Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Sty 2023 07:57 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Cześć,

Przy kontroli bezpieczeństwa miziali mi ręce i pas jakaś taką bibułka, którą potem włożyli do jakiejś maszyny. Taki jakby pasek lakmusowy, rozmiaru biletu autobusowego. Przesunęli po dłoni z obu stron. Co to?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 07 Sty 2023 08:11 
Awatar użytkownika

Loty: 132
Kilometry: 264 966
Krajów: 32 / 15.0%
@piotrkr, jeśli się nie mylę to losowe oznaczanie wykrywające nawet śladowe ilości materiałów wybuchowych.

6 kontynentów, 40 krajów.
Ostatnio w: Stambuł
W planach: Chiny; Dolny Śląsk; Azerbejdżan
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Sty 2023 08:11 
Awatar użytkownika

Loty: 274
Kilometry: 524 827
Krajów: 84 / 39.3%
srebrny
Kontrola czy nie miałeś styczność z materiałami wybuchowymi 8-)

#4 PostWysłany: 07 Sty 2023 08:16 

platynowy
Musiałeś ładnie pachnieć więc Pani sprawdzała czy to J'Adore od Diora czy One Million od Paco Rabanne.
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 07 Sty 2023 08:25 
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 871 513
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Znaczy, że rzadko latasz, bo to się często trafia.

Kontrola na ew. materiały wybuchowe.

Czasami jak ktoś świeżo kremował ręce czymś na bazie gliceryny potrafi wykazać.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Sty 2023 09:15 

Sprawdzali czy perfum z douglasa czy z Rossmanna.

;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 07 Sty 2023 09:25 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Robili mnie to po przylocie z Seszeli w Zurichu. Po brzuchu również.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Sty 2023 11:34 

Ku uciesze towarzyszy podróży zdarza mi się to bardzo często :o :D
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Sty 2023 15:14 

srebrny
classy napisał(a):
Sprawdzali czy perfum z douglasa czy z Rossmanna.

;)

jak ja nienawidzę tego określenia "perfum" :oops:
A kontrola, bardzo często mi się zdarza.
10 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 07 Sty 2023 16:39 
Awatar użytkownika

platynowy
W ramach równouprawnienia jest ta profesora i ten perfum
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 07 Sty 2023 16:58 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
a mnie mówili że narkotyki, przeciągnęli po walizce i wykryli narkotyki po pobycie w kraju bardzo znanego z ich produkcji- oczywiście moja walizka musiała mieć styczność z walizką która je zawierała takie to czułe
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 07 Sty 2023 19:00 

Loty: 1053
Kilometry: 1 634 305
Krajów: 130 / 60.8%
niebieski
Niedawno w Sztokholmie na security zaświeciło mi się na czerwono - materiały wybuchowe! Odstawili mnie na bok, znowu pomiziali mnie skrupulatnie i kolejna próba już na innym automacie - i też buuum. Wzięli do osobnego pomieszczenia, przetrzepali dosłownie każdy przedmiot z bagażu, dokładną osobistą też zrobili a raczej zrobiła bo była to pani (i nie zapytała mnie nawet z jaką płcią ja się identyfikuję :lol: ). Po prawie godzinie tej zabawy przyszła jakaś wyższej rangi i spisała protokół z przeszukania oraz z mojego kilkudniowego pobytu w Sztokholmie: gdzie mieszkałem, z kim się spotykałem, co zwiedzałem, jak dotarłem na lotnisko itd. itp. No i na tym się zakończyło, cały czas było sympatycznie i bez spiny, ale dobrze że byłem na lotnisku sporo przed odlotem. To dla mnie wielka zagadka co takiego się do mnie przylepiło, że takie były wskazania wykrywacza..?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 07 Sty 2023 19:04 
Awatar użytkownika

złoty
Cytuj:
jak ja nienawidzę tego określenia "perfum" .

Bo nie ma takiego określenia ;)

luftairways napisał(a):
a mnie mówili że narkotyki, przeciągnęli po walizce i wykryli narkotyki po pobycie w kraju bardzo znanego z ich produkcji- oczywiście moja walizka musiała mieć styczność z walizką która je zawierała takie to czułe

O ile mi wiadomo, te te urządzenia wykrywają zarówno materiały wybuchowe jak i narkotyki.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 07 Sty 2023 20:11 

Loty: 1135
Kilometry: 1 133 873
Krajów: 98 / 45.8%
platynowy
DMW napisał(a):
Niedawno w Sztokholmie na security zaświeciło mi się na czerwono - materiały wybuchowe! Odstawili mnie na bok, znowu pomiziali mnie skrupulatnie i kolejna próba już na innym automacie - i też buuum. Wzięli do osobnego pomieszczenia, przetrzepali dosłownie każdy przedmiot z bagażu, dokładną osobistą też zrobili a raczej zrobiła bo była to pani (i nie zapytała mnie nawet z jaką płcią ja się identyfikuję :lol: ). Po prawie godzinie tej zabawy przyszła jakaś wyższej rangi i spisała protokół z przeszukania oraz z mojego kilkudniowego pobytu w Sztokholmie: gdzie mieszkałem, z kim się spotykałem, co zwiedzałem, jak dotarłem na lotnisko itd. itp. No i na tym się zakończyło, cały czas było sympatycznie i bez spiny, ale dobrze że byłem na lotnisku sporo przed odlotem. To dla mnie wielka zagadka co takiego się do mnie przylepiło, że takie były wskazania wykrywacza..?

Ja parę miesięcy temu byłem świadkiem podobnej sytuacji na Okęciu. Pomiziali panią, która była za mną w kolejce i po chwili słyszę "Alarm!". Przychodzi kolejny osobnik i mizia panią jeszcze raz i po chwili jeszcze większe zamieszanie i "Mamy alarm!". Miałem szczęście, że pani była za mną, a nie przede mną, bo pewnie bym utknął na jakiś czas.
Takie historie też pokazują, że jeżeli to jest możliwe, warto zjawiać się na lotnisku z odpowiednim wyprzedzeniem. Lepiej potem posiedzieć i się ponudzić pół godziny czy nawet godzinę niż przegapić lot z powodu zupełnie nieprzewidzianych zdarzeń.

#15 PostWysłany: 07 Sty 2023 20:18 

A co się stanie, jak osobę wezmą do pokoju bo coś świeciło się na czerwono. Przeszukają i okaże się, że jest w porządku, a nie zdążył na samolot?

Od służb będzie "sorry" i radź sobie sam, czy ogarną lot na swoj koszt?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 07 Sty 2023 20:21 
Awatar użytkownika

złoty
Nikt nic za Ciebie nie ogarnie ;)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 07 Sty 2023 20:59 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
classy napisał(a):
A co się stanie, jak osobę wezmą do pokoju bo coś świeciło się na czerwono. Przeszukają i okaże się, że jest w porządku, a nie zdążył na samolot?

Od służb będzie "sorry" i radź sobie sam, czy ogarną lot na swoj koszt?

starają sie to robić przed odlotem, jeśli pozostana wątpliwości a nie bedzie dowodow na zatrzymanie to przekażą wiadmosc do portu docelowego i tam ponowna kontrola
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off
classy lubi ten post.

#18 PostWysłany: 07 Sty 2023 21:59 

Loty: 19
Kilometry: 28 896
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Wg mnie piszesz bzdury. Jak mogą cię wpuścić do samolotu jak są jakieś wątpliwości czy czasem nie masz materiałów wybuchowych przy sobie?
Albo jesteś 100% czysty i cie wypuszczą albo będą trzepać do skutku i samolot poleci bez ciebie.

#19 PostWysłany: 07 Sty 2023 22:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Mój brat pracuje w kopalni i na codzień ma do czynienia z MW, trochę lata ale nigdy mu nie wykazało.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 07 Sty 2023 22:51 
Awatar użytkownika

srebrny
marrak napisał(a):
Wg mnie piszesz bzdury. Jak mogą cię wpuścić do samolotu jak są jakieś wątpliwości czy czasem nie masz materiałów wybuchowych przy sobie?
Albo jesteś 100% czysty i cie wypuszczą albo będą trzepać do skutku i samolot poleci bez ciebie.

Je lecac do Gwatemali mialem takie dodatkowe przeszukanie, chyba nie z powodu "miziania" bo odstawili nas na bok przy wchodzeniu do samolotu.. przeszukali caly podreczny i ostatecznie z kumplem opoznilismy samolot o 20 minut.. ale lot poczekal 8-)

Tez mi sie wydaje ze o narkotyki chodzi, bo czesto w portfelu "miziaja".
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość