Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Easy Jet w Modlinie
#1 PostWysłany: 17 Wrz 2012 16:03 

niebieski
Witajcie

Znalazłem ciekawy news:
http://modlinlotnisko.blogspot.com/2012 ... linie.html

Mam nadzieje, że okaże się to prawdą. Perspektywa płatnego bagażu w Wizzie motywuje mnie do kibicowania Easy Jetowi w Modlinie :).
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 17 Wrz 2012 16:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Miejscem Easyjeta w Warszawie jest wyłącznie Okęcie, szczególnie teraz po wyprowadzeniu się Wizzaira.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Wrz 2012 17:20 

niebieski
Akurat nie zgodzie sie z kolegą.Prestiż lotniska nie jest tutaj jedynym wyznacznikiem. Okęcie dla Warszawy jest Jak Lotnisko Londyn City czy Heathrow. Easy Jet patrzy, gdzie mu sie opłaca. Okęcie jest jednak dla niego za drogie i wybierze Modlin. Z tego samego powodu Easy Jet lata na Getwick, Luton, oraz Stansed w Londynie.

Modlin zakładam, że jeszcze się rozkręci z dojazdem. Pociągów oraz innych opcji transferowych będzie z każdym miesiącem więcej. Sam zrobiłem rekonesans po firmach świadczących przewóz na Lotnisko. Spokojnie za 30-40 zł. można mieć transfer z pod domu w Warszawie. W godzinę jesteś na lotnisku :). Nie taki strasznym Modlin jak go malują :).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Wrz 2012 17:40 

niebieski
wersatis napisał(a):
...Modlin zakładam, że jeszcze się rozkręci z dojazdem....

w tym momencie jest to chyba najważniejszy jego problem.
trochę sie tez obawiam jak to lotnisko poradzi sobie w przyszłości, czy tam sa perspektywy rozbudowy bo jest dość...oszczędne przestrzennie :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Wrz 2012 17:41 
Awatar użytkownika

niebieski
wersatis napisał(a):
Modlin zakładam, że jeszcze się rozkręci z dojazdem. Pociągów oraz innych opcji transferowych będzie z każdym miesiącem więcej. Sam zrobiłem rekonesans po firmach świadczących przewóz na Lotnisko. Spokojnie za 30-40 zł. można mieć transfer z pod domu w Warszawie. W godzinę jesteś na lotnisku :). Nie taki strasznym Modlin jak go malują :).

Jesli ktos mieszka niedaleko PKP to w godzine i 20minut spokojnie dojedzie w sposób kombinowany. Drugi raz testowałem dojazd, wszystko sprawnie - kolejka 50-pare minut, autobus kilka i mozna odlatywac.
Co do newsa - trzymam kciuki za EZY.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Wrz 2012 18:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Blackall napisał(a):
Jesli ktos mieszka niedaleko PKP to w godzine i 20minut spokojnie dojedzie w sposób kombinowany. [...]

Ja mieszkam w pobliżu przystanku Warszawa ZOO i do lotniska w Modlinie ostatnio wyrabiam się poniżej godziny, czyli dokładnie tyle ile na Okęcie. Wszystko zależy jak człowiek do tego podchodzi. Jeżeli naczyta się negatywnych komentarzy i się uprze to Modlin będzie zawsze będzie "be".

Ad rem:
Mam nadzieję tylko, że jeżeli EasyJet zdecyduje się latać z Modlina to nie będzie dublować, a tak właściwie potrajać kierunków Ryana i Wizza.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Wrz 2012 20:54 

niebieski
wersatis napisał(a):
Okęcie jest jednak dla niego za drogie i wybierze Modlin. Z tego samego powodu Easy Jet lata na Getwick, Luton, oraz Stansed w Londynie.

Niby tak, ale nie lata też do Beauvais, a na Charles de Gaulle czy Orly, nie do Bergamo, a na Malpense etc. :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Wrz 2012 22:17 

Zbanowany
wersatis napisał(a):
Sam zrobiłem rekonesans po firmach świadczących przewóz na Lotnisko. Spokojnie za 30-40 zł. można mieć transfer z pod domu w Warszawie. W godzinę jesteś na lotnisku :). Nie taki strasznym Modlin jak go malują :).

Na upartego to można dojechać do Modlina Transludem za 8zł... Pytanie tylko w jakim komforcie odbywa się podróż...
Rozsądnym wyjściem wydają się transfery www.ModlinTransport.pl - nie jest to może opcja dla superoszczędnych ale przynajmniej alternatywa dla publicznego transportu bez konieczności przesiadek - szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę zbliżającą się jesienną i zimową porę...

#9 PostWysłany: 17 Wrz 2012 22:18 

Zbanowany
wersatis napisał(a):

Ja z kolei słyszałem, że jeszcze w październiku mają wejść 2 nowe linie... Może chodzi o czartery...choć liczę, że jednym z nich będzie easyJet.

#10 PostWysłany: 17 Wrz 2012 22:53 
Awatar użytkownika

srebrny
wersatis napisał(a):
edytinha napisał(a):
wersatis napisał(a):
Spokojnie za 30-40 zł. można mieć transfer z pod domu w Warszawie. W godzinę jesteś na lotnisku :). Nie taki strasznym Modlin jak go malują :).

Chetnie skorzystam z patentu za 30-40zl. O jakie firmy chodzi?

Mam nadzieje, że moderatorzy nie spalą mnie na stosie za kryptoreklamę, ale wrzucę link:

http://www.abeverest.pl/ Mailowałem z nimi. Mają sensowną ofertę i sprawiają wrażenie uczciwych.

Jeżeli chodzi o inne to mogę podesłać na priva zestawienie firm w exelu. Firm świadczących w sensownych cenach czyt. max. 100 zł za transfer jest trochę.

wrzuć tego excela na jakiś rapidShare i podaj linka

wersatis napisał(a):
http://tiny.pl/hnq81

Przy nazwach z ? oznacza to, żę nie wiem czy gościu robi jako os. prywatna czy też firma. Nie dopytywałem sie tego.

Kontakty mam z Gumtree.pl oraz Tanietaxi.pl, a także z innych serwisów o tematyce podróżniczej.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Wrz 2012 23:10 

niebieski
http://tiny.pl/hnq81

Przy nazwach z ? oznacza to, żę nie wiem czy gościu robi jako os. prywatna czy też firma. Nie dopytywałem sie tego.

Kontakty mam z Gumtree.pl oraz Tanietaxi.pl, a także z innych serwisów o tematyce podróżniczej.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: to_ja oraz 2 gości