego w przypływie radości z posiadanego biletu) na pokładzie linii CareaibanAirlines i nie zapewni tym samym dziecku darmowych przelotów do śmierci.

Wszystkim, którzy chcieliby dokonać na mnie samosądu za moje PRZEWINIENIA proszę o kontakt drogą e-mail. Zakładam bowiem, że będzie wielu chętnych i konieczna będzie lista kolejkowa. Kto pierwszy ten lepszy!

Łączę serdeczności

Davidiacus
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 19 Wrz 2012 21:53 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
rob_sad napisał(a):
Myślę, że to nie jest złośliwość. Ludzie po prostu rzucają się na okazje, nie tylko nie wiedząc jak działa karta kredytowa, nie rozróżniając pomiędzy linią lotniczą, a pośrednikiem, nie rozróżniając rezerwacji z biletem, ale nawet nie wiedząc gdzie lecą i po co, czasem nie są nawet świadomi istnienia stref czasowych ;) Nie piszę o większość oczywiście (żeby się doświadczeni nie obruszyli ;).

Robert, to bardzo przykre, ale niestety masz racje.
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 19 Wrz 2012 21:55 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
JasperMorello napisał(a):
O okazji dowiedziałem się dosłownie kilka minut po tym, jak davidiacus zapostował na forum - gdy jeszcze było w miarę spokojnie (i pełna paleta terminów do wyboru). Pomyślałem sobie, że okazja to rzeczywiście świetna, ale... Cholera, przecież tak naprawdę nic nie wiem o Gwadelupie, a ponadto mam już plany podróżnicze na przyszły rok. Więc po co mam pchać się tam na siłę - tylko dlatego, że jest po prostu tanio i egzotycznie?

Obserwuję więc teraz cały wątek z dystansu, jednak mocno się niepokoję - mam bowiem wrażenie, że wiele osób postąpiło z tymi biletami tak, jak ja właśnie nie chciałem postąpić. Na siłę. Bo tanio, więc bierzemy. A taka "masówka" nakręca bardzo poważny problem - nieracjonalnego podejścia. Pojawiają się bowiem nerwy, niepotrzebne emocje, wściekłość, panika. Jedni straszą znajomością prawa i chcą pozywać, choć nawet niebardzo wiedzą kogo i o samym postępowaniu przed sądem mają pewnie nikłe pojęcie... Inni zarzucają spokojnym forumowiczom bezradność, plując jadem na lewo i prawo i nazywając to "walką o swoje"... Ludzie piszą, dzwonią, mailują... A wszystko dlatego, że BYĆ MOŻE nie uda im się polecieć na Gwadelupę za 600 zł. Niesłychane.

A gdyby każdy przed zakupem na spokojnie, przez 5 minut się zastanowił i odpowiedział sobie na pytanie - "czy aby na pewno muszę tam lecieć?", a jeśli tak, to "czy jestem w stanie zaakceptować ryzyko, że się nie uda?", to cały ten szum nie miałby miejsca. Może więc tanie loty nie są dla wszystkich? Może potrzeba najpierw popracować nad turystyczną (bo nie użyję słowa "podróżniczą") świadomością społeczeństwa? Sam nie wiem, ale obawiam się, że jeśli nic się w tym względzie nie zmieni, to każda kolejna "hitowa" okazja będzie kończyła się w ten sposób.

@rob_sad
Podczas gdy tworzyłem posta, pojawił się Twój - podpisuję się pod nimi obiema rękami i nogami.

Pod tym tez sie podpisuje. Do tego czesc ludzi rezerwowala terminy, w ktorych doloty do Paryza kosztowalyby pewnie wiecej niz przelot na Karaiby :)
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 19 Wrz 2012 21:57 

Osoby które robiły sobie rezerwacje miejsc a później im skasowano bilet, pamiętacie jakie mieliście ceny biletów na stornie przewoźnika?
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 19 Wrz 2012 22:00 

Loty: 577
Kilometry: 1 264 611
Krajów: 133 / 62.2%
złoty
ja zaryzykowałam Martynikę, bo wahałam się nad tymi Hawajami na przełom marca/kwietnia... pojawiło się to :) więc mam nadzieję, że się uda, choć włosów rwać nie będę jak nici z tego będą...
jedyny "ból" dla mnie to to, że wylot jest w Wielkanoc i wolałabym wcześniej wiedzieć czy dostanę bilety czy nie, bo w przeciwnym razie wolałabym spędzić święta w domu z rodziną, a nie dostawać furii na Orly, że nie mogę wejść do samolotu i kombinować jakiś powrót do kraju.... choć to tez byłaby niezła przygoda i niezapomniane święta :D

Cierpliwości wszystkim życzę

#294 PostWysłany: 19 Wrz 2012 22:03 
Awatar użytkownika

niebieski
W sumie nie dziwie się, że powstają zamknięte fora, do których nie wszyscy mają dostęp.
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 19 Wrz 2012 22:25 

Tripsta potwierdzola na fb ze bilety sa nieanulowane poki co

#296 PostWysłany: 19 Wrz 2012 22:28 
Awatar użytkownika

Zbanowany
ripsta.pl Chcielibyśmy poinformować, że bilety kupione za naszym pośrednictwem, w odróżnieniu od kilku innych portali nie zostały anulowane i wszystko jest z nimi w porządku. Na forach jest sporo dyskusji dot. anulowanych biletów, ale nie dotyczą one nas - miejscie to proszę na uwadze. Odnośnie cen - rezerwacje dokonane za naszym pośrednictwem pozwoliły po prostu zdobyć bilety w opublikowanej cenie, zanim się one wyczerpały.
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 19 Wrz 2012 22:29 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Ci którzy kupili na Tripsta lecą :)
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 19 Wrz 2012 22:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Po raz kolejny okazało się, że nie warto oszczędzać na prowizji u sprawdzonych pośredników :)

Głowę dam, że Tripsta teraz zyska kosztem innych pośredników...
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 19 Wrz 2012 22:33 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Już chyba jest oficjalnie potwierdzone, że wszystkie bilety zakupione na Tripsta.pl lub Travelpapa zostaną uznane :)

Załączniki:
tripsta.png
tripsta.png [ 17.13 KiB | Obejrzany 499 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 19 Wrz 2012 22:35 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
Hubert napisał(a):
Już chyba jest oficjalnie potwierdzone, że wszystkie bilety zakupione na Tripsta.pl lub Travelpapa zostaną uznane :)

ogromne GRATKI dla wszystkich, którym się udało

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: fevlad oraz 4 gości