Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 05 Paź 2022 13:51 

srebrny
Przed tygodniem
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#102 PostWysłany: 03 Lis 2022 18:53 

niebieski
Jakieś świeższe informacje na temat transportu Batumi - Kutaisi (miasto, a nie lotnisko)? Widzę, że najwięcej osób pisze o marszrutkach odjeżdżających z okolicy targu rybnego.
Są jakieś alternatywy? Może pociąg? Widzę kilka rozpisek w internecie, ale żadnych konkretów.

#103 PostWysłany: 15 Lis 2022 09:47 

Loty: 336
Kilometry: 348 358
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Refleksje po usłudze WizzTransfer. Nabyłem na dwa dni przed skorzystaniem, wyszło po 14 zł w jedną stronę z dowozem pod adres i odebraniem spod hotelu. Po przylocie z Warszawy czekałem z trzema inni pasażerami w busie 75 minut na osobę z innego lotu. Przy odlocie odbiór z hotelu już o 10.30, chociaż lot był o 15.00, więc właśnie "pożytecznie" spędzam cztery godziny na lotnisku.
Usługa jest obsługiwana przez GeorgianBus komfortowymi busami. Trzeba się pogodzić, że nie zawsze trafimy w punkt i będziemy skazani na marnowanie czasu. Panie z okienka GB od razu odsyłają na pobliski parking, z którego odjeżdżają też autobusy tej firmy do Batumi i Tbilisi i tam czekamy, aż zapełni się dany kurs zgodnie ze zleceniami.
Przed powrotem trzeba niby zadzwonić na infolinię dzień przed, ale gdy zadzwoniłem, to niemiła kobieta kazała mi wysłać maila z danymi i wylotem. Tak naprawdę to GB dyktuje godzinę odjazdu spod hotelu. Ja bylem jedyną osobą z wylotem o 15.00, inni mieli połączenia około 13.
Gdy traficie z godzinami przylotu/wylotu, to jesteście zwycięzcami. A jak nie, to zmarnujecie kupę czasu na czekanie.
 Profil Relacje PM off
luka_ski uważa post za pomocny.

#104 PostWysłany: 14 Sty 2023 20:03 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
Zapytam Was tak jak w innym wątku (@Tom Stedd widzę że byłeś w okolicach listopada) czy ktoś był ostatnio w Gruzji,bardziej interesuje mnie Kutaisi niż dalsze wyjazdy (teraz) ponieważ 26go wybieramy się ze znajomymi właśnie do Kutaisi na 30kilka godzin i w związku z tym mam pytania.

Sprawdzam cały czas stronę https://georgianbus.com/pl/ i cały czas nie ma połączeń z lotniska do centrum,wie może ktoś co się dzieje z tym połączeniem,generalnie jedziemy w 10 osób i raczej na chwilę obecną i na 98% będąc już na miejscu będziemy zamawiać jakiegoś bolta bo dla naszej grupy jak obserwuję w aplikacji (Bolta) nawet zamawiając taxi na lotnisku w szczycie jak przylecimy to stawka za 2 taxi wyniesie nas około 60_70 lar, więc mniej więcej połowę tego co życzy sobie Wizzair za transfer .

Kolejne pytanie mam odnośnie wypłaty kasy z bankomatu,czy może ktoś ostatnio tam wypłacał (na lotnisku) i jak z prowizją czy jest nadal możliwość wypłacić bez prowizji karta oczywiście Revo i ostatnie pytanie jak z karta SIM czy również nadal jest możliwość zakupu na lotnisku i jakie ceny,dodam tylko że kartę chcemy kupić bardziej pod lutowo_marcowy wypad do Gudauri niż na te 2 dni ale na pewno będziemy ją kupować.
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 14 Sty 2023 23:28 
Awatar użytkownika

srebrny
@kewatkO wyjdźcie na drogę i łapcie marszrutki.
Najszybciej (<5min?) I za grosze.

#106 PostWysłany: 16 Sty 2023 18:42 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
wtak napisał(a):
@kewatkO wyjdźcie na drogę i łapcie marszrutki.
Najszybciej (<5min?) I za grosze.

Tak, tak ja wiem że tak najszybciej ale część naszej grupy będę wysyłał taksówką prosto z pod drzwi lotniska bo sam jeszcze chce tam zostać kilkanaście minut załatwić se kartę sim na marcowy wypad do Guaduri ,a że ta druga część wycieczki będzie tam 1 raz to chcę żeby jak najszybciej trafili do apartamentów się odświeżyć i jak ja dojadę to wychodzimy już od razu na miasto coś wypić,zjeść itd...
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 14 Mar 2023 20:13 

Loty: 298
Kilometry: 864 401
Krajów: 88 / 41.1%
Ktoś korzystał ostatnio z pociągu na trasie Tbilisi - Kutaisi? Próbowałam kupić bilety na railway.ge, ale pokazuje, że nie ma wolnych miejsc (sprawdzałam różne terminy). Połączenie jest zawieszone, zła strona, czy to jakiś inny problem?
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 20 Mar 2023 11:55 
Awatar użytkownika

Loty: 197
Kilometry: 258 593
Krajów: 34 / 15.9%
Orientujecie się czy z/do Kutaisi kursują marszrutki do wąwozu w Martivili?

#109 PostWysłany: 24 Maj 2023 18:06 
Awatar użytkownika

Chciałem podjechać do Monastyru Gelati Boltem, ale zastanawia mnie kwestia powrotu, czy nie będzie z tym problemu? Ktoś może korzystał z Bolta w podobny sposób? Cena do zaakceptowania, ale pod warunkiem, że dam radę zamówić w ten sam sposób powrót.
To samo odnośnie Jaskini Prometeusza.

Chyba, że jest w Kutaisi jakiś polskojęzyczny kierowca, który świadczy tego typu usługi?
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 24 Maj 2023 18:10 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Kwestia się dogadania z kierowcą na tyle samo powrót plus na postój.
 Profil Relacje PM off
Pieka uważa post za pomocny.

#111 PostWysłany: 24 Maj 2023 18:24 
Awatar użytkownika

Dziękuję. A potrafisz mi podać przykładową wielkość ceny za taki postój? Pewnie 20-30 minut by musiał zaczekać w przypadku Monastyru, bo przy jaskini podejrzewam, że więcej.
Jest jakiś cennik na to? Dam radę to policzyć +-?
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 25 Maj 2023 23:49 

platynowy
@Pieka Do Jaskini Prometeusza możesz w jedną stronę podjechać Boltem, z powrotem na spokojnie wziąć taksę do Ckaltubo, a stamtąd marszrutkę już do Kutaisi.
2 lata temu robiłem taką trasę, Bolt kosztował 18,9 GEL, taryfa do Ckaltubo chyba z 10, a marszrutka z 1,5 GEL.
Warto podpytać właścicieli hosteli, bo oni często są w stanie zorganizować transport/wycieczkę w dane miejsce.
 Profil Relacje PM off
Pieka uważa post za pomocny.

#113 PostWysłany: 26 Maj 2023 06:53 
Awatar użytkownika

I właśnie zrobiłem wczoraj dokładnie to, co zasugerowałeś i zapytałem gospodarza ogólnie o przejazdy do Monastyru i Jaskini Prometeusza i za jednym razem zwiedziliśmy wszystko. Akurat miał wolną chwilę :)
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 26 Maj 2023 17:22 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Krajów: 29 / 13.6%
Zbanowany
niebieski
Ktoś ma jakieś namiary na sprawdzoną wypożyczalnie rowerów w Batumi?

Edit. 01.06.23 Odpowiem Sobie sam. Są dwie opcje. Pierwsza to wypożyczyć od zwykłych ludzi którzy stoją w okolicy Alphabet Tower i mają rowery w dobrym staniem technicznym, jednak trochę GEL sobie życzą, a druga to Batumvelo, jednak stan techniczny rowerów pozostawia wiele do życzenia.
 Profil Relacje PM off
radziu89 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość